Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Commissie gaat overname van VOO door Orange onderzoeken: vrees voor minder concurrentie op telecommarkt

HLN
Europese Commissie gaat overname van VOO door Orange onderzoeken: vrees voor minder concurrentie op telecommarkt
De Europese Commissie opent een onderzoek naar de overname van telecomoperatoren VOO en Brutélé door sectorgenoot Orange Belgium. Dat meldt Europees Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager. De Commissie maakt zich zorgen dat de concurrentie op de telecommarkt in bepaalde delen van België zal verminderen door de overname.
Lees verder

Vuurwerk afgeschoten in volle arena: meerdere gewonden tijdens optreden Dua Lipa
Tijdens een concert van Dua Lipa in Toronto zijn woensdagavond meerdere gewonden gevallen. Er werd vuurwerk afgestoken in het publiek, zo bevestigt de politie. "Het klonk als geweerschoten", vertellen getuigen tegen Canadese media. "De mensen waren behoorlijk bang."
Lees verder

Dieven stelen peperdure Range Rover van de oprit: "De kans dat ik hem terugzie, is klein. Maar ik hoop"
In Itegem bij Heist-op-den-Berg zijn dieven ervandoor gegaan met een Range Rover Sport SVR V8. Hoe is nog onduidelijk. Eigenaar Tijl De Weghe veronderstelt dat ze zijn voertuig hebben opgeladen op een trailer.
Lees verder

Nieuwe spelers zingen liedje voor ploegmaats, Min-jae Kim gaat viraal met 'Gangnam Style'
Een video van SSC Napoli gaat viraal, Zuid-Koreaan Min-jae Kim brengt 'Gangnam Style' voor zijn nieuwe collega's. Het nummer en zijn danspasjes vallen in de smaak, hij krijgt de handen op elkaar. Ook Romelu Lukaku moest zoals elke nieuwkomer bij Inter een liedje zingen, 'Big Rom' koos voor 'Te Boté' van Karen Méndez.
Lees verder

Traditie bij veel voetbalclubs: nieuwe spelers zingen liedje voor ploegmaats, Napoli-aanwinst gaat zelfs viraal
Een video van SSC Napoli gaat viraal. De Zuid-Koreaan Min-jae Kim brengt 'Gangnam Style' voor zijn nieuwe collega's. Het nummer en zijn danspasjes vallen in de smaak, hij krijgt de handen op elkaar. Ook Romelu Lukaku moest zoals elke nieuwkomer bij Inter een liedje zingen, 'Big Rom' koos voor 'Te Boté' van Karen Méndez. Een traditie die duidelijk nog steeds in de smaak valt.
Lees verder

Olivia Rodrigo breekt record: elk nummer op haar album 'Sour' minstens 200 miljoen keer gestreamd
'Good 4 u', luidt de monsterhit van Olivia Rodrigo (19). Goed nieuws voor haar in dit geval, want haar plaat 'Sour' gaat de geschiedenisboeken in. Het is de eerste ooit waarvan elk nummer minstens 200 miljoen keer werd gestreamd op Spotify.
Lees verder

Bekende Russische journaliste beboet voor "in diskrediet brengen van het leger"
De rechtbank van Moskou heeft donderdag Marina Ovsjannikova veroordeeld tot een geldboete van 50.000 roebel, oftewel 800 euro. Zo schrijft AFP. De Russische journaliste is sinds maart wereldwijd bekend toen ze een rechtstreekse nieuwsuitzending op de Russische staatstelevisie verstoorde met een anti-oorlogsboodschap.
Lees verder

LIVE. Club Brugge verkoopt Okereke - Ito traint apart bij Genk, vertrek nabij?
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Duikers op zoek naar drenkeling in Schelde, politie zet helikopter in
Duikers van de hulpverleningszone Waasland en de brandweerzone Antwerpen speuren momenteel de Schelde af nadat er een melding kwam van een drenkeling. Ook een helikopter van de federale politie is ingezet.
Lees verder

Matroos overboord geslagen op binnenschip, massale zoektocht naar drenkeling in Schelde
Brandweer en politie speuren momenteel de Schelde af naar een matroos die overboord is geslagen op een binnenschip. Het incident gebeurde tussen de sluis van Wintam en Kruibeke. Van de drenkeling is voorlopig geen spoor.
Lees verder

Negen doden bij explosie zelfgemaakte bommen in noorden van Burkina Faso
Bij twee aparte explosies van zelfgemaakte bommen zijn in het noorden van Burkina Faso zes soldaten en drie civiele hulptroepen op patrouille omgekomen, zo hebben veiligheidsbronnen vandaag aan het Franse persbureau AFP verteld.
Lees verder

