Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

Gemeente Balen: Gezocht: vereniging om zomerbar Pastorij Olmen uit te baten op 26 augustus

Gezocht: vereniging om zomerbar Pastorij Olmen uit te baten op 26 augustus
Deze zomer is de tuin van de Pastorij van Olmen opnieuw het decor voor de hippe zomerbar. Wil jij met je vereniging de vakantie feestelijk afsluiten en last-minute een centje bijverdienen voor de clubkas? Stel je dan nu kandidaat en baat op vrijdag 26 augustus de zomerbar uit.
Lees verder

Aansluiting Boekweitstraat met Molsesteenweg afgesloten op 19 en 20 juli
Op dinsdag 19 en woensdag 20 juli is de aansluiting van de Boekweitstraat met de Molsesteenweg (N18) volledig afgesloten voor alle verkeer. De Boekweitstraat blijft bereikbaar via de Olmensebaan en Haverstraat.
Lees verder

Water nodig uit een onbevaarbare waterloop of publieke gracht?
In een droge periode is het extra belangrijk om het water in de waterlopen slim te beheren. Wie water wil onttrekken uit een onbevaarbare waterloop of publieke gracht moet dit via het e-loket melden aan de waterloopbeheerder. Dat geldt niet voor o.a. het drenken van vee.
Lees verder

67% van Balense leerlingen fietste/stepte/stapte naar school
Het voorbije schooljaar ging 67% van de leerlingen van de Balense basisscholen (905 van de 1.338) met de fiets, de step of te voet naar school. 42% van alle verplaatsingen van en naar school verliep duurzaam. Dankzij Bike2School konden ze daarmee 'Bucks' sparen en uitgeven bij lokale handelaars.
Lees verder

Premie van 225 euro voor wie met propaangas of huisbrandolie stookt
Wie zijn woning verwarmt met gas of mazout uit een eigen of gezamenlijke tank, kan een extra premie aanvragen van 225 euro (zogenaamde Mazoutcheque). De aanvraag moet je zelf doen en kan nog tot en met 10 januari 2023.
Lees verder