Doorgaan naar hoofdcontent

Drie outfits, reusachtige taart en een dansende Will Smith: dit was het huwelijksfeest van Adil El Arbi en Loubna Kha...

HLN
Drie outfits, reusachtige taart en een dansende Will Smith: dit was het huwelijksfeest van Adil El Arbi en Loubna Khalkhali
Ze hebben er even op moeten wachten, maar dit weekend konden Adil El Arbi (34) en Loubna Khalkhali (30) éindelijk hun huwelijk vieren in het Marokkaanse Tanger. Met minstens drie outfits voor bruid én bruidegom, een reusachtige taart én Will Smith (53) als eregast. Daarmee komt er een opvallend einde aan diens zelfgekozen sabbatical.
Lees verder

West-Vlaamse zusjes Taylor (16) en Gibsy (12) kronen zich tot beste katapultschietsters van Europa: "Geweldig dat onze mama ook nog een brons behaalt"
Het Europees kampioenschap katapultschieten in Roeselare is een familieonderonsje geworden voor de dames uit het Hoogleedse gezin Plysier. Taylor Plysier sleepte er haar tweede Europese titel in de wacht, terwijl mama Kelly als derde mee op het podium mocht. Taylors zus Gibsy behaalde dan weer de eerste plaats in de jeugdcategorie.
Lees verder

Bekende Oekraïense ondernemer gedood bij beschietingen
Bij beschietingen in de stad Mykolajiv, in het zuiden van Oekraïne, is zondag een bekende ondernemer om het leven gekomen. Dat melden de Oekraïense autoriteiten.
Lees verder

VandaVanda houdt eenmalig reünie voor 'TOTZ': "Voorbije 20 jaar waren we vooral bezig met papa en mama worden"
"Sunshine after the rain. There will be blue skies comin', blue skies comin'.." Het podium is niet langer hun natuurlijke habitat, maar voor 'Tien Om Te Zien' keert VandaVanda terug uit pensioen. "Het is een huzarenstukje geweest om hier te geraken", lacht bandlid Iris Van Hoof wanneer we hen spreken op de zeedijk. Na 2002 verloor het vijftal elkaar immers uit het oog, en ze sloegen allemaal een heel andere weg in, tot in het leger toe. "Pas sinds 2018 hebben we weer écht contact met elkaar."
Lees verder

Duitse minister wil verbod op gas om elektriciteit op te wekken
De Duitse minister van Financiën Christian Lindner heeft zondag opgeroepen om geen aardgas meer te gebruiken om elektriciteit op te wekken. Zijn oproep kadert in de vermindering van gasleveringen uit Rusland. "We moeten vermijden dat we naast een gascrisis ook nog een stroomcrisis zouden krijgen", aldus de liberale minister in 'Bild am Sonntag'. "Aardgas zou niet meer gebruikt mogen worden voor de productie van elektriciteit".
Lees verder

LIVE. Club Brugge halfweg in de problemen op Eupen: 2-1 achterstand voor de kampioen
• Tweede speeldag • Am Kehrweg • Club won moeizaam met 3-2 van RC Genk • Eupen verloor in Charleroi met 3-1
Lees verder

LIVE. Prevljak zet Eupen een tweede keer op voorsprong tegen Club Brugge
• Tweede speeldag • Am Kehrweg • Club won moeizaam met 3-2 van RC Genk • Eupen verloor in Charleroi met 3-1
Lees verder

LIVE F1. Gespinde Max Verstappen weer langs Charles Leclerc, sluit hij inhaalrace succesvol af?
Neen, het was gisteren niet het dagje van Max Verstappen en bij uitbreiding van het hele Red Bull-team. De Nederlander kwalificeerde zich als tiende, ploegmaat Perez start vanop P11. Bovendien toonde Verstappen zich misnoegd over zijn bolide. Wie wel kon lachen, was George Russell. De 24-jarige Brit van Mercedes veroverde zijn eerste pole position uit zijn carrière. Kan hij die ook verzilveren in de race? Volg de wedstrijd vanaf 15u LIVE in onderstaande liveblog.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Van Vleuten keert na mechanisch probleem terug in het peloton
Nog één etappe scheidt Annemiek Van Vleuten van de eindzege in de allereerste Tour de France Femmes. De Nederlandse soleerde gisteren naar de gele trui. Vandaag wacht de aankomst op La Super Planche Des Belles Filles. Wie wint de slotrit? En stelt Van Vleuten haar eindzege veilig? Volg alles hier LIVE!
Lees verder

Rusland geeft Rode Kruis nog geen toegang tot gewonde gevangenen
Het Rode Kruis heeft van Rusland nog steeds geen bezoek mogen brengen aan Oekraïense krijgsgevangenen die gewond raakten bij een dodelijk incident in een detentiekamp in het bezette Olenivka, in het oosten van Oekraïne. Het verzoek van de hulporganisatie om toegang te krijgen tot de gevangenen in Olenivka is niet ingewilligd, aldus het Rode Kruis.
Lees verder

Piloten Lufthansa zetten licht op groen om te kunnen staken
De piloten van Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, hebben met een grote meerderheid het licht op groen gezet om te kunnen staken om hun eis voor een hoger loon kracht bij te zetten. Concrete plannen zijn er wel nog niet, aldus de vakbond Vereinigung Cockpit.
Lees verder