Mediamagnaat Murdoch zei op verkiezingsavond aan Trumps schoonzoon Kushner dat resultaten in Arizona "niet eens dicht bij elkaar" zouden liggen
Arizona was een cruciale staat voor de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Het Republikeins gezinde Fox News riep iets voor middernacht op verkiezingsavond de Democraat Joe Biden uit als winnaar in Arizona ten koste van de Republikeinse kandidaat, Donald Trump. Die was razend en liet zijn schoonzoon en hoofdadviseur, Jared Kushner, verhaal halen bij Rupert Murdoch, de Australische eigenaar van Fox News. Murdoch (91) zei dat de uitslagen van beide kandidaten "niet eens dicht bij elkaar" lagen.
Lees verder

Van een indrukwekkende bar tot dé Tomorrowlandcake: in dit restaurant beleef je het festival elke dag het hele jaar door
Hippe beats, een prachtige omgeving en heerlijk eten: morgen start het derde festivalweekend van Tomorrowland dit jaar. Dat het zalig is om op de weide te vertoeven, staat vast, maar wat als je geen ticket hebt kunnen bemachtigen? Dan is een bezoekje aan dit restaurant alvast een prima alternatief: hier is het élke dag Tomorrowland, en ook nog eens het hele jaar door.
Lees verder

Cruz Beckham heeft nieuwe liefde (nu wél tijd voor relatie)
Cruz Beckham (17) de zoon van voormalig voetballer David Beckham (47) en mode-ontwerpster Victoria Beckham (48) heeft opnieuw de liefde gevonden. Zijn nieuwe vriendin Tana Holding (17) is ook mee op vakantie met de familie. Dit is opvallend want Cruz ging recent uit elkaar met Bliss Chapman (16) omdat hij geen tijd zou hebben voor een relatie.
Lees verder

Scouts en Gidsen Vlaanderen na de kamprel die bij de Raad van State belandde: "We voelen een grotere nervositeit bij de Waalse burgemeesters"
Nu de buren van het scoutskamp in Samrée geen hinder meer ondervinden van 'Lawaaierige Emoe' en 'Gladde Reiger', zegt communicatiescout Jan Van Reusel dat de nationale leiding méér brandjes moet blussen dan vroeger. Werden de buren dan zuurder? De burgemeesters strenger? Of heeft de samenleving een andere bril op? "We moeten opletten dat we de kampen niet dichtmetselen met reglementen."
Lees verder

Scouts en Gidsen Vlaanderen na de kamprel die tot bij de Raad van State belandde: "We voelen een grotere nervositeit bij de Waalse burgemeesters"
Nu de buren van het scoutskamp in Samrée geen hinder meer ondervinden van 'Lawaaierige Emoe' en 'Gladde Reiger", zegt communicatiescout Jan Van Reusel dat de nationale leiding méér brandjes moet blussen dan vroeger. "Maar de echt incidenten kunnen we op twee handen tellen, terwijl we 2.000 kampen hebben met 86.500 scouts en gidsen en 15.000 leiders. Vroeger werd er ook al eens te veel gedronken of te luid geroepen. Toen circuleerden er geen richtlijnen rond alcoholverbruik. Nu wel. Er zijn al groepen die op kamp géén alcohol meer tolereren." Werden de buren dan zuurder? De burgemeesters strenger? Of heeft de samenleving een andere bril op? "We moeten opletten dat we de kampen niet dichtmetselen met reglementen."
Lees verder

Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitlevering: "Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat kwijt"
Rony Van Weyenberg (54), een pedofiel uit Brugge, verscheen vanmiddag voor de rechtbank van Amsterdam. De man werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Ons land vraagt nu om zijn overlevering, zodat hij in een Belgische gevangenis zijn straf kan uitzitten. Maar daar gaat de Bruggeling niet mee akkoord. "Hij is zijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat verloren. En dat is de schuld van de minister van Justitie", aldus zijn advocaat.
Lees verder

Honderden ontheemde Afghanen kunnen terugkeren naar provincies van herkomst
Bijna 1.600 Afghanen die de afgelopen jaren ontheemd werden en zich in de hoofdstad Kaboel vestigden, hebben donderdag de stad verlaten. De mannen, vrouwen en kinderen zijn teruggekeerd naar hun provincies van herkomst in het oosten van het land, met behulp van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR). Dat gebeurt bijna een jaar na het einde van het conflict die hen verplichtte te vluchten.
Lees verder

Tv-reeks 'Assisen' zoekt figuranten: beleef een onvergetelijke balletavond
Eind juni gingen de opnames voor het tv-programma 'Assisen' van start. Op 4 augustus wordt het hoogtepunt van de reeks gefilmd tijdens een balletvoorstelling en daar kan jij bij zijn.
Lees verder

AB InBev zal bierprijzen mogelijk nog optrekken
AB InBev zou de prijzen van haar biermerken de komende maanden nog wel eens kunnen optrekken. CEO Michel Doukeris zette daarvoor vandaag de deur op een kier tijdens een call met analisten en investeerders naar aanleiding van de resultaten van het tweede kwartaal.
Lees verder