Doorgaan naar hoofdcontent

Discuswerper Milanov wil na exit in kwalificaties WK atletiek beter doen op EK: “Ik miste een beetje adrenaline”

Discuswerper Milanov wil na exit in kwalificaties WK atletiek beter doen op EK: "Ik miste een beetje adrenaline"

Discuswerper Philip Milanov, de vicewereldkampioen van 2015, kon zich zondag niet plaatsen voor de finale van het discuswerpen op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. "Ik ben teleurgesteld maar ook een beetje tevreden omdat ik toch weer terug ben op dit niveau", reageerde de 31-jarige Bruggeling.

Lees verder

Julien Watrin strandt in halve finales 400m horden op WK atletiek: "Ik verlies hier op een horde"

Julien Watrin heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de finale van de 400m horden op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Lees verder

Goud in polsstokspringen op WK atletiek is voor de Amerikaanse Katie Nageotte

De Amerikaanse Katie Nageotte heeft zondag op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene goud veroverd in het polsstokspringen bij de vrouwen.

Lees verder

Eerste wereldtitel voor Amerikaanse kogelstoter Ryan Crouser op WK atletiek

De Amerikaan Ryan Crouser heeft zondag voor eigen volk goud veroverd in het kogelstoten bij de mannen, op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Lees verder

Goud op 110m horden op WK atletiek gaat opnieuw naar de Amerikaan Grant Holloway

De Amerikaan Grant Holloway heeft zondag op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene zijn wereldtitel in de 110m horden verlengd.

Lees verder

Shelly-Ann Fraser-Pryce snelt voor de vijfde keer naar WK-goud op 100m

De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce heeft zondag op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene haar vijfde wereldtitel op de 100 meter bij de vrouwen veroverd.

Lees verder

Belg Isaac Kimeli finisht als beste Europeaan op 10km op WK atletiek: "Opdracht volbracht"

Isaac Kimeli is zondag op de derde plaats geëindigd in de 10.000m op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Lees verder

Naomi Van Den Broeck kwam "energie tekort in laatste rechte lijn" in uitschakeling in de 400 meter op WK atletiek

Belgisch kampioene Naomi Van Den Broeck kon zich zondag niet plaatsen voor de halve finales van de 400 meter bij de vrouwen op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene. Van Den Broeck werd in haar reeks achtste en laatste in 53.16, de 40e tijd.

Lees verder

Lahsene Bouchikhi moest na 30 km opgeven in WK-marathon door maagkrampen

Lees verder

Dylan Borlée nadat hij meteen halve finales haalt in eerste individuele 400m op WK: "Dit zorgt voor voldoening"

Kevin Borlée, Dylan Borlée en Alexander Doom plaatsten zich zondag op het WK atletiek in Eugene (Oregon) voor de halve finales van de 400 meter. Dylan Borlée en Alexander Doom deden dat door in hun reeks in de top drie te finishen, Kevin Borlée werd dankzij zijn tijd opgevist.

Lees verder

Camille Laus teleurgesteld nadat ze sneuvelt in reeksen op 400 meter op WK atletiek: "Had op meer gehoopt"

Net als Belgisch kampioene Naomi Van Den Broeck kon Camille Laus zich zondag niet plaatsen voor de halve finales van de 400 meter bij de vrouwen op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Lees verder

Nederlandse hockeysters voor de derde keer op rij wereldkampioen

De Nederlandse hockeysters zijn voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden. Oranje was zondag in het Spaanse Terrassa met 3-1 te sterk voor Argentinië.

Lees verder

Amerikaanse Brooke Andersen pakt goud in hamerslingeren op WK atletiek

Lees verder

Robert Lewandowski strijkt neer in Barcelona: "De keuze was snel gemaakt"

Robert Lewandowski is zondag aangekomen in Barcelona, waar de aanvaller van Bayern München een akkoord heeft bereikt met Barça. Zijn avontuur in de Bundesliga bij de Beierse club zit er na acht succesvolle seizoenen op. "De laatste dagen waren erg lang, maar uiteindelijk is de deal rond en kan ik me richten op een nieuw hoofdstuk in mijn leven, op een nieuwe uitdaging", blikte de Pool vooruit.

