Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

Gent verwijdert kunstwerk Arne Quinze wegens ‘verkeerde vergunning’: “Door dit beeld weg te halen, leeft de per...

HLN
Gent verwijdert kunstwerk Arne Quinze wegens 'verkeerde vergunning': "Door dit beeld weg te halen, leeft de perceptie dat het hier niet welkom is"
Het beeld van de wereldvermaarde kunstenaar Arne Quinze dat op de Kouter stond, is weg. Volgens schepen Filip Watteeuw werd voor de aanvraag van de vergunning niet de juiste procedure gevolgd. De oproep van de voorzitter van de gemeenteraad om constructief naar een oplossing te zoeken, viel in dovemansoren.
Lees verder

Een ooglidcorrectie kost snel 1.500 euro: deze ziekenfondsen betalen dat terug
Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen in België. Maar soms dringt zo'n operatie zich ook om functionele of medische redenen op. Al snel betaal je daarvoor exclusief btw tussen 1.000 en 1.500 euro. Kan je daarvoor rekenen op een terugbetaling door je ziekenfonds? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Oeps: Britney Spears staat in autopanne op drukke snelweg in Los Angeles
Oops... She did it again. De Amerikaanse zangeres Britney Spears (40) kwam weer in aanraking met de politie, maar dit keer zat haar 'weddingcrashende' ex-man er voor niets tussen. Ze maakte op 12 juli een klein inschattingsfoutje, waardoor ze in een zeer gevaarlijke situatie terechtkwam. Ze kreeg een autopanne... terwijl ze aan het rijden was op een van de drukste snelwegen in Los Angeles.
Lees verder

Lichamen van vermiste Amerikaanse vader en zijn drie jonge kinderen aangetroffen in vijver
Een vermissingszaak in de Amerikaanse staat Indiana kent een dramatische ontknoping. In een vijver zijn de lichamen gevonden van een vader en zijn drie jonge kinderen nadat ze spoorloos bleken na een uitje.
Lees verder

Sting windt Gent Jazz om de vinger
Drie jaar liet Sting op zich wachten. Er viel op Gent Jazz dan ook geen seconde te verliezen. Met Message in a Bottle en Every Little Thing She Does Is Magic zette hij een anderhalf uur durende set in waarbij Police hits afwisselden met de klassiekers die hij daarna onder eigen naam componeerde.
Lees verder

Minister Demir: "Ook Doel 3 en Tihange 2 langer openhouden? Nood breekt wet"
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) roept de federale regering nogmaals op, alles in het werk te stellen om de energiebevoorrading te garanderen en te vermijden dat grote verbruikers moeten worden afgeschakeld. Dan komt wat haar betreft ook het langer openhouden van de kerncentrales Doel 3 en Tihange 2 in het vizier. "Nood breekt wet, maar het moet natuurlijk wel op een veilige manier", zei ze in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

Netflix en Microsoft werken samen aan abonnement met reclame
Dat Netflix bijna verdrinkt in een zee van concurrerende streamingsdiensten is al lang geen geheim meer. Om opnieuw meer klanten te lokken maakten ze eerder al bekend dat er binnenkort een abonnementsoptie komt mét advertenties, aan een goedkopere prijs. Daarvoor gaan ze in zee met Microsoft.
Lees verder

Stephen bestormde Capitool na speech van Trump, maar biedt nu excuses aan: "Ik had oogkleppen op"
Stephen Ayres, die schuldig pleitte aan binnenbreken in het Capitool, getuigde dat iedereen "opgejut" werd door Trumps speech, en dat hij niet van plan was naar het Capitool te gaan, maar ze "volgden wat Trump zei". Ayres zei dat het zijn leven kapotmaakte, dat hij niet langer gelooft in de 'gestolen verkiezing' en waarschuwde anderen hun oogkleppen af te nemen.
Lees verder

Oud-kolonel Roger Housen: "Het dreigt komende winter heel penibel te worden voor Oekraïne. Dat weet Poetin"
Russisch president Vladimir Poetin probeert Oekraïne stilaan in een economische wurggreep te nemen, waarschuwt oud-kolonel Roger Housen. "Hij heeft blijkbaar Lev Tolstoj gelezen. Die schreef: 'De twee machtigste krijgers zijn Tijd en Geduld'."
Lees verder

Poetin gebruikt tijd in zijn voordeel, zegt oud-kolonel Housen: "Het dreigt heel penibel te worden voor Oekraïne"
Russisch president Vladimir Poetin probeert Oekraïne stilaan in een economische wurggreep te nemen, waarschuwt oud-kolonel Roger Housen. "Hij heeft blijkbaar Lev Tolstoj gelezen. Die schreef: 'De twee machtigste krijgers zijn Tijd en Geduld'."
Lees verder

Serneels geeft zich niet zomaar gewonnen tegen nummer 3 van de wereld: "Ik heb het woord underdog niet gebruikt"
Het is 's werelds nummer 3 tegen nummer 19. De kloof is groot en heel diep. Op Euro 2022 komen de favorieten op het veld om scherp, meedogenloos en met het allermooiste voetbal hun wedstrijd te winnen. En: "Frankrijk is een favoriet om het toernooi te winnen", zegt bondscoach Serneels.
Lees verder

