Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

Gemeente Herent: Gezondheidskompas, bereken zelf je gezondheidsrisico's

Gemeente Herent
Gezondheidskompas, bereken zelf je gezondheidsrisico's
Het gezondheidskompas helpt je om inzicht te krijgen in je gezondheidsrisico's zoals diabetes, hart- en vaatziekten, alcoholgebruik ... en geeft concrete adviezen om je gezondheid te verbeteren.
Lees verder

Een oplossing voor lekkende stookolietanks
Sinds april staat Promaz bij particulieren in voor de sanering van door lekkende stookolietanks vervuilde gronden. Wie met zo een verontreiniging geconfronteerd wordt of is, heeft drie jaar de tijd om een aanvraag tot vergoeding in te dienen.
Lees verder

Eerste jaar middelbaar = 1 maand gratis met De Lijn
Begint je kind na de vakantie in het eerste middelbaar onderwijs? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan.
Lees verder

Rookmelders... elke seconde telt
Hoe sneller je een brand opmerkt, hoe meer tijd je hebt om je woning te verlaten. Rookmelders kunnen levens redden en zijn daarom verplicht in Vlaanderen, zowel in huurwoningen als in de eigen woning.
Lees verder

Stookoliecheque: hoe krijg ik de toelage van 225 euro?
Door de sterke stijging van de energieprijzen zijn maatregelen genomen om de koopkracht van gezinnen te ondersteunen. Daarbij is beslist om gezinnen die verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk een eenmalige forfaitaire toelage van 225 euro toe te kennen.
Lees verder