Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

Elon Musk kreeg tweeling met topvrouw Neuralink

Elon Musk kreeg tweeling met topvrouw Neuralink

Elon Musk werd in 2021 vader van een tweeling met Shivon Zilis, een topvrouw bij zijn bedrijf Neuralink, dat zich specialiseert in artificiële intelligentie. Dat blijkt uit gerechtsdocumenten.

Lees verder

Crisis of niet, Johnson blijft grapjes maken: 'Een geweldige week'

De carrière van Boris Johnson hangt aan een zijden draadje. Zijn regering loopt leeg, en meer en meer partijgenoten zeggen hun vertrouwen in hem op. Tijdens een commissiezitting in het parlement, na het vragenuurtje, reageerde Johnson woensdagavond nog met een kwinkslag op de vraag hoe zijn week was.

Lees verder

'Boris Johnson stapt in oktober op'

BBC citeert een bron die het ontslag van Johnson later vandaag aankondigt. Volgens The Guardian doet hij nog verder tot oktober. Vanmorgen werd het VK weer wakker met een golf aan ontslagbrieven. Later vandaag spreekt Johnson het land toe.

Lees verder

Britse pilote sterft na muggenbeet in Antwerpen

Een jonge Britse pilote in opleiding die een jaar geleden in Antwerpen werd gestoken door een mug, is vijf dagen later overleden nadat een infectie zich naar haar hersenen had verspreid. Dat schrijft de BBC.

Lees verder

Hoe Johnson zich telkens weer excuseert voor iets wat hij zogezegd niet heeft gedaan

De Britse premier Boris Johnson bevindt zich in woelig vaarwater. Hoe meer leugens komen bovendrijven, des te groter de druk om op te stappen. Johnson heeft zich al meermaals moeten excuseren voor het overtreden van de coronamaatregelen, en zijn laatste blunder kan hem mogelijk fataal worden. In de video hierboven ziet u enkele pogingen om zijn premierschap te redden. 

Lees verder

Live | 'Het is roekeloos om Boris Johnson tot de herfst te laten zitten.'

Nadat meer dan vijftig regeringsleden en -medewerkers zijn opgestapt, gaat de Britse premier Boris Johnson volgens Britse media zijn ontslag aanbieden. Volg hier alle recente ontwikkelingen. Download de app DS Nieuws en krijg een melding bij belangrijke updates.

Lees verder

Diesel wordt vrijdag stuk goedkoper

Dieselrijders tanken vanaf vrijdag een pak goedkoper. De maximumprijs voor diesel zakt dan immers met 10,6 cent per liter tot 2,0280 euro per liter.

Lees verder

Patiënten getuigen over huisartsentekort: 'Zelfs een wachtlijst was nergens mogelijk'

Eddy Cools en zijn schoonmoeder waren tot een halfjaar geleden patiënt bij dezelfde huisarts in Berchem. Maar toen die met pensioen ging, moesten beiden op zoek naar een andere.

Lees verder

Te koop: zeldzaam skelet van Gorgosaurus

Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? Een dinosaurus kopen? In veilinghuis Sotheby's kan het alvast. Daar verkopen ze eind juli het skelet van een enorme Gorgosaurus. Het is één van de meest waardevolle dino's die ooit op de markt zijn gekomen. 

Lees verder

EK wielrennen komt in 2024 naar Limburg

Het EK wielrennen 2024 (11-15 september) wordt in de provincie Limburg georganiseerd, met Heusden-Zolder en Hasselt respectievelijk als start- en aankomstplaats.

Lees verder

Vanaf volgende week vaccinatie tegen apenpokken mogelijk na hoogrisicocontact

Wie een onbeschermd hoogrisicocontact had met een besmette persoon, kan zich vanaf volgende week laten vaccineren tegen apenpokken. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Lees verder

Alle ouders willen een Noah

Na drie jaar is het rijk van Arthur uit. Vorig jaar werden er meer Noahs geboren in ons land. Bij de meisjes blijft de top ongewijzigd: Olivia versterkt haar positie als meest populaire naam.

Lees verder

Boris Johnson in vijf onvergetelijke momenten

'Ik ben enorm triestig dat ik de beste job in de wereld moet vaarwel zeggen', dat heeft Boris Johnson gezegd toen hij donderdagmiddag voor de deur van Downing Street 10 zijn ontslag aankondigde. Johnson was drie jaar lang een opmerkelijke premier die voor het oog van de camera's weleens grappen uithaalde en de mist inging. Bekijk een greep uit het premierschap van Boris Johnson in bovenstaande video.

