Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

GENTSE FEESTEN LIVE. Raymond van het Groenewoud al ruim 8 uur aan het optreden op het Walter De Buckplein

HLN
GENTSE FEESTEN LIVE. Raymond van het Groenewoud al ruim 8 uur aan het optreden op het Walter De Buckplein
De mensen hebben de Gentse Feesten gemist, zoveel is duidelijk. Zaterdag bezochten er maar liefst 260.000 bezoekers de Feesten. Dat is het hoogste bezoekersaantal in de laatste tien jaar. Gisteren genoten de bezoekers van de laatste Feestenavond. Op dit moment is Raymond van het Groenewoud nog stééds het beste van zichzelf aan het geven op het Walter De Buckplein, al sinds 1 uur deze nacht. Mis niets van de Gentse Feesten in onze liveblog.
Lees verder

Een gezin met drie tieners onderhouden met 1.350 euro per maand? Zo pakt alleenstaande Sabrina (36) het aan: "Ze vragen nooit om nieuwe kleren"
Sinds Sabrina zo'n zware migraine kreeg dat ze niet meer kon werken, leeft de jonge vrouw van een invaliditeitsuitkering. Met iets meer dan 1.300 euro per maand moet ze haar drie tienerdochters onderhouden. "Voor hun muziekinstrumenten moeten ze zelf sparen en uitstappen doen we niet. Maar de meisjes gaan daar heel goed mee om."
Lees verder

Marc Degryse ziet hoe De Ketelaere zich in moeilijke situatie manoeuvreerde: "Als jonge gast moet je de boel niet proberen forceren"
"Stel je voor dat het niet goed komt met AC Milan, dan heeft Charles De Ketelaere een probleem." Dat vindt onze analist Marc Degryse. Hij zag ook hoe Club Brugge de lijn van de play-offs doorzet én hoe de VAR afgelopen weekend weer een negatieve hoofdrol speelde. "Je zou bijna denken dat de refs het gemunt hebben op AA Gent."
Lees verder

RAPPORT. Kan het Limburgse Siwel de HLN-jury van De Leukste Zomerbar overtuigen? "Hier waan ik mij op vakantie in Zuid-Afrika"
Honger, dorst en veel zin om vakantie proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Limburg kreeg Siwel in Wellen het meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Alvast een sluier van de tip: er werden borden leeggelikt. Ontdek de video van het bezoek en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

André Hazes met ex Monique op vakantie: "Maar ze is puur mee als moeder"
Ze mogen dan wel samen op vakantie zijn, maar dat betekent niet dat de vonk weer is overgeslagen tussen André Hazes (28) en zijn ex, Monique Westenberg (44). Dat vertelt een vriend van de zanger aan de Nederlandse Story.
Lees verder

Energie besparen met een warmtepomp: wordt je brandverzekering dan duurder?
Steeds meer Vlamingen kiezen voor een warmtepomp. Met een warmtepomp kan je jouw woning duurzamer verwarmen en koelen, maar het is wel een grote investering. Heb je er ook een extra verzekering voor nodig? En wordt je brandverzekering duurder als je een warmtepomp installeert? Spaargids.be zoekt het voor je uit.
Lees verder

Een warmtepomp installeren? Dit zijn de gevolgen voor je brandverzekering
Steeds meer Vlamingen kiezen voor een warmtepomp. Met een warmtepomp kan je jouw woning duurzamer verwarmen en koelen, maar het is wel een grote investering. Heb je er ook een extra verzekering voor nodig? En wordt je brandverzekering duurder als je een warmtepomp installeert? Spaargids.be zoekt het voor je uit.
Lees verder

Ryanair buigt verlies om in winst, maar herstel blijft "broos"
Het is Ryanair gelukt om afgelopen kwartaal weer winst te maken, waar in dezelfde periode vorig jaar nog een stevig verlies in de boeken ging. Volgens financieel directeur Neil Sorahan is het herstel uit de coronacrisis bij de Ierse prijsvechter nog wel "broos". De vraag naar vliegtickets blijft "onderhevig" aan de nieuwsstromen rond corona en de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Schaakrobot breekt vinger van 7-jarige tegenstander wanneer die hem te slim af wil zijn
Op een schaaktornooi in Moskou speelt een 7-jarige jongen tegen een robot. De robot verslaat een van de schaakstukken het jongetje en zet die langs de kant. De jonge schaker reageert vliegensvlug met een andere zet. Iets wat de robot niet begrijpt, want plots grijpt de machine de vinger van zijn tegenspeler vast.
Lees verder

