Doorgaan naar hoofdcontent

Ed Sheeran was geweldig, de uittocht was dat niet. Zo omzeilen fans de parkeerellende

HLN
Ed Sheeran was geweldig, de uittocht was dat niet. Zo omzeilen fans de parkeerellende
Twee uur aanschuiven om van parking C te geraken? Het kan ook anders. Een hotelletje boeken, de auto in de naast gelegen gemeente parkeren of met de fiets of het openbaar vervoer komen. Zelfs nog een uurtje frietjes met hamburgers eten op de parking zelf alvorens uit te rijden. Fans gaan creatief om met de uittocht en de wachttijden na het concert van Ed Sheeran zaterdagavond.
Lees verder

Je houdt het niet voor mogelijk: Anne Zagré valt nu ook bij herkansing 100m horden op WK atletiek
Neen, het is helaas geen slechte Belgenmop. Op het WK atletiek gaf de jury Anne Zagré zaterdag een herkansing om zich te kwalificeren voor de halve finales van de 100m horden nadat ze in haar reeks werd gehinderd door een val van titelverdedigster Nia Ali. Moederziel alleen moest ze een nieuwe spurt lopen en daarin - ongelooflijk maar waar - struikelde ze zélf over de allerlaatste horde: "Waarom overkomt me dit toch?"
Lees verder

Wellicht drukste nacht op Gentse Feesten ooit: politie vraagt pleinen om langer open te blijven
Nooit geziene taferelen in de nacht van zaterdag op zondag op de Gentse Feesten. Het stadscentrum barstte uit zijn voegen. Er was zò veel volk tegelijk aanwezig dat de politie aan de pleinorganisatoren vroeg om een uur langer muziek te draaien, omdat al dat volk niet op de Vlasmarkt terecht kon. Zelfs na 4 uur 's nachts was het nog onvoorstelbaar druk. Misschien wel de drukste Feestennacht ooit.
Lees verder

Auto brandt volledig uit in Loenhout
Een wagen is zaterdagnacht volledig uitgebrand in Loenhout.
Lees verder

Ouders van Vingegaard vieren Tourzege emotioneel met dorpsbewoners in Hillerslev: "Jonas zal nu niet denken dat hij de koning is, hoor"
Jonas Vingegaard kon de 'good vibes' vanuit zijn heimat in het Deense dorpje Hillerslev tot in Frankrijk voelen. De inwoners verzamelden dit weekend in een feesttent om de Tour-zege op groot scherm te volgen. Ouders Claus en Karina omarmden elkaar na de tijdrit met tranen in de ogen. "Het hele dorp is even trots als wij."
Lees verder

Al meer dan half miljoen dollar ingezameld voor pizzakoerier die 5 kinderen redt uit brandend huis
Een pizzakoerier uit de Amerikaanse staat Indiana wordt geprezen als lokale held nadat hij vijf kinderen heeft gered uit een brandend huis. Een inzamelingsactie die werd opgestart om zijn medische kosten te betalen, haalde al meer dan een half miljoen dollar op.
Lees verder

Gesprekken met élke speler en met realisme op zoek naar een prijs: terugblik op een maand 'charmante pitbull' Mazzu bij Anderlecht
Het Lotto Park maakt zich klaar. Na een aanloop van zes weken is het zondag eindelijk 'Mazzu-time'. Een terugblik op de eerste anderhalve maand van Felice Mazzu als coach van Sporting Anderlecht. Van de vele gesprekken met élke speler - al dan niet aan het koffieapparaat - tot een gedeeld bureau met zijn staf.
Lees verder

Na Kylie Minogue en Jason Donovan: ook Margot Robbie zal te zien zijn in laatste aflevering van 'Neighbours'
Na maar liefst 37 jaar is het bijna zover: op vrijdag 29 juli komt er een einde aan de populaire reeks 'Neighbours'. Het belooft bovendien een spectaculaire slotaflevering te worden, want er komen heel wat oude bekenden langs. Kylie Minogue en Jason Donovan zijn alvast van de partij, maar ondertussen raakte bekend dat ook Margot Robbie te zien zal zijn in de grote finale.
Lees verder

Barcelona klopt Real in vriendschappelijke Clásico in Las Vegas, Hazard speelt helft als valse negen
Als valse 9 kreeg Eden Hazard zijn stempel niet gedrukt, in de 45 minuten dat hij op het veld stond. Real Madrid verloor zijn eerste oefenmatch van het seizoen, een Clasico tegen Barcelona in de VS (0-1). Nieuwkomer Raphinha scoorde het enige doelpunt.
Lees verder

Uitgestelde Las Vegas-shows van Adele gaan wellicht in november van start
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar Adele (34) zou dit jaar dan toch nog op het podium staan in Las Vegas. Normaal gezien zou de Britse nachtegaal in januari al met haar concertreeks beginnen, maar uiteindelijk werden de shows op de allerlaatste minuut uitgesteld.
Lees verder