Lees verder

Hoe krijg ik mijn stookoliecheque van 225 euro?

Vanaf vandaag kunnen gezinnen die verwarmen op stookolie een tegemoetkoming van 225 euro aanvragen. Bij die aanvraag komt wel een hoop administratie kijken.

Lees verder

Stranger things, maar dan in het echt: hemel kleurt plots groen

Een opmerkelijk natuurfenomeen heeft dinsdag de inwoners van de Amerikaanse staat South Dakota opgeschrikt. Door een zogenaamde 'derechostorm' kleurde de hemel er plots onheilspellend groen.  

Lees verder

Vanuit de lucht: zo groot is schade aan historische campus UAntwerpen

Een zware brand heeft de historische Antwerpse stadscampus Hof van Liere zwaar getroffen. Klas­lokalen, burelen en mogelijk ook belangrijke kunstwerken gingen in de vlammen op. Onze collega's van Gazet van Antwerpen maakten bovenstaande dronebeelden van de campus, één dag na de verwoestende brand. 

Lees verder

Vlaams begrotingsevenwicht in zicht dankzij inflatie

De inflatie doet de Vlaamse inkomsten sneller stijgen dan de uitgaven, blijkt uit een advies van de Vlaamse sociale partners.

Lees verder

Amerikaanse basketbalster Brittney Griner pleit schuldig aan drugsbezit in Rusland

Basketbalster Brittney Griner heeft in de rechtbank in Moskou schuldig gepleit aan drugsbezit. De Amerikaanse zit al sinds februari in de cel en riskeert tien jaar gevangenisstraf.

Lees verder

Podcasttips | Leven met een ondraaglijke schuld

Hoe gaan daders om met schuld? Die vraag beantwoorden Roos van Ees en Wederik De Backer. Te donker? Dan is de reisgids van Eric Rinckhout door de Franse Rivièra misschien meer iets voor u. Of laat u inspireren door virtuozen.

Lees verder

Van Aert steelt eens te meer de show maar verliest geel, Pogacar grijpt de macht

De enige passage op Belgische bodem in deze Tour de France is niet onopgemerkt gebleven. Wout van Aert, wie anders, maakte er eens te meer een spektakelstuk van. De gele trui koos simpelweg al vroeg voor de aanval, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Van Aert werd voortijdig ingerekend en achtergelaten, de ritzege en het geel gingen naar Tadej Pogacar.

Lees verder

Artsen getuigen: 'We zijn hier niet voor de ziekteattesten, maar om te vermijden dat mensen zwaar ziek worden of overlijden'

Vlaanderen telt duizenden huisartsen. Veel van hen zagen de werkdruk doorheen de jaren stevig toenemen. Dat weegt zowel professioneel als privé sterk door, valt op uit twee getuigenissen uit regio's met een groot probleem.

Lees verder

Amerikaanse joden eisen abortusrecht op basis van religie

In het jodendom is zwangerschapsonderbreking een eind minder omstreden dan in de VS. In de staat Florida trekken Amerikaanse joden naar de rechter tegen de verstrenging van de abortuswet.

Lees verder

Hoe de meest bewogen boycot in het vrouwenvoetbal een happy end kan kennen

U kent ze misschien wel als de vrouw die weigerde te twerken toen ze haar Gouden Bal kwam oppikken. Maar Ada Hegerberg (26) is vooral één van de beste, zo niet de beste, voetbalster van deze planeet. Na een vijf jaar durende boycot van de nationale ploeg maakt ze vanavond op het EK haar comeback op een groot toernooi. Goed nieuws voor de fans van het vrouwenvoetbal dus, met dank aan de vrouw die ons bij de WK-loting in Qatar nog eens wakker schudde.

Lees verder

Welke voorstellen zullen het huisartsentekort verhelpen?

Het huisartsentekort bezorgt zowel patiënten als artsen de nodige breinbrekers. Hoe worden de problemen aangepakt, en zal dat volstaan?

Lees verder

Het wantrouwen van vrouwen

Overheden die abortus criminaliseren, doen dat vanuit wantrouwen tegenover vrouwen. In de VS zie je nu het omgekeerde gebeuren: sinds Roe v. Wade vertrouwen vrouwen de overheid niet meer, schrijft Karen Celis. En hier?

