Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 juli 2022

‘H4Z4RD’ met hoofdrol voor Dimitri Vegas in première op Tomorrowland: “Ik heb mijn verdriet in deze rol gelegd”

HLN
'H4Z4RD' met hoofdrol voor Dimitri Vegas in première op Tomorrowland: "Ik heb mijn verdriet in deze rol gelegd"
Plankgas voor zijn eerste hoofdrol als acteur, maar volledig gecrasht bij de plotse dood van zijn vader. En dan weer in volle vitesse om zélf vader te worden. "Surreëel", noemt Dimitri Vegas (40) het voorbije jaar waarin 'H4Z4RD' werd ingeblikt. Dat hij zelfs dàn klasse kan afleveren, bewijst hij bij de release vandaag. "Ik heb mijn verdriet 'benut'. Elke traan is echt." Zijn ankers als acteur gezet.
Lees verder

'Bake Off' vindt nieuwe locatie
'Bake Off' heeft een nieuwe locatie. Het kasteeldomein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw vormt dit jaar de groene omgeving waar de baktenten worden opgesteld. De opnames voor het reguliere seizoen, de juniorreeks en de kerstspecial vinden er plaats.
Lees verder

Ricky Martin na rechtszaak met neef: "Nog nooit zoiets ergs meegemaakt"
Ricky Martin heeft in zijn hele carrière nog nooit iets meegemaakt dat "zo kwetsend" was als de situatie van de afgelopen weken. Dat zegt de zanger donderdag na de rechtszaak die zijn neef had aangespannen. "Ik was slachtoffer van een leugen." Martins neef heeft de aanklacht dat hij slachtoffer zou zijn geweest van huiselijk geweld ingetrokken. Het straatverbod dat tegen Martin was uitgevaardigd is dan ook niet verlengd.
Lees verder

Kapitein Tessa Wullaert kijkt uit naar match tegen Zweden: "Het is onwerkelijk dat wij in de kwartfinale staan. Want soms is het echt David tegen Goliath"
De vanzelfsprekendheid waarmee Tessa Wullaert (29) soms over het hoofd gezien wordt als er gezocht wordt naar uitblinkers valt op. Wie haar minder aan het werk ziet, onderstreept daardoor vaker hoe goed 'Woe-lart', zoals ze in Engeland zeggen, wel is. "Ik zie voorlopig geen nieuwe Wullaert opstaan."
Lees verder

Truckchauffeur Pascal stierf aan hartinfarct achter het stuur: "Twee dagen eerder zeiden de dokters nog dat alles in orde was"
De dood van vrachtwagenchauffeur Pascal Verbruggen (55) uit Stekene laat een grote leegte achter bij zijn familie. Hun vader en 'superheld' overleed donderdag aan een hartinfarct achter het stuur van zijn truck op de E34 in Linkeroever. "Mijn wereld stortte in toen ik het nieuws te horen kreeg", reageert zijn zoon Roy verslagen.
Lees verder

"Je zou denken dat vrienden het elkaar gunnen": reactie van wereldkampioen Peter Wright na verlies tegen Van den Bergh gaat over de tongen
Sterk werk van 'Dancing Dimi'. Dimitri Van den Bergh heeft zich voor de halve finales van het World Matchplay darts geplaatst. De 28-jarige Antwerpenaar deed dat met 16-14-winst tegen de Schot Peter Wright, wereldkampioen, nummer een van de wereld en titelverdediger in Blackpool. 'Snakebite' leek na de match wel een stuk minder enthousiast dan onze landgenoot.
Lees verder

Uitzinnige Van den Bergh klopt Wright, reactie van wereldkampioen gaat over de tongen: "Je zou denken dat vrienden het elkaar gunnen"
Sterk werk van 'Dancing Dimi'. Dimitri Van den Bergh heeft zich voor de halve finales van het World Matchplay darts geplaatst. De 28-jarige Antwerpenaar deed dat met 16-14-winst tegen de Schot Peter Wright, wereldkampioen, nummer een van de wereld en titelverdediger in Blackpool. 'Snakebite' leek na de match wel een stuk minder enthousiast dan onze landgenoot.
Lees verder

"Eén vraag: wíl hij?": zeven kenners over de vraag of Wout van Aert na knalprestatie op Hautacam ook de Tour kan winnen
In de stand staat hij op meer dan anderhalf uur en toch is de discussie terug. Wout van Aert (27) maakte gisteren alweer zo veel indruk bergop dat de vraag automatisch naar boven komt: moet hij ooit zelf een gooi doen naar geel?
Lees verder

Japan organiseert 27 september nationaal eerbetoon voor vermoorde oud-premier Abe
Japan zal op 27 september een nationaal eerbetoon organiseren voor de voormalige premier Shinzo Abe, die twee weken geleden vermoord is. Dat meldt de woordvoerder van de regering vandaag.
Lees verder

