Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

Elke Clijsters schrijft een brief aan haar oude liefde Todd Reid: “Op Roland Garros belande ik op je hotelkamer”

HLN
Elke Clijsters schrijft een brief aan haar oude liefde Todd Reid: "Op Roland Garros belande ik op je hotelkamer"
Op haar zeventiende viel Elke Clijsters (37) voor de extreem getalenteerde Australische tennisser, Todd Reid. Twintig jaar later denkt ze soms nog aan hem. Want Todd overleed in 2018, hij was toen amper 34. Alles wat Elke hem nog een keer zou willen zeggen, schrijft ze voor ons neer in een brief. "Naast het veld vonden onze blikken elkaar steeds vaker. Spanning. Een klik. Ik viel niet meteen op je uiterlijk, dan wel op je charisma. Op wie je was."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Ploegleider Jumbo-Visma: "Wout mag zijn kans gaan als dat past in het ploegbelang" - Van der Poel "op zoek naar goede benen"
Zet u schrap, want vandaag staat in de Tour de France de gevreesde kasseienrit op het programma. Tussen Lille en Arenberg liggen 11 kasseistroken. De meeste klassementsmannen zullen met een klein hartje aan de start verschijnen. De klassieke coureurs hopen zich dan weer volledig te kunnen uitleven. Volg de aanloop en uiteraard de etappe zelf op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Vermeend triootje leidt tot gevecht met 60-tal passagiers cruiseschip
De laatste nacht van een cruisevakantie op de Carnival Magic is uitgedraaid op een massale vechtpartij voor de oostkust van de Verenigde Staten. De aanleiding zou een triootje zijn dat ter ore komt van de partners van de betrokkenen.
Lees verder

INTERVIEW. Chris Hemsworth over nieuwste 'Thor': "Die naaktscène zat eraan te komen, ik sta niet voor niets in de fitness"
Tien jaar geleden nog een absolute nobody, vandaag een wereldster die geen introductie meer nodig heeft. Chris Hemsworth (38) is met 'Thor: Love and Thunder' al aan zijn vierde titelrol als superheld toe. Wij spraken Chris over zijn prille begin, zijn fitnessregime - "Veel eieren en steak" - en zijn nieuwste bijdrage aan de Marvel-stal. "Het scheelde niet veel of mijn broer had hier gestaan in mijn plaats."
Lees verder

Nina's moeder had münchhausen-by-proxy: "Ik zat jaren in rolstoel die ik niet nodig had en moest doen alsof ik ziek was"
Jarenlang moest Nina Blom (47) doen alsof ze ziek was. Als dat niet lukte, werd ze door haar moeder ook écht ziek gemaakt. Het syndroom van münchhausen-by-proxy wordt dat genoemd. "Als ik weigerde, werd mijn moeder boos. Toen ik jong was, maakte ze dan mijn speelgoed kapot. Later begon ze ook echt te slaan", vertelt Nina, die werkt aan een graphic novel over haar verhaal.
Lees verder

Voormalige Russische president Medvedev dreigt opnieuw met nucleaire oorlog
De voormalige president van Rusland Dmitri Medvedev heeft woensdag indirect gewaarschuwd tegen een mogelijke nucleaire oorlog als het Internationaal Strafhof Moskou gaat straffen voor vermeende misdaden in Oekraïne. "Het idee een land met het grootste nucleaire arsenaal te straffen is op zichzelf al absurd. En bedreigt mogelijk het voortbestaan van de mensheid", schreef de naaste bondgenoot van president Vladimir Poetin op Telegram.
Lees verder

Europees Parlement houdt groen label voor aardgas en kernenergie niet tegen
Het Europees Parlement tekent geen bezwaar aan tegen het voorstel van de Europese Commissie om investeringen in aardgas en kernenergie onder bepaalde voorwaarden als groene en duurzame investeringen te labelen. Bij een stemming in Straatsburg haalden de tegenstanders niet de vereiste meerderheid van 353 stemmen.
Lees verder

Carlos Santana wordt onwel tijdens concert en stort in op podium
Fans van gitaarlegende Carlos Santana werden opgeschrikt tijdens één van zijn concerten in Clarkston, in de Amerikaanse staat Georgia. De man werd plots onwel, en zakte in op het podium.
Lees verder

Tot levenslang veroordeelde Sara krijgt gratie na moord die ze als tiener pleegde op haar pooier
Het verhaal van de Amerikaanse Sara Kruzan (44) leest als een thriller. Ze was 16 jaar oud toen ze een man (36) vermoordde die haar jarenlang had misbruikt en als pooier had verhandeld. Een jaar later werd ze veroordeeld tot levenslang. Nu heeft de Californische gouverneur Gavin Newsom haar gratie verleend: "Ze heeft het bewijs geleverd dat ze nu een rechtschapen leven leidt."
Lees verder

Gevluchte 'cocaïnekoning van Milaan' uitgeleverd aan Italië
Maffiabaas Rocco Morabito (56) is na 27 jaar vluchten door Brazilië aan Italië uitgeleverd. Vorig jaar werd de topman van de misdaadorganisatie 'ndrangheta, die in de Italiaanse regio Calabrië opereerde, in Brazilië opgepakt. Deze ochtend landde hij in Rome. Dat melden Interpol en de Italiaanse autoriteiten. Morabito was wereldwijd een van "de meest gezochte voortvluchtigen".
Lees verder