Bouw mee aan Tomorrowland-school voor arme kinderen terwijl u feest: "Na drie weekends hopen we geld bijeen te hebben voor vestiging in Oeganda"
Lost Frequencies opende al een Music & Arts School in Nepal, en over een half jaar mag Felix De Laet - zoals de artiest echt heet - opnieuw een lint doorknippen. In Oeganda. De Tomorrowland Foundation bouwt er momenteel een school waar kinderen zich muzikaal kunnen ontwikkelen. "Het is niet de bedoeling dat daar de dj's van morgen uitkomen, wel dat kansarme kinderen eindelijk scholing krijgen", klinkt het bij de Tomorrowland Foundation. "Dát zijn de people of tomorrow, niet de gelukkigen die hier kunnen komen feesten."
Lees verder

Asielopvang loopt vol: overheid al 1.216 keer veroordeeld omdat er geen plaats is
De Belgische asielopvang staat onder hoogspanning. Fedasil werd dit jaar al minstens 1.216 keer veroordeeld omdat ze niet genoeg slaapplaats konden voorzien - waardoor de Belgische staat serieuze dwangsommen dreigt te moeten betalen. Nét nu het probleem weer nijpender wordt: de migratie naar Europa - en in bijzonder naar België - neemt opnieuw toe.
Lees verder

DUBBELPORTRET. Jean-Claude (71) en jongste zus Marleen (59) sterven op dezelfde dag, los van elkaar: "Deze tegenslag heeft de familieband nog hechter gemaakt"
Hij was graag gezien als oud-schepen in Hoeilaart, zij was een bekend figuur in Jezus-Eik (Overijse). Zonder het van elkaar te weten, stierven Jean-Claude Vandervaeren (71) en zijn jongste zus Marleen (59). Op dezelfde dag, op ongeveer hetzelfde tijdstip. "We kiezen voor twee begrafenissen, met een dag tussen, want er zijn zoveel mensen die afscheid willen nemen van onze geliefden", zuchten zus Monique en de vier overblijvende broers en zussen. Een dubbelportret.
Lees verder

Football Talk. Chris Van Puyvelde technisch directeur bij WK-opponent Marokko
Chris Van Puyvelde, die een maand geleden na vier jaar de Chinese voetbalbond verliet, gaat opnieuw als technisch directeur in het buitenland aan de slag. En wel bij Marokko, één van de komende WK-tegenstanders van de Rode Duivels. De 62-jarige Waaslander heeft ook een verleden bij de Belgische voetbalbond, waar hij van 2015 tot 2018 mee verantwoordelijk was voor de aanstelling van Roberto Martinez tot bondscoach. Als clubcoach werkte Van Puyvelde eerder voor Lokeren en Eendracht Aalst en was hij assistent van Trond Sollied bij Club Brugge, Olympiakos en AA Gent. Als technisch directeur begon hij bij Beerschot in 2011. (LUVM)
Lees verder

Na alweer dodelijk ongeval in zwemvijver: hoe zwem je veilig in open water? "Mensen denken te snel dat ze kunnen zwemmen"
Een 16-jarige Belgische jongen is dit weekend overleden na een ongeval in een zwemvijver in Duitsland. Een week eerder verdronk ook een 19-jarige jongeman in De Plas in Houthalen. Er gaat helaas geen zomer voorbij zonder verdrinkingsdoden. Vaak is er sprake dat de slachtoffers niet 'goed genoeg' konden zwemmen. Maar vanaf wanneer kan je zogezegd 'goed' zwemmen? En hoe zwem je veilig in open water? Tom Cocle, zwemcoach en al 24 jaar hoofdredder in Blankenberge, legt uit.
Lees verder

De genadeklap? Gespinde Max Verstappen sluit straffe inhaalrace succesvol af, Ferrari gaat wéér de mist in
Max Verstappen heeft in Hongarije een mokerslag uitgedeeld aan zijn concurrenten in de strijd om de wereldtitel. Gekomen vanaf de tiende plek op de startgrid, snelde hij rap naar voren en won hij voor het eerst in zijn carrière de Grand Prix van Hongarije. Hij gaat met een gigantische voorsprong in het wereldkampioenschap de zomerstop in.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Van Vleuten & co op weg naar La Super Planche des Belles Filles - Wie kan de geletruidraagster bedreigen?
Nog één etappe scheidt Annemiek Van Vleuten van de eindzege in de allereerste Tour de France Femmes. De Nederlandse soleerde gisteren naar de gele trui. Vandaag wacht de aankomst op La Super Planche Des Belles Filles. Wie wint de slotrit? En stelt Van Vleuten haar eindzege veilig? Volg alles hier LIVE!
Lees verder

Behandeling van hersendode Archie wordt morgen stopgezet
Archie Battersbee (12), die aan de beademing ligt, zal vanaf morgen om 14.00 uur niet meer worden behandeld, tenzij de regering gehoor geeft aan een bevel van de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties.
Lees verder

Gerben Thijssen snelt in Ronde van Polen naar eerste zege in de WorldTour
Gerben Thijssen (24) heeft de tweede etappe in de Ronde van Polen gewonnen. Onze landgenoot van Intermarché-Wanty-Gobert was de snelste in een massasprint. Het is zijn eerste zege op WorldTour-niveau.
Lees verder