Lees verder

David Goffin stijgt 4 plaatsen op ATP-ranking, geen wijzigingen in top 15

David Goffin, die naar de 71e plaats was gezakt, stijgt op de maandag verschenen ATP-ranking vier plekken naar de 67e plaats. Er vonden verder geen wijzigingen plaats in de top 15.

Lees verder

Na Wout van Aert krijgt ook Florian Sénéchal het aan de stok met Peter Sagan: "Hij moet een minimum aan respect opbrengen"

Peter Sagan (Team TotalEnergies) heeft opnieuw geen vrienden gemaakt in het peloton. Na zijn geruzie met Wout van Aert is het nu Florian Sénéchal (Quick-Step Alpha Vinyl Team) die zich boos maakt nadat hij in volle sprint een zetje kreeg van de Slovaak.

Lees verder

ONZE PROGNOSE. OH Leuven (10de): "Afwachten of Holzhauser even beslissend kan zijn als Mercier"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Nieuwsblad Sport ging ten rade bij haar voetbalredacteurs en kwam terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die voorspellen. Vandaag het nummer 10: OH Leuven, waar Holzhauser het vertrek van Mercier moet opvangen.

Lees verder

ONZE PROGNOSE. KV Mechelen (9e): "Dit wordt een overgangsjaar"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. We gingen te rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die zien. Vandaag het nummer 9: KV Mechelen. "Malinwa staat aan het begin van een nieuwe cyclus"

Lees verder

Mieke Gorissen ontdekt op haar 39e nu ook het WK atletiek: "De constante op de Olympische Spelen en hier: zenuwen"

Ze is 39, en marathonloopster Mieke Gorissen ontdekt na de Olympische Spelen de wonderlijke wereld van de wereldkampioenschappen. Ze huilde vreugdetranen vorig jaar na een knappe 28ste plaats bij haar olympische marathondebuut, maar dat heeft haar stress niet gestild. "Het moeilijkste hier was om mij de laatste dagen kalm te houden."

Lees verder

Na-Tourcriterium Roeselare verwelkomt groene trui Wout van Aert en Yves Lampaert

Op dinsdag 26 juli vindt in het West-Vlaamse Roeselare het traditionele na-Tourcriterium plaats. De organisatoren wisten ondertussen al groenetruidrager Wout van Aert en de drager van de eerste gele trui van de 109e Tour de France, Yves Lampaert, warm te maken voor hun evenement. Zij zijn de eerste twee publiekstrekkers op de affiche.

Lees verder

Gehavende Jakob Fuglsang kan niet verder in Tour de France

Jakob Fuglsang (Israël Premier Tech) zal door een blessure dinsdag niet aan de start komen van de 16e etappe van de Tour de France. Zijn ploeg bevestigde het nieuws van zijn opgave tijdens de rustdag maandag.

Lees verder

Niet alleen Toby Alderweireld traint vandaag bij Antwerp, ook Didier Lamkel Zé duikt op… bij de beloften

Vandaag staan alle ogen gericht op de training van de A-kern. Toby Alderweireld traint voor de allereerste keer mee met Antwerp. Maar wie traint er in de schaduw, met de beloften weliswaar? Ene Didier Lamkel Zé, nog steeds persona non grata bij de A-kern van Antwerp.

Lees verder

Opvallend: Lawrence Shankland gaat niet mee op stage met Beerschot, Eleke wel van de partij

De Schot kan rekenen op interesse vanuit Schotland. Eleke daarentegen mag wél vertrekken maar wordt op stage geïntegreerd bij de groep.

Lees verder

William Togui (KV) wordt uitgeleend aan Hapoel Jeruzalem

KV zocht al langer naar een oplossing voor de Ivoriaan. Maar maandag verscheen er witte rook Achter De Kazerne. Hij trekt voor een seizoen naar de Israëlische competitie.

Lees verder

Gehavende Tiesj Benoot gaat mee losrijden op rustdag en grapt alweer: "Door blessures aan rug en heup, voel ik de pijn in mijn benen misschien minder"

Tiesj Benoot liep gisteren ernstige verwondingen op bij een zware val in de rit naar Carcassonne. De renner van Jumbo-Visma moest na de etappe lange tijd behandeld worden op de bus. Vanochtend was het schade opmeten.

