Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

“Het heeft wel even geduurd voor we een koppel werden”: maak kennis met Urška Žigart, de verloofde van Pogaca...

HLN
"Het heeft wel even geduurd voor we een koppel werden": maak kennis met Urška Žigart, de verloofde van Pogacar die vandaag op de top van La Planche des Belles Filles wacht
"Elk jaar denk ik dat het makkelijker wordt om Tadej te volgen. En dan kom ik tot de vaststelling dat ook hij weer sneller fietst." Urška Žigart (25) is profwielrenster en helemaal zeker: haar verloofde is goéd. Een gesprek over samen trainen, wielrennen op de tweede plaats, de Tour de France en het kapsel van Tadej Pogacar. "Of ik hem tips heb gegeven? Enkel over zijn haar."
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Cartoonist Lectrr maakt voor het eerst een fictiereeks: "De zombieplaag wordt de arena voor een verhaal over vriendschap"
Steven Degryse (43), beter bekend onder de naam Lectrr, waagt zich aan een nieuwe metier. De cartoonist werkt aan zijn eerste fictiereeks 'Trizombie' voor VTM GO. "Iets ernstigs maken, dat is nogal moeilijk voor mij."
Lees verder

Zwarter dan dit kan een Porsche niet worden: zwartste lak ter wereld die bijna alle licht absorbeert is te koop
Extreem zwarte lakken bestaan al langer, maar ze waren nooit te koop en moesten onder bijzondere omstandigheden aangebracht worden. Dat geldt allemaal niet voor Musou Black: een verfsoort die van auto's een soort rijdend zwart gat maakt.
Lees verder

Na de vergelijking met Totti, nu die met Kaká: "Als hij zo doorgaat, is De Ketelaere ooit 100 miljoen waard"
Vijf op vijf voor Charles De Ketelaere. Terwijl het nog altijd wachten is op onderhandelingen op clubniveau tussen AC Milan en Club Brugge, blijft de Gazzetta Dello Sport hem in de kijker zetten. Voor de vijfde dag op rij prijkt CDK op de voorpagina van de grootste Italiaanse sportkrant. Binnenin klopt oud-international Enzo Scifo de hype mee op: "De Ketelaere doet mij een beetje denken aan Kaká."
Lees verder

Chemiegroep Tessenderlo en weefgetouwenproducent Picanol wagen nieuwe fusiepoging
Chemiegroep Tessenderlo en weefgetouwenproducent Picanol willen opnieuw samensmelten tot één bedrijf. Concreet lanceert Tessenderlo een ruilbod op Picanol. Eind 2015 was er al eens een poging om de bedrijven samen te brengen, maar toen was er onvoldoende steun.
Lees verder

Tessenderlo en Picanol wagen nieuwe fusiepoging
Chemiegroep Tessenderlo en weefgetouwenproducent Picanol willen samensmelten tot één bedrijf. Concreet lanceert Tessenderlo een ruilbod op Picanol, klinkt het in een persbericht. Eind 2015 was er al eens een poging om de bedrijven samen te brengen in één industriële groep, maar toen was er onvoldoende steun. Ondernemer Luck Tack controleert beide bedrijven.
Lees verder

Het verhaal achter het apparaat aan de pet van Van Aert: "Netflix wil weten wat ik te vertellen heb"
Het is u misschien ook al opgevallen: Wout van Aert heeft tijdens de podiumceremonies in de Tour steevast een zwart apparaat achteraan z'n pet hangen. Waar dient dat juist voor? Van Aert gaf het antwoord zelf in 'Vive le Vélo'.
Lees verder

Familiedrama bij Belgisch koppel in Spanje: vrouw (83) overleden, echtgenoot kritiek
Bij een vermoedelijk familiedrama in de Spaanse stad Fortuna, in de buurt van de Costa Blanca, is een 83-jarige Belgische vrouw om het leven gekomen. Haar 82-jarige echtgenoot ligt kritiek in het ziekenhuis. Dat meldt de Spaanse krant 'La Verdad'. Alles wijst erop dat het koppel, dat sinds hun pensioen in Spanje woonde, probeerde om samen uit het leven te stappen.
Lees verder

Microplastics ontdekt in vlees, melk en bloed van boerderijdieren
Wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) vonden verontreiniging met microplastics in driekwart van de geteste vlees- en melkproducten. Ze werden ook aangetroffen in elk getest monster van dierlijk korrelvoeder, wat wijst op een mogelijk belangrijke besmettingsroute. De voedingsproducten waren ook verpakt in plastic, wat een andere mogelijke route is.
Lees verder

Netflix gaat als eerste ruimtelijke audiotechnologie van Sennheiser toevoegen aan films en series
Netflix gaat als eerste ruimtelijke audio toevoegen aan films en series. Door Ambeo 2-Channel Spatial Audio, de nieuwe geluidstechnologie van Sennheiser, wordt stereogeluid omgezet in ruimtelijke audio. Kijkers hebben daarvoor geen speciale apparatuur nodig. Het vierde seizoen van Stranger Things mocht de spits afbijten.
Lees verder