BINNENKIJKER. Het Bohemian beach-verblijf van Elke en Fré in Knokke: "We wilden het gevoel van het strand in huis halen"
Deze zomer bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt eigenaars van een tweede verblijf bij ons of in het buitenland. Eender waar, in hun bijzonder huis weg van thuis beleven ze een al even bijzondere vakantie. Elke Vanwijnsberghe (33) en Frederick Bauwens (33) kozen voor een appartement in tropische sferen in de badstad Knokke. "Het interieur was er eerst een zoals dertien in een dozijn, wij wilden echt een speciale strandbeleving in huis creëren."
Lees verder

Adil El Arbi is zijn Hollywood-droom volledig aan het waarmaken: "Ik leef al sinds 2018 uit m'n koffer"
Als kleine jongen droomde Adil El Arbi (34) van Hollywood en nu is de Belgische regisseur het daar volledig aan het maken, samen met Bilall Fallah (36). Toch blijft hij met beide voetjes op de grond en komt hij nog graag terug naar ons land. Niet alleen voor zijn familie, maar ook voor zijn vrouw Loubna (30), met wie hij vorig jaar trouwde. In 'Story' vertelt Adil over z'n carrière in Amerika en de impact daarvan op z'n privéleven. "Loubna is mijn superheldin."
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet hoe Lotto het kneusje van de Belgische ploegen werd: "Ook voor Soudal heeft Lotto niet aan de verwachtingen voldaan"
Lotto-Soudal rijdt een erg bleke Tour de France. Caleb Ewan is het speerpunt van de Belgische formatie, maar de Australische pocketsprinter komt er maar niet aan te pas. "Lotto-Soudal staat met lege handen: geen ritwinst, geen prijzengeld en geen visibiliteit", aldus onze chef wielrennen.
Lees verder

Zeg niet single, maar 'self-partnered': waarom er meer vrijgezellen zijn dan ooit
Er zijn meer vrijgezellen dan ooit: tegen 2060 zal zelfs de helft van alle Belgische huishoudens uit één persoon bestaan. Maar single zijn is niet langer sneu. Steeds meer mensen zien de liefde van hun leven in de spiegel. Relatietherapeute Barbara Veldt: "Oude vrijsters zijn nu happy singles, waardoor vrouwen durven los te breken uit die traditionele kaders."
Lees verder

Billie Eilish brengt voorlopig geen nieuw album uit: "Heb geen liedjes meer"
Het duurt nog even voordat Billie Eilish (20) een nieuw album zal uitbrengen. De twee liedjes die donderdag uitkwamen zijn voorlopig de enige nieuwe. Dat liet de zangeres weten in een gesprek met Zane Lowe op Apple Music.
Lees verder

DAGBOEK. Onze F1-watcher leert in Le Castellet dat Francorchamps toch nog twee kansen heeft en vraagt zich af of Leclerc echt sneller is dan Verstappen
De derde grand prix van vier die in juli wordt verreden, trekt naar het zuiden van Frankrijk. Onze journalist Jo Bossuyt is er ook op het circuit van Le Castellet bij om opvallende en leuke dingen te noteren. Over de vloek die Lewis Hamilton moet bezweren tot de eindeloze saga rond de kalender voor volgend seizoen. Want iedereen in de paddock is ervan overtuigd: dit is de allerlaatste grand prix van Frankrijk.
Lees verder

Sprookjeshuwelijk tussen Mertens en Napoli is over en uit: "Ik heb Dries verteld dat ik hem het beste wens"
De arrivederci van de voorzitter. Terwijl het kamp-Mertens hun versie van de feiten voor zichzelf houdt, heeft Napoli-voorzitter Aurelio di Laurentiis zijn topschutter aller tijden uitgezwaaid. Wat hem betreft is het sprookjeshuwelijk tussen Napels en Dries Mertens (35) over: "Ik bood eerst 1,8 miljoen, dan 2 en uiteindelijk 2,4 miljoen netto. Maar hij weigerde."
Lees verder

China lanceert tweede module van nieuw ruimtestation "Hemels Paleis"
China heeft zondag de tweede van de drie modules gelanceerd van zijn nieuw ruimtestation in opbouw. Dat blijkt uit beelden van de door de staat gecontroleerde televisiezender CCTV.
Lees verder

CELEB 24/7. John Legend hangt de toerist uit op vakantie en Selena Gomez vierde haar verjaardag met Taylor Swift
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onze techexpert test 8 smartphonehouders voor op je fiets en deelt een 5/5 uit: "Hij kan met gemak een hobbelige weg aan"
Smartphones en fietsen gaan meer en meer samen. We gebruiken apps die de snelheid van onze fiets tonen, of de navigatie. Maar welke smartphonehouder is nu het handigst én het stevigst om je kostbare telefoon op je stuur te bevestigen? Onze techjournalist Kenneth Dée sprong op de fiets en testte het uit.
Lees verder