Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

Europese Commissie daagt Hongarije voor EU-Hof over controversiële ‘LGBTQ+-wet'

HLN
Europese Commissie daagt Hongarije voor EU-Hof over controversiële 'LGBTQ+-wet'
De Europese Commissie heeft vandaag beslist om Hongarije voor het Europees Hof van Justitie te dagen omwille van zijn controversiële 'LGBTQ+-wet', waarmee het voorlichting aan minderjarigen over homo- en transseksualiteit verbiedt.
Lees verder

Ik kon toch ook zonder Tesla bij die superchargers terecht? Vijf vervelende ervaringen met je elektrische wagen in het buitenland (en zo los je ze op)
Vertrek je op reis met je elektrische wagen, een hoop kabels laadpassen en apps... en sta je plots nóg voor een onverwacht probleem. We bundelden vijf persoonlijke ervaringen, expert Maarten Hachmang gaat na wat er misliep én geeft advies. "Er zijn 500 verschillende laadpassen in Europa, vaak lokale. Langs het Gardameer zijn alle veertig laadpunten in handen van één bedrijf met een eigen pas."
Lees verder

'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon' vanaf 22 augustus te zien op Streamz
Winter is coming... again. 'House of the Dragon', een prequel van de bejubelde serie 'Game of Thrones', is vanaf 22 augustus te zien op Streamz. De tiendelige 'Game of Thrones' prequel zal live met de VS in première gaan.
Lees verder

CELEB 24/7. Chris Hemsworth paradeert als Thor en Kendall Jenner viert de vakantie
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Iran "nog meer vastberaden" om zijn belangen te verdedigen na bezoek van Biden aan Israël
Iran zal voortaan "nog meer vastberaden" zijn om tijdens de onderhandelingen over het nucleair akkoord zijn eigen belangen te verdedigen. Dat laat de Iraanse regering vrijdag weten. Teheran reageert daarmee op het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Israël.
Lees verder

Europese Commissie: "België moet werkzoekenden uit andere lidstaten langer verblijfsrecht geven"
België is te streng voor werkzoekenden uit andere lidstaten van de Europese Unie. Dat vindt de Europese Commissie. Ze vraagt ons land om EU-burgers die in die toestand verkeren een langer verblijfsrecht te geven. Doet België dat niet, dan dreigt een doorverwijzing naar het Hof van Justitie in Luxemburg.
Lees verder

Van klassieke pianiste tot de eerste technovrouw op MainStage: deze tien vrouwen moet je horen op Tomorrowland
Who runs Tomorrowland? Vrouwelijke dj's. Tot pakweg vijf jaar geleden nog in de minderheid, maar vandaag al wat beter vertegenwoordigd. En terecht. "We zijn aan een opmars bezig", klinkt het onder meer bij onze Belgische MATTN. "En de belangrijkste evolutie: mensen komen om onze muziek te horen, niet om naar ons te kijken." Deze tien moet u de komende drie weekends horen.
Lees verder

De portemonnee van radiopresentator Guy De Pré (68): "Zo'n 20.000 euro aan aandelen in rook opgegaan"
Guy De Pré (68) presenteert al sinds 1984 iedere zondagochtend het muziek- en archiefprogramma 'De Pré Historie' op Radio 2. In onze rubriek Centen en percenten laat de radiostem in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. "Thuis werd er nooit over geld gepraat."
Lees verder

Muggen verjagen: zo raak je van het vervelende gezoem verlost
Zelfs de grootste dierenvriend is waarschijnlijk niet zo blij met een zwerm muggen om het hoofd. De beestjes kunnen een gezellige avond buiten met vrienden, op je terras of op de (festival)camping flink verstoren. En er is slecht nieuws voor de muggenhaters onder ons (zowat de gehele mensheid dus). Het muggenleger is dit jaar, met 'dank' aan de gunstige weersomstandigheden, extra omvangrijk. HLN Shop bindt alvast de strijd aan en sprokkelt een handvol tips om de lastige insecten te weren.
Lees verder

Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken ziet niet meteen uitweg in regeringscrisis
De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio, voorziet veel problemen bij de vorming van een nieuwe Italiaanse regeringsmeerderheid, nu premier Mario Draghi zijn ontslag heeft ingediend. "Op dit moment denk ik dat het moeilijk wordt om opnieuw een meerderheid samen te stellen", zei hij vandaag.
Lees verder

