Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juli 2022

Gewoonte om zout op je eten te doen kan je jaren van je leven kosten volgens nieuw onderzoek

HLN
Gewoonte om zout op je eten te doen kan je jaren van je leven kosten volgens nieuw onderzoek
Volgens een studie van de Tulane Universiteit van Volksgezondheid en Tropische Geneeskunde in New Orleans is er een link tussen een toevoeging van wat zout aan je eten en een vroegere dood. De studie betrok 500.000 Britten van middelbare leeftijd en werd gisteren gepubliceerd in de European Heart Journal.
Lees verder

Indrukwekkende beelden tonen hoe honderden besmette patiënten in China worden weggevoerd
Op sociale media circuleren beelden uit de Chinese stad Wuxi. Op de video is een rij met honderden mensen in een hazmat-pak te zien. Het zou gaan om coronapatiënten die worden weggeleid naar een quarantainegebied. In veel Chinese steden worden opnieuw strenge maatregelen ingevoerd, omdat de coronabesmettingen stijgen. Bekijk in bovenstaande video de opvallende beelden.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Anderlecht klopt Helmond Sport in oefenmatch, Sadiki en Ait El Hadj scoren
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar ziet met Bennett nog een ploegmaat wegvallen door corona - Wie verteert rustdag het best?
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. De etappe is een ideale opwarmer voor de pittige Alpencols die de renners de komende dagen op hun bord krijgen, al wordt er ook vandaag wel al stevig geklommen. De aankomst is bergop en volgt wat vroeger dan gebruikelijk, normaal rond 17 uur. Leider Tadej Pogacar heeft na het wegvallen van George Bennett (corona) nog maar vijf renners in steun. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Opeens wil iedereen permanente juwelen. Wat zijn dat? "Je laat letterlijk de band vereeuwigen"
Permanente make-up kenden we al. Maar nu ben je helemaal hip als je permanente juwelen draagt. De video's van mensen die de uiteinden van hun armband aan elkaar te laten lassen, volgen elkaar in sneltempo op. Ook bij ons doet de nieuwe trend het goed. "Al mijn dagen zitten volledig volgeboekt", vertelt Margot Verhille, die met haar juwelenmerk Passero de forever bracelets ook in ons land introduceert.
Lees verder

Jonge wasbeer gevangen in Zoniënwoud
In het Zoniënwoud in Oudergem is maandagmiddag een jonge wasbeer gevangen. Omdat de invasieve soort het inheems ecosysteem bedreigt, lopen ze beter niet rond in onze natuur.
Lees verder

Voorzitter Vergrijzingscommissie roept regering op tot pensioendeal
De voorzitter van de Studiecommissie voor de Vergrijzing Johan Van Gompel roept de federale regering op om in de komende dagen een pensioendeal te sluiten. Die moet "zo breed mogelijk" zijn, en voldoende rekening houden met de betaalbaarheid, zei hij vandaag in de marge van de voorstelling van het jaarverslag van de Vergrijzingscommissie.
Lees verder

EU-landen keuren nieuwe noodlening van 1 miljard euro aan Oekraïne goed
De lidstaten van de Europese Unie hebben dinsdag het licht op groen gezet voor een nieuwe noodlening van 1 miljard euro aan Oekraïne. Het gaat om macrofinanciële bijstand die het land moet helpen zijn meest dringende financiële noden te lenigen en het overheidsapparaat draaiende te houden tijdens de oorlog met Rusland en daarna.
Lees verder

Heathrow Airport vraagt maatschappijen om geen vliegtickets voor zomer meer te verkopen
De Londense luchthaven Heathrow, de grootste van het Verenigd Koninkrijk, vraagt de luchtvaartmaatschappijen die er actief zijn om geen tickets meer te verkopen voor de zomermaanden. Daarmee hoopt de luchthaven chaotische toestanden zoals de voorbije weken te kunnen vermijden.
Lees verder

Allemaal golden ze als toptalenten in de jeugd bij Anderlecht, maar hun keuze voor het buitenland draaide verkeerd uit
Mathias Bossaerts, amper 25 en ooit "de nieuwe Kompany" genoemd, bevestigde dat hij stopt met voetballen. En hij is zeker niet de enige die op jonge leeftijd met grote trom vertrok bij Anderlecht, maar de hoge verwachtingen niet kon inlossen. Enkele opvallende voorbeelden op een rij.
Lees verder

