Doorgaan naar hoofdcontent

Drukste weekend van het jaar op Europese wegen verwacht: al bijna 5 uur vertraging op route Luxemburg-Lyon-Spaanse grens

HLN
Drukste weekend van het jaar op Europese wegen verwacht: al bijna 5 uur vertraging op route Luxemburg-Lyon-Spaanse grens
Terugkerende vakantiegangers en (veel) Fransmannen die vertrekken naar het zuiden. Het wordt volgens de mobiliteitsbarometer van VAB en mobiliteitsorganisatie Touring een van de drukste weekends van dit jaar op de Europese wegen. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met hoge temperaturen. Lees hier waar je moet aanschuiven.
Lees verder

Sterrenchef Luc Bellings proeft steak bearnaise in 5 zaken aan de kust en geeft één keer een 10/10: "Hier kom ik zelfs met plezier terug!"
Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? "Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje."
Lees verder

LIVE. Evenepoel zegt dat hij zinnen heeft gezet op tweede zege in Clasica San Sebastián: "Een duel met Pogacar? Zou mooi zijn"
Vandaag wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

"Harry en Meghan waren niet blij met zitplaatsen op platina jubileum van de Queen"
Vorige maand bevonden prins Harry (37) en echtgenote Meghan Markle (40) zich na lange tijd nog eens in het Verenigd Koninkrijk voor het platina jubileum van Queen Elizabeth (96). Een bezoek dat niet helemaal naar verwachting verliep, vertelt auteur Tom Bower in de podcast 'Pod Save the Queen'.
Lees verder

LIVE (18u). Meteen prijs voor Kevin De Bruyne en Man City in Community Shield tegen Liverpool?
• King Power Stadium (18u)
Lees verder

Aanschuiven op E40 richting kust na ongeval ter hoogte van Zwijnaarde
Er is zaterdag rond 11 uur een ongeval gebeurd op de E40 ter hoogte van Zwijnaarde richting Oostende. De linkerrijstrook is daar versperd. Het verkeer vertraagt er tot Melle. Wie vanuit het binnenland nog naar zee wil zonder vertraging, neemt dus best een alternatieve route.
Lees verder

Touring ontving in juli 20 procent meer oproepen voor reisbijstand dan vorig jaar
Het aantal oproepen dat bij Touring reisbijstand binnenkwam voor medische en technische bijstand is in juli met 20 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De cijfers van dit jaar liggen wel nog altijd 12 procent lager dan tijdens pre-coronajaar 2019, meldt de mobiliteitsorganisatie.
Lees verder

Veertiger krijgt rake klappen aan sas van Idegem: "Hoop dat daders gevonden worden"
Een 40-jarige man uit Appelterre-Eichem is aan het sas van Idegem brutaal aangevallen door vier jongeren. De man was er met zijn koersfiets aan het rijden toen de vier het hele jaagpad blokkeerden. Toen hij een van de mannen hier op aansprak liep het mis en kreeg hij rake klappen in het gezicht. "Twee weken later moet ik nog elke week naar de oogarts omdat mijn oog zwaar geraakt werd, maar de dader lijkt er mee weg te komen", zegt de man.
Lees verder

De papa van Milo (8) liep door coma hersenschade op. Nu wordt Milo geadopteerd door pluspapa David
Soms komt de liefde met een bonuspakketje. Toen David in 2019 An leerde kennen, werd hij in één klap pluspapa van Milo. Maar van pluspapa promoveert hij straks tot échte papa: hij adopteert de jongen. "Milo's vader heeft hersenschade opgelopen. Wat als An iets overkomt? Ik moet m'n verantwoordelijkheid pakken."
Lees verder

Acteur, bodybuilder en politicus: jarige Arnold Schwarzenegger (75) is van alle markten thuis
Bij de naam Arnold Schwarzenegger beginnen veel mensen meteen te gniffelen. Dat is toch die matig Engels sprekende en nog matiger acterende domme kracht? Maar we zouden net een diepe buiging moeten maken voor de 75-jarige Oostenrijkse eik, stelt filmverslaggever Gudo Tienhooven in het Algemeen Dagblad. De man was op zijn 22ste al miljonair - nog vóór zijn eerste film. Een ode in de vorm van zijn levensverhaal, een film top 5 én quiz voor de echte fan.
Lees verder

Spookrijder (31) rijdt in op camper op A10-snelweg in Zandvoorde: man overleden, twee inzittenden kampeerwagen zwaargewond naar ziekenhuis
Bij een zwaar ongeval op de A10 (E40) ter hoogte van Zandvoorde (Oostende) zijn een dode en twee zwaargewonden gevallen. Een spookrijder botste er met een camper, in de richting Oostende. De rijbaan is volledig versperd.
Lees verder

Snelweg naar Oostende helemaal versperd na ongeval in Zandvoorde
Er is een ongeval gebeurd op de A10 (E40) ter hoogte van Zandvoorde richting Oostende. De rijbaan is volledig versperd. Volgens de eerste info zouden een wagen en een camper gebotst zijn.
Lees verder

1 weekmenu, 5 gerechten, 13,70 euro: met deze 5 gerechten spaar je extra vakantiegeld uit
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan.
Lees verder

LIVE. 2.880 hoogtemeters, drie gecategoriseerde beklimmingen: peloton staat voor eerste zware bergrit in Tour de France Femmes, Julie De Wilde start
Met de etappe van Sélestat naar Le Markstein wacht vandaag de eerste van twee bergritten door de Vogezen in de Tour de France Femmes. Met 127 kilometer krijgen de rensters geen lange rit voorgeschoteld, maar wel eentje met 2.880 hoogtemeters en onderweg drie gecategoriseerde beklimmingen van eerste categorie. Die doemen op na 37 kilometer over vlakke, maar toch al lichtjes glooiende wegen. Krijgen we spektakel? Het antwoord krijgt u op deze pagina!
Lees verder

De vier jonge ondernemers achter De Leukste Zomerbar van het jaar: "We dachten eerst cafeetje te spelen, maar plots hadden we al 250 klanten"
Het vierkoppige ondernemersduo achter zomerbar Gazon kan maar moeilijk geloven dat ze de titel 'De Leukste Zomerbar' van HLN in de wacht sleepten. "Voor ons is het een lifetime achievement award", klinkt het unaniem. Wie zijn de vier mensen achter het succes van het concept? En wat hebben ze nog allemaal in petto? We stelden hen 10 vragen om alles over hen te weten te komen. "We werken zelf mee als afwasser, garçon of barman zodat we weten wat we kunnen verbeteren."
Lees verder

Zo herken je een toxische vriendschap: "Als je vriendin over andere mensen roddelt, doet ze dat wellicht ook over jou"
Ze heeft charisma, stijl, succes en ze geniet van alle aandacht. En jij? Jíj 'mag' haar beste vriendin zijn. Jij voelt je vereerd, maar dat is verkeerd. Want tussen echte vriendinnen hoort er geen onevenwicht te zijn. Heb jij wel dat gevoel, dan bevind jij je hoogstwaarschijnlijk in een toxische vriendschap. En er zijn tien signalen die dat kunnen bevestigen.
Lees verder

New York roept noodtoestand uit door uitbraak apenpokkenvirus
De Amerikaanse staat New York roept de noodtoestand uit vanwege de apenpokkenuitbraak. Op die manier kan de staat sneller reageren op het stijgende aantal besmettingen.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIÁN. Negen renners krijgen twee minuten voorsprong - Evenepoel: "Duel met Pogacar? Zou mooi zijn"
Vandaag wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Na Tomorrowland en Werchter maakt Goldband nu ook Zomerhit-podium onveilig: "Wij zijn onszelf al een eeuwigheid zat"
Ze kwamen, zagen en pakten - geheel volgens verwachting - het publiek van Zomerhit in. Als er een buitenlandse groep is die momenteel Vlaanderen verovert, zijn het de Hagenezen van Goldband wel, die vanavond te zien zijn in 'Zomerhit' op Eén. In dit gesprek vertelt de groep over hun vakantieplannen, hun ervaring op Tomorrowland en zijn ze zoals gewoonlijk heerlijk chaotisch. "Zit jij mij nou af te zeiken omdat ik make-up draag? Die zit er al drie dagen op."
Lees verder

Tussen 700 en 800 mensen brachten nacht door in Thalys-trein in Brussel-Zuid
Tussen de 700 en 800 mensen hebben de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht op een Thalys-trein in het station Brussel-Zuid na een aanrijding van een andere trein met een dier in Doornik. Na dat ongeval zijn zes treinen van Brussel-Zuid naar Parijs geannuleerd. Zaterdagochtend is het treinverkeer hervat en konden sommige passagiers al doorreizen naar Duitsland of Frankrijk, verklaart een woordvoerder van Thalys.
Lees verder