Doorgaan naar hoofdcontent

Elliot Page krijgt eerste nieuwe paspoortfoto sinds transitie: “Nooit gedacht dat ik zo’n foto mooi zou vinden”

HLN
Elliot Page krijgt eerste nieuwe paspoortfoto sinds transitie: "Nooit gedacht dat ik zo'n foto mooi zou vinden"
Een nieuwe mijlpaal voor Elliot Page (35). 'The Umbrella Academy'-acteur heeft op Instagram laten weten dat hij een nieuwe foto op z'n paspoort heeft staan. "Nooit gedacht dat ik ooit dol zou zijn op een paspoortfoto", klinkt het bij Page die eind 2020 met de wereld deelde dat hij transgender is.
Lees verder

ONS RAPPORT. Een dikke '9' voor "de halfgod die terug is", maar ook drie buizen: de punten na chaotische GP F1 van Silverstone
't Werd een erg chaotische Grote Prijs van Groot-Brittannië, vanmiddag op het circuit van Silverstone. Er was al snel de horrorcrash van Zhou Guanyu, waarna aan het einde ook de safety car nog zijn rol speelde. Zo pakte Carloz Sainz zijn eerste overwinning in zijn carrière, maar hij was lang niet de beste piloot in koers. Wie dat dan wél was volgens onze F1-watcher Jo Bossuyt, ontdekt u hieronder!
Lees verder

Zwarte man door Amerikaanse politie met zestig kogels doorzeefd na verkeersovertreding
In Akron in de Amerikaanse staat Ohio heeft de politie bodycambeelden vrijgegeven van een incident waarbij een zwarte man is doorzeefd met zestig politiekogels. De politie wilde hem arresteren na een verkeersovertreding. Na een achtervolging liet de man zijn wagen achter en sloeg te voet op de vlucht. De politie vuurde meer dan 90 kogels af op de vluchtende verdachte.
Lees verder

"Ik ga nog even het water in": Oostenrijkse toeriste komt om het leven na haaienaanval in Egypte
"Ik ga nog even kort het water in." Het waren de laatste woorden van Elisabeth S., een van de vrouwen die vrijdag nabij de Egyptische badplaats Hurghada gedood werden door een haai. Volgens Daily Mail was de vrouw samen met haar partner met vakantie in Egypte, en zou ze bijna terug naar huis keren.
Lees verder

De halo? Volgens onze F1-watcher was 'overlevingscel' in bolide van Zhou veel belangrijker: "Dat ding is niet kapot te krijgen"
Silverstone 2022 had alle ingrediënten voor een onvergetelijke grand prix. Van een ouwe halfgod die verrijst - Hamilton - tot een winnaar - Sainz - van wie het niet de bedoeling was dat hij zou winnen. Maar ook een crash waarvan een zinnig mens zich afvraagt hoe je dat overleeft. Volgens Zhou redde de 'halo' z'n leven, maar volgens onze F1-watcher was de 'overlevingscel' van de auto veel belangrijker.
Lees verder

Je betaalt hem toch, kan je hem evengoed gebruiken: onze Anderlecht-watcher ziet hoe Mazzu Trebel na jaar afwezigheid weer laat spelen
Net als je hem helemaal bent vergeten, duikt hij weer op. Na meer dan een jaar speelde Adrien Trebel (31) nog eens een wedstrijd voor Anderlecht. Verguisd door Vincent Kompany, opgevist door Felice Mazzu en wat dat betekent voor zijn toekomst in het Lotto Park.
Lees verder

Stijgende rente: hoeveel kan je minder lenen dan vorig jaar?
De hypotheekrente is dit jaar flink gestegen. Als kredietnemer is dat een slechte zaak. Door de stijgende rentevoeten moet je immers maandelijks meer afbetalen. Daarnaast zorgt het ervoor dat veel mensen minder kunnen lenen. Om hoeveel gaat het precies? Spaargids.be vroeg het aan Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector.
Lees verder

Dader handelde waarschijnlijk alleen, wellicht met racistisch motief: alles wat we weten over de 22-jarige schutter in Kopenhagen
Een 22-jarige man is gisteren door de politie in Denemarken aangehouden na een dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in de hoofdstad Kopenhagen. De man zou het winkelcentrum zijn binnengewandeld met een geweer waarna hij begon te schieten. Er zijn drie personen gestorven en nog eens drie personen zijn zwaargewond. Wat bezielde de schutter toen hij naar het winkelcentrum trok? En wat weten we nog over de man?
Lees verder

