Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Gemeente Mol: Asbestverwijderaar start in Diepestraat op maandag 4 juli

Asbestverwijderaar start in Diepestraat op maandag 4 juli

Op maandag 4 juli start de gespecialiseerde asbestverwijderaar 4Best uit Lille met de graafwerken om de asbest uit de ondergrond van de Diepestraat te verwijderen. Deze werkzaamheden verlopen volgens een aangepaste methode om alle gezondheidsrisico's voor de werfmedewerkers en de omwonenden uit te sluiten. Wanneer het asbest veilig uit de ondergrond gehaald is, hervat de aannemer na het bouwverlof de voorziene rioleringswerken.

Lees verder

Gemeentebestuur maakt 25.000 euro vrij voor projecten rond taal op school

Het gemeentebestuur maakt 25.000 euro vrij voor projecten rond taal op school. De kleuter- lagere en secundaire scholen in onze gemeente kunnen de subsidie krijgen als ze voor 31 oktober een projectvoorstel indienen. Het moet gaan om projecten die tegemoetkomen aan de noden van meertalige leerlingen en van Nederlandstalige leerlingen met een taalachterstand. Een school kan éénmalig een bedrag van 5.000 euro ontvangen. Zo werken we samen aan gelijke onderwijskansen voor elk kind.

Lees verder

Het Kompas ook in juli en augustus open op maandag in Coffeebar 't Getouw

Anderstalige nieuwkomers zijn ook in juli en augustus welkom bij Het Kompas. Onze vrijwilligers heten je elke maandag welkom tussen 9.30 en 12 uur en tussen 14 en 16 uur in Coffeebar 't Getouw, Molenhoekstraat 2. Als er tijd is, helpen we je meteen verder of spreken samen met jou een ander moment af. Maak je liever een afspraak? Dan kan via 014 33 16 00. Let op! Op maandag 11 juli is Het Kompas gesloten.

Lees verder

Zoek reuzenbadeenden van opvang.vlaanderen, maak selfie en win bad-pret-pakket

Tijdens de zomermaanden verstopt Huis van het Kind Baldemore 12 badeenden in Balen, Dessel, Mol en Retie. Met dit initiatief zetten ze het digitaal lokaal loket kinderopgvang opvang.vlaanderen in de kijker. Spot je een eend? Maak dan een selfie en post deze op de Facebook- of Instagrampagina  van Huis van het Kind Baldemore met de hashtags #eentjemeteeneendje en #huisvanhetkindbaldemore. Op het einde van de zomer trekken we een winnaar uit alle inzendingen. Ga dus snel op zoek en maak kans op een luxe bad-pret-pakket voor het hele gezin! Doe je mee?

Lees verder