Doorgaan naar hoofdcontent

Griekse automobiliste schrikt zich rot: krijgt ze de hoogste verkeersboete ooit?

HLN
Griekse automobiliste schrikt zich rot: krijgt ze de hoogste verkeersboete ooit?
Een Griekse vrouw heeft een boete van meer dan 6 miljoen gekregen voor een parkeerovertreding. Dat bericht de Griekse krant Rodiaki. Gelukkig kon het gemeentehuis de paniekerige vrouw al snel geruststellen.
Lees verder

Moskou en Kiev beschuldigen elkaar van beschieting gevangenen
Moskou en Kiev beschuldigen elkaar van de beschieting van een krijgsgevangenenkamp in de oostelijke regio Donetsk, waarbij 53 doden vielen. Volgens de leider van de door Rusland gesteunde separatisten in de regio, Denis Pustsjlin, ging het om een bewuste beschieting om gevangenen die bekentenissen begonnen af te leggen, "te verpletteren". De Oekraïense generale staf heeft het dan weer over een bewuste provocatie waar Moskou achter zit. Er zijn geen onafhankelijke bronnen om de beweringen te staven.
Lees verder

In Oekraïne klinkt scherpe kritiek op Krim-reisje van kersvers buitenlandminister Lahbib: "Van 'ontoelaatbaar' tot 'slag in het gezicht'"
De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze in juli vorig jaar als journaliste naar een festival trok op het Oekraïense schiereiland de Krim. Ze reisde daarvoor via Moskou. De situatie zou ruis op de lijn tussen Brussel en Kiev veroorzaken, en mogelijk ook voor problemen zorgen wanneer Lahbib naar Oekraïne zou willen afreizen, iets dat ze al aankondigde te willen doen.
Lees verder

"Klimaatverandering 20 keer grotere bedreiging voor olifanten in Kenia dan stropers"
"Door de klimaatwijziging sterven twintig keer meer olifanten dan door stropers", zegt Najib Balala, Keniaans minister van Wilde Dieren en Toerisme. Hij luidt de alarmbel.
Lees verder

Oekraïne klaagt in Libanon over lading gestolen graan
De Oekraïense ambassadeur in Beiroet heeft de Libanese regering om opheldering gevraagd over de komst van een lading gerst uit het bezette deel van Oekraïne. Volgens ambassadeur Igor Ostasj is de lading waarschijnlijk gestolen. Hij zei dat een Syrisch schip de gerst heeft vervoerd van de haven Feodosia op de Krim naar Tripoli in Libanon, waar het schip woensdag aanmeerde.
Lees verder

Failliete zwembadbouwer uit Itegem laat berg schulden achter, start opnieuw en krijgt dezelfde klachten: "Geld kwijt door zijn mooie praatjes"
De failliete zwembadbouwer VDW Pools uit Itegem (Heist-op-den-Berg) is tot ergernis van de gedupeerden kort na het faillissement een nieuw bedrijf gestart. Naast duizenden euro's kwijt te zijn, bleven door het faillissement heel wat zwembaden onafgewerkt in tuinen van gedupeerden liggen. "Je betaalt hem en daarna hoor je er weinig tot niks meer van", is de kritiek. Zaakvoerder Sven V. heeft naar eigen zeggen uit zijn fouten geleerd, maar ook klanten van zijn nieuwste bedrijf eisen hun geld terug.
Lees verder

Piekdag op Brussels Airport: bestemmingen naar Canada en de VS zijn opnieuw populair
Het is een van de drukste dagen van de zomer in Brussels Airport. "We zitten met het wisselweekend", vertelt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli. "Heel veel mensen vertrekken op reis vandaag, maar ook heel veel mensen keren terug. In totaal hebben we 78.000 passagiers." Vooral de vluchten naar de Verenigde Staten en Canada zitten goed vol. Omdat de coronatest niet langer verplicht is, zijn die bestemmingen opnieuw populair.
Lees verder

Zwemster (60) aangevallen en verwond door monniksrob op Hawaï: "Ze was doodsbang"
Een zestigjarige vrouw is aangevallen door een monniksrob voor de kust van Hawaï. Het dier wilde wellicht haar jong beschermen. De zwemster hield er snijwonden aan over aan het aangezicht, rug en armen. Opgelet, beelden van het voorval zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.
Lees verder

Toch geen levenslang voor eerste veroordeelde Russische soldaat
De eerste Russische soldaat die in Oekraïne is veroordeeld voor oorlogsmisdaden heeft een lagere straf gekregen. Zijn levenslange gevangenisstraf is in hoger beroep omgezet in vijftien jaar cel.
Lees verder

"Simon zei bijna alleen mooie doelpunten te maken": Adingra na wereldgoal bij debuut Union nieuwe attractie in België?
Eén speeldag volstond voor Simon Adingra (20) om al naam in België te maken, dankzij zijn wereldgoal op STVV. De Brightonhuurling is de 'duurste' speler van Union - hoe goed is hij? "Hij kan een attractie worden, maar we gaan hem niet opbranden vanaf dag één."
Lees verder

