Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

“Hij heeft zich meteen ‘opgerold’, daarop hapte pitbull richting zijn nek”: twintig hechtingen bij kind (6) d...

HLN
"Hij heeft zich meteen 'opgerold', daarop hapte pitbull richting zijn nek": twintig hechtingen bij kind (6) dat gebeten werd door loslopende hond in Sint-Truiden
Een loslopende pitbull heeft maandagavond een zesjarig kind aangevallen aan de Groenmarkt in Sint-Truiden. Het kind was er aan het spelend in de fontein, toen de hond plots opdook. "Onbegrijpelijk dat die man de pitbull liet loslopen en continu op zijn gsm zat." Onze krant sprak met de mama van het kind, die alles zag gebeuren.
Lees verder

Nu ook officieel: Divock Origi zet z'n carrière voort bij Italiaans landskampioen AC Milan
De transfer van Divock Origi naar AC Milan is rond. Origi maakt transfervrij de overstap van Liverpool, waar zijn contract afliep.
Lees verder

Vijf vermisten na afgebroken gletsjer in Italië: sommige slachtoffers wellicht "voor eeuwig bedolven onder puin"
Het aantal vermisten na een dramatische gletsjerbreuk in de Italiaanse Alpen is gedaald van dertien naar vijf. Het aantal doden bleef, twee dagen na het incident, op zeven. Ook zijn er acht gewonden, melden Italiaanse media.
Lees verder

Nog acht vermisten na afgebroken gletsjer in Dolomieten
Na de lawine in de Italiaanse Dolomieten worden nog acht mensen vermist, in plaats van dertien. Dat bevestigt de politie in Trente.
Lees verder

Lennert (23) mocht voor 40.000 mensen in Parijs gitaarsolo spelen met Green Day: "Een gitaar krijgen is één ding, maar die krijgen van jouw grootste held..."
Niet alleen The Killers bezorgden afgelopen week een fan de avond van zijn leven. Tijdens The Hella Mega Tour van Green Day in Parijs werd de 23-jarige Lennert Borremans uit Lennik door de band op het podium uitgenodigd om mee gitaar te spelen. Green Day bezorgde Lennert zo de avond van zijn leven. "Ik kreeg een knuffel en meteen een gitaar in mijn handen gedrukt. Dan sta je daar plots voor 40.000 man", lacht hij.
Lees verder

Drie keer levenslang in liquidatieproces Eris in Nederland
In Nederland heeft de rechtbank drie verdachten in het omvangrijke liquidatieproces Eris rond de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Het gaat om hoofdverdachte Delano R. (52), Feno D. (37) en Jermaine B. (39). Bij verschillende verdachten vielen de straffen fors lager uit dan door het Nederlandse Openbaar Ministerie is geëist.
Lees verder

Russisch oud-legerleider haalt hard uit naar Kremlin: "Russische troepen hebben te hoge prijs betaald voor winst in Lysytsjansk"
Een voormalig Russisch legerleider heeft op berichtendienst Telegram hard uitgehaald naar het Kremlin en de manier waarop het de oorlog in Oekraïne aanpakt. Volgens Igor Girkin hebben de Russische troepen een veel te hoge prijs betaald voor een beperkte winst in Lysytsjansk.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Knokt Goffin zich naar halve finale? - Clijsters gelooft in winstkansen: "In deze vorm kan hij iedereen verslaan"
Staat David Goffin (ATP-58) straks in de halve finales van Wimbledon? Alleen thuisspeler Cameron Norrie (ATP-12) staat tussen hem en zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam. Volg de kwartfinale van onze landgenoot hier LIVE PER SET.
Lees verder

"Je voelt je verplicht om een feest te geven." En toch kozen Kato, Oona en Anne-Catherine voor een stiekem huwelijk
Trouwen in het geheim: tenzij je beroemd bent, is het atypisch. En toch kiezen steeds meer Vlaamse koppels ervoor. Een groot feest van 40.000 euro? Niet voor Anne-Catherine (33), Oona (34) en zangeres Kato (30) van The Starlings. Al hebben de vrouwen nog meer argumenten voor hun stiekeme huwelijk. "Twee familieleden waren achteraf een beetje boos. Maar ik wilde geen gedoe die dag."
Lees verder

In het geheim trouwen: steeds meer Vlamingen doen het. "Het is geen kwestie van gierig zijn"
Trouwen in het geheim: tenzij je beroemd bent, is het atypisch. En toch kiezen steeds meer Vlaamse koppels ervoor. Een groot feest van 40.000 euro? Niet voor Anne-Catherine (33), Oona (34) en zangeres Kato (30) van The Starlings. Al hebben de vrouwen nog meer argumenten voor hun stiekeme huwelijk. "Twee familieleden waren achteraf een beetje boos. Maar ik wilde geen gedoe die dag."
Lees verder