Lees verder

Voor twee renners dreigt afscheid van de Tour: UCI zegt na coronatesten dat verder onderzoek nodig is bij hen

De tests die zondagavond zijn uitgevoerd op de renners in de Ronde van Frankrijk hebben geen besmettingen met het coronavirus aan het licht gebracht, met uitzondering van twee renners, bij wie bijkomend biologisch onderzoek nodig is. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) maandag op de laatste rustdag gemeld.

Lees verder

Stevige loting: Union treft Rangers in derde voorronde Champions League

Union kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Het zal het opnemen tegen de Schotse nummer twee Rangers, dat vorig seizoen nog de finale van de Europa League haalde. Union speelt op 2 of 3 augustus eerst thuis tegen de Schotse topclub, een week later volgt de return in Glasgow. De vicekampioen was vooraf geen reekshoofd. Voor Union worden het de eerste Europese wedstrijden in 58 jaar.

Lees verder

LIVE. Rustdag in de Tour, twee renners moeten misschien de Tour verlaten door corona

Het is alweer de laatste rustdag in de Tour. Moeten er renners vertrekken nu Parijs in zicht is? Blijf hier op de hoogte

Lees verder

José Mourinho laat zijn drie Europese bekers op zijn arm tatoeëren: "Ik wilde iets dat alleen ik kon hebben"

José Mourinho pakt op zijn Instagram-pagina uit met zijn nieuwe tatoeage: een afbeelding van de bekers van de Conference League, Europa League en Champions League. Doordat hij vorig seizoen die eerste, gloednieuwe beker won met AS Roma werd hij de eerste coach in de geschiedenis die alle drie de Europese clubcompetities gewonnen heeft.

Lees verder

Team DSM zit niet stil op rustdag in Tour de France: vier renners krijgen nieuw contract

Team DSM heeft maandagmiddag, op de rustdag van de Tour de France, de contractverlenging van vier Tour-renners aangekondigd. De Australiër Chris Hamilton en Amerikaan Kevin Vermaerke zullen nog tot 2025 rondrijden in een DSM-tenue. De Nederlanders Nils Eekhoff en Martijn Tusveld verlengen tot 2024. De helft van de ploeg van kopman Romain Bardet, de huidige vierde in het algemeen klassement van de Tour, blijft zo langer bij Team DSM.

Lees verder

Al 111.350 euro voor Jumbo-Visma, Lotto-Soudal zit nog maar aan 6.070 euro na vijftien dagen Tour de France

Jumbo-Visma is dé grote slokop in deze Tour de France. Op de derde en laatste rustdag raakte bekend dat Wout van Aert & Co al 111.350 euro aan prijzengeld bij elkaar fietsten op een totaal van 599.350 euro dat al is verdeeld.

Lees verder

Vince Van Cleemput naar Telenet Giants Antwerp

Telenet Giants Antwerp heeft Vince Van Cleemput aangetrokken. Een 20-jarige en 1m98 grote forward die overkomt van tweedeklasser Oxaco. Hij volgt Eddy Faus, ex-coach van Oxaco, die bij de Giants de nieuwe General Manager is. Van Cleemput is momenteel met de Young Lions op het EK U20 in het Montenegrijnse Podgorica aan de slag.

Lees verder

Anderlecht en Antwerp kennen hun tegenstanders in voorronde Conference League

Anderlecht en Antwerp kennen hun tegenstanders in de voorrondes van de Conference League. Antwerp moet in de tweede voorronde eerst voorbij het Kosovaarse Drita en komt dan in de derde voorronde uit tegen het Noorse Lilleström of het Finse Seinäjoki. Anderlecht, dat pas in de derde voorronde aan zijn Europese avontuur begint, neemt het daar op tegen het winnaar van het duel tussen het Armeense Ararat-Armenia FC of het Estse Paide Linnameeskond.

Lees verder

Vijf dingen die u moet weten over Italië, de laatste horde voor de Red Flames richting kwartfinale

De Red Flames (FIFA 19) nemen het vanavond om 21u00 Belgische tijd op tegen Italië (FIFA 14) in hun laatste groepswedstrijd. Een alles-of-niets-match voor beide ploegen, die samen met IJsland in groep D nog kans maken op een ticket voor de kwartfinale. Wij loodsen u aan de hand van vijf weetjes doorheen de Italiaanse ploeg.