Op reis met de auto: wat neem je best (niet) mee van eten? Reisexpert tipt. "Vries frisdrank zeker niet in om koel te houden, dat kan ontploffen"
De koffers zijn gepakt, de auto zit propvol en je wil richting de zon vertrekken, maar eerst die autoreis nog afleggen. Wat neem je mee van eten voor onderweg? Hoe gebruik je de koelbox op de meest efficiënte manier? En waar moet je zéker aan denken als je ook nog kinderen bijhebt? Katrien Goris en Ludovic Lenaerts van reisblog 'With Kids on the Road' delen hun ultieme tips om zonder honger en gezaag de bestemming te bereiken. "Alles met chocolade is een absolute no go."
Lees verder

Op 50 jaar met pensioen: het kan, maar dit zijn de financiële gevolgen
Steeds meer Belgen stoppen voor hun wettelijke pensioenleeftijd met werken. Vorig jaar beslisten bijna vier op de tien Belgische werknemers voor hun 65ste de werkplunje aan de haak te hangen. Kan iedereen zomaar vroeger op pensioen? En welke financiële gevolgen heeft die keuze? Jobat maakt een overzicht.
Lees verder

Eilanden Stille Oceaan roepen op tot "dringende en onmiddellijke" actie rond het klimaat
De eilanden in de Stille Oceaan roepen donderdag op tot wereldwijde "dringende en onmiddellijke" actie tegen de klimaatopwarming. De tijd dringt om "worstcasescenario's" te vermijden waarbij hun landen, waarvan er veel net boven de zeespiegel liggen, overstromen of onbewoonbaar worden door steeds hevig wordende stormen.
Lees verder

Schermtijd van kinderen tussen 6 en 10 jaar steeg met 83 minuten per dag tijdens de Covid-pandemie, blijkt uit wereldwijde studie
Onze schermtijd is tijdens de Covid-pandemie sterk toegenomen, dat hebben onderzoekers van de Anglia Ruskin Universiteit in het Verenigd Koninkrijk vastgesteld na een wereldwijde analyse. Vooral bij de groep van kinderen tussen de zes en tien jaar is een grote toename vastgesteld, zij keken 83 minuten per dag meer naar een scherm dan voor de pandemie. Wat volgens de onderzoekers aanleiding geeft tot bezorgdheid over de gevolgen voor de gezondheid.
Lees verder

Selena Gomez vergezelde dochter Jessica Simpson naar eerste concert: "Ze is een geweldige babysitter"
De Amerikaanse actrice Jessica Simpson (42) onthulde in een Instagram Live video, aan gastheer Suneel Gupta, dat niemand minder dan wereldster Selena Gomez (29) op haar dochter Maxwell (10) heeft gebabysit tijdens een concert van Olivia Rodrigo (19).
Lees verder

Dief wandelt op klaarlichte dag Gentse scholen en ziekenhuizen binnen en gaat aan de haal met 31.000 euro aan computermateriaal
Twee jaar cel, waarvan één jaar effectief. Die straf kreeg een hardnekkige dief donderdag opgelegd. Op klaarlichte dag wandelde hij Gentse en Antwerpse scholen en ziekenhuizen binnen en graaide hij computermateriaal mee, voor een totale waarde van zo'n 31.000 euro.
Lees verder

Pas op zijn 58ste kwam hij ten val: hoe Kevin Spacey jarenlang jonge mannen misbruikte in Hollywood
"Hij vroeg me om buiten een sigaret te roken, en greep me onder tafel bij de ballen." Kevin Spacey (62) moet vrijdag opnieuw in de rechtbank verschijnen nadat vier mannen hem beschuldigden van seksueel misbruik. Maar zijn vermeende slachtoffers zijn het er allang over eens: "Kevin Spacey is een seksueel roofdier." Zelfs zijn eigen broer kiest partij voor de slachtoffers. En dat zijn er veel, en volgend hen kon Spacey jarenlang ongehinderd zijn gang gaan. "Hij gooide me op bed en klom bovenop me. Ik was 14."
Lees verder

LIVE TOUR. Wielerfans hebben er feestnacht opzitten op Alpe d'Huez - Slaat Pogacar terug in epische rit met meeste hoogtemeters?
Na het vuurwerk van gisteren staat in de Tour de France de slotdag in de Alpen met drie cols buiten categorie - stuk voor stuk klassiekers - op het menu. Met net als gisteren de Galibier, deze keer via de 'makkelijkere' zijde. Nadien gaat het naar de Croix de Fer en de slotklim naar Alpe d'Huez, waar de Tour in 2018 voor het laatst kwam. In totaal moeten 4.750 hoogtemeters worden overwonnen, de meeste van de hele Tour. Vecht Tadej Pogacar terug? Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog!
Lees verder

Ex-koppel Khloé Kardashian en Tristan Thompson verwachten een tweede kindje samen
Opnieuw babynieuws vanuit de Kardashianhoek. Deze keer erg verrassend: Khloé Kardashian (38) en Tristan Thompson (31) verwachten een tweede kindje via een draagmoeder. Bijzonder, aangezien de twee niet meer samen zijn en er heel wat drama ontstond sinds Tristans bedrog. "Ze spraken elkaar niet meer sinds december, behalve als het over co-ouderschapskwesties ging."
Lees verder