Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Geen prikletsels of tekens van vergifting gevonden na vermeend ‘needle spiking’ incident bij wedstrijd KV Mechelen

HLN
Geen prikletsels of tekens van vergifting gevonden na vermeend 'needle spiking' incident bij wedstrijd KV Mechelen
Het deskundigenonderzoek dat het parket van Antwerpen had ingesteld naar aanleiding van een 'needle spiking' incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen Racing Genk heeft geen sporen van effectieve vergifting aan het licht gebracht. Het onderzoek wordt nu verdergezet.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Vertraging en personeelstekort veroorzaken kofferchaos op Schiphol, luchthaven zet kantoorpersoneel in
Een combinatie van personeelstekorten en vertraagde vluchten veroorzaakt vrijdag problemen bij de bagageafhandeling op de luchthaven van Schiphol. Het geduld van reizigers wordt danig op de proef gesteld omdat er op sommige momenten niet genoeg mensen zijn om vliegtuigen te lossen.
Lees verder

Stalker van Claire Foy stond aan haar huis en stuurde 1.000 e-mails
'The Crown'-actrice Claire Foy (38) kreeg het voorbije jaar last van een stalker. Jason Penrose (39) belde regelmatig aan bij haar huis en bestookte de actrice met 1.000 e-mails. Dat meldt The Sun.
Lees verder

OPROEP. Liet u zich behandelen bij de gynaecoloog die zelf zaaddonor was?
Verbijsterend hoe een dertiger uit Torhout, die ontdekt had dat hij was verwekt via een spermadonor en op zoek ging naar zijn biologische vader, er op uit kwam dat de West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) mogelijk zijn eigen sperma heeft gebruikt voor de kunstmatige bevruchting.
Lees verder

LIVE. Gaat Kompany nu toch bij Anderlecht shoppen? - Tottenham trekt geldbuidel open voor Richarlison - Cercle haalt gereputeerd prijsschutter
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Jaimie Vaes beschuldigt ex Lil Kleine van "pesterijen": "Zijn gedrag wordt alsmaar erger"
Dat het contact tussen Jaimie Vaes (32) en haar ex Lil Kleine (27) na de beschuldigingen van huiselijk geweld behoorlijk verwaterd is, was al een tijdje duidelijk. Maar de gemoederen tussen de twee exen zijn allesbehalve bedaard. In de tweede aflevering van haar realityreeks 'Jaimie: In The Vaes Lane' noemt ze het gedrag van de Nederlandse rapper "pesterijen".
Lees verder

Wat betekent Brugs padelverbod voor 140.000 spelers in Vlaanderen? "Dit kan veel buren op ideeën brengen"
Een uitspraak van een Brugse rechter komt aan als een stevige smash in de padelwereld. Na een klacht van buren mag je bij een lokale club niet meer padellen na 19 uur of op zon- en feestdagen. Wat betekent die uitspraak voor de 140.000 padellers in Vlaanderen?
Lees verder

Iedereen wil de finale van 'Stranger Things' zien: in verschillende landen lag Netflix even plat
Netflix start de zomervakantie met een cadeautje van jewelste voor z'n gebruikers, want vanaf 1 juli is het slotdeel van het vierde seizoen van 'Stranger Things' te bekijken. De twee laatste episodes - die in totaal maar liefst vier uur duren - zorgden vrijdag voor een immense gebruikerspiek bij de streamingdienst. In verschillende landen, zoals Indië en Australië, lag Netflix daardoor voor een korte periode plat.
Lees verder

Noord-Korea zegt dat Zuid-Korea achter Covid-uitbraak zit: "Ze stuurden ballonnen met corona naar ons"
Noord-Korea zegt de oorzaak te hebben gevonden van de Covid-19 uitbraak in hun land: ballonnen met het virus uit het zuiden. De Noord-Koreaanse staatsmedia waarschuwt de bevolking om op te letten als ze vreemde voorwerpen uit de lucht tegen komen. Twee jaar lang hield Noord-Korea vol geen enkel Covid-19 geval te hebben ontdekt, maar nu zoeken ze een schuldige voor de grote uitbraak die in mei startte.
Lees verder

Deze keer geen orka, maar wel een walvis gespot in de Franse Seine: "Het dier verkeert in goede gezondheid"
Nadat er in mei een orka rondzwom in de Seine, is deze week een ander zeedier waargenomen in de Franse rivier: een walvis. Hoewel de orka na enkele dagen dood werd teruggevonden, lijkt de walvis er beter aan toe te zijn. Zo schatten experten dat het dier, dat maar liefst 10 meter lang is, een uitstekende gezondheid heeft.
Lees verder