Lees verder

Daags na gewonnen Supercup klopt Club Brugge ook Lille in doelpuntrijke oefenmatch

Eén dag nadat het de Supercup binnenhaalde, won Club Brugge met een veredelde B-ploeg ook een oefenpot van Lille. Goals van Cyle Larin, Arne Engels, Lynnt Audoor en Romeo Vermant zorgden op de valreep voor een 4-3-zege.

Lees verder

Salto's in het zwembad, petanque en 'godfather' Lefevere: Quick-Step Alpha Vinyl amuseert zich prima tijdens rustdag in Tour

Ook voor de renners van de Tour de France is het puffen geblazen vandaag door de hoge temperaturen tijdens de rustdag. Bij Quick-Step Alpha Vinyl leverde dat mooie beelden op, met onder meer Fabio Jakobsen die een salto deed in het zwembad.

Lees verder

Shakhtar Donetsk vraagt 50 miljoen euro van FIFA wegens gemiste transferinkomsten

De Oekraïense voetbalclub Shakhtar Donetsk vraagt ongeveer 50 miljoen euro compensatie van de Wereldvoetbalbond (FIFA) wegens gemiste transferinkomsten na de Russische inval in Oekraïne. Dat meldt The Athletic maandag. Volgens het artikel heeft Shakhtar daarvoor de nodige documenten overgemaakt aan het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

Lees verder

LIVE BEERSCHOT. Volg hier de zomerstage in Garderen op de voet

Terwijl de hoogste klasse komend weekend alweer van start gaat, hebben ze in de vernieuwde Challenger Pro League nog tot midden augustus de tijd om zich voor te bereiden en dat geldt dus ook voor Beerschot. Van maandag 18 tot en met zondag 24 juli trekken de Mannekes op stage naar het Nederlandse Garderen. Volg alles hier op de voet!

Lees verder

Geraint Thomas ziet nog mogelijkheden: "Ik houd achtervolgers in het oog, maar tijdrit van zaterdag speelt in mijn voordeel"

Geraint Thomas (36) geeft toe dat in de voorbije twee weken zowel geletruidrager Jonas Vingegaard als Tadej Pogacar bergop een maatje te groot waren. "Ik moet niet voorbij één, maar voorbij twee supersterke tegenstanders. Maar in deze Tour kan alles. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat Pogacar zou breken op de Col du Granon?", aldus Thomas tijdens de laatste rustdag in Carcassonne.

Lees verder

Officieel: Club Brugge neemt Casper Nielsen over van Union

Casper Nielsen zet zijn carrière verder bij Club Brugge. De 28-jarige Deen komt over van Union. Club Brugge maakte zijn komst maandag officieel bekend. Zondag hadden beide teams al aangegeven een princiepsakkoord te hebben bereikt.

Lees verder

Squashster Tinne Gilis maakt favorietenrol waar en pakt goud op Wereldspelen: "Mijn gsm staat echt op ontploffen"

Tinne Gilis heeft op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham haar favorietenrol waargemaakt. De 24-jarige Geelse won al haar wedstrijden zonder ook maar één set af te geven en ging zo met het goud aan de haal.

Lees verder

Isaac Kimeli tekent binnenkort present op Memorial Van Damme en loopt de 5000 m

Na Nafi Thiam zal ook Isaac Kimeli aanwezig zijn op de 46e editie van de Memorial Van Damme, die doorgaat op 2 september. Thiam en Kimeli nemen momenteel deel aan de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene.

Lees verder

Antwerp zonder Engels, Dwomoh en Fischer Europa in, Alderweireld wordt nog toegevoegd

Antwerp-coach Mark van Bommel heeft knopen doorgehakt voor de eerste Europese matchen. Engels, Dwomoh en Fischer ontbreken op de (weliswaar beperkte) spelerslijst. Alderweireld werd vorige vrijdag, toen de deadline afliep, nog niet geregistreerd voor de duels tegen Drita, maar zal nog tijdig worden toegevoegd. Een ploegmaat moet dan plaatsruimen.

Lees verder

De superstrijdlust lonkt: Wout van Aert voor tweede week op rij verkozen tot meest strijdlustige renner in de Tour

Tweede rustdag in de Tour, dus werd er opnieuw gezocht naar de renner die in de tweede week het meeste strijd heeft geleverd. Na week 1 is die eer ook in week 2 voor groene trui Wout van Aert weggelegd.

