Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Gemeente Mol: Meeste gemeentediensten gesloten op donderdag 21 en vrijdag 22 juli

Meeste gemeentediensten gesloten op donderdag 21 en vrijdag 22 juli

Op donderdag 21 juli (Nationale Feestdag) en vrijdag 22 juli (brugdag) zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Sommige diensten volgen een aparte dienstverlening en zijn open op 22 juli of op beide dagen. Raadpleeg onze actuele openingsuren op www.gemeentemol.be/openingsuren.

Lees verder

Een klein museum met grootste ambities. Jakob Smitsmuseum in Sluis breidt uit!

Het Jakob Smitsmuseum krijgt in de toekomst een gloednieuwe ontvangstruimte die aansluit bij de ambities van het museum. Vanaf het najaar vinden verbouwingswerken plaats om de aanpalende conciĆ«rgewoning te integreren in het museum. Daarnaast komt er een zaaltje voor workshops, wordt de dakbedekking volledig vernieuwd en krijgt het museum een nieuwe depotruimte om de schilderijen in de beste omstandigheden te bewaren. Als kers op de taart wordt ook de museumtuin volledig heraangelegd. Hoe een klein gemeentelijk museum toch grootste ambities kan hebben… Het gemeentebestuur staat in voor de financiering.

Lees verder

Stand van zaken wegenwerken N118 Retie-Geel

Tijdens het bouwverlof - van vrijdag 8 juli tot maandag 1 augustus - is de gewestweg N118 (Retie-Geel) volledig open in beide richtingen. Vanaf 1 augustus wordt er gewerkt vanaf de brug aan Sas VII tot verderop de baan in Geel. Het kruispunt met de Castelsebaan wordt deels afgesloten: richting Geel blijft open voor auto's en fietsers, richting Retie is afgesloten. Auto's rijden naar Retie via de N18 tot in Dessel en volgen daar de omleiding via Brasel. Fietsers worden omgeleid via Sas VII. De werken staan gepland tot maandag 5 september, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Lees verder

Rioleringswerken Ginderbuiten op schema, 'fysieke knip' tijdens bouwverlof

De rioleringswerken in Ginderbuiten zitten op schema. Tegen het bouwverlof - dat start op vrijdag 8 juli - zijn nagenoeg alle ondergrondse rioleringswerken achter de rug. Tijdens het bouwverlof voorzien we een 'fysieke knip' zodat doorgaand verkeer over de werfzone onmogelijk blijft. Op maandag 1 augustus start de aannemer de werken weer op met onder andere de bovenbouw op Ginderbuiten en de laatste rioleringswerken in de Wilgenstraat. Tegen midden september moet alles klaar zijn.

Lees verder