Hoefkens de rust zelve voor zijn debuut: "Enkel bezig met spelers die hier zijn" - Vanhaezebrouck: "Supercup wordt hier niet serieus genomen"
"De kop is eraf," besloot adjunct-persverantwoordelijke Johan Koekelbergh vanmiddag. Carl Hoefkens blikte tijdens zijn eerste persconferentie sereen vooruit op zijn eerste officiële opdracht als hoofdtrainer, namelijk de Supercup tegen AA Gent: "Qua motivatie is dit veel meer dan een vriendenmatch." Hein Vanhaezebrouck is dan weer kritisch voor de Belgische voetbalinstanties: "De Supercup? Het zijn de Brugse Metten."
Lees verder

QUIZ. 'Was je haar elke dag' en 'smeer tandpasta op puisten'. Kloppen deze beautymythes? Test hier je kennis
Wie mooi wil zijn, moet regeltjes volgen. Eet geen chocolade als je geen puistjes wil en pluk je grijze haren niet, want anders groeien er meer terug. Maar niet achter elk regeltje schuilt waarheid. Wat is feit en wat is fabel? Test hier je kennis over tien populaire schoonheidsmythes. Per mythe geeft een expert ter zake nog verduidelijking. Hoeveel scoor jij op tien?
Lees verder

Rusland zegt Oekraïense luchtmachtcommando in Vinnytsja te hebben getroffen
Het Russische leger stelt vrijdag dat het een bijeenkomst van de Oekraïense luchtmacht heeft getroffen bij de raketaanval op de stad Vinnytsja. Daarbij vielen donderdag volgens Kiev minstens 23 doden, onder wie drie kinderen.
Lees verder

Democratische senator blokkeert Bidens investeringspakket
Een paar maanden voor de Amerikaanse Congresverkiezingen is een van de belangrijkste plannen van de Democratische president Joe Biden opnieuw in gevaar. Senator Joe Manchin, een partijgenoot van Biden, wil volgens verschillende media niet meewerken aan een belangrijk investeringspakket.
Lees verder

Scouts zenden hitte-alert uit naar alle kampen om programma aan te passen
Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft via sms een alert uitgestuurd naar alle binnen- en buitenlandse kampen om het programma aan te passen aan de aankomende hitte. Dat meldt woordvoerder Jan Van Reusel.
Lees verder

LIVE TOUR. Na veel vijven en zessen rijdt sterke kopgroep van zeven met Ganna, Küng en Pedersen weg
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

Wie is Hadja Lahbib (52), nieuwe minister van Buitenlandse Zaken?: "Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben fundamenteel vrij"
Hadja Lahbib (52) was jarenlang een bekend schermgezicht van de Franstalige openbare omroep RTBF en is nu tot ieders verrassing door MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aangeduid als minister van Buitenlandse Zaken. Een portret van de in Boussu (Henegouwen) geboren Lahbib.
Lees verder

Ryan Reynolds verrast hartpatiëntje met videoboodschap: "Hou vol, je doet het geweldig"
Om Seb (13) een hart onder de riep te steken verrast 'Deadpool'-acteur Ryan Reynolds (45) hem met een videoboodschap. Al van zijn vier jaar moet Seb hartoperaties ondergaan. Om de moed niet in zijn schoenen te laten zakken plaatste papa Ivan een tweet met de vraag of een Marvel-superheld een videoboodschap voor zijn zoon wou maken. En niemand minder dan Ryan Reynolds bezorgde die hem
Lees verder

IN BEELD. Zweedse royals vieren 45ste verjaardag van kroonprinses Victoria
De Zweedse kroonprinses Victoria mocht donderdag 45 kaarsjes uitblazen. De verjaardag van de troonopvolgster werd, zoals ieder jaar, gevierd op het domein van Solliden Palace, het vakantieverblijf van de Zweedse royals. Ook de rest van de koninklijke familie was aanwezig, en dat leverde een heleboel stralende en feestelijke foto's op.
Lees verder

IN BEELD. Zweedse royals vieren 45e verjaardag van kroonprinses Victoria
De Zweedse kroonprinses Victoria mocht donderdag 45 kaarsjes uitblazen. De verjaardag van de troonopvolgster werd, zoals ieder jaar, gevierd op het domein van Solliden Palace, het vakantieverblijf van de Zweedse royals. Ook de rest van de koninklijke familie was aanwezig, en dat leverde een heleboel stralende en feestelijke foto's op.
Lees verder