Lees verder

Mieke Gorissen wordt knap 19e op allereerste WK-marathon, goud is voor Ethiopische Gotytom Gebreslase

Mieke Gorissen is maandag op de 19e plaats geëindigd op de marathon tijdens het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). De gouden medaille ging naar de Ethiopische Gotytom Gebreslase met een nieuw kampioenschapsrecord.

Lees verder

Jonas Vingegaard heeft geen last van stress, maar: "Ik houd zowel met Pogacar als met Ineos rekening"

Jonas Vingegaard leidt momenteel comfortabel in het Tourklassement met 2:22 voorsprong op Tadej Pogacar en 2:43 op Geraint Thomas. Eerst en vooral, de gele trui hield geen ernstige verwondingen over aan zijn valpartij van zondag. "Neen, totaal niet", zei hij maandag. "Ik heb wat schaafwonden, zoals hier aan mijn elleboog, maar eigenlijk totaal niet erg. Ik heb er weinig last van."

Lees verder

Tadej Pogacar geeft de gele trui nog niet op: "Ik blijf aanvallen, want ik wil Parijs zonder spijt verlaten"

Tadej Pogacar heeft de strijdblijl nog niet begraven. Integendeel. Als het uitsluitend aan hem lag, dan viel hij nog elke col die er rest aan. Het was een Sloveen die met vertrouwen de driedaagse in de Pyreneeën tegemoet keek.

Lees verder

Minister van Sport Ben Weyts hoopt WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Vlaanderen te halen: "Voluit de kaart trekken voor meer vrouwen in de sport"

Met het EK vrouwenvoetbal in volle gang kijkt minister van Sport Ben Weyts (N-VA) al vooruit naar de toekomst. Samen met de Franstalige gemeenschap wil hij een voortraject opzetten om het WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Vlaanderen te halen. "Vlaanderen is ambitieus en haalt het maximum uit topsportevenementen", aldus Weyts.

Lees verder

Nafi Thiam is de beste in het verspringen en bouwt voorsprong op Vetter uit, Noor Vidts blijft vijfde in zevenkamp

Nafi Thiam heeft maandag het verspringen gewonnen in de zevenkamp op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Ze verstevigt zo haar koppositie. Noor Vidts behoudt de vijfde plaats.

Lees verder

Geen gesjoemel gevonden in de Tour: alle UCI-controles op technologische fraude zijn negatief

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft tijdens de eerste vijftien etappes in de Ronde van Frankrijk 712 controles uitgevoerd in het kader van een programma om technologische fraude op te sporen. De UCI maakte maandag bekend dat er geen enkele inbreuk op de regelgeving werd gevonden.

Lees verder

Bashir Abdi, na de bronzen medaille: een verrassing voor zijn vrouw, de medaillekast voor de kinderen en de tristesse om zijn vriend Mo Farah

Bashir Abdi's vrouw mag een cadeautje verwachten na het WK-brons op de marathon. Zijn kinderen mogen plaats maken in de medaillekast. De lichte ontgoocheling heeft plaatsgemaakt voor vreugde om het WK-marathonbrons. Maar de tristesse om het schrijnende verhaal van een zijn beste vrienden Mo Farah – die onthulde dat hij onder een valse naam naar Engeland werd gesmokkeld en daar in barre omstandigheden terechtkwam - blijft.

Lees verder

Leeftijd krijgt maar geen vat op sprintkoningin Fraser-Pryce

Elke keer denk je dat het nu wel haar laatste kunstje moet zijn geweest, maar elke keer weer staat ze er als het moet. Shelly-Ann Fraser-Pryce (35) veroverde in Eugene al haar vijfde wereldtitel op de 100 meter, niemand die het haar ooit voordeed. De Jamaicaanse sprintkoningin, die ondertussen moeder is en ook nog de 200 meter loopt op het WK, is onverslijtbaar.

Lees verder

Youngster Arn Spiessens hoopt zich na jaar blessureleed eindelijk te kunnen tonen bij RC Mechelen: "Met het vertrouwen dat de club mij geeft, zie ik dit als een nieuwe start"

Ook Racing Mechelen is sinds deze week opnieuw aan het trainen. De A-kern telt 24 spelers, een mix van bekende namen, nieuwkomers en enkele jongeren die doorstromen uit de beloften. Een van hen is de 19-jarige Arn Spiessens. Hij zat bijna een jaar in de ziekenboeg, maar tekende bij groen-wit toch een contract voor twee seizoenen.