Moord op psychiater in Zweden gezien als vermoedelijke terreurdaad
De dodelijke mesaanval op een 64-jarige vrouwelijke psychiater in de Zweedse stad Visby, op het Gotland-eiland, wordt gezien als een vermoedelijke terreurdaad. Dat hebben het verantwoordelijk parket en de Zweedse inlichtingendienst Säpo bekendgemaakt. Zij hebben het onderzoek in handen genomen.
Lees verder

WhatsApp laat gebruikers elke emoji kiezen als reactie
WhatsApp-gebruikers kunnen binnenkort elke emoji gebruiken als reactie op een bericht van een ander. Eerder konden gebruikers alleen uit zes door WhatsApp geselecteerde emoji kiezen. Die zes blijven in het keuzemenu staan, maar er komt een plusknop bij om andere emoji te kiezen.
Lees verder

Zo voorkom je dat maden door je afvalbak krioelen
Stinkende afvalcontainers die een thuis vormen voor vliegen en maden: het is voor veel mensen een zorg wanneer de temperaturen stijgen. Toch is er genoeg tegen te doen, zo blijkt. Denk aan etensresten verpakken in een krant of het deksel iets open laten staan. Hieronder vind je een overzicht van alle tips.
Lees verder

Na zijn rechtszaak tegen Amber Heard: Johnny Depp treft schikking voor mishandelingzaak uit 2018
Johnny Depp (59) is tot een overeenkomst gekomen in een mishandelingszaak die dateert uit 2018. Depp werd in 2017 door een medewerker van de film 'City of Lies' beschuldigd van gewelddadig gedrag. Volgens Gregg Brooks heeft de acteur hem destijds in zijn buik gestompt op de filmset.
Lees verder

"Zonder Wout had Vingegaard het geel nú al gedragen": volgens ex-Vuelta-winnaar Horner kan Van Aert Jumbo-Visma de eindzege kosten
Volgens ex-Tourwinnaar Bjarne Riis heeft Wout van Aert "al een paar dagen stom gekoerst". Ex-Vuelta-winnaar Chris Horner denkt daar duidelijk hetzelfde over. In een uitgebreide uiteenzetting probeert de Amerikaan duidelijk te maken waarom Van Aert z'n ploeg de eindzege in de Tour kan kosten.
Lees verder

Warmste plek van ons land vandaag niet in de Kempen, maar in de Westhoek. Weerman David legt uit hoe dat komt
Het wordt een zomerse week met temperaturen boven de 30 graden. Aan de kust is het frisser, maar waar in ons land is het vandaag eigenlijk het warmst? Het warmste plekje ligt opvallend genoeg niet in de Kempen, wel in het westen van het land. Hoe komt dat? Bekijk in bovenstaande video de uitleg van weerman David Denehauw.
Lees verder

Swings pakt z'n vierde gouden medaille en is de meest succesvolle atleet ooit op de Wereldspelen
Met een overwinning op de afvallingskoers op de weg heeft skeeleraar Bart Swings zijn Wereldspelen in Birmingham op indrukwekkende wijze afgesloten. Swings veroverde in de race over 15 kilometer zijn vierde goud tijdens deze Spelen voor niet-olympische sporten. Hij neemt ook nog een bronzen plak mee naar huis.
Lees verder

Coronabesmettingen nemen toe in Moskou
Het wekelijkse aantal coronabesmettingen in de Russische hoofdstad Moskou is sterk toegenomen. Dat melden de lokale gezondheidsautoriteiten dinsdag. Ze raden er de inwoners opnieuw aan om een mondmasker te dragen.
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar ziet met Bennett nog een ploegmaat wegvallen door corona, ook Majka test positief, maar mag starten - Wie verteert rustdag het best?
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. De etappe is een ideale opwarmer voor de pittige Alpencols die de renners de komende dagen op hun bord krijgen, al wordt er ook vandaag wel al stevig geklommen. De aankomst is bergop en volgt wat vroeger dan gebruikelijk, normaal rond 17 uur. Leider Tadej Pogacar heeft na het wegvallen van George Bennett (corona) nog maar vijf renners in steun. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Frans agentschap linkt nitrieten in voeding aan kanker, regering belooft maatregelen
Uit een advies van het Franse gezondheidsagentschap Anses blijkt dat er een verband bestaat tussen de blootstelling aan de chemische stoffen nitraat en nitriet – onder meer door het eten van bewerkt vlees – en het risico op dikkedarmkanker. Om die reden belooft de Franse regering in het najaar met een actieplan te komen.
Lees verder