Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

Ex-politieagent krijgt nog eens 20 jaar voor dood George Floyd

HLN
Ex-politieagent krijgt nog eens 20 jaar voor dood George Floyd
Derek Chauvin, de voormalige politieagent die in 2020 George Floyd doodde, is donderdag door een federale rechtbank veroordeeld tot meer dan twintig jaar gevangenisstraf. Chauvin zit al een straf van 22,5 jaar uit die hem was opgelegd door de staat Minnesota.
Lees verder

Ghislaine Maxwell gaat in beroep tegen veroordeling voor seksuele misdrijven
Ghislaine Maxwell, de gewezen partner van de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein, heeft in New York beroep aangetekend tegen haar gevangenisstraf van 20 jaar voor seksuele misdrijven. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rechtbankdocument. De 60-jarige Maxwell werd veroordeeld voor onder andere het ronselen van minderjarige meisjes voor seksueel misbruik.
Lees verder

RECENSIE. Harry Styles neemt het Sportpaleis over en bedrijft uitzinnig de liefde op hits over cocaïne en eigenwaarde
Popgod. Stijlicoon. Verslinder van harten. Messias van de liefde. Harry Styles (28) kroonde zichzelf op alle fronten thuis in Antwerpen. 20.000 Sportpaleiszielen vertroetelde en masseerde hij met een voorkeursbehandeling aan wereldhits, sexy kontschudden en een tempelbrede glimlach. Grotesk in zijn bewegingen, groots in zijn performance. Het Sportpaleis was anderhalf uur lang Harry's House.
Lees verder

RECENSIE. Harry Styles neemt Sportpaleis over en bedrijft uitzinnig de liefde op hits over cocaïne en eigenwaarde
Popgod. Stijlicoon. Verslinder van harten. Messias van de liefde. Harry Styles (28) kroonde zichzelf op alle fronten thuis in Antwerpen. 20.000 Sportpaleiszielen vertroetelde en masseerde hij met een voorkeursbehandeling aan wereldhits, sexy kontschudden en een tempelbrede glimlach. Grotesk in zijn bewegingen, groots in zijn performance. Het Sportpaleis was anderhalf uur lang Harry's House.
Lees verder

Race om Boris Johnson op te volgen is geopend: parlementslid Tom Tugendhat eerste officiële kandidaat
Het Britse conservatieve parlementslid Tom Tugendhat heeft donderdagavond aangekondigd dat hij in de race stapt om Boris Johnson op te volgen. Hij is de eerste die zich officieel kandidaat stelt.
Lees verder

"Twitterdeal Elon Musk in gevaar"
De deal van Elon Musk om Twitter aan te schaffen is ernstig in gevaar, melden drie anonieme bronnen die op de hoogte zijn van de kwestie aan The Washington Post. Het team dat namens de Amerikaanse multimiljardair de onderhandelingen voert zou hebben geconcludeerd dat cijfers die het socialmediabedrijf heeft verstrekt over spamaccounts niet verifieerbaar zijn.
Lees verder

Zeldzame ontmoeting tussen Abbas en Gantz over bezoek van Biden aan Midden Oosten
De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz en de Palestijnse president Mahmoud Abbas hebben elkaar, zes maanden na hun ontmoeting in Israël, ontmoet om het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan de regio voor te bereiden. Dat melden de Israëlische autoriteiten vandaag.
Lees verder

Evacuaties in het zuiden van Frankrijk vanwege bosbranden
Honderden brandweermensen bestrijden een grote bosbrand in de Zuid-Franse streek de Cevennen. Pakweg honderd mensen in de gemeente Bordezac hebben hun huizen moeten verlaten, meldt de prefectuur in Nîmes in de nacht van donderdag op vrijdag. Zo'n zeshonderd hectare natuurgebied is al in vlammen opgegaan.
Lees verder

Oekraïne: doden en gewonden door Russische aanvallen
Door Russische beschietingen in het oosten van Oekraïne zijn gisteren verschillende mensen gedood en gewond geraakt, melden de Oekraïense autoriteiten. Drie mensen kwamen om in de regio Charkiv, vijf anderen raakten gewond. "De vijand is stiekem en richt zich op woonwijken en de civiele infrastructuur", zei een regionale commandant.
Lees verder

Amerikaanse fiscus onderzoekt audit tegen twee tegenstanders van Trump
De Amerikaanse belastingdienst heeft donderdag aangekondigd dat het om een onafhankelijk onderzoek heeft gevraagd naar de zeldzame audit waaraan twee tegenstanders van Donald Trump werden onderworpen. Een daarvan is James Comey, FBI-directeur tot hij in 2017 door Trump werd ontslagen. De andere is Andrew McCabe, James Comey's plaatsvervanger.
Lees verder

