Doorgaan naar hoofdcontent

"Dit is een goede zaak voor iedereen, alleen niet voor de concurrentie”: Marc Degryse over Alderweireld, de nieuwe ...

HLN
"Dit is een goede zaak voor iedereen, alleen niet voor de concurrentie": Marc Degryse over Alderweireld, de nieuwe leider in de Antwerp-defensie
Toby Alderweireld die nu ook officieel voor drie seizoenen getekend heeft bij Antwerp: het mag (tot nu toe) zonder meer dé Belgische transfer van deze zomer worden genoemd. Dat vindt ook onze huisanalist Marc Degryse: "Dit is het sterkste signaal dat Paul Gheysens kon uitsturen."
Lees verder

Man sterft na schietincident in Deurne: getuigen horen zeven schoten
In het Antwerpse district Deurne is vrijdagavond een dode gevallen bij een schietincident op straat op de Van Cortbeemdelei, in de buurt van het Sportpaleis. Dat bevestigt de lokale politie. Het slachtoffer is een man, vermoedelijk van Nederlandse afkomst.
Lees verder

Confetti, slingers en zelfverklaarde 'gekke boys': De Jeugd van Tegenwoordig geeft Tomorrowland een snelcursus Nederhop
De eerste dag van Tomorrowland 2022 trok zich gezapig op gang, tot De Jeugd van Tegenwoordig het podium beklom. Een massabijeenkomst werd het niet, een Belgisch-Nederlands feestje des te meer. "Geil, very geil", oordeelden de groepsleden.
Lees verder

Al tientallen doden door tweede hittegolf Spanje
De tweede hittegolf dit jaar in Spanje heeft in korte tijd al ruim tachtig mensenlevens geëist. Het gaat vooral om ouderen die door aandoeningen al verzwakt waren en voor wie de hoge temperaturen te veel waren.
Lees verder

LIVE WK ATLETIEK. Thomas Carmoy haalt hoogspringfinale niet
Tussen 15 juli en 24 juli vindt in Eugene (Oregon, Verenigde Staten) het WK atletiek plaats. Wat doen onze Belgen? En sneuvelen er wereldrecords? In onderstaande liveblog mist u niets van het gebeuren.
Lees verder

Kimbery is eerste kandidate die 'Love Island' moet verlaten: "Ik neem niemand iets kwalijk"
't Is gebeurd. Vrijdagavond was het tijd voor de eerste exit in 'Love Island'. De 24-jarige Kimbery uit Melsele moet als eerste de villa verlaten. "We hadden niet verwacht dat er zoiets ging gebeuren."
Lees verder

LIVE WK ATLETIEK. Gemengd estafetteteam eindigt als voorlaatste in eerste reeks en mist de finale - Thomas Carmoy haalt hoogspringfinale niet
Tussen 15 juli en 24 juli vindt in Eugene (Oregon, Verenigde Staten) het WK atletiek plaats. Wat doen onze Belgen? En sneuvelen er wereldrecords? In onderstaande liveblog mist u niets van het gebeuren.
Lees verder

Bashir Abdi wil na olympisch brons ook scoren op WK: "Geen initiatief nemen, wel van start tot finish alert zijn"
Het olympisch brons smaakt naar meer voor Bashir Abdi. En dus gaat de 33-jarige marathonloper zondag voor een WK-medaille in Eugene, wie weet zelfs voor goud. "Ik heb op een WK nog niets gewonnen. De kast is nog leeg."
Lees verder

De boog kan niet altijd gespannen staan: Georges-Louis Bouchez strekt de beentjes op Tomorrowland
Op politiek vlak heeft Georges-Louis Bouchez het momenteel wat rustiger, en dus mag de riem eraf. Nadat hij ook al het festivalterrein van Rock Werchter onveilig maakte, is de politicus nu aanwezig op de allereerste dag van Tomorrowland. "Zalig om hier te zijn", oordeelt het MR-boegbeeld.
Lees verder

Amerikaans parlement stemt voor federaal recht op abortus, maar wat doet Senaat?
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag twee wetsvoorstellen aangenomen die de toegang tot abortus moeten beschermen. Daarmee reageert het door de Democraten gedomineerde Huis op de recente beslissing van het Hooggerechtshof om het sinds 1973 geldende landelijke recht op abortus te vernietigen.
Lees verder

