Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

Gemeente Arendonk: Tijdelijke uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie Antwerpen

Tijdelijke uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie Antwerpen
Sinds 1 januari 2022 geldt er een permanent onttrekkingsverbod voor stroomgebieden van ecologisch zeer kwetsbare kleine beken. Door het droge weer en de (zeer) lage waterstand in de waterlopen...
Lees verder

Bouwfitdagen: energiefit verbouwen?
electrician with tools working construction site repair handyman concept

Heb je verbouwplannen? Dan is het belangrijk om je goed te informeren. Zo vermijd je verrassingen en maak je betere keuzes. Tegelijk kan je zorgen voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

Fluvius en Dialoog vzw ontwikkelden samen de Bouwfitdagen, een 2-daagse cursus waarin je alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Alle aspecten van verbouwen komen aan bod:

  • isoleren;
  • ventileren;
  • verwarming;
  • sanitair;
  • nutsvoorzieningen;
  • duurzame technieken;
  • energiepremies;
  • wetgeving.

Tijdens de Bouwfitdagen krijg je van een bouwdeskundige alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Handig, ook als je de werken niet zelf uitvoert, maar volledig overlaat aan vakmannen. De informatie komt uitstekend van pas bij gesprekken met architecten, bouwfirma's en vertegenwoordigers van bouwmaterialen.

De Bouwfitdagen renovatie voor inwoners van Arendonk gaan door op zaterdag 22 en 29 oktober 2022 van 9.00 uur tot 17.00 uur in zaal De Brouwerij (Weeldestraat 86, Ravels).

Deelname is gratis. Je moet wel vooraf inschrijven via www.dialoog.be/agenda. Je krijgt cursusmateriaal en er is een broodjeslunch. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Meer info

www.dialoog.be/cursussen/een-cursus-volgen/bouwfitdagen

- Lees meer
Lees verder

Transport windmolens naar Ravago vanaf half augustus
Bladelifter

In de 2de helft van augustus en de 1ste helft van september plaatst Ravawind 2 windmolens op de site van Ravago in de Poederstraat.

Aangezien brug 5 momenteel niet geschikt is voor dit type transport, wordt er gereden via het douanecomplex E34 Mol-Postel en de gemeente Reusel-De Mierden (Nederland). De transportroute vind je in de downloads hieronder.

Om alle onderdelen op locatie te krijgen, is er bijzonder transport nodig. Zo is het met regulier transport niet mogelijk om de bladen van de windmolens door bochten te vervoeren. Daarom zal voor het transport onder andere gebruik gemaakt worden van een 'bladelifter'. Hiermee kan men de wieken in de moeilijkere bochten liften en verticaal kantelen.

Mede door deze manier van transport is een totale wegafsluiting en omleiding niet nodig. In de periode van het transport dient het verkeer wel rekening te houden met tijdelijke verkeershinder (wachttijden). Tijdens die momenten zullen verkeersregelaars worden ingezet, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal hier verder over gecommuniceerd worden.

- Lees meer
Lees verder