Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

Gasprijs schiet omhoog nadat Gazprom gasleveringen aan Duitsland verder verlaagt naar 20 procent

HLN
Gasprijs schiet omhoog nadat Gazprom gasleveringen aan Duitsland verder verlaagt naar 20 procent
Het Russische gasbedrijf Gazprom gaat de leveringen via de Nord Stream 1-pijpleiding door de Oostzee nog verder verminderen. Vanaf woensdag zal er nog maar 33 miljoen kubieke meter gas per dag - goed voor 20 procent van de maximumcapaciteit - door de belangrijkste pijpleiding naar Duitsland stromen, zo maakte het concern maandag bekend. Als reden verwijst Gazprom naar de reparatie van een andere turbine. Als reactie op de aankondiging schoot de gasprijs maandagnamiddag omhoog.
Lees verder

'De slechtste Schwalbe in de carrière van Neymar' of is de penalty terecht? Braziliaan verdeelt het internet
De Japan Tour van PSG hield gisteravond halt in Suita, waar de Parijse trots het opnam tegen Gamba Osaka. Dankzij goals van onder andere Neymar (2), Messi en Mbappé werd het 2-6, maar achteraf was er vooral veel te doen om een actie van eerstgenoemde.
Lees verder

Tsjechische politie gaat verkeersovertreders achtervolgen met Ferrari
De politie in Tsjechië gaat een Ferrari gebruiken om verkeersovertreders te achtervolgen. Dat maakte de Tsjechische verkeerspolitie bekend.
Lees verder

Britse restaurants lijden onder brexit
De gevolgen van de brexit en de stijgende kosten van het levensonderhoud beginnen zwaar te wegen op heel wat restaurants in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal faillissementen is vorig jaar met bijna tweederde (64 procent) gestegen, concludeerde het accountancykantoor UHY Hacker Young na een analyse. Waren er in 2020/21 nog 856 restaurants die het faillissement aanvroegen, dan waren er dat het daaropvolgende jaar al 1.406.
Lees verder

Geen andere partijen betrokken bij kanodrama Veluwemeer, boot vermoedelijk gekapseisd
De politie denkt dat het kano-ongeluk vorige week op het Nederlandse Veluwemeer bij Biddinghuizen een eenzijdig ongeval was waarbij geen andere partijen betrokken waren. Bij het ongeval kwamen drie leden van een Duits gezin om het leven. Alles wijst erop dat het drama gebeurd is doordat de kano waarin zij zaten is gekapseisd.
Lees verder

ACHTERGROND. Waarom verlopen onderhandelingen zo moeizaam? "AC Milan kan gerust tot 31 augustus wachten"
Bij AC Milan zien ze in Charles De Ketelaere (21) "de ideale speler." Toch verlopen de onderhandelingen tussen Club Brugge en de Italianen over een transfer moeizaam. Hoe komt dat? "Geld is altijd een probleem in Italië." Een achtergrondverhaal.
Lees verder

ACHTERGROND. Waarom verlopen onderhandelingen over De Ketelaere zo moeizaam? "AC Milan kan gerust tot 31 augustus wachten"
Bij AC Milan zien ze in Charles De Ketelaere (21) "de ideale speler." Toch verlopen de onderhandelingen tussen Club Brugge en de Italianen over een transfer moeizaam. Hoe komt dat? "Geld is altijd een probleem in Italië." Een achtergrondverhaal.
Lees verder

Het Tourrapport van onze Belgen: Super Wout en veel onderscheidingen, maar ook twee onvoldoendes
Met 18 stonden ze aan de start in Kopenhagen, met 15 haalden ze de finish in Parijs. Onderweg pikten ze zes ritzeges, de groene trui en de prijs van de superstrijdlust mee. De Tour 2022 was er een van de Belgen, maar niet iedereen speelde een hoofdrol en niet iedereen scoorde goeie punten. "Een mager beestje voor iemand met zijn kwaliteiten en palmares." Het rapport van onze landgenoten.
Lees verder

Michel Wuyts kijkt na "exceptionele Tour" vooruit naar de Vuelta: "Hopen op excellente bezetting, dan weten we nog beter waar Remco staat"
De Tour de France zit erop. Onze analist Michel Wuyts blikt nog een laatste keer terug, maar keek ook al vooruit naar de Vuelta en het WK. "Tadej Pogacar twijfelt over deelname aan de Ronde van Spanje. Dat begrijp ik. Ik hoop dat hij meedoet. En dat hij zijn kameraad (Primoz Roglic, red.) uit Slovenië ferm aanpakt.
Lees verder

