Doorgaan naar hoofdcontent

Elena Rybakina bezorgt Kazachstan eerste grandslamtitel na felbevochten finale op Wimbledon

Elena Rybakina bezorgt Kazachstan eerste grandslamtitel na felbevochten finale op Wimbledon

Elena Rybakina heeft Wimbledon op haar naam geschreven. In de finale klopte de 23-jarige Kazakse de Tunesische Ons Jabeur in drie sets (3-6, 6-2 en 6-2). Voor Rybakina, die geboren is in Rusland, maar in 2018 de Kazakse nationaliteit overnam, is het haar eerste grandslamtitel.

Lees verder

Zeker veertien mensen neergeschoten in Zuid-Afrikaanse bar in Soweto

Bij een schietpartij in een bar in de gemeente Soweto zijn in de nacht van zaterdag op zondag veertien mensen gedood. Drie anderen zijn in kritieke toestand achtergelaten. Dat is vernomen van de Zuid-Afrikaanse politie.

Lees verder

Zeker zes doden na nieuwe raketaanval op Oekraïens appartementsgebouw

Zaterdagavond is in de Oekraïense stad Chasiv Yar, in de Donetsk Oblast, een raket ingeslagen op een appartementsgebouw. Daarbij vielen minstens zes dodelijke slachtoffers. Volgens de Oekraïense kabinetschef Andriy Yermak gaat het om een 'terroristische aanval van de Russen'.

Lees verder

Grootste bedevaart naar Mekka sinds start van pandemie

Er nemen dit jaar een miljoen moslims deel aan de hadj, de bedevaart naar Mekka. Vorig jaar waren het er amper 60.000, het jaar daarvoor zelfs maar 1.000. Bekijk de beelden van de hadj hierboven. 

Lees verder

Derde dag Gent Jazz: Archie Shepp ontroert

Met een aangrijpend en hartverscheurend mooi concert pakte Archie Shepp de festivaltent in. En hij was op dag drie van Gent Jazz niet de enige tachtigplusser die indruk maakte.

Lees verder

Rome brandt voor vierde keer in maand tijd: toeval of kwaad opzet?

Een zware brand heeft de Italiaanse hoofdstad zaterdagavond geteisterd. Een dichte, mogelijk toxische wolk van zwarte rook hing urenlang boven de stad. Opmerkelijk: het is al de vierde grote brand in Rome in een maand tijd. De politie onderzoekt of er een pyromaan aan het werk is.

Lees verder

Granaat aangetroffen in Oostende

In Oostende is een stuk van het strand ontruimd nadat een granaat is gevonden. De ontmijningsdienst Dovo is ter plaatse. De badgasten in de omgeving zijn geëvacueerd.

Lees verder

Superfan ziet The Rolling Stones maandag voor de 169e keer

Je hebt fans, je hebt superfans en dan heb je Luc uit Denderleeuw. Luc is naar eigen zeggen 'verslaafd' aan de Britse band The Rolling Stones, en is verheugd dat ze maandag na acht jaar nog eens in België spelen. Niet dat hem dat tegenhield om de band elders bezig te zien. Maandag wordt zijn 169e Stones-concert. Bekijk zijn verhaal hierboven.

Lees verder

Limburgs jeugdhuis bouwt de langste toog ooit

Jeugdhuizen hebben al eens een zot idee, dat is niet anders bij Club 9 uit Koersel. Ze verpulverden dit weekend een wereldrecord: dat van de langste toog. Zoals u hierboven ziet, konden ze met behulp van honderden bakken Cristal en een heleboel planken, een toog van maar liefst 1.300 meter bouwen. Een snelle berekening leert ons dat daar 18.309 pintjes van 33cl naast elkaar op kunnen staan. Schol!  

Lees verder

Tsjechen waarschuwen 'naïef' West-Europa: 'Wij hebben de Russen meegemaakt'

Sinds begin deze maand is Tsjechië voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De Standaard-journalist Bart Beirlant is in het land om poolshoogte te nemen. 'Poetin zal alleen stoppen als het Westen hem stopt.'

Lees verder

Mertens zegt nee tegen 2,5 miljoen netto per jaar bij Napoli

Napoli-directeur Cristiano Giuntoli heeft een update gegeven over het contract van Dries Mertens. De Rode Duivel zag eind juni zijn contract in Napels aflopen. De club heeft hem een aanbieding voor twee extra seizoenen gedaan, maar die heeft Mertens afgewezen.

Lees verder

Manchester City treedt met de voorstelling van Erling Haaland een nieuw tijdperk in: 'Ik hoop dat De Bruyne nu meer assists geeft'

Met de officiële voorstelling van Erling Haaland als nieuwe speler, treedt Manchester City een nieuw tijdperk in. Een waar ook Kevin De Bruyne van kan profiteren, zei de Noorse spits op zijn eerste dag in Manchester.

Lees verder

Indrukwekkende Bob Jungels soleert naar winst in eerste Alpenrit

Bob Jungels heeft de negende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Na een solo van meer dan 50 km kwam de 29-jarige Luxemburger alleen boven in het Franse skigebied Portes du Soleil.

Lees verder

Leclerc wint GP Oostenrijk ondanks technische problemen

Charles Leclerc heeft voor het eerst in drie maanden een Formule 1-race gewonnen. De Ferrari-piloot kreeg in de slotrondes van de Grand Prix van Oostenrijk nog te maken met technische problemen, maar slaagde erin om WK-leider Max Verstappen af te houden.

Lees verder

Grandslamzege nummer 21: Novak Djokovic wint een zevende Wimbledontitel

Novak Djokovic heeft voor de zevende keer in zijn carrière Wimbledon gewonnen. In een zinderende finale zette hij woelwater Nick Kyrgios na een valse start in vier sets opzij. Het werd 4-6, 6-3, 6-4 en 7-6 (7-3). Voor Djokovic is het zijn 21ste grandslamtitel, daarmee nadert hij op een eindzege van Nadal.

