Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

“Hij zei dat hij haar levend zou begraven”: twintiger riskeert 36 maanden cel na gewelddadige ontvoering van ex-v...

HLN
"Hij zei dat hij haar levend zou begraven": twintiger riskeert 36 maanden cel na gewelddadige ontvoering van ex-vriendin
Een 26-jarige man die in de gevangenis van Hasselt verblijft riskeert een celstraf van 36 maanden omdat hij op 15 mei zijn ex (20) op een plein in Maasmechelen voor de ogen van haar vrienden bij de keel greep en ontvoerde. Het meisje incasseerde klappen en werd pas uren later door de politie bevrijd in de woning van de twintiger. "Ik verloor het bewustzijn en werd wakker op de achterbank van de auto. De slagen volgde in vlagen," getuigde het slachtoffer voor de strafrechtbank in Tongeren.
Lees verder

"Slachtoffers van een narcist zijn vaak sterke persoonlijkheden." Expert beantwoordt 19 lezersvragen over narcisme
Manipulatief en egocentrisch: narcisten zijn van alle tijden. Volgens Freud wordt elk kind zelfs zo geboren. Maar wat gaat er precies om in het hoofd van een narcist? Kunnen kinderen het gedrag overnemen? En hoe ga je om met een narcistische collega? Narcismecoach Nelly De Keye beantwoordt 19 lezersvragen. "Een narcist beseft wel degelijk hoe hij handelt en wat de impact ervan is."
Lees verder

11-jarige scout heel de nacht vermist na totemproef, maar nu gevonden
De nacht van zondag op maandag was erg kort voor sommige inwoners van Biesme en Gougnies in de provincie Henegouwen. Ze werden op de hoogte gebracht van de verdwijning van de 11-jarige Alexandre die dichtbij op jongerenkamp was. Hij is lid van de junior Dion-Valmont Junior Club, gelinkt aan de Federatie van pluralistische scouts in Wallonië.
Lees verder

Instagram-baas over weinig geliefde TikTok-achtige update: "Dit is een test en het is nog niet goed"
De kritiek van Kylie Jenner en Kim Kardashian op het nieuwe design van Instagram heeft de topman van het sociaal netwerk bereikt. In een video op zijn persoonlijke accounts benadrukt Adam Mosseri dat het voorlopig gaat om een test, maar geeft ook toe dat het "nog niet goed" is.
Lees verder

Controlecentrum voor Oekraïense graantransporten gebruiksklaar, stelt Moskou
Het controlecentrum in Istanboel dat toezicht moet houden op de graantransport vanuit Oekraïense havens is gebruiksklaar. De Russische delegatie onder leiding van viceadmiraal Eduard Lujk zal dinsdag aankomen, zo heeft het Russische ministerie van Defensie meegedeeld.
Lees verder

Meer dan 350 asielzoekers en migranten onderschept voor de kust van Marokko
De Marokkaanse kustwacht heeft tussen zaterdag en maandag meer dan 350 asielzoekers en migranten onderschept in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Ze waren aan boord van geïmproviseerde bootjes, kajakken of bevonden zich al zwemmend in het water, zo bevestigt een militaire bron dinsdag.
Lees verder

Vastgebonden, geslagen en drie keer bewustzijn verloren: zwaar toegetakelde slachtoffer van gijzeling kan ontsnappen dankzij slapende bewaker
De verdachten die vorige week in Brugge een jongen ontvoerden en in een flat in Izegem gegijzeld hielden, blijven een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist. Ondertussen raken meer details over de feiten bekend. Zo verloor het slachtoffer tot drie keer toe het bewustzijn. En probeerden de daders hem ook af te persen.
Lees verder

Vlaams koppel trekt als naturisten de wereld rond: "Wij zijn normaal en doen normale dingen, alleen in ons blootje"
Droom jij ook weg in aanloop naar de zomervakantie? De redactie dook in de archieven en viste de mooiste verhalen op van Vlamingen in het buitenland. In 2018 bracht deze rubriek ons tot bij Nick (40) en Lins (36). Zij zijn echte wereldreizigers, maar doen dat het liefst in hun blootje. Canada, Mexico of Sri Lanka: land per land testen én normaliseren ze er naturisme. "Blote lijven wennen snel."
Lees verder

Eline De Munck praat voor het eerst over haar huwelijk: "Venten van mijn leeftijd interesseren me niet"
"Onlangs had ik nog eens een tv-opdracht aanvaard, maar ik heb afgezegd. Ik kreeg er vapeurs van." Zelfs haar man, regisseur Michaël R. Roskam, kan Eline De Munck (34) niet verleiden tot een terugkeer naar het grote of kleine scherm. Met Odette Lunettes heeft ze haar échte roeping gevonden, zo zegt ze in 'Dag Allemaal'. Daarnaast vertelt de onderneemster ook over haar stiekeme huwelijk, haar leven als plusmama en haar toekomstplannen. "In deze job moet je de klanten diep in de ogen kijken. Laat ons zeggen dat 't geholpen heeft."
Lees verder