Vlaamse Rijvers Festival pakt uit met unieke TikTok-stage
Altijd al een TikTok willen maken met enkele van de beroemde TikTokkers die ons land rijk is? Dat kan op het Rijvers Festival dat midden augustus in Lievegem bij Gent plaatsvindt. Verschillende TikTokkers, zoals Steffi Mercie & Gerben Tuerlinckx, Julie & Jacques Vermeire en Ender Scholtens, zullen er op het podium staan.
Lees verder

Nieuwe dinosaurussoort ontdekt in Argentinië
Paleontologen hebben in Argentinië de resten hebben ontdekt van een nieuwe reuzendinosaurus, die opvalt door zijn enorme kop en kleine armen. Dat maakten ze donderdag bekend. Het skelet van het vleesetende roofdier, dat de naam Meraxes gigas kreeg, naar een draak uit de serie Game of Thrones, werd ontdekt tijdens een vier jaar durende opgraving in het noorden van Argentijns Patagonië. De schedel werd het eerst gevonden, in 2012.
Lees verder

3M kan saneringskosten deels verhalen op belastingbetaler
De saneringskosten van 250 miljoen euro en de schadevergoeding van 100 miljoen euro die 3M aan de overheid betaalt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, kan het bedrijf in mindering brengen van zijn belastbare winst. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Zonder advocaat naar politierechtbank? Met deze tips haal je het onderste uit de kan: "Zelfs een whatsapp'je kan je straf al doen dalen"
Zeven op de tien Vlamingen trekken zonder advocaat richting de politierechtbank. Maar hoe bereid je je daar op voor? Dorien (34) en Annelies (36) Vandersanden -naast zussen ook beiden advocaat- schreven een boek met do's and don'ts. "Zelfs een simpel Whatsapp-berichtje kan jouw straf stevig doen dalen."
Lees verder

ONZE OPINIE: "Enkele simpele suggesties voor Georges-Louis Bouchez om de overheidsuitgaven te verminderen"
Wat een week in de Wetstraat. Op één week tijd werden twee expertenadviezen afgeketst als een kleiduif in de lucht. Het advies over onze fiscaliteit werd door Georges-Louis Bouchez (MR) beschouwd als een communistisch traktaat. De suggesties voor de koopkracht werden door Open Vld en CD&V gezien als betutteling. En dan bracht 'De Morgen' nog naar buiten dat de experts achter de burgerbevraging een vraag wilden stellen over het koningshuis, maar dat niet mocht van de MR.
Lees verder

Waarom twintigers goed zijn voor 1 op 3 verkochte woningen: "Een dag langer wachten is hogere rente. Dus kopen wij nú"
"Vooral kopers onder 30 jaar wagen nu de sprong zodat ze toch maar iets gekocht hebben." Dat zeggen economen over de nieuwe vastgoedcijfers. De vastgoedmarkt koel lichtjes af, maar de rentevoeten stijgen nog. Vijf twintigers - koppels en alleenstaanden - die pas een huis kochten, vertellen over hun aankoop. "Onze economie is zo onzeker dat ik gewoon blij ben met een eigen woonst."
Lees verder

Anderlecht dicht bij huur van Fábio Silva, spits van 40 miljoen, maar die moet eerst verlengen bij Wolverhampton
Slaat Anderlecht een straffe (huur)slag? Paars-wit staat dicht bij een uitleenbeurt van Fábio Silva, spits van Wolverhampton. De 19-jarige Portugees kwam twee jaar geleden nog voor 40 (!) miljoen euro naar Engeland, nu lonkt het Lotto Park.
Lees verder

Moordenaar van Ilse Uyttersprot vandaag voor raadkamer: "Ik heb mijn vriendin iets aangedaan", zei de man die geen 'nee' verdroeg
"Tot morgen, hè. Als er iets is, bel maar!" Zo nam voormalig burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot (53) twee jaar geleden afscheid van haar zonen. Ze trok de deur achter zich dicht en vertrok naar haar lief: vastgoedmakelaar Jurgen Demesmaeker (51). Die stapte twaalf uur later het politiekantoor binnen om te zeggen "dat hij zijn vriendin iets had aangedaan". Vandaag verschijnt de man die Uyttersprot schijnbaar zonder enige reden met een hamer vermoordde voor de raadkamer. Hij lijkt op weg naar assisen.
Lees verder

Meer dan 19.000 middelbare scholieren kregen een C-attest: "De mildheid tijdens corona wreekt zich nu"
Dit schooljaar kregen 19.166 middelbare scholieren te horen dat ze hun jaar moeten overdoen - quasi evenveel C-attesten als vorig jaar. Zorgwekkend is vooral dat het aantal A-attesten daalt. "Het onderwijs voelt nog altijd de naweeën van corona."
Lees verder

182.000 kandidaat-huurders op wachtlijst voor sociale woningen
In 2021 stonden 182.436 kandidaat-huurders op de wachtlijst voor een sociale woning. Dat zijn er meer dan de 169.000 van het jaar voordien. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wijst er op dat de inkomensvoorwaarden minder streng zijn geworden en dat de stijging afvlakt.
Lees verder