Lees verder

Woedende Sri Lankanen veroveren presidentiële woning

Tienduizenden burgers bestormden de ambtswoning van de president en staken het huis van de premier in brand. Enkele uren later kondigden de twee hun ontslag aan. Door een desastreus beleid hebben miljoenen geen voeding en medicijnen.

Lees verder

Bart Swings skeelert in afvallingskoers over 10.000 meter naar goud en verovert derde medaille op Wereldspelen

Bart Swings heeft zondag in de afvallingskoers skeeleren over 10.000 meter op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham de gouden medaille veroverd. Het is voor de Leuvenaar het derde eremetaal in Alabama. De Colombiaan Daniel Zapata Martinez verzekerde zich na Swings van het zilver. Het brons ging naar de Italiaan Giuseppe Bramante.

Lees verder

Partij van vermoorde ex-premier Abe stevig op kop bij Senaatsverkiezingen

Twee dagen na de moord op oud-premier Abe Shinzo is Japan gaan stemmen voor het Hogerhuis of de Senaat. Het definitieve resultaat is nog niet bekend, maar niets lijkt een comfortabele winst voor de regerende coalitiepartijen in de weg te staan.

Lees verder

Flames komen terug na achterstand

De Red Flames zijn traag uit de startblokken geschoten op het EK in Engeland. De Belgen kwamen op achterstand tegen IJsland, maar Justine Vanhaevermaet sleepte haar team met een omgezette penalty naar een gelijkspel. Stunten tegen Frankrijk en/of Italië is nodig om de kwartfinales te bereiken.

Lees verder

Verwend

Dag 10. Een elftal renners zijn al thuis. Een geschaafde rug, twee gebroken sleutelbenen en een resem positieve covid-testen. Andere gehavenden zitten nog op de fiets, keeping up appearances. Een lichte hersenschudding, een ontwrichte schouder, rugpijn of keelpijn zijn niet het soort kinderkwaaltjes waar een beetje coureur voor afstapt.

Lees verder

30 jaar en net gewijd tot priester: 'Het celibaat? Het huwelijk is ook niet gemakkelijk'

In de Mechelen werden zondag vier mannen tot priester gewijd door aartsbisschop De Kesel. De jongste was de Limburger Geert Narinx (30).

Lees verder

Vlaanderen ligt dwars over geluidshinder Zaventem

De Vlaamse regering verwerpt de studie die de federale regering liet maken met het oog op een 'definitief' akkoord over geluidshinder van Zaventem.

Lees verder

Buitenlandminister Liz Truss nu ook officieel kandidaat om Johnson op te volgen

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss heeft zich zondag officieel kandidaat gesteld om Boris Johnson op te volgen als leider van de Conservatieve Partij en premier van het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Podcast | Offerfeest 2022: veel vreugde en een hashtag #laathetblaten

De moslims hebben afgelopen weekend hun jaarlijkse offerfeest afgetrapt. Traditiegetrouw wordt er een schaap geslacht, maar over de slachting hangen dit jaar wat donkere wolken. Dit jaar valt op hoeveel gelovigen zijn afgereisd naar hun hun thuisland om dáár te beleven.

Lees verder

Ruim helft huurders vindt zijn woning niet energiezuinig

Terwijl de energieprijzen nieuwe records bereiken, vindt meer dan de helft van de huurders zijn woning niet energiezuinig. 'De woningen van mensen met een laag inkomen, verbruiken meer energie. Dat weegt op hun budget.'

Lees verder

Pensioenonderhandelingen gestaakt zonder resultaat

Premier De Croo probeerde gisteravond te landen over een pensioenakkoord, maar er bleken meer berekeningen nodig te zijn. Dinsdag gaan de onderhandelingen verder.

Lees verder

Opwarmen voor een week vol zon

Maandag blijft het droog. In het westen, het noorden en het oosten van het land krijgen we eerst nog te maken met nevel of mist en wolkenvelden, maar elders begint de dag met zon. Later wordt het overal zonnig.

Lees verder

12-jarige Laurent Simons heeft nu ook masterdiploma fysica op zak

Laurent Simons (12) uit Oostende heeft zopas zijn masterdiploma in de fysica behaald, maar dat is voor hem pas het begin. 'Ik heb nog een hele weg af te leggen om mijn droom te bereiken: artificiële organen maken.'

Lees verder

'Wrokkige Boris Johnson saboteert opvolging'

Al tien Tories zien zich als de nieuwe leider van de Conservatieve Partij en premier. 'Deze opvolging dreigt nog schadelijker te worden dan die van Margaret Thatcher.'

Lees verder

Bibberen op rustdag na massale coronatest

165 'swipejes' die straks uitwijzen hoeveel renners de Tour moeten verlaten. Daar draaide het gisteren voor heel wat coureurs meer om dan om de rit naar Châtel. De onrust werd nog meer gevoed door drie positieve gevallen.

Lees verder

Uber zette privédetectives in en saboteerde huiszoekingen

Een datalek bij de taxidienst Uber toont aan dat het Amerikaanse bedrijf voor niets terugschrok om de markt te veroveren. Ook in België.

Lees verder

Vrouw haalt Roe v. Wade aan om onder verkeersboete uit te komen

Een 32-jarige vrouw in de Amerikaanse staat Texas moet 215 dollar boete betalen, omdat ze ten onrechte gebruikmaakte van de carpoolstrook. Haar argumentatie? Ze is zwanger en als een ongeboren kind meetelt als persoon, dan waren ze met twee in de wagen.

Lees verder