Lees verder

Gezocht: betrouwbare leider

Boris Johnson verdwijnt van het toneel. Het land snakt naar een meer conventionele leider. Heeft de Conservatieve partij zo iemand in huis? Onder Johnson werden veel 'keurige' zwaargewichten uitgerangeerd.

Lees verder

Apple laat je iPhone in een kluis veranderen

Apple lanceert een extreme beveiligingsoptie voor zijn toestellen. 'Lockdown Mode' moet hackers uit iPhones en Macs weren. Dat gaat wel ten koste van functionaliteit.

Lees verder

De Noordzee is geen zwembad, klinkt het in les één

Haaien zijn er vooralsnog niet gespot, maar op het strand van Bredene vinden er wel lessen plaats om hoofdzakelijk jonge zwemmers attent te maken op de gevaren van de Noordzee.

Lees verder

Tekenvirtuoos Hopman wint Max Velthuijs-prijs

Sommige mensen hebben een talen- of wiskundeknobbel, de Nederlandse illustrator Philip Hopman (1961) heeft een tekenknobbel. Hij wint de prestigieuze Max Velthuijs-prijs voor zijn hele oeuvre.

Lees verder

Stress leidt tot succes

Wie goede studieprestaties wil, kan beter leren hoe hij stress voor zich kan laten werken, in plaats van die te willen vermijden. Want stress is zelfs wenselijk, toont onderzoek aan.

Lees verder

Opnieuw tot 35 graden verwacht: 'Wie nog een koele avond wil, moet nú profiteren'

Vanaf dit weekend zullen de temperaturen opnieuw de hoogte ingaan, volgende week worden zelfs temperaturen tot 35 graden verwacht. Om van een echte hittegolf te spreken, is het volgens weerman Frank Deboosere nog te vroeg. 'Maar wie van koele avonden houdt, raad ik aan om nu extra te genieten.'

Lees verder

Ons Jabeur als eerste Arabische vrouw ooit in finale grandslamtoernooi

Ons Jabeur (WTA 2) heeft zich op Wimbledon verzekerd van de eerste plaats in de finale. In een wedstrijd van 1 uur en 43 minuten op Centre Court haalde ze het in drie sets van de Duitse Tatjana Maria (WTA 103).

Lees verder

Overzicht | Welke Britse ministers zijn vertrokken? En wie vervangt hen?

Het doek is dan toch gevallen over Boris Johnson. Gisteren kwamen verschillende regeringsleden in opstand tegen hun leider. Zijn positie werd onhoudbaar. Dat noopt tot een overzicht van de verschuivingen binnen zijn regering.

Lees verder

'De man die alles kan heeft haast'

Gekneusde ballen, verzuurde spieren, stijve nekken en vroegtijdige ontgoocheling aan de start. De burgemeester van Binche deelt mee dat hij meer Walen op de fiets wil met behulp van de Vlaamse koersgeestdrift, een nobel streven, maar met onzekere uitkomst na een etappe als een rijdende ontradingscampagne. In de carnavalstad worden tienduizenden koersfans verwacht om de coureurs uit te wuiven, vooral die ene in het geel.

Lees verder

19-jarige belofte Alec Segaert bezorgt België Europese tijdrittitel

De 19-jarige Belg Alec Segaert is donderdag in het Portugese Anadia Europees kampioen tijdrijden bij de renners onder de 23 jaar geworden. De uittredende Europese tijdritkampioen bij de junioren haalde het met ruime voorsprong.

Lees verder

'The Godfather'-acteur James Caan op 82-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse acteur James Caan, onder meer bekend van zijn rol in The Godfather, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Lees verder

Bedenker van mangafenomeen 'Yu-Gi-Oh!' dood aangetroffen in zee

Kazuki Takahashi, de 60-jarige bedenker van de Japanse franchise Yu-Gi-Oh!, is woensdag dood teruggevonden in zee. Hij dreef op zo'n 300 meter van de kust en droeg een snorkeluitrusting.

Lees verder

Rafael Nadal geeft forfait voor halve finale Wimbledon

Nick Kyrgios mag zich opmaken voor zijn allereerste grandslamfinale. Rafael Nadal, zijn tegenstander in de halve finales, heeft beslist om zich terug te trekken uit het toernooi. De Spanjaard kampt met een scheur in zijn buikspieren.

