Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 juli 2022

Gelukkiger worden op het werk? Dat kan, dankzij ‘anti-goals’. Cognitief gedragscoach Geena Lisa legt uit hoe het ...

HLN
Gelukkiger worden op het werk? Dat kan, dankzij 'anti-goals'. Cognitief gedragscoach Geena Lisa legt uit hoe het werkt
Een to-dolijst of bucketlist? Een duidelijk doel voor ogen en gaan met die banaan? Nogal wat mensen doen precies het omgekeerde. Ze stellen 'anti-goals' op: focus op wat je niét wil, en je zal krijgen wat je wél wil. "Soms is het tout court beter om een doel helemaal los te laten", zegt ook Geena Lisa, die cognitief gedragscoach is.
Lees verder

Durft Aagje Vanwalleghem voel-opdracht in 'Waarheid, durven of doen' uitvoeren? "Kan het bijten?"
In de derde aflevering van 'Waarheid, durven of doen' op VTM kunnen de kandidaten keien verdienen als ze het object kunnen raden wat ze net in de voelbox gevoeld hebben. Aagje Vanwalleghem is niet zo'n grote fan en vraagt bang of het kan bijten. "Leeft het?", klinkt het twijfelend. "Ik ben daar echt geen held in. Kan het bijten?"
Lees verder

TikTokkers doen zich voor als rolstoelgebruiker om wachtrijen in luchthavens over te slaan
Op TikTok verschijnen verschillende filmpjes van reizigers die een 'reishack' gevonden denken te hebben voor de lange wachtrijen in luchthavens. Ze doen zich voor als een rolstoelgebruiker en vragen hulp aan de helpdesk. Zo hopen ze sneller voorbij de veiligheidscontrole te geraken. Hun 'oplossing' zorgt voor heel wat problemen, want luchthavens hebben te weinig rolstoelen. Invalide personen moeten daardoor langer wachten om binnen te geraken. "Wij, invalide personen, hebben die middelen echt nodig", zegt een andere TikTokster.
Lees verder

Benzine wordt weer wat duurder
Benzine tanken wordt duurder vanaf donderdag. De FOD Economie heeft woensdag de nieuwe maximumprijzen gepubliceerd en die stijgen voor benzine 95 (E10) tot 1,8890 euro per liter (+2,9 eurocent). Voor benzine 98 (E5) moet men vanaf donderdag maximaal 2,1360 euro per liter betalen (+2,1 eurocent).
Lees verder

Acht gegadigden, één basisplaats: wie vult laatste plekje op middenveld Club Brugge in?
Vanaken en Nielsen, hetzij als 6 of als 8, staan als eersten op Hoefkens' blad. Rest er nog één plekje op het middenveld - in afwachting van een eventuele bijkomende transfer en de terugkeer van Mats Rits. Wie van de acht kandidaten kan zich de komende weken manifesteren?
Lees verder

RAPPORT. Dit is de Oost-Vlaamse finalist voor De Leukste Zomerbar: wat denkt de jury? "De HLN-lezers weten duidelijk waar het goed is"
Met honger, dorst en veel zin om vakantie te proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Oost-Vlaanderen kreeg Gazon in Gent het meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Ontdek de video en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

RAPPORT. Dit is de Oost-Vlaamse finalist voor De Leukste Zomerbar: wat denkt de jury? "Deze grillworst is zo lekker dat hij zelfs een ster verdient"
Met honger, dorst en veel zin om vakantie te proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Oost-Vlaanderen kreeg Gazon in Gent het meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Ontdek de video en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

RAPPORT. Dit is de Oost-Vlaamse finalist voor De Leukste Zomerbar: wat denkt de jury? "We zijn onder de indruk"
Met honger, dorst en veel zin om vakantie te proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Oost-Vlaanderen kreeg Gazon in Gent het meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Ontdek de video en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

Angolese mijnwerkers vinden "grootste roze diamant in 300 jaar"
In Angola, een land in het zuidwesten van Afrika, hebben mijnwerkers een enorme roze diamant ontdekt. De zeldzame edelsteen kreeg de naam 'The Lulo Rose', vernoemd naar de mijn waar de vondst is gedaan. Volgens het Australische diamantenbedrijf 'Lucapa Diamond Company', exploitant van de Angolese mijn, zou het gaan om de grootste roze diamant die in de laatste driehonderd jaar is gevonden.
Lees verder

Thomas Meunier laat zich kritisch uit over ex-ploegmakker Neymar, Braziliaan reageert: "Die jongen praat te veel"
Van je ex-ploegmaat moet je het hebben. Thomas Meunier (30) en Neymar (30), beste vrienden zullen ze niet worden. Zeker niet na de woorden van de Borussia Dortmund-verdediger in het magazine 'Kicker'. Meunier - die afgelopen weekend nog hilarisch vermomd een bezoekje bracht aan Tomorrowland - beweerde daar dat de Braziliaan "zijn magie in Parijs was verloren." En dat liet Neymar niet zomaar passeren.
Lees verder