Zonnepanelen huren in plaats van kopen? Zo werkt het
Wil je besparen op je energiefactuur met de installatie van zonnepanelen? Dan zal je eerst moeten een flinke investering moeten doen, vooraleer je er financieel voordeel uithaalt. Maar er duiken hier en daar ook initiatieven op waarbij je zonnepanelen kan huren. Hoe werkt dat precies? En hoe interessant is het? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Je kan nu ook zonnepanelen huren: wat zijn de voor-en nadelen?
Wil je besparen op je energiefactuur met de installatie van zonnepanelen? Dan zal je eerst moeten een flinke investering moeten doen, vooraleer je er financieel voordeel uithaalt. Maar er duiken hier en daar ook initiatieven op waarbij je zonnepanelen kan huren. Hoe werkt dat precies? En hoe interessant is het? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Tim (36) en Tineke (35): "Wij keken naar Foo Fighters op Werchter, terwijl ons kindje werd verwekt in een labo in Gent"
Op Werchter voor het hoofdpodium staan én tegelijk een kind verwekken. Het kan zonder vuile manieren, zelfs zonder je bekertje te lossen. Tim en Tineke verlieten Rock Werchter enkele uren om in het ziekenhuis eicellen te laten oogsten voor hun IVF-behandeling. Ze stonden al terug op de wei, toen in een petrischaaltje in Gent hun zoon Finn (nu 4) werd verwekt.
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe huilende baby van gezonken rubberboot wordt gered in Middellandse Zee
Lees verder

OPROEP. Zet jij je eerste stappen op de beurs? Of ben je er nog niet zo lang mee bezig? Vraag onze geldexpert om advies
Het zijn woelige tijden voor investeerders in aandelen. Voor een nieuwe reeks op HLN zijn we op zoek naar beginnende beleggers die de afgelopen maanden voor het eerst wat geld hebben durven investeren, maar nu de beurzen onderuit zien gaan. Waarin heb je geïnvesteerd? Hoe blik je erop terug? Hoe bekijk je de huidige situatie? En hoe zie je de toekomst? In ruil voor je getuigenis geeft geldexpert Pascal Paepen jou persoonlijk advies.
Lees verder

Originele Buzz Lightyear-stem Tim Allen over 'Lightyear': "Het heeft gewoon geen relatie met Buzz"
Acteur Tim Allen (69) neemt in de vier 'Toy Story'-films de stem van Buzz Lightyear voor z'n rekening. In de nieuwste 'Lightyear'-film, het oorprongverhaal van Buzz, horen we Chris Evans (41) als de iconische astronaut. Fans reageren daar teleurgesteld op. Maar volgens Allen is daar een logische verklaring voor: hij sprak de stem van het speelgoed in, Evans die van een geanimeerd persoon.
Lees verder

Voor je vertrekt: vernieuw snel je covidcertificaten!
Zowat alle vakantiebestemmingen versoepelden de coronaregels. Hier en daar - bijvoorbeeld in een ziekenhuis - kan je nog wel een vaccinatie- of herstelbewijs nodig hebben. Probleem: de kans is groot dat een aantal certificaten inmiddels verlopen zijn. Vernieuw ze dus nog snel voor je met vakantie vertrekt.
Lees verder

Management Teuns reageert op invallen bij Bahrain: "Geheim van gerechtelijk onderzoek geslachtofferd op het altaar van de Franse sensatiezucht"
Dylan Teuns (30) heeft speurders over de vloer gekregen bij hem thuis in Halen. Donderdagmorgen om half zes, één dag voor de start van de Tour, liep ook de Deense politie het hotel van de ploeg in Glostrup binnen. Vragen bij Team Bahrain Victorious worden steeds groter. Niemand wilde ze donderdag beantwoorden. Vanochtend heeft het management van Dylan Theuns wel al gereageerd met een officiële mededeling.
Lees verder

Postduif Bob raakt vermist tijdens vlucht naar Engeland en duikt 6.500 km verder weer op in Alabama
De bedoeling was dat Bob, drie weken geleden, van het Kanaaleiland Guernsey weer naar huis zou vliegen naar Gateshead bij Newcastle, in het noordoosten van Engeland. Een vlucht van 644 km. Maar de postduif kwam nooit thuis. Nu is bekend waarom: Bob was blijkbaar even het noorden kwijt en is gevonden in Alabama.
Lees verder