Lees verder

De Amerikaanse vedette op het Russische schaakbord

140 dagen zit ze nu al in een Russische cel, als gevolg van een flesje cannabis­olie: de Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner (31), pion in een hoog diplomatiek spel, pleitte gisteren schuldig. Ze riskeert tot tien jaar celstraf.

Lees verder

Die andere kampioen grijpt al de macht, nog vóór de bergen

Ritwinnaar: Tadej Pogacar! Gele trui: Tadej Pogacar! En dan moet zijn geliefde terrein, het hooggebergte, nog beginnen. De Sloveen lost dé krachtpatser van de eerste week af in het geel – wel na nóg een sterk nummer van Van Aert.

Lees verder

Derek Chauvin, die George Floyd vermoordde, opnieuw veroordeeld tot 21 jaar cel

De gewezen Amerikaanse politieagent Derek Chauvin is veroordeeld tot 21 jaar cel voor het schenden van George Floyds grondrechten. Hij was al tot 22,5 jaar gevangenis veroordeeld voor de moord op Floyd.

Lees verder

Ghislaine Maxwell gaat in beroep tegen veroordeling voor seksuele misdrijven

Ghislaine Maxwell, de gewezen partner van de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein, heeft in New York beroep aangetekend tegen haar gevangenisstraf van 20 jaar voor seksuele misdrijven. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rechtbankdocument.

Lees verder

Podcast | Boris Johnson: van zelfoverschatting naar zelfvernietiging

De grond werd dan toch te heet onder de voeten van de Britse premier Boris Johnson. Dagenlang weigerde hij op te stappen,

maar de immense druk binnen zijn partij was niet meer te houden. Wat is zijn erfenis? Hoe moet het nu verder met de Britse conservatieven? En met het land?

Lees verder

Harry Styles in het Sportpaleis: tussen Steely Dan en stadionpop

Wat Harry Styles miste aan stampvoetende stadionsongs, compenseerde hij met zijn ongebreidelde charisma. En zijn fistpumps.

Lees verder

De terugkeer van een voetbalicoon

Na een vijf jaar durende boycot van haar nationale ploeg heeft Ada Hegerberg op het EK haar comeback gemaakt op een groot toernooi.

Lees verder

Die andere kampioen grijpt al de macht, nog vóór de bergen

Ritwinnaar: Tadej Pogacar! Gele trui: Tadej Pogacar! En dan moet zijn geliefde terrein, het hooggebergte, nog beginnen. De Sloveen lost dé krachtpatser van de eerste week af in het geel – wel na nóg een sterk nummer van Van Aert.

Lees verder

Sterven zoals de mooie meisjes op dé mode-col van de Tour

De Tour rijdt vandaag naar La (Super) Planche des Belles Filles. De korte steile klim heeft op tien jaar een faam van scherprechter gekregen.

Lees verder

Club breekt transferrecord met Kosovaar van 11 miljoen

Wordt Kamal Sowah, die 9 miljoen euro kostte en ­recordaankoop werd, al na een jaar afgetroefd? Club Brugge staat op het punt om 10 à 11 ­miljoen op tafel te leggen voor Vedat Muriqi (28) van Lazio.

Lees verder

Amerikaanse fiscus onderzoekt belastingcontroles van twee tegenstanders van Trump

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de belastingcontroles van twee tegenstanders van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Dat heeft de Amerikaanse belastingdienst IRS donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Japanse oud-premier Abe neergeschoten, toestand onduidelijk

De voormalige Japanse premier Shinzo Abe is vrijdag neergeschoten toen hij een speech hield in de stad Nara. Hij is bloedend naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Zonnig met later stapelwolken

Vrijdag start op vele plaatsen zonnig, met in sommige Ardense valleien en over het oosten wat lage wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er in het binnenland stapelwolken.

Lees verder

Belgische katholieken vragen paus dat vrouwen priester kunnen worden

De Belgische katholieken vragen het Vaticaan om toe te staan dat vrouwen en gehuwde mannen ook tot priester gewijd kunnen worden.

Lees verder

Meer dan 6.000 coronabesmettingen per dag vastgesteld, ziekenhuisopnames blijven stijgen

De Belgische coronacijfers blijven verder stijgen. Tussen 28 juni en 4 juli zijn gemiddeld 6.271 besmettingen per dag vastgesteld. Dat is een toename met 43 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Meisje dat uit Donkvijver werd gered, is overleden

Het meisje van 6 jaar dat dinsdagavond uit de Donkvijver in Oudenaarde werd gehaald, is donderdagnamiddag overleden.

Lees verder