Krijg je een boete als je met teenslippers rijdt? "In dit vakantieland moet je 80 euro betalen"
Het is verleidelijk tijdens de warme zomertemperaturen: je komt juist terug van het zwembad of het strand, je wil zo snel mogelijk terug naar huis en je beslist daarom om op je slippers terug te rijden. Maar kan je daar een boete voor krijgen? En hoe zit het met de wetgeving in vakantielanden? Wij vroegen raad aan verkeersinstituut VIAS. "In Spanje kan je een boete krijgen van 80 euro."
Lees verder

"Jonge vrouw aangerand op Couleur Café terwijl ze in tent ligt te slapen"
Een jonge vrouw is aangerand op de camping van Couleur Café aan de Heizel terwijl ze lag te slapen in haar tent. Dat meldt La Dernière Heure. Er is een klacht ingediend. De verdachten zijn nog spoorloos.
Lees verder

Duitse concurrentiewaakhond verscherpt ook toezicht op Amazon
De Duitse mededingingsautoriteit gaat nauwer toezien op de Amerikaanse internetreus Amazon. Het Bundeskartellamt bestempelde het Amerikaanse concern woensdag als van "buitengewoon marktoverkoepelend belang voor de concurrentie".
Lees verder

2 sociologen over onze obsessie met schoonheid. "Sommige ouders zijn aardiger voor hun knappe kinderen"
Cosmetische chirurgen hebben het drukker dan ooit, videocalls maken ons zelfbewust en sociale media bestoken ons met perfecte lichamen. We streven meer dan vroeger naar schoonheid, want ons uiterlijk bepaalt ons leven, zeggen sociologen. "Wie aantrekkelijk is, heeft makkelijker toegang tot wat iedereen wil: een goede baan, leuke vrienden en een rendabel netwerk." Maar, sussen de experts: mooie mensen hebben niet áltijd een streepje voor. "Te knap zijn kan tegen je werken."
Lees verder

Delphine Lecompte (44) geeft niet om haar uiterlijk: "Jezelf lelijk vinden blijft taboe"
In een wereld waarin we schoonheid steeds belangrijker vinden, slagen maar enkelen onder ons erin om af te kicken van de spiegel. Dichteres Delphine Lecompte (44) liet die ongezonde focus op haar uiterlijk los, na lang ermee te worstelen. Ze vertelt hoe ze nu in het leven staat, en welke rol haar looks spelen. "Het besef dat ik nooit een mooie vrouw zou worden kwam hard binnen. Ik wilde het zo graag."
Lees verder

Actrice Evelien Van Hamme (39) over haar uiterlijk: "Mijn maatje meer is voor mij geen issue"
In een wereld waarin we schoonheid steeds belangrijker vinden, slagen maar enkelen onder ons erin om af te kicken van de spiegel. Actrice Evelien Van Hamme (39) is altijd al een zwaardere vrouw geweest. Maar al blijft dat een effect hebben op haar leven: haar uiterlijk doet haar tegenwoordig niks meer, vertelt ze. "Ik post geregeld selfies op Instagram, en die zijn niet altijd picture perfect. Ach, het is te nemen of te laten."
Lees verder

Van voormalig handbalster tot duurste transfer ooit: deze negen sterren willen hun stempel op het EK voetbal voor vrouwen drukken
Vanavond openen Engeland en Oostenrijk in een volgepakt Old Trafford in Manchester het Europees kampioenschap voor vrouwen. Voor sommigen is zo'n EK (of WK) een eerste kennismaking met vrouwenvoetbal. Van een voormalige handbalster tot de duurste transfer ooit, maar geen jongste Gouden Bal-winnares: Alexia Putellas scheurde gisteren de voorste kruisband van de linkerknie. Domper voor de Spaansen. Dit zijn de negen voetbalsters die geacht worden om hun team minstens naar de halve finale te voeren.
Lees verder

Travis Scott onderbreekt concert nadat fans in metalen stellage klimmen
Travis Scott heeft maandagavond een optreden in New York stilgelegd omdat fans in een metalen stellage op het terrein waren geklommen. Acht maanden geleden kwamen tien mensen om in het gedrang bij een concert van Scott in Houston tijdens zijn festival Astroworld.
Lees verder

Lily Allen wordt omschreven als 'vrouw van' David Harbour en fans kunnen daar niet om lachen
De Britse zangeres Lily Allen (37) verscheen eind juni plots aan de zijde van popprinses Olivia Rodrigo (19) op het Glastonbury Festival. Een paar jaar lang hield ze zich wat meer afzijdig van de spotlights, maar het gaat nu beter met haar dan ooit. Zo is ze in 2020 in het huwelijksbootje gestapt met 'Stranger Things'- ster David Harbour (47). Maar het succes van de Netflixreeks heeft zo zijn keerzijde. Ze wordt steeds vaker omschreven als 'vrouw van' en daar zijn haar fans duidelijk niet mee opgezet.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Strijd om vroege vlucht barst los in openingsfase kasseienrit - "Wout mag zijn kans gaan als dat past in het ploegbelang"
Zet u schrap, want vandaag staat in de Tour de France de gevreesde kasseienrit op het programma. Tussen Lille en Arenberg liggen 11 kasseistroken. De meeste klassementsmannen zullen met een klein hartje aan de start verschijnen. De klassieke coureurs hopen zich dan weer volledig te kunnen uitleven. Volg de aanloop en uiteraard de etappe zelf op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder