Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 juli 2022

Drie kinderen uit Ans komen om het leven bij tragisch ongeval in Marokko, familie verliest zeven familieleden op enke...

HLN
Drie kinderen uit Ans komen om het leven bij tragisch ongeval in Marokko, familie verliest zeven familieleden op enkele uren tijd
Bij een tragisch verkeersongeval in Marokko zijn drie kinderen uit Ans in de provincie Luik om het leven gekomen. Ook hun twee neven en een tante die in dezelfde wagen zaten overleefden het ongeval niet. De familie was op weg naar het ziekenhuis nadat eerder op de dag een ander familielid verdronken was tijdens een uitstapje. Een van de slachtoffers was een jong talent bij voetbalclub RFC Luik, Youssef Boujamaoui. Dat schrijft SudInfo.
Lees verder

Tienkoppig Standard pakt punt tegen Buffalo's: Dussenne scoort in de absolute slotfase, arbitrage speelt meteen prominente rol
AA Gent en de openingsspeeldag: 't is geen geslaagd huwelijk. De Buffalo's verspeelden in de slotfase nog de zege tegen een tienkoppig Standard. Al maakte vooral de arbitrage geen te beste beurt.
Lees verder

Tienkoppig Standard pakt punt tegen Buffalo's: Dussenne scoort in de absolute slotfase, de arbitrage speelt meteen een prominente rol
AA Gent en de openingsspeeldag: 't is geen geslaagd huwelijk. De Buffalo's verspeelden in de slotfase nog de zege tegen een tienkoppig Standard. Al maakte vooral de arbitrage geen te beste beurt.
Lees verder

Motorrijder komt om bij ongeval in Luik
Een motorrijder is vrijdagavond in Luik om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt het parket van Luik.
Lees verder

Geen halve finale voor de Red Flames: Zweden treft raak in de slotminuut
De 32ste Zweedse doelpoging van een slopende wedstrijd zette de Red Flames op het vliegtuig naar huis. Het was een heroïsche wedstrijd, op zijn Belgisch. Ondanks alweer een beter dan best prestatie van Nicky Evrard hebben de Red Flames het niet gehaald.
Lees verder

Wat jammer! Red Flames zijn uitgeschakeld na Zweedse treffer in slotminuut, ontgoocheling is enorm
De 32ste Zweedse doelpoging van een slopende wedstrijd zette de Red Flames op het vliegtuig naar huis. Het was een heroïsche wedstrijd, op zijn Belgisch. Ondanks alweer een beter dan best prestatie van Nicky Evrard hebben de Red Flames het niet gehaald.
Lees verder

Wat jammer! Red Flames zijn uitgeschakeld na Zweedse treffer in slotminuut: "Dat die tegengoal in de laatste minuut valt, maakt het extra zuur"
De Red Flames liggen uit het EK. Op één minuut van verlengingen, zette de 32ste Zweedse doelpoging van een slopende wedstrijd België op het vliegtuig naar huis. Ondanks alweer een beter dan best prestatie van Nicky Evrard.
Lees verder

De Britten hebben het gehad met Adele: "Waar is dat verlegen, nuchtere meisje gebleven?"
Toen Adele (34) begin 2022 abrupt een reeks optredens in Las Vegas afgelastte, was dat -wereldwijd voorpaginanieuws. Zelfs in tijden van crisis werd het een belangrijk verhaal dat dagenlang besproken werd in kranten en op tv. Mensen schilderden Adele af als een diva die haar fans in de steek liet. Wat was er gebeurd met dat verlegen, nuchtere meisje uit Tottenham? Is ze naast haar schoenen gaan lopen? In het niet-geautoriseerde boek 'Adele, de biografie' probeert de Amerikaanse auteur Danny White die vragen te beantwoorden.
Lees verder

Dankzij deze slimme afspraak wordt Tom Cruise steenrijk van zijn films
Acteur Tom Cruise steekt waarschijnlijk meer dan 100 miljoen dollar in zijn zak dankzij de hitfilm 'Top Gun: Maverick'. En dat terwijl hij vooraf een salaris afsprak waarvoor collega's hun bed niet uit komen. Hoe zit dat?
Lees verder

LIVE (16u). Houdt Charleroi de punten thuis tegen Eupen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Mambourg • Ref: Bram Van Driessche
Lees verder