Demir pleit voor uitstel van capaciteitstarief: "Angstaanjagend dat VREG niet naar politiek luistert"
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) wil dat de Vlaamse energieregulator VREG de invoering van het nieuwe capaciteitstarief uitstelt tot in 2025. In het Vlaams Parlement zei ze het "angstaanjagend" te vinden dat de onafhankelijke regulator niet naar de politiek luistert.
Lees verder

Zelensky denkt dat Wit-Rusland zich niet zal laten meeslepen in oorlog
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft woensdag gezegd dat hij denkt dat Wit-Rusland, een bondgenoot van Moskou, zich niet zal laten meeslepen in de oorlog.
Lees verder

Veganistische moeder schuldig aan uithongering baby in VS: "Dit kind at niet"
Sheila O'Leary (39) uit Cape Coral (Florida) is schuldig bevonden voor de moord op haar 18 maanden oud zoontje. De kleine Ezra O'Leary stierf op 27 september 2019 door ondervoeding en uitdroging. De vrouw en haar man Ryan voedden hem op met een strikt veganistisch dieet.
Lees verder

Expertenrapport voor fiscale hervorming legt afschaffing "wildgroei aan specifieke stelsels" op tafel
Om de lasten op arbeid te verlagen kan de federale regering regimes als maaltijdcheques of bedrijfswagens schrappen en elke vorm van inkomen uit activiteit op eenzelfde wijze belasten. Dat staat in het rapport dat onder leiding van UGent-professor Mark Delanote is opgesteld voor minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Ook van deelstelsels als flexi-jobs, overuren in de horeca of verenigingswerk kan de opheffing worden overwogen.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Perez laat Cort, die record vestigt, achter - Peloton zit niet ver
De Belgische wielerfan kan zijn hart ophalen. De grensstreek tussen Frankrijk en ons land is het decor van de komende drie etappes in de Tour de France. Vandaag trekt het peloton zich na de rustdag weer op gang in Duinkerke, kuststadje op zo'n tien kilometer van de Belgische grens. Calais is de aankomstplaats. De heuveltjes onderweg kunnen de rasechte sprinters in de problemen brengen. Of houdt een vroege vlucht stand? Volg alle ontwikkelingen hieronder LIVE.
Lees verder

Levering van grondstof lecithine uit Hongarije ligt aan basis van salmonellabesmetting bij Barry Callebaut
De oorzaak van de salmonellabesmetting bij chocoladefabrikant Barry Callebaut in Wieze is achterhaald. Eén batch gecontamineerde lecithine, een grondstof, ligt aan de oorsprong van de externe besmetting, meldt het bedrijf vandaag. Dat lot is afkomstig van een producent uit Hongarije, zo werd vernomen bij het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).
Lees verder

PORTRET. Met het fiat van Mbappé, Christophe Galtier is de nieuwe coach van PSG: van knokkende T2 tot drievoudig trainer van het jaar
Kylian Mbappé heeft zijn fiat gegeven - ja, toch? Christophe Galtier (55) is de nieuwe coach van PSG. Christophe wie? Een portret van een gerespecteerde trainer wiens stoppen al eens doorslaan. Zo sloeg hij ooit Monaco-speler Gallardo richting ziekenhuis en vond hij een journalist "een eikel".
Lees verder

Chinese grootstad Xi'an gaat in beperkte lockdown om corona-uitbraak te voorkomen
Restaurants, cafés, gebedshuizen en karaokebars in de grootstad Xi'an, in het noorden van China, moeten een week sluiten na een twintigtal gevallen van Covid-19. Dat hebben de autoriteiten dinsdag aangekondigd. De historische en toeristische stad met zo'n 13 miljoen inwoners, voormalige hoofdstad van het keizerrijk, is wereldwijd bekend vanwege het Terracottaleger, dat werd teruggevonden in het mausoleum van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. Het is ook Unesco-werelderfgoed.
Lees verder

Hoofd atoomagentschap: "Gevaar in Oekraïense kerncentrale Zaporizja stijgt elke dag"
Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) ziet de aanhoudende Russische bezetting van de kerncentrale in de Oekraïense stad Zaporizja steeds meer als een veiligheidsprobleem.
Lees verder

Maar 4 op 751 studenten psychologie geslaagd door computerfout: "Cijfers waren in een foute kolom terechtgekomen"
Grote opluchting voor enkele tientallen studenten in het eerste jaar psychologie aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL). Vorige week kregen slechts vier van de 751 ingeschreven studenten het bericht geslaagd te zijn in eerste zit, maar na de herziening van "een computerfout" zijn er veertig geslaagd.
Lees verder