"Gedaan met de rust": 'Familie'-acteur Yanni Bourguignon wordt binnenkort voor de eerste keer papa
Het gaat Yanni Bourguignon voor de wind. Eind vorig jaar raakte bekend dat de 'Familie'-acteur zijn vriendin Kelly ten huwelijk gevraagd had. Op zondag liet Yanni dan weer weten dat er een eerste kindje op komst is. "Baby on the way", klinkt het op Instagram.
Lees verder

Raymond van het Groenewoud (72) sluit Gentse Feesten af met marathonconcert van zo'n acht uur lang
Hij begon eraan om 1 uur 's nachts, maar pas om iets voor negen uur deze ochtend rondde Raymond van het Groenewoud (72) zijn concert op de Gentse Feesten af. Zo'n acht uur op het podium, zo'n 100 nummers gespeeld: het marathonconcert bleek dé perfecte afsluiter voor de Gentse Feesten 2022.
Lees verder

Jonge chauffeur (17) toont blote billen aan vrouwelijke agent: "Hij kreeg meteen een extra proces-verbaal voor openbare zedenschennis"
Een 17-jarige autobestuurder, met een voorlopig rijbewijs, zal binnenkort heel wat mogen gaan uitleggen aan de politierechter. Afgelopen weekend liep hij twee keer tegen de lamp terwijl hij onder invloed van drugs reed. Tijdens de laatste controle maakte hij het wel erg bont.
Lees verder

Onze commentatoren spotten opvallend gebruik van Van Gerwen, waarna zinderende finale plots volledig keert: "Magisch poeder?"
Michael van Gerwen heeft de World Matchplay gewonnen. De Nederlander versloeg Welshman Gerwyn Price met 18-14 in een finale om van te smullen. 'MvG' eindigde ijzersterk, dankzij een opvallend ritueel?
Lees verder

Onze commentatoren spotten opvallend gebruik bij Michael van Gerwen, waarna zinderende finale plots volledig keert: "Magisch poeder?"
Michael van Gerwen heeft de World Matchplay gewonnen. De Nederlander versloeg Welshman Gerwyn Price met 18-14 in een finale om van te smullen. 'MvG' eindigde ijzersterk, dankzij een opvallend ritueel?
Lees verder

LIVE. Waar ligt de toekomst van Dessers, op wie Serie A-ploeg een bod deed? - Mykhaylichenko op weg naar uitgang bij RSCA
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Hoe Vingegaard in drie jaar uitgroeide tot Tourwinnaar (met dank aan tips van Van Aert): "Jonas zit nog niet aan zijn plafond"
Elk succes kent vele vaders. Trainer Tim Heemskerk (46) heeft zeker zijn aandeel in de Tourzege van Jonas Vingegaard. "Toen ik hem in februari bergop bezig zag op Tenerife, wist ik al dat hij zonder pech moeilijk te kloppen zou zijn."
Lees verder

Do's en don'ts voor de vaatwasser: "Het volstaat niet om enkel een vaatwastablet te gebruiken"
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: de vaatwasser schoonmaken.
Lees verder

Bijna 900.000 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in Duitsland
Duitsland heeft sinds de Russische aanval op Oekraïne op 24 februari ruim 890.000 Oekraïense staatsburgers geregistreerd. Hoeveel er momenteel nog in Duitsland zijn, is echter onduidelijk. Een aanzienlijk deel is mogelijk naar andere landen gereisd of teruggekeerd naar Oekraïne.
Lees verder

Tunesiërs trekken naar stembus voor referendum over macht van president Saied
Tunesiërs worden opgeroepen maandag hun stem te laten horen op een referendum, opgelegd door president Kais Saied. Het referendum gaat over een omstreden grondwet, die de macht van de president zou versterken en het land opnieuw in een dictatoriaal regime zou kunnen duwen. De oppositie riep om tot een boycot van de stemming en vroeg Tunesiërs om niet naar de stembus te trekken. Het referendum wordt ook door mensenrechtenactivisten bekritiseerd.
Lees verder

Jean-Marc Nollet wil sans-papiers inzetten in knelpuntberoep
Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet roept de federale regering vandaag op in de krant L'Avenir om migranten zonder papieren legaal aan het werk te zetten. Ze zouden kunnen helpen om het tekort aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren als de horeca en bouw weg te werken, meent hij.
Lees verder