Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 juli 2022

Europese Commissie wil jaarlijkse herdenkingsdag voor slachtoffers klimaatverandering

HLN
Europese Commissie wil jaarlijkse herdenkingsdag voor slachtoffers klimaatverandering
De Europese Commissie wil een jaarlijkse herdenkingsdag voor de slachtoffers van de klimaatverandering in het leven roepen. Dat heeft vicevoorzitter Frans Timmermans aangekondigd tegen de achtergrond van de herdenking van de dodelijke overstromingen die vorige zomer plaatsvonden in België en Duitsland.
Lees verder

Verdachte van een van de schietpartijen in Molenbeek aangehouden
Een verdachte van een van de schietpartijen de voorbije weken in Sint-Jans-Molenbeek is aangehouden op 18 juni en zit op dit moment in voorlopige hechtenis. Dat zegt het parket van Brussel donderdag, dat een bericht van nieuwssite Sudinfo bevestigt. Het zou gaan om de schietpartij van 2 juni in de Opzichterstraat in Molenbeek.
Lees verder

LIVE TOUR. Vijf leiders met Pidcock en Froome op weg naar voet Alpe d'Huez - Jumbo-Visma met controle in het peloton
Na het vuurwerk van gisteren staat in de Tour de France de slotdag in de Alpen met drie cols buiten categorie - stuk voor stuk klassiekers - op het menu. Met net als gisteren de Galibier, deze keer via de 'makkelijkere' zijde. Nadien gaat het naar de Croix de Fer en de slotklim naar Alpe d'Huez, waar de Tour in 2018 voor het laatst kwam. In totaal moeten 4.750 hoogtemeters worden overwonnen, de meeste van de hele Tour. Vecht Tadej Pogacar terug? Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog!
Lees verder

Radio Minerva wordt 40 jaar, maar voortbestaan hangt aan zijden draadje
Radio Minerva bestaat veertig jaar en viert dat met de lancering van een jubileumbier in samenwerking met de Antwerpse Brouw Compagnie. Tegelijk hangt het voortbestaan van Minerva aan een zijden draadje en hoopt de zender op een snelle oplossing.
Lees verder

Vandenbroucke haalt twee types mondmaskers van de markt
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft besloten om de verkoop van twee types mondmaskers stop te zetten. Het gaat onder meer om de Avrox-mondmaskers die de vorige regering bestelde. Die zouden namelijk te veel zilverpartikels bevatten. Vandenbroucke werkt ook aan een wetgeving om het veilig gebruik van alle mondmaskers te garanderen.
Lees verder

Slechts 333 kandidaat-artsen en -tandartsen slagen voor toelatingsexamen in Wallonië en Brussel
Van de 5.486 kandidaat-artsen en kandidaat-tandartsen die in de Franse Gemeenschap op 5 juli deelnamen aan het toelatingsexamen, zijn slechts 333 kandidaten geslaagd (iets meer dan 6 procent). Dat meldt de Académie de recherche et d'enseignement supérieur (Ares).
Lees verder

Olieprijzen vallen terug tot niveau van voor Russische inval in Oekraïne
De olieprijzen zijn donderdag even met meer dan 5 procent gezakt, tot niveaus die dateren van voor de Russische inval in Oekraïne eind februari.
Lees verder

Sophie Wilmès neemt definitief ontslag als minister om voor haar zieke echtgenoot te zorgen
Op donderdag 14 juli heeft Sophie Wilmès, nadat ze de premier op de hoogte bracht, haar ontslag als vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel voorgelegd aan Koning Filip, die het aanvaard heeft.
Lees verder

Sophie Wilmès neemt definitief ontslag als minister: "De ziekte van mijn man zal een moeilijke strijd worden"
Sophie Wilmès (MR) heeft haar ontslag als vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel ingediend. Nadat ze de premier verwittigde vroeg ze haar ontslag aan bij Koning Filip, die heeft het vervolgens aanvaard. "Met veel emotie denk ik aan alle mensen die ook moeten vechten tegen ziekte", zegt Wilmès.
Lees verder

Rijkste Belg keert zichzelf duizelingwekkend dividend van 2 miljard euro uit: waar komt dat geld vandaan?
De 75-jarige Belg Eric Wittouck heeft zichzelf een superdividend van maar liefst 2 miljard euro uitgekeerd. Wie is die mediaschuwe miljardair en hoe kwam dit fortuin in zijn handen terecht?
Lees verder