Brand in Californië blijft woeden: bijna 6.800 hectare bos afgebrand
In de Amerikaanse staat Californië is al bijna 6.800 hectare bos afgebrand. De brand is nog niet onder controle en groeit snel. "Het vuur verplaatst zich heel snel en de tijd om mensen te evacueren is beperkt", zegt brandweercommandant Jon Heggie.
Lees verder

Meldingen van schietpartij op luchthaven in Texas: politie ter plaatse
Er zijn meldingen van een schietpartij op een luchthaven in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas. Dat meldt de politie van Dallas op Twitter.
Lees verder

Meldingen van schietpartij op luchthaven in Texas: gevaar in terminal geweken volgens politie
Er zijn meldingen van een schietpartij op een luchthaven in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas. Dat zegt de politie van Dallas op Twitter. Intussen zou de situatie in de terminal "veilig" zijn. Straks volgt een persconferentie.
Lees verder

Na problemen bij aanvraag schadevergoeding Brussels Airlines: dit zijn je rechten als passagier
Een aantal passagiers bij Brussels Airlines hebben problemen om hun schadevergoeding aan te vragen voor hun geannuleerde vlucht. Dat bericht VTM Nieuws. Volgens Brussels Airlines gaat het om een technisch probleem bij een klein gedeelte van de passagiers. Maar wanneer heb je ook alweer recht op een schadevergoeding? En hoeveel bedraagt die dan? Onze journalist zocht het uit.
Lees verder

IN BEELD. Achter de schermen bij 'Tien Om Te Zien': Camille, Regi, Belle Perez en Willy Sommers zijn klaar voor de show
Zo af en toe herrijst en een icoon uit haar assen: 'Tien Om Te Zien' is terug van weggeweest, en lokt zelfs tijdens de repetities al een mensenmassa naar de dijk van Westende. De grootste sterren van Vlaanderen zijn er klaar voor: Camille, Regi, Willy Sommers, Anne De Batzelier en Laura Tesoro staan te trappelen in de coulissen.
Lees verder

Cast van 'F.C. De Kampioenen' reageert op verwijderen van 16 afleveringen: "Wij probeerden het racisme net uit de wereld te helpen"
Van "volledig terecht" tot "de slinger is te ver aan het doorslaan": de meningen lopen uiteen over de beslissing van de VRT om 16 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' niet langer uit te zenden. Zelfs Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) mengde zich in het debat, net als acteurs Jaak Van Assche (82) en Marijn Devalck (71). "In de jaren 60 mocht alles, nu moet iedereen braaf zijn."
Lees verder

Man opgepakt na schietpartijen in de buurt van Vancouver: "verschillende slachtoffers"
De Canadese politie heeft een verdachte opgepakt na verschillende schietpartijen maandagochtend in Langley, in de buurt van Vancouver, in British Columbia in Canada. De politie bevestigt aan de Canadese media dat er "verschillende slachtoffers" zijn gevallen, maar het is voorlopig niet duidelijk of er ook doden zijn.
Lees verder

Nest Aziatische hoornaar gevonden in Scherpenheuvel-Zichem
De Aziatische hoornaar werd onlangs gespot in Scherpenheuvel-Zichem, maar het nest was voorlopig nog onvindbaar. Tot maandag. "Een collega is onderweg om het te verdelgen", aldus Nicky Torbeyns van Vespa-Watchers.
Lees verder

Vrouw loopt in gescheurde pyjama naar politie na zwaar partnergeweld, na een huwelijk van 44 jaar
Een 64-jarige Blankenbergenaar heeft een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden gekregen voor zwaar partnergeweld en het opsluiten van z'n echtgenote. R.V. sloeg en schopte z'n vrouw, tot ze in een gescheurde pyjama naar de politie kon vluchten. Zij zette intussen een punt achter hun huwelijk van 44 jaar.
Lees verder

Prins Gabriël treedt in de voetsporen van zus Elisabeth en volgt opleiding aan Koninklijke Militaire School
Prins Gabriël (18), de oudste zoon van koning Filip (62) en koningin Mathilde (49), is geslaagd voor het toelatingsexamen en start op 22 augustus aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Dat meldt het Paleis.
Lees verder

Er staat een uitbundig wespenseizoen voor de deur: een korte cursus wespenkunde hoe we toch van ze kunnen (leren) houden
Het belooft een topzomer te worden voor wespen. En nu niet in paniek raken: ze zijn nuttiger dan u denkt. De Volkskrant stelde een korte cursus wespenkunde samen.
Lees verder