Lees verder

Voorbereiding nu echt begonnen bij Rupel Boom: "Het wordt een zwaar seizoen, we spelen liefst tien matchen meer dan vorig jaar"

Na een onderbreking van ruim twee weken is de voorbereiding sinds maandagavond ook bij eerstenationaler Rupel Boom echt van start gegaan. De Steenbakkers trainden in juni al drie weken om de vele nieuwkomers te integreren. "Die twee weken vakantie hebben deugd gedaan", zegt trainer Stephane Demets.

Lees verder

Ook Berchem begonnen aan voorbereiding: "Kwaliteit van de spelersgroep is er zeker niet minder op geworden"

Na een welverdiende rustpauze begonnen ook de spelers van Berchem Sport maandagavond aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Leander Beirlant na tekende iedereen meteen present. De technische staf, onveranderd en dus ook nog steeds onder leiding van coach Geert Emmerechts, verwelkomde een gretige groep.

Lees verder

Sportief verantwoordelijke Dirk Foriers kijkt uit naar terugkeer van ASV Geel in het nationale voetbal: "Op het middenveld en in de aanval staan we sterker dan vorig seizoen"

Ook ASV Geel is sinds maandagavond aan de voorbereiding begonnen. Na een zwaar seizoen in eerste provinciale en een slopende eindronde promoveerde blauw-wit uiteindelijk wel naar derde afdeling. Het wordt wel opnieuw bouwen, want in de kern zitten toch weer heel wat nieuwe gezichten.

Lees verder

Nieuwe trainer Tibor Balog wil voortbouwen op fundamenten van vertrokken Jo Christiaens bij Turnhout: "De spelers die gebleven zijn, zijn eigenlijk de beste transfers"

Op het kunstgrasveld op De Leemshoeve verzamelde Tibor Balog zijn spelersgroep maandagavond voor een eerste training.

Lees verder

Kenny Thompson mikt met Nijlen op minstens veertig punten: "We zijn zeker niet verzwakt"

Ook het Nijlen van trainer Kenny Thompson startte vanavond aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bijna de hele kern was aanwezig, ook Jef Luyten die vorig seizoen lang geblesseerd was. "We mikken dit seizoen op minstens veertig punten", sprak Thompson.

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 16 (Carcassonne – Foix). Krijgen we al op de Mur de Péguère de volgende ronde in de tweestrijd Pogacar versus Vingegaard?

De laatste rechte lijn naar Parijs wordt dinsdagmiddag ingezet. In de Pyreneeën krijgen we een driegangenmenu. De etappe naar Foix is het aperitief, maar ook dit kan een klassementsrenner ineens niet bevallen. Zeker na een rustdag en met o.a. de venijnig steile Mur de Péguère in de finale naar Foix. Het zou leuk zijn voor de sport in het algemeen en de Tour in het bijzonder dat we drie dagen lang vuurwerk krijgen.

Lees verder

Van een gezellig etentje gesproken: Romelu Lukaku toont Inter-ploegmaats hoe het moet, waarna iedereen uit volle borst meezingt

Inter Milaan en Romelu Lukaku, een match made in heaven. Daar lijkt het toch elke keer meer en meer op. De Rode Duivel voelt zich duidelijk in zijn sas en toonde aan zijn ploegmaats dat ie naast doelpunten maken ook voor de nodige sfeer kan zorgen. Bij Inter volgden ze in ieder geval zijn voorbeeld door luid mee te kwelen met het liedje 'Te Bote'.

Lees verder

Red Flames schrijven geschiedenis: winst tegen Italië en voor het eerst in kwartfinale van EK

De Red Flames hebben zich met een 0-1-winst tegen Italië verzekerd van een historische plaats in de kwartfinale op het EK vrouwenvoetbal. Na een evenwichtige eerste helft, gebeurde het allemaal in de tweede periode. Ex-Gouden Schoen Tine De Caigny schoot de Belgische vrouwen na 49 minuten mooi op voorsprong, Italië zette daarna fel druk maar een gelijkmaker kwam er niet meer uit de bus. Tessa Wullaert was zelfs nog bijzonder dicht bij een dubbele voorsprong, maar haar geweldige poging strandde op de paal. De Red Flames worden na het verlies van Ijsland tegen groepswinnaar Frankrijk tweede en mogen vrijdag naar de kwartfinales tegen Zweden.

