Doorgaan naar hoofdcontent

Fossiel gezicht van oudste mens gevonden in Spanje

HLN
Fossiel gezicht van oudste mens gevonden in Spanje
Bij opgravingen in Sierra de Atapuerca in Spanje zijn fossielen gevonden die deel zouden uitmaken van het gezicht van de oudste mensachtige van Europa. De fossielen zijn tussen 1,2 miljoen en 1,4 miljoen jaar oud.
Lees verder

Kremlin zegt meer gas te zullen leveren als turbine Nord Stream vrijgegeven wordt
Als de herstelde turbine van de Nord Stream-pijplijn aan Rusland geleverd wordt, dan zal de capaciteit van de pijplijn opnieuw worden opgetrokken. Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov vrijdag gezegd volgens het Russische persagentschap Interfax.
Lees verder

BV 24/7. Natalia poseert met haar 'mini-me' en welke BV waagt zich aan 'My heart will go on'?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. Natalia poseert met haar 'mini-me' en Sam Gooris feliciteert zijn vader
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Hoeveel heb je gekregen van Qatar?": vrijgesproken Platini bescheurt zich van het lachen na serieuze vraag van journalist
De correctionele rechtbank van het Zwitserse Bellinzona heeft voormalige voetbaltopmannen Sepp Blatter en Michel Platini vandaag vrijgesproken in de fraudezaak waar de twee in terechtstonden. Intussen is er veel te doen over een opvallende reactie van Platini na de uitspraak.
Lees verder

Overnemer Russische McDonald's-restaurants zit zonder frieten
De keten die de Russische vestigingen van de Amerikaanse fastfoodgroep McDonald's heeft overgenomen, Vkoesno i Totsjka, kampt met een tekort aan frieten. Dat heeft het Russische financiële nieuwsmedium RBK vrijdag bericht.
Lees verder

Spectaculaire achtervolging op E17: minderjarige botst tegen politiewagen en andere auto's
Een spectaculaire achtervolging van een gestolen auto op de E17 is vrijdagnamiddag geëindigd met een crash in Moeskroen. Toen de minderjarige bestuurder in Rekkem afsloeg, reed hij zelfs even over het fietspad om aan de politie te ontsnappen.
Lees verder

Verdachte opgepakt voor moord op Jan-Willem Peeters (38) in Molenbeek
Naar aanleiding van de feiten te Molenbeek op 6 juli werd er één verdachte opgepakt. Deze werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, inverdenking gesteld van moord en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt Sarah DURANT, woordvoerder en Substituut van procureur des Konings. Het onderzoek is nog lopende en in het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.
Lees verder

Tom Hanks reageert op afwezigheid van Tim Allen in 'Lightyear': "Ik was graag met hem de concurrentie aangegaan"
De Amerikaanse acteur Tom Hanks (65) kroop jarenlang in de huid van het 'Toy Story'-personage Woody. In de nieuwe animatiefim 'Lightyear' komt de cowboy echter niet aan bod, maar is de hoofdrol voor de ruimtereiziger Buzz Lightyear. Die stem werd jarenlang ingesproken door acteur Tim Allen (69), tot nu.
Lees verder

CELEB 24/7. Kim Kardashian en dochter North dragen matching outfits en Britney Spears danst erop los
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jouke (16) laat kogelgat zien na schietincident politie tijdens boerenprotest in Nederland: "Je kan je vinger erin drukken"
Boerenzoon Jouke (16) deed mee aan een boerenprotest in het Nederlandse Heerenveen. Daar werd zijn tractor beschoten door de politie. Volgens de politie was het wapengeweld geoorloofd vanwege een dreigende situatie voor de agenten. Maar Jouke begrijpt er niet veel van en zit met veel vraagtekens: "Ik zou niet weten wat ik heb verkeerd gedaan", vertelt hij aan het AD. "Daarom wil ik ook heel graag in gesprek gaan met de politieagent."
Lees verder

