Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

Gemeente Mol: Aparte dienstverlening gemeentediensten op maandag 15 augustus

Aparte dienstverlening gemeentediensten op maandag 15 augustus

Op maandag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) zijn de meeste gemeentediensten gesloten. Uitzonderingen zijn dienst toerisme, de cafetaria van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove en het zwembad Vita Den Uyt. Tijdens de zomervakantie geldt voor een aantal diensten ook een aparte dienstregeling. Raadpleeg onze actuele openingsuren op www.gemeentemol.be/openingsuren.

Lees verder

Sibelco streeft met dunningskap naar sterker bos langs Put van Rauw

In opdracht van grondeigenaar Sibelco start binnenkort een dunningskap in bossen aan de oostkant van de Put van Rauw. De werken zijn nodig om de kwaliteit van het bos op te krikken. De noodzakelijke bosuitdunning, kap en toekomstige heraanplanting heeft op termijn een positieve impact op de diversiteit van planten en dieren.

Lees verder

Dromen over de Put van Rauw: wandeling met kaart en buitenexpo in zomer

Tot en met 31 augustus kan je rond de Put van 't Rauw genieten van een vrije wandeling met kaart en een buitenexpo. De wandeling vertrekt aan de kerk van Rauw (Kerkplein). Op de kaart kan je tijdens je wandeling ideeën of verbetervoorstellen schrijven voor de Put van 't Rauw. De kaart drop je nadien in één van de brievenbussen die je op het traject vindt of je noteert je voorstellen op ons online participatieplatform www.gemeentemol.be/dromenoverputvanrauw. Je haalt een kaart op aan de kerk van Rauw, bij dienst toerisme (Markt 1a) of downloadt ze hier . Breng zeker een pen mee. Tijdens de buitenexpo, op het strand van Sunparks, kom je meer te weten over de geschiedenis van de Put van Rauw.

Lees verder

Retie opnieuw bereikbaar vanaf vrijdagavond 15 juli opnieuw bereikbaar via N18

Zoals aangekondigd kan je vanaf vrijdagavond 15 juli opnieuw via de N18 (Turnhoutsebaan) opnieuw naar Dessel. Let op: er geldt éénrichtingsverkeer. Van Retie richting Mol volg je nog steeds de N118 en de omleiding via Brasel. Ook op de N118 (Retie – Geel) gelden na het bouwverlof (vanaf 1 augustus) verkeersmaatregelen. Deze werken hebben een aanzienlijke impact op de noordelijke ontsluiting van onze gemeente van en naar de autostrade E34.

Lees verder