LIVE (20u45). Union opent z'n seizoen op bezoek bij STVV, winnen Geraerts en co meteen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Stayen • Ref: Jonathan Lardot
Lees verder

LIVE (18u15). Kan Seraing iets rapen op het veld van Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Elindus Arena • Speeldag 1 • Ref: Bert Put
Lees verder

LIVE (18u15). Schittert Holzhauser meteen voor OHL op het veld van Kortrijk?
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Guldelsporenstadion • Ref: Lothar D'Hondt
Lees verder

Price nieuwe nummer één na zege tegen De Sousa, Noppert wint Nederlands duel
De laatste halvefinalisten op de World Matchplay zijn bekend. Gerwyn Price vloerde José de Sousa, Danny Noppert rekende af met zijn Nederlandse landgenoot Dirk van Duijvenbode. Price neemt dankzij zijn overwinning de eerste plaats op de wereldranking over van Peter Wright.
Lees verder

Brand in wzc Sint Rochus te Aarschot: brandweer ter plaatse
In woonzorgcentrum Sint Rochus te Aarschot is gisterenavond laat brand uitgebroken. Dat is ons gestuurd via 4040, de plek voor nieuwstips van HLN en VTM NIEUWS. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar op sociale media wordt ook over de brand bericht.
Lees verder

ONZE OPINIE. Misschien moet Groen als ze herbronnen eens deze afkorting als nieuwe naam overwegen: Agalev. En er vervolgens ook beleid naar voeren
Dankzij de verplichting om de helft van de eetkraampjes vegetarisch te maken was de ecologische voetafdruk van de Gentse Feesten nooit kleiner. Dat is bijzonder knap en moedig gedaan van de jonge, groene en voorheen onbekende politicus Bram Van Braeckevelt, die er tegen de stroom in op die manier voor gaat zorgen dat we anders gaan leven, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
Lees verder

Carl Devos. Als het nieuwe politiek jaar zich inzet zoals dit zich afsluit, rijdt Vivaldi zichzelf in de gracht
Tijdens de onderhandelingen over de pensioenhervorming ging het er hard aan toe. Volgens anonieme getuigenissen van betrokkenen zelfs uitzonderlijk hard: verschrikkelijk, ongezien, de hel. Omdat ze bij Vivaldi zelf schrokken van dat negatieve beeld, werden sommigen op de nationale feestdag weer een beetje vriendjes. Komedie. In interviews on the record klinkt dat niemand de regering zal doen vallen. Off the record klinkt dat velen die vervroegde val vrezen. De pensioenruzie laat diepe sporen na. Vivaldi sluit bont en blauw het politieke jaar af.
Lees verder

Oud-dirigent van Vlaamse Opera, Stefan Soltész, zakt in elkaar tijdens optreden en overlijdt
De Oostenrijkse dirigent Stefan Soltész is vrijdagavond tijdens een voorstelling in het Nationale Theater van München in elkaar gezakt en overleden. De Beierse Staatsopera bevestigde niet lang na het incident met "afschuw en groot verdriet" het overlijden van de 73-jarige dirigent. Soltész stierf terwijl hij de komische opera 'Die schweigsame Frau' van componist Richard Strauss dirigeerde.
Lees verder

Orange Belgium vangt vertrek van Mobile Vikings op
Telecomaanbieder Orange Belgium boekte tijdens het eerste halfjaar een nettowinst van 26,7 miljoen euro op een omzet van 677,3 miljoen euro. Dat was beter dan de nettowinst van 7,3 miljoen euro op een omzet van 655,9 miljoen euro uit dezelfde periode van 2021. Het kon niet verhinderen dat de koers van het aandeel vrijdag op de Brusselse beurs met 3,53 procent daalde tot 18,56 euro.
Lees verder

Cubanen stemmen in september over openstellen huwelijk tussen mensen van zelfde geslacht
Cubanen kunnen zich op 25 september via een referendum uitspreken over het al dan niet aannemen van een nieuwe familiewet. Die wet omvat onder meer de legalisering van het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, maar ook het draagmoederschap. Dat kondigde het parlement van de eilandstaat vrijdag aan. Ook zouden stellen van hetzelfde geslacht onder de nieuwe wet kinderen mogen adopteren.
Lees verder