'Kannibaal' Armie Hammer financieel ondersteund door Robert Downey Jr.
Armie Hammer (35) is vorig jaar, na verschillende verhalen over kannibalisme en seksueel misbruik, dan wel compleet van zijn voetstuk gevallen, maar de 'Death on the Nile'-acteur heeft duidelijk nog enkele vrienden in Hollywood. De Amerikaanse producer Robert Downey Jr. (57) zou de gevallen acteur namelijk financieel ondersteunen.
Lees verder

Bassist Paul Ryder van Happy Mondays overleden
Paul Ryder, de bassist van de band Happy Mondays, is op 58-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse Britse media. Hij werd enkele uren voordat de band zou optreden in Sunderland dood aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat de doodsoorzaak is. In een bericht op Facebook bevestigt de band namens de familie het overlijden van de muzikant.
Lees verder

Heuglijk nieuws voor Hans Vanaken: tweevoudig Gouden Schoen en partner Lauren verwelkomen eerste kindje
Het nieuwe seizoen moet nog beginnen en Hans Vanaken mag al vieren. De tweevoudige Gouden Schoen en zijn partner Lauren zijn immers voor het eerst ouders geworden. Het koppel verwelkomde vorige zondag een dochtertje, Romée. "Onze dochter die ter wereld kwam, was de beste dag van ons leven", schrijft Vanaken bij een foto van de kleine spruit.
Lees verder

2.300 mensen geëvacueerd door bosbranden aan Costa del Sol
Aan de Spaanse Costa del Sol zijn vrijdag 2.300 mensen uit voorzorg geëvacueerd vanwege een bosbrand. De brand, die in de middaguren uitbrak, bedreigde vooral het gebied rond de twee gemeenten Alhaurín de la Torre en Alhaurín el Grande op de bergketen Sierra de Mijas, in de buurt van Málaga, zo meldt het persagentschap Europa Press.
Lees verder

Zes weken na hun overwinning in de rechtbank: Johnny Depp en zijn advocate Camille Vasquez samen gezien in Europa
Zes weken lang zaten ze naast elkaar in de rechtbank, maar Johnny Depp (59) en zijn advocate Camille Vasquez (38) zijn ook nu nog steeds goede vrienden. Deze laatste woonde namelijk eerder deze week een concert van de Amerikaanse acteur en zijn goede vriend Jeff Beck bij.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Antwerp klopt Dynamo Kiev in 'Match van de Vrede' - Eupen speelt knap gelijk tegen Ajax
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Drie Belgische toeristen en hun chauffeur omgekomen in Kenia
Bij een verkeersongeval in Kenia zijn vandaag drie Belgische toeristen en hun Keniaanse chauffeur om het leven gekomen. Eén persoon raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden Keniaanse media.
Lees verder

"Als één atleet het zo hard laat afweten, dan red je het niet": Belgische 4x400m gemengd grijpt naast finale op WK atletiek
Een grote ontgoocheling, zo noemde trainer Jacques Borlée de prestatie van de gemengde 4x400m aflossingsploeg vandaag op de eerste dag van het WK. De Belgen finishten pas als zevende in hun reeks, in een teleurstellende tijd van 3:16.01. Ze haalden de finale niet.
Lees verder

Duitser Aleks vraagt vriendin ten huwelijk in reuzenrad op Tomorrowland
Voor het Duitse koppel Aleks (30) en Jana (24) is deze editie van Tomorrowland wel heel bijzonder geworden. Aleks besloot zijn vriendin namelijk ten huwelijk te vragen in het reuzenrad op de festivalweide. De twee leerden elkaar enkele jaren geleden op dezelfde plek kennen, en dus vond Aleks dit een uitstekende plek voor een aanzoek.
Lees verder

Beperkt aantal tickets voor het eerste weekend van Tomorrowland zijn vrijgekomen
Last van FOMO? Geen zorgen, want door verschillende annulaties van vluchten zijn er een beperkt aantal tickets voor het eerste weekend - aanstaande zaterdag en zondag - van Tomorrowland vrijgekomen. Ook jij kan dit weekend nog genieten van een zonovergoten festivalpark, gevuld met oorverdovende muziek, frisse pintjes en complete waanzin.
Lees verder