Dader handelde waarschijnlijk alleen en sprake van psychiatrische problemen: alles wat we weten over de 22-jarige schutter in Kopenhagen
Een 22-jarige man is gisteren door de politie in Denemarken aangehouden na een dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in de hoofdstad Kopenhagen. De man zou het winkelcentrum zijn binnengewandeld met een geweer waarna hij begon te schieten. Er zijn drie personen gestorven en nog eens drie personen zijn zwaargewond. Wat bezielde de schutter toen hij naar het winkelcentrum trok? En wat weten we nog over de man?
Lees verder

Van stress tot levensstijl: dit is de reden waarom jij slecht slaapt en hoe je het kan verhelpen
Stress, lichtvervuiling of onregelmatige werkuren: het zijn allemaal mogelijke oorzaken van de slapeloosheid waar bijna de helft van de bevolking aan lijdt. Toch zijn er eenvoudige manieren om slaapproblemen aan te pakken. In '2 minuten tot je slaapt' achterhaalt de Britse psycholoog Corinne Sweet niet alleen de oorzaken van slapeloosheid, maar geeft ze ook makkelijke oefeningen en inzichten om het beste uit de nacht te halen.
Lees verder

Brad Pitt heeft stoornis waardoor hij geen gezichten herkent: "Niemand gelooft mij"
Brad Pitt (58) heeft zijn fans opnieuw een inkijk gegeven in zijn privéleven. In een recent interview met 'GQ' heeft de Amerikaanse acteur verteld dat hij prosopagnosie, een stoornis waardoor hij geen gezichten herkent, heeft.
Lees verder

Hackers beweren gegevens van miljard Chinezen te hebben gestolen
Onbekende hackers beweren de gegevens van een miljard Chinezen te hebben gestolen bij een inbraak in een databank van de politie van Shanghai. Het zou om de grootste gegevensdiefstal ooit in China gaan.
Lees verder

Een brutoloon dat kleiner is dan 2.500 euro? Dan kan je vanaf vandaag een jobbonus aanvragen
Werknemers met een laag inkomen, een brutoloon van 2.500 of minder, kunnen vanaf vandaag een jobbonus aanvragen. Dat gebeurt via Mijn Burgerprofiel. De bonussen, tot wel 600 euro per jaar, worden eind dit jaar uitgedeeld.
Lees verder

LIVE. Wout van Aert krijgt boete aangesmeerd en riskeert nu tijdstraf bij volgende overtreding
Rustdag in de Tour. Dat is opvallend vroeg, na amper drie ritten, maar daar is natuurlijk een goeie reden voor. De Tourkaravaan verplaatst zich van Denemarken naar Frankrijk. De renners stapten gisteravond na de rit zelfs nog op het vliegtuig richting Noord-Frankrijk. Wie gooit daar straks de benen los? En wie krijgt familie op bezoek? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen.
Lees verder

Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Expert Kristof De Paepe geeft toelichting.
Lees verder

CELEB 24/7. Brooklyn Beckham zingt een serenade en Rebel Wilson is openhartig over gewichtstoename
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Festivalgangers verlaten Werchter: moeizaam verkeer in de straten van Rotselaar en Haacht
Na vier dagen Rock Werchter keren de kampeerders vandaag weer huiswaarts. Die uittocht brengt wel wat teweeg op de wegen in Rotselaar, Haacht en Boortmeerbeek. Vooral wie de E19 op wil, moet rekening houden met vertraging.
Lees verder

Joni uit 'Kamp Waes' naar de Verenigde Staten voor World Games
Joni Ceusters, bekend van 'Kamp Waes' en 'De redders', heeft een drukke week voor de boeg. Op woensdag stapt Ceusters namelijk het vliegtuig op richting de Verenigde Staten. Samen met het nationaal team gaat hij er ons land vertegenwoordigen op de World Games.
Lees verder

HOROSCOOP. Hoger libido voor Stier en geldtekort voor Boogschutter: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Helaas zorgt planeet Venus voor de nodige irritaties deze week, Vissen. In je relatie, bij vriendinnen én collega's."
Lees verder

Steeds meer jongeren combineren werken en leren: dit zijn je rechten en plichten
Straks studeren weer een pak leerlingen af. Dan is het kiezen: werken, nog een jaartje studeren of opteren voor beide. Elk jaar spreekt het meer en meer studenten aan om ook tijdens hun studie te werken. De combinatie oogt mooi, maar is niet zo evident. Jobat.be zet de aandachtspunten op een rij.
Lees verder