Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 juli 2022

Gemeente Asse: Onderzoeksresultaten PFAS in Asse: no regret-maatregelen op drie locaties

Gemeente Asse
Onderzoeksresultaten PFAS in Asse: no regret-maatregelen op drie locaties
In juni 2021 besliste de Vlaamse regering om alle locaties in kaart te brengen met een verhoogd risico op PFAS-verontreiniging. In het kader van deze inventarisatie werd een specifiek op PFAS gericht verkennend bodemonderzoek uitgevoerd op vier locaties in onze gemeente.
Lees verder

Brandrisico in Vlaams-Brabant
Ook in onze regio schaalt Natuur en Bos op naar code oranje. Dit betekent een hoger risico op brand in natuur- en bosgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden en laat kinderen niet alleen. Vuur maken is verboden.
Lees verder

Onderbreking watertoevoer op 26 juli
Farys laat weten dat er op 26 juli geen leidingwater zal zijn tussen 08.00 en 15.00 uur in volgende straten: Nieuwe Steenweg 2-12 (even nummers) en Pleinstraat.
Lees verder

Onderbreking watertoevoer op 28 juli
Farys laat weten dat er op 28 juli geen leidingwater zal zijn tussen 13.30 en 15.30 uur in volgende straten: Waarbeek 3-73 (oneven nummers) en Waarbeek 2-54 (even nummers).
Lees verder

Zomer apéro Zellik
Op de nationale feestdag op 21 juli organiseren de buurtbewoners van Zellik een 'zomer apéro' aan de parasol. Tapas en drankjes aan democratische prijzen. Schminkster, springkasteel en ballonplooier voor alle bezoekers en passanten.
Lees verder

Jaarlijkse BBQ, fiets- en wandeltocht Landelijke Gilde Bollebeek
De 'Landelijke Gilde Bollebeek' organiseert op 30 en 31 juli hun jaarlijkse BBQ, fiets- en wandeltocht' in de Oude Dendermondsebaan 62, Asse.
Lees verder

BBQ Comité Zellikse Feesten
Comité Zellikse Feesten organiseert op 21 juli een BBQ met animatie in en rond Café Club Termaele, Brusselsesteenweg 588, Asse ter gelegenheid van de nationale feestdag.
Lees verder

Brand in industriezone Z.5 Asse (Mollem)
Er woedt momenteel een brand in de industriezone Z.5 in Asse (Mollem) in het bedrijf Global Trading. De bluswerken zijn volop aan de gang. De brand is onder controle.
Lees verder