Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Gemeente Balen: Maak afspraak voor bloedinzameling Rijsbergdijk (18 juli)

Maak afspraak voor bloedinzameling Rijsbergdijk (18 juli)
Maak nu een afspraak voor de inzameling op maandag 18 juli van 17u30 tot 20u30 in de school van Rijsbergdijk (Streekweg 11). Maak voor je donatie steeds een afspraak via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800/777 00. Respecteer het uur van je afspraak.
Lees verder

Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli
Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
Lees verder

Zoek reuzenbadeenden van opvang.vlaanderen, maak selfie en win bad-pret-pakket
Tijdens de zomermaanden verstopt Huis van het Kind BalDeMoRe 12 badeenden in Balen, Dessel, Mol en Retie. Met dit initiatief zetten ze het digitaal lokaal loket kinderopgvang opvang.vlaanderen in de kijker. Spot je een eend? Maak dan een selfie en win een bad-pret-pakket!
Lees verder

'Vuurke stook' en 'vuurke kook' op kamp? Onder bepaalde voorwaarden kan het
In de zomer is het erg droog in onze natuur, met verhoogd risico op brandgevaar. Vanaf risicocode geel stelt Natuur en Bos een tijdelijk verbod in op roken en vuur maken in Vlaamse bossen en natuurgebieden. Openluchtkoken en kampvuren op jeugdkampen kunnen wel, onder bepaalde voorwaarden.
Lees verder

Groot gelijk dat je nuchter rijdt
De sfeer van zwoele zomeravonden op feestjes, BBQ's of festivals gaat vaak samen met de effecten van alcohol, drugs of lachgas. Maar er is één plek waar ze nooit thuishoren: achter het stuur. Spreek daarom op voorhand af met je vrienden hoe jullie veilig thuis geraken.
Lees verder