Spuit in de fluit? Penisfillers worden populairder: "Na één injectie is de penis tien kubieke centimeter breder"
Waar nogal wat vrouwen zich aan lipfillers wagen, zoeken mannen het enkele etages lager: de penisfiller - die het mannelijk lid verbreedt, maar niet verlengt - is wereldwijd een hit. Ook in Vlaanderen is de vraag groot. "Veel mannen zijn erg onzeker over de omvang van hun penis", weten plastisch chirurgen Joan Vandeputte en Pieter Vermeulen. Zij doen uit de doeken hoe zo'n ingreep werkt. "Van een 'grower' kunnen we een 'shower' maken."
Lees verder

Lange wachtrij in het pretpark? Met deze tips ben je sneller aan de beurt
Urenlang aanschuiven in de volle zon voor een ritje van twee minuten. Een dagje pretpark kan in de vakantieperiode door de grote drukte erg vermoeiend zijn. Maar is er een manier om die lange wachtrijen te vermijden? En is een zo'n voorsteekpas wel echt de moeite? Wij vroegen raad aan twee fervente pretparkfans. "Als je logeert in een hotel van een park, kan je vaak vroeger binnen."
Lees verder

Zo vermijd je die vervelende wachtrijen in het pretpark
Urenlang aanschuiven in de volle zon voor een ritje van twee minuten. Een dagje pretpark kan in de vakantieperiode door de grote drukte erg vermoeiend zijn. Maar is er een manier om die lange wachtrijen te vermijden? En is een zo'n voorsteekpas wel echt de moeite? Wij vroegen raad aan twee fervente pretparkfans. "Als je logeert in een hotel van een park, kan je vaak vroeger binnen."
Lees verder

Start Anderlecht op Cercle met duo Esposito-Silva? Mazzu: "Iedereen zal komende weken voldoende minuten krijgen, ook Raman"
Met Fábio Silva aan de aftrap of niet? Dat is de belangrijkste vraag voor de verplaatsing van Anderlecht naar Cercle. Mazzu: "Fábio heeft nog wat fysieke achterstand."
Lees verder

Ook scenarist René Swartenbroekx reageert op 'Kampioenen'-ophef: "Hoe onverdraagzaam, hoe hypocriet"
Steeds meer stemmen mengen zich in het debat om de geschrapte afleveringen van 'F.C. De Kampioenen'. Ook scenarist René Swartenbroekx (86), tevens vader van An 'Bieke' Swartenbroekx, heeft nu via Facebook van zich laten horen. "Beschouw de afleveringen als een tijdsdocument."
Lees verder

Kiev meldt problemen met Duitse pantserhouwitsers: mogelijk te 'intensief' gebruikt
Van de zeven pantserhouwitsers die Duitsland in juni aan Oekraïne heeft geleverd, vertoont een aantal al tekenen van slijtage. De Oekraïense autoriteiten hebben dat halverwege deze week gemeld aan het Duitse ministerie van Defensie, meldt het blad 'Der Spiegel'.
Lees verder

'Grey's Anatomy' voegt vijf nieuwe gezichten toe aan cast
Nieuwe dokters voor Grey Sloan! 'Grey's Anatomy' kan naast Ellen Pompeo (52) ook rekenen op enkele nieuwe gezichten wanneer het negentiende seizoen in première gaat deze herfst. En daar zitten ook enkele bekende acteurs tussen.
Lees verder

Hoefkens over transfersoap rond De Ketelaere: "Hij gaf aan dat het mentaal te veel werd, dan is er maar één conclusie: niet meer meetrainen met de groep"
Nog steeds geen witte rook in de soap rond Charles De Ketelaere (21), ook al is een deal van 35 miljoen euro nakend. In afwachting traint de aanvaller al even niet meer mee, zo bevestigde Club-coach Carl Hoefkens zonet op z'n persbabbel. "Als coach wil ik dat iedereen die aanwezig is in het basecamp, all in kan gaan en zich ten alle tijden voor de volle 100 procent kan geven. Voor Charles was dat niet meer mogelijk."
Lees verder

Dankzij hoge energieprijzen ook recordwinsten voor grote Amerikaanse oliebedrijven ExxonMobil en Chevron
De grote Amerikaanse olie- en gasmaatschappijen ExxonMobil en Chevron hebben in het tweede kwartaal recordwinsten behaald dankzij de hoge energieprijzen. Daarmee volgen ze het voorbeeld van onder meer Shell en TotalEnergies.
Lees verder

Witte Huis organiseert bijeenkomst voor advocaten en activisten die opkomen voor abortusrechten
Het Witte Huis organiseert vandaag de inaugurele bijeenkomst van pro-Deo advocaten en -activisten die opkomen voor abortusrechten, in de nasleep van de omverwerping van Roe v Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof vorige maand.
Lees verder