België pompt massaal gas naar Duitsland
Duitsland zoekt in ijltempo elders gas in de wereld, nu de leveringen uit Rusland steeds meer in het gedrang komen. België werd in slechts enkele maanden een van de belangrijkste aanvoerroutes, met een vijfde marktaandeel, schrijft 'Trends'. "In juni steeg de doorvoer naar een record", bevestigt infrastructuurbeheerder Fluxys aan het weekblad.
Lees verder

IMF nog negatiever over groei wereldeconomie dit jaar en volgend jaar
De wereldeconomie groeit dit jaar minder hard dan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in april nog verwachtte. Inmiddels komt de groei nog maar uit op de helft van vorig jaar. Ook voor volgend jaar sneed het IMF stevig in de verwachtingen, waardoor de groei dan nog lager uitvalt dan dit jaar.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Peloton zet koers richting pittige finale, kan Kopecky zich mengen?
Vandaag staat de derde etappe in de Tour de France Femmes op het programma. De rensters krijgen een pittige finale voor de wielen geschoven, met daarin twee beklimmingen én een hellende aankomst. Kan Lotte Kopecky meedoen voor de ritzege? Op deze pagina volgt u de koers op de voet.
Lees verder

Mountainbike van Erwin (36) werd gestolen tijdens het afhalen ervan bij Decathlon: "Helaas meneer, maar de fiets was al jouw eigendom"
De 36-jarige Erwin Lambrechts uit Puurs-Sint-Amands kocht recent, en deels op doktersadvies, een elektrische moutainbike aan bij Decathlon. "Om zo op zoek te gaan naar mentale rust", aldus Erwin. Alleen zorgde die aankoop uiteindelijk voor meer stress dan rust, want tijdens het afhalen van zijn mountainbike in het filiaal van Schelle werd zijn fiets gestolen. Onder de ogen van de security. En Decathlon zelf kan daar naar eigen zeggen weinig aan doen.
Lees verder

IN BEELD. Futuristische verticale wolkenkrabbers van 120 km lang zullen verrijzen in Saudi-Arabië
De futuristische metropool Neom, het prestigeproject van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, zal twee verticale en spiegelomhulde wolkenkrabbers tellen van 120 km lang, zo blijkt uit pas vrijgegeven beelden van het ontwerp. De spectaculaire bouwwerken zullen negen miljoen mensen kunnen huisvesten. Saudi-Arabië wil de megastad ook naar de beurs brengen.
Lees verder

Boris Becker vertoeft in 'betere' gevangenis en mikt op overplaatsing naar Duitsland, maar dreigt nooit meer Engeland binnen te kunnen
Boris Becker dreigt, eens opnieuw in vrijheid, nooit meer het Verenigd Koninkrijk in te kunnen. Recent is de Duitse tennislegende (54) overgeplaatst van Wandworth naar het minder harde gevangenisleven in HMP Huntercombe in Oxfordshire. Dat is een instelling die zich specifiek richt op buitenlandse gevangenen, wat betekent dat Becker gedeporteerd zal worden nadat hij zijn celstraf heeft uitgezeten.
Lees verder

Voormalig bondskanselier Schröder in Moskou: speculaties over ontmoeting met Poetin
De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) brengt een bezoek aan de Russische hoofdstad Moskou. Volgens de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, staan er geen ontmoetingen met de Russische president Vladimir Poetin op de planning, maar is contact "niet uitgesloten". Op de vraag of hij Poetin zou ontmoeten, antwoordde Schröder aan RTL dat hij "een paar dagen op vakantie" is. "Moskou is een mooie stad", aldus de man.
Lees verder

LIVE. Cyriel Dessers naar Kopenhagen? Genk-spits gespot met Jess Thorup - Nog geen enkel concreet bod op Tielemans
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Gesprek in Lugano leidt tot niets: Club en Milan raken het niet eens over De Ketelaere
The show must go on. Club Brugge bood AC Milan vandaag nog maar eens een luisterend oor, in de hoop een toereikend bod voor Charles De Ketelaere (21) op tafel te zien. In het Zwitserse Lugano werd evenwel geen akkoord bereikt.
Lees verder

Retie neemt massaal afscheid van volkszanger Juul Kabas: "Hij hield veel van mensen, en de mensen van hem"
In de Sint-Martinuskerk van Retie werd dinsdagvoormiddag in groten getale afscheid genomen van volkszanger Juul Kabas, die vorige week onverwachts overleed op 77-jarige leeftijd. De kerk zat afgeladen vol, en ook buiten konden inwoners de afscheidsviering volgen op een groot scherm. "Het leven was voor Juul één groot feest, er moest elke dag gelachen worden."
Lees verder

Tunesische oppositie omschrijft referendum als een "mislukking"
De verenigde oppositie (FSN) in Tunesië heeft de kiescommissie er dinsdag van beschuldigd de opkomstcijfers te hebben vervalst. Volgens de oppositie is het referendum over de nieuwe grondwet van president Kais Saied hoe dan ook "mislukt".
Lees verder