Ik ga naar de camping van Tomorrowland en ik neem mee ... festival food: wat mag wel en niet op het festivalterrein?
Dit weekend is het tijd voor de tweede festivaldriedaagse van Tomorrowland. In onze eetgids lees je al waar je kan eten én wat je dat kost, maar wat kan je allemaal zelf nog meenemen naar DreamVille, de camping van het festival? En kan dat iets anders zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor je naar de winkel gaat en chef Gilles Draps deelt 4 snelle campingrecepten.
Lees verder

Mama Bénédicte (35) en dochtertje Léa (8) namen toch de trein naar Luik voor ze verdwenen
Bénédicte Demoulin (35) en haar dochtertje Léa Leenders-Demoulin (8) zijn sinds dinsdagavond spoorloos na een verblijf in Oostende. Het was aanvankelijk niet zeker of het duo Oostende had verlaten, maar de politie bevestigt dat moeder en dochter die avond wel degelijk de trein namen naar Luik. Om 23.20 uur werden ze het laatst gezien in het station Guillemins.
Lees verder

Voormalige first lady Melania Trump over bestorming Capitool: "Had destijds geen idee dat het aan het gebeuren was"
Melania Trump, echtgenote van de voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump, heeft in een interview met de Amerikaanse nieuwszender 'Fox News' gezegd dat ze geen idee had dat aanhangers van haar man het Capitool aan het bestormen waren op 6 januari 2021. Trump was destijds naar eigen zeggen te druk bezig met haar "verplichtingen als first lady".
Lees verder

Poetin zegt buitenlandse reis af: Kremlin ontkent opnieuw gezondheidsproblemen
Het Kremlin heeft nieuwe geruchten over de gezondheidstoestand van Vladimir Poetin (69) de kop ingedrukt, nadat de Russische president een buitenlandse reis afzegde.
Lees verder

Federale regering en Engie hebben princiepsakkoord over verlenging Doel 4 en Tihange 3
Er is een principeakkoord met energieproducent Engie over een verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) bekendgemaakt op Twitter. De bedoeling is om beide reactoren in november 2026 op te starten. "Dit akkoord is een eerste cruciale stap en een belangrijk teken van vertrouwen tussen beide partijen", aldus de premier.
Lees verder

"Vergeet niet te beleggen in groeilanden": geldexpert verklapt welke je best kiest en hoe je dat doet
Of er nu lockdowns zijn en of er al dan niet een recessie komt, op lange termijn zal de economische groei in sommige landen veel groter zijn dan in andere. Verdien je als belegger dus ook per definitie meer als je investeert in groeilanden? Welke zijn die landen? En hoe pak je dat aan? Onze geldexpert Pascal Paepen, die zelf ook een deel van zijn spaarcenten belegd heeft in groeilanden, legt uit. "Het is nooit slecht om je beleggingen geografisch te spreiden."
Lees verder

Dit zijn de deelnemers voor het nieuwe seizoen van 'De Allerslimste Mens'
Dit jaar is een speciaal jaar voor 'De Slimste Mens ter Wereld'. Alle toppers van de voorbije seizoenen komen terug om onder elkaar uit te vechten wie nu echt 'De Allerslimste Mens ter Wereld' is. Aan de hand van dit filmpje komen we erachter wie de kandidaten zijn.
Lees verder

Nieuw geval van malaria ontdekt in buurt van luchthaven Zaventem
Voor de vierde keer in drie jaar tijd is een geval van malaria ontdekt bij iemand die in de buurt van de luchthaven van Zaventem woont en die in de periode net voor de besmetting niet gereisd had. Dat meldt de krant 'De Standaard'. Het zou gaan om een vrouw uit Steenokkerzeel.
Lees verder

Gino (58) leert koning drummen: "Filip heeft zachte handen, precies watjes"
Het spektakel Kortrijk Drumt kreeg donderdagavond tijdens de nationale feestdag het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde. De koning kreeg nieuwe drumstokjes en nam achter een drumstel klaar. "Het was een kippenvelmoment", zegt een fiere meester-drummer Gino Kesteloot.
Lees verder

Dit worden de nieuwe hoofdpersonen in het derde seizoen van 'Bridgerton'
De opnames van de derde reeks van de Netflixhit 'Bridgerton' zijn begonnen. De streamingdienst maakte gisteren ook bekend dat het seizoen de personages Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton) volgt tijdens hun zoektocht naar de liefde.
Lees verder

LIVE TOUR. Eindelijk weer een kans voor de sprinters, of zorgt de wind voor waaierspektakel richting Cahors?
Het zware klimwerk is achter de rug voor de renners in de Tour de France. De negentiende etappe, van Castelnau-Magnoac naar Cahors, telt twee klimmetjes van de vierde categorie, maar die lijken niet zwaar genoeg om de sprinters echt uit te schakelen. De wind doet dat mogelijk wél. Hij komt uit het westen en er zijn op papier voldoende open vlaktes om de boel op de kant te gooien. Lukt dat ook en komt het tot een waaierspektakel? Volg het live op deze pagina!
Lees verder