Lees verder

Russische tennisster Daria Kasatkina komt uit de kast: "Belangrijkste is om goed in je vel te zitten"

De Russische tennisster Daria Kasatkina (WTA 12) heeft maandag bekendgemaakt dat ze een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht. Ze probeert daarmee de homofobie in haar thuisland aan te kaarten.

Lees verder

21-jarige Shari Bossuyt verovert tweede Europese titel op het EK baanwielrennen voor U23 en junioren

De West-Vlaamse Shari Bossuyt heeft maandagavond haar tweede Europese beloftetitel behaald tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor jongeren in het Portugese Anadia.

Lees verder

Dortmund-aanwinst Sebastien Haller moet trainingskamp vroegtijdig verlaten nadat tumor wordt vastgesteld

Tijdens het jaarlijkse trainingskamp van Borussia Dortmund in het Zwitserse Bad Ragaz is maandagavond slecht nieuws naar boven gekomen. Bij kersverse aanwinst Sebastien Haller werd er namelijk een tumor in de teelbal ontdekt.

Lees verder

Broers Roodhooft leven met dubbel gevoel: euforie om Jasper Philipsen, vraagtekens rond Mathieu van der Poel

De euforie sluimerde op de rustdag nog een beetje na bij Alpecin - Deceuninck. Na de voorstelling van de nieuwe foodapp van partner Foodmaker namen de broers Roodhooft even de tijd om achteruit én vooruit te blikken.

Lees verder

Toby Alderweireld nu echt bij Antwerp: "Dit is een sprookje, mooier kan niet"

Zelden iemand met zoveel zin aan de werkweek weten beginnen als Toby Alderweireld (33). Na zijn eerste training op Antwerp kwam hij met een gulle glimlach vertellen hoe gelukkig hij is met zijn (allerlaatste) transfer.

Lees verder

KOPMAN. "Twee Antwerpse luxeknechten zullen een heel belangrijke rol krijgen in de slotweek van Jumbo-Visma"

Jumbo-Visma staat voor de belang­rijkste week uit zijn bestaan. Het ­winnen van de Ronde van Frankrijk met Jonas Vingegaard zou voor het Nederlandse team het hoogtepunt betekenen van een proces dat bijna tien jaar ­geleden startte.

Lees verder

Jonas Vingegaard in het geel: hoe Deense stresskip veranderde in kandidaat-Tourwinnaar

Gele trui Jonas Vingegaard (25) was niet in de wieg gelegd om Tourwinnaar te worden. Hij timmerde zelf aan zijn weg naar het geel met dank aan zijn ouders en zijn ontdekkers Christian Andersen en Grischa Niermann. Het verhaal van de spichtige Deen begint in de Kroatische bergen. Of het eindigt met Tourwinst, weten we zondagavond.

Lees verder

Na 33 jaar eindelijk weer Belgen met geel in Parijs?

Wout van Aert, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck kunnen deze week een klein beetje ­Belgische wieler­geschiedenis schrijven. Sinds 1989, al 33 jaar lang, is geen enkele Belgische renner er meer in geslaagd als ploegmaat van de gele trui mee in Parijs op het podium te staan.

Lees verder

Wat brengen drie dagen Pyreneeën? Zes cols van eerste categorie, twee van buiten categorie en stijgingspercentages tot 18 procent

De Alpen zijn amper verteerd of de ­renners duiken vandaag alweer de ­Pyreneeën in. Op het menu: zes cols van eerste ­categorie, twee buiten cate­gorie, twee aankomsten bergop en stijgings­percentages tot 18 procent.

Lees verder

Tiesj Benoot zwaargehavend: "Ik sta voor een marteling"

Tiesj Benoot (28) beleefde niet de rustdag waarop hij gehoopt had. Nadat Jumbo - Visma Roglic en Kruijswijk al kwijt was geraakt, ging ook hij zondag tegen de grond. Gevolg: schaafwonden over zijn hele rechterkant. Uitgerekend nu de Pyreneeën eraan komen en het kwik rond de 40 graden schommelt in Frankrijk.

Lees verder