Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

Gemeente Mol: Mama Sarah hangt allereerste ster in sterrenboom voor verloren kindje

Mama Sarah hangt allereerste ster in sterrenboom voor verloren kindje

Sinds 1 juli hangt er een eerste sterretje in onze sterrenboom op begraafplaats Sluis. Dit sterretje herdenkt het verloren ongeboren kindje van mama Sarah, die het gemeentebestuur op het idee van de sterrenbomen bracht. 10 begraafplaatsen krijgen een sterrenboom en een prachtig gedicht om ongeboren en overleden kinderen te herdenken. Op die manier bieden we op elke begraafplaats toch een plek van troost en herdenking aan ouders die anders in de kou blijven staan. Alle info vind je op www.gemeentemol.be/sterrenboom.

Lees verder

Welk toekomstig beheer voor 21,3 ha bossen in Millegem, Achterbos en Donk?

Bosgroep Kempen Noord stelde in opdracht van boseigenaars – zowel private eigenaars als het gemeentebestuur – een ontwerp van natuurbeheerplan op voor in totaal 21,3 hectares bossen in Millegem, Achterbos en Donk. Dit plan kreeg de naam 'De Bleken Mol'. Van 12 juli 2022 tot en met 11 augustus 2022 kan je het plan consulteren en opmerkingen formuleren. Ook boseigenaars in de aangeduide bosgebied die willen aansluiten bij het beheerplan, kunnen zich steeds melden bij Bosgroep Kempen Noord.

Lees verder

6.943 euro subsidie voor brandveiliger lokaal Gidsen Achterbos

Jeugdvereniging Gidsen Nele uit Achterbos krijgt een subsidie van het gemeentebestuur voor infrastructuurwerken aan hun lokaal (Zelm 48). Het gaat om een bedrag van 6.943 euro. De vereniging diende een subsidieaanvraag in op basis van het subsidiereglement 'jeugdinfrastructuur'. Het gemeentebestuur volgt voor de aanvraag het advies van de jeugdraad die eerder al groen licht gaf. De vereniging gebruikt het geld voor het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie en aanpassingswerken aan en vervanging van het sanitair.

Lees verder

Gemeentediensten gesloten op maandag 11 juli

Op maandag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap) zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Uitzonderingen zijn dienst toerisme, de cafetaria van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, de vier centrale kinderclubs (Krekeltje, Loewie, Robbedoes, Windekind), zwembad Vita Den Uyt en het containerpark in Millegem. Tijdens de zomervakantie geldt voor een aantal diensten ook een aparte dienstregeling. Raadpleeg onze actuele openingsuren op www.gemeentemol.be/openingsuren.

Lees verder