Kevin Spacey pleit onschuldig in Britse rechtszaak over seksueel misbruik
Kevin Spacey (62) is duidelijk zeker van zijn stuk. Op donderdag heeft de acteur in een Londense rechtbank onschuldig gepleit in een rechtszaak over beschuldigingen van seksueel misbruik. Amerikaanse media sluiten wel niet uit dat de 'House of Cards'-acteur zal instemmen met een minnelijke schikking. Spacey wordt verdacht van vijf zedendelicten tegen drie mannen.
Lees verder

The Agency plaatst zich voor de play- offs, LowLandLions en ION Squad liggen uit de race
Na de zesde speelweek hebben we onze eerste kwalificatie voor de play-offs. The Agency staat momenteel op de eerste plek met een 10-2 score en won de laatste 8 matches. Daarentegen vinden we onderaan LowLandLions en ION Squad die nu definitief uit de race voor play-offs liggen, zij zullen stokken in de wielen van de andere teams proberen te steken.
Lees verder

The Agency plaatst zich voor play-offs, LowLandLions en ION Squad liggen uit de race
Na de zesde speelweek hebben we onze eerste kwalificatie voor de play-offs. The Agency staat momenteel op de eerste plek met een 10-2-score en won de laatste 8 matches. Daarentegen vinden we onderaan LowLandLions en ION Squad die nu definitief uit de race voor play-offs liggen, zij zullen stokken in de wielen van de andere teams proberen te steken.
Lees verder

BV 24/7. Jamie-Lee Six kijkt uit naar een nieuw avontuur en aanschuiven geblazen voor Pascal Braeckman
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Prinses Charlene van Monaco verrast toeristen en gaat met brede glimlach op de foto
Verschillende toeristen die naar Monaco zijn afgezakt zullen hun reis niet snel vergeten. Tijdens hun bezoek aan het prinselijk paleis werden ze verrast door niemand minder dan prinses Charlene (44), die met een brede glimlach op de foto ging.
Lees verder

Zwemverbod uitgeroepen op vier stranden nabij Barcelona door haaienalarm
Vier stranden in de Spaanse badplaats Sitges, zo'n 30 kilometer van Barcelona, hebben een zwemverbod uitgeroepen door de aanwezigheid van een haai. Volgens het gemeentebestuur werd het dier op minder dan 100 meter van de kust gespot.
Lees verder

Beelden tonen hoe shiftwissel bij Volvo Cars Gent uit de hand loopt: medewerkers met elkaar op de vuist
Opmerkelijke beelden uit de Gentse haven. Donderdagnamiddag liep de shiftwissel bij Volvo Cars daar stevig uit de hand. Een groep medewerkers ging er met elkaar op de vuist. Eén van hen haalde zelfs een cricketbat boven.
Lees verder

LIVE TOUR. Pidcock gaat solo op zoek naar glorie op Alpe d'Huez - Jumbo-Visma met controle in het peloton
Na het vuurwerk van gisteren staat in de Tour de France de slotdag in de Alpen met drie cols buiten categorie - stuk voor stuk klassiekers - op het menu. Met net als gisteren de Galibier, deze keer via de 'makkelijkere' zijde. Nadien gaat het naar de Croix de Fer en de slotklim naar Alpe d'Huez, waar de Tour in 2018 voor het laatst kwam. In totaal moeten 4.750 hoogtemeters worden overwonnen, de meeste van de hele Tour. Vecht Tadej Pogacar terug? Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog!
Lees verder

Wespennest laten verdelgen? Bel niet naar 112
Wie een wespennest wil laten verdelgen, hoeft daarvoor niet naar het noodnummer 112 te bellen. Het is namelijk geen dringende oproep voor de brandweer, zegt de FOD Binnenlandse Zaken donderdag. Bovendien moet het noodnummer bereikbaar blijven voor echte noodgevallen.
Lees verder

BEKIJK. Waaghals Pidcock gooit zich tegen meer dan 100 km/u in de afdalingen en is ook bergop beresterk, Van Aert werkt zich uit de naad
Tom Pidcock (22) heeft de twaalfde etappe in de Tour met aankomst op de mythische Alpe d'Huez gewonnen. De Brit toonde niet alleen bergop z'n kunnen, maar liet ook in de afdalingen zien wat een waaghals hij is. Ook Wout van Aert toonde zich door bergen werk te verzetten voor gele trui Vingegaard, die een antwoord in huis had op de versnellingen van Tadej Pogacar. Bekijk hierboven de momenten van de etappe.
Lees verder