LIVE. Trekt Club Brugge de stekker uit dossier-Muriqi na slechte test?
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Dimitri Van den Bergh gooit óp verjaardag ninedarter, maar veel emoties maakt dat niet los
Een ninedarter! Dimitri Van den Bergh heeft op de Players Championship 18 in het Engelse Barnsley voor de perfecte leg gezorgd. En dat nota bene op zijn verjaardag - 'Dancing Dimi' wordt vandaag 28. Van den Bergh deed het via 7x tripple 20, 1x tripple 15 en dubbel 18. Ondanks de ninedarter was er echter weinig emotie, want onze landgenoot stond tegen Ryan Meikle - het nummer 54 van de wereld - nog steeds 3-4 in het krijt en verloor de partij uiteindelijk met 3-6.
Lees verder

Zelensky reist naar frontgebied om soldaten te eren
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is viereneenhalve maand na het begin van de oorlog met Rusland opnieuw afgereisd naar een gebied dicht bij de frontlinie. In de regio Dnipropetrovsk reikte de 44-jarige leider medailles uit aan soldaten die enkele weken geleden tijdens de belegering van Marioepol uit de zwaar bevochten stad zouden zijn ontsnapt. Dat heeft het presidentieel bureau vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Derde van Vlaamse wateren moet tegen 2027 in staat zijn Europese norm te halen
Voor een derde van de Vlaamse waterlopen zouden tegen 2027 alle werken moeten zijn uitgevoerd om aan de Europese normen te voldoen. Dat blijkt uit de bijgewerkte stroomgebiedbeheerplannen van minister van Omgeving Zuhal Demir.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Daar is La Super Planche des Belles Filles: krijgen we oorlog? En wat met Teuns?
Daar is de eerste grote test bergop in de Tour. La Super Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? En wat kan ex-winnaar Dylan Teuns die het vanuit de vroege vlucht probeert? Op deze pagina volgt u de zevende etappe op de voet.
Lees verder

Goedkope verbouwlening kan vanaf 1 september worden aangevraagd
De Vlaamse regering heeft vrijdag definitief het licht op groen gezet voor de 'Mijn VerbouwLening'. Met die goedkope verbouwlening kunnen mensen met de laagste en middeninkomens tot 60.000 euro lenen aan gunstige voorwaarden. Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 september 2022, maar facturen vanaf 1 juli 2022 komen in aanmerking. Volgens ministers Zuhal Demir (Energie) en Matthias Diependaele (Wonen) moet de verbouwlening helpen om de renovatiegolf te ondersteunen. De twee ministers voorzien deze legislatuur bijna 500 miljoen euro voor de maatregel.
Lees verder

Nieuwe coronavariant: gaan we met Centaurus de winter in?
In meerdere landen is een nieuwe versie van het coronavirus opgedoken die zich sneller lijkt te verspreiden dan de huidige virussen. BA.2.75, ook Centaurus genoemd, zou wel eens dé variant kunnen worden waarmee we komende herfst te maken krijgen.
Lees verder

Seks, een geheime minnaar en een ontspoorde agent: de gruwelijke moord op de 23-jarige Jesse Valencia
Wanneer de 23-jarige Jesse Valencia gruwelijk vermoord wordt teruggevonden op de universiteitscampus van Missouri, staat de politie voor een raadsel. "De snee in zijn nek was zo diep dat z'n ruggegraat geraakt was", klinkt het verbouwereerd bij de instanties. Wie wilde de talentvolle en graag geziene student iets aan doen? Een van hun collega's zo blijkt. Het waargebeurde verhaal van een fatale affaire en de blauwe plekken die voor een doorbraak zorgden. "Hij gebruikte zijn badge voor seks, zijn mes om z'n minnaar de mond te snoeren."
Lees verder

Op deze 10 prachtige bestemmingen lijk je in het verre buitenland, maar je hoeft er geen vliegtuig voor op
De lange wachttijden op Zaventem vertelden het ons al: reizen met het vliegtuig zit weer in de lift. Gek, als je weet dat tickets duurder worden en zo'n vliegreis een aanslag is op het milieu. Je kan het gelukkig over een andere boeg gooien: op deze 10 idyllische plekken waan je je in het verre buitenland. Alleen, je ontsnapt aan de chaos op de luchthaven en hoeft er geen vliegtuig voor op.
Lees verder