Meunier, die zich hilarisch verkleedt op Tomorrowland, kritisch over Neymar. Braziliaan reageert: "Die jongen praat te veel"
Bezoekers van Tomorrowland konden afgelopen weekend een opvallend figuur tegen het lijf lopen in de Schorre. Niemand minder dan Rode Duivel Thomas Meunier (30) mengde zich onder het volk, weliswaar (hilarisch) vermomd. De speler van Borussia Dortmund verscheen gisteren ook in het magazine 'Kicker' met een interview, met daarin enkele interessante uitspraken over onder meer ex-ploegmaat Neymar. En de Braziliaan liet dat niet zomaar gebeuren.
Lees verder

Brits treinverkeer ontregeld door grote spoorstaking
Het treinverkeer in het Verenigd Koninkrijk is woensdag ontregeld omdat het spoorwegpersoneel staakt voor hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden. Ongeveer een op de vijf treinen rijdt en in sommige delen van het land ligt het treinverkeer volledig stil.
Lees verder

Hanne van K3 over zwangerschap: "Ik voel dat ik toch wat sneller moet stoppen met dansen om te kunnen zingen"
Zeventien weken zwanger, maar springen en dansen tegelijk: Hanne 'K3' Verbruggen (28) doet het zonder kwaaltjes. "Ik voel me echt keigoed", straalde ze gisteren bij de opnames van 'Tien om te zien'. Al wordt het stilaan toch ook wel een uitdaging. Ze vertelt hoe het fysiek met haar gaat, hoe Marthe en Julia haar beschermen en hoe het zit met haar nesteldrang. "Voor elke show wrijf ik over mijn buikje: 'We gaan samen knallen, hé kleintje.'"
Lees verder

Hanne van K3 over zwangerschap: "Het is wat zoeken, want ik voel dat ik toch wel wat sneller moet stoppen"
Zeventien weken zwanger, maar springen en dansen tegelijk: Hanne 'K3' Verbruggen (28) doet het zonder kwaaltjes. "Ik voel me echt keigoed", straalde ze gisteren bij de opnames van 'Tien Om Te Zien'. Al wordt het stilaan toch ook wel een uitdaging. Ze vertelt hoe het fysiek met haar gaat, hoe Marthe en Julia haar beschermen en hoe het zit met haar nesteldrang. "Voor elke show wrijf ik over mijn buikje: 'We gaan samen knallen hé, kleintje'."
Lees verder

Chicago Sky verliest met Meesseman en Allemand finale van Commissioner's Cup
Chicago Sky, met Emma Meesseman en Julie Allemand, heeft met 83-93 verloren van Las Vegas Aces in de finale van de Commissioner's Cup in de Wintrust Arena in Chicago.
Lees verder

Alleen op de wereld (of met enkel je huispersoneel): superlocatie maakt exclusieve villa nog unieker
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het om vakantiehuizen waar je zelf op reis kunt. Deze week is dat een villa in Mexcio.
Lees verder

Een trilplaat als gezondheidsbooster? Zo haal je alles uit dit slimme fitnesstoestel
Een trilplaat staat gekend als vetverbrander, maar wist je dat het ook wonderen doet voor je algemene gezondheid? HLN Shop tipt jou hoe je een trilplaat het best gebruikt voor een maximale gezondheidswinst.
Lees verder

Al bijna 400 besmettingen met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land
Er zijn in België nu al 393 bevestigde besmettingen met het apenpokkenvirus gemeld. Dat blijkt uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Vorige week was er nog sprake van 331 besmettingen.
Lees verder

Pot Amerikaanse Mega Millions opgelopen tot meer dan 1 miljard dollar: website kan stormloop niet aan en crasht
Wie dacht dat de EuroMillions-recordpot van 230 miljoen euro vorige week veel geld was, zet zich beter schrap. In de Verenigde Staten is de pot van Mega Millions voor de trekking van komende vrijdag opgelopen tot maar liefst 1.025.000.000 dollar (1.010.000.000 euro).
Lees verder

"Als tiener vond ik het vreselijk." Marthe (23) heeft spataders op haar benen. Dermatoloog geeft tips
"Van dichtbij zie je ze nóg beter zitten, zeker in een bikini." Marthe (23) heeft spataders op haar benen. Wanneer iedereen vrolijk de korte kleedjes uit de kast trekt, denkt zij twee keer na. Zeven op de tien vrouwen, ouder dan zeventig, hebben dezelfde pech. Maar spataders komen - net zoals bij Marthe - ook op jongere leeftijd voor. Dermatoloog Griet Voet vertelt wie meer risico loopt en geeft de best haalbare remedies.
Lees verder