Laagste aantal faillissementen bij kmo's in tien jaar tijd
In 2021 gingen in België 6.532 kmo's failliet, een daling met 9,2 procent tegenover 2020 en meteen het laagste cijfer van de voorbije tien jaar. Dat maakt minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo's David Clarinval (MR) vandaag bekend. Het lage aantal faillissementen heeft veel, zo niet alles te maken met de maatregelen in het kader van de coronacrisis.
Lees verder

Alles wat we weten over de schutter die Shinzo Abe (67) neerschoot: 41-jarige man die "ontevreden" was over het beleid van Abe en zelf een wapen knutselde
Nadat de Japanse ex-premier Shinzo Abe (67) werd neergeschoten, is er onmiddellijk een gearresteerd. Het gaat om een 41-jarige man die een zelfgemaakt wapen bij zich droeg en zich niet verzette tegen de politie. Wie is de man? En wat bezielde hem toen hij Abe neerschoot? Dit is wat we al weten.
Lees verder

Bob Dylan keert op 15 oktober terug naar België
Bob Dylan (81) strijkt op 15 oktober in België neer met zijn 'The Rough and Rowdy Ways World Tour'. De legendarische singer-songwriter belooft Vorst Nationaal in Brussel te vullen.
Lees verder

Lavrov pikt het niet dat westerse landen naar Rusland kijken als "bezetter en agressor"
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov beschuldigt het Westen ervan de overgang naar een vreedzame oplossing van het conflict in Oekraïne te verhinderen. Als de EU en de VS op zoek zijn naar een overwinning van Oekraïne op het slagveld, "dan hebben we waarschijnlijk niets om met het Westen over te praten", zei Lavrov vrijdag in een toespraak op een bijeenkomst van de buitenlandministers van de G20 op het Indonesische eiland Bali.
Lees verder

Het is weer druk in... BRUGGE (deel 6): "Wij willen niet méér toerisme, maar beter"
'Brugge, die scone', toeristisch kroonjuweel van Vlaanderen. De bootjes op de reien en de paardenkoetsen in de schaduw van het Belfort zitten weer vol. "De goesting is groot bij de toeristen, het mag wat kosten."
Lees verder

De pieken van de Tour: de legende achter La Planche des Belles Filles
Klauteren, klimmen en aanklampen. Lossen, parkeren en afhaken. Met amper 53 tijdritkilometers wordt de Ronde van Frankrijk anno 2022 vooral in de bergen beslist. Op deze pagina ontdekt u de komende dagen en weken in een notendop alles over de meest iconische pieken van deze Tour. Voor rit 7 bijt La (Super) Planche des Belles Filles de spits af.
Lees verder

Schotse "zelfmoordbrug voor honden" blijft een raadsel: "Mijn hond leek iets gezien te hebben en sprong toen naar beneden"
Het monster van Loch Ness, elfen en spookkastelen: de Schotse mythes zijn even mysterieus als wijdverspreid. Zo ook het mysterie van de "zelfmoordbrug voor honden" in Dumbarton. Sinds de brug in de 19e eeuw gebouwd werd, heeft ze het leven gekost aan een vijftigtal honden die onverwachts naar beneden sprongen.
Lees verder

Marie Verhulst over haar toekomst bij Studio 100: "Ik was er op school maar net door, ik kan geen bedrijf leiden"
Marie Verhulst (26) lijkt wel in de wieg gelegd om het baasje van Samson te zijn. Ze vult daarmee succesvol de schoenen van haar vader Gert Verhulst, al lijkt ze niet in alles op hem. Zo krijgt ze vaak het verwijt dat ze een typetje speelt in 'De Verhulstjes', vertelt ze aan Dag Allemaal. "Maar plat Antwerps praten, ik zou het niet kunnen." Haar vriend Jef zagen we het laatste seizoen trouwens bewust minder vaak, zegt ze in een open gesprek over haar carrière, familie, haar mama en haar liefdesleven. "Ik krijg vaak de vraag of het uit is tussen ons."
Lees verder

"Iedere ochtend word ik wakker naast een andere vrouw": Steven (45) heeft net zoals Brad Pitt last van gezichtsblindheid
In de spiegel kijken, maar jezelf niet herkennen. Het overkomt Steven Boers (45) iedere dag. Net zoals wereldster wereldster Brad Pitt lijdt hij aan prosopagnosie of gezichtsblindheid. "Ik heb al de verkeerde kinderen van school willen halen, en weet eigenlijk niet hoe mijn vrouw eruit ziet." Maar wat is de oorzaak hiervoor? En kan je er iets tegen doen? Wij vroegen raad aan neuropsycholoog prof. Christophe Lafosse. "Je kunt je brein trainen door eenvoudige trucjes te gebruiken."
Lees verder