Doorgaan naar hoofdcontent

Dieter (43) maakt op vakantie in Zuid-Frankrijk grootste bosbrand in jaren mee: "We weten niet of onze spullen er nog...

HLN
Dieter (43) maakt op vakantie in Zuid-Frankrijk grootste bosbrand in jaren mee: "We weten niet of onze spullen er nog zijn"
Zuid-Europa kreunt onder de bosbranden. In Frankrijk werden maar liefst 6.000 kampeerders geëvacueerd. Zo ook brandweerman Dieter Bonte (43) uit Brugge. In het holst van de nacht moest hij met zijn gezin de camping aan Dune du Pilat verlaten. "Het vuur verspreidde zich enorm snel", zegt hij. Een getuigenis uit eerste hand.
Lees verder

Mathieu van der Poel gooit handdoek, maar vader Adrie doet interessante vaststelling: "Hij is niet volledig stuk"
Nog één klein (wanhoops)offensiefje, zette hij op. Mét aartsrivaal Wout van Aert - hoe leuk. Daarna zegde Mathieu van der Poel de Tour de France 2022 definitief vaarwel. Sneu. Maar vader Adrie is overtuigd: "Je ziet hem nog dit seizoen!"
Lees verder

Zaventem is kampioen vertragingen: 7 op de 10 vluchten vertrekken niet op tijd
Niet op de luchthaven van Schiphol of Heathrow, maar op Zaventem zijn er momenteel de meeste vertragingen in Europa. Dat blijkt uit cijfers van het dataplatform Official Aviation Guide (OAG) die de reissite Hopper publiceerde.
Lees verder

Twaalf namen bekend voor nieuw seizoen 'BV Darts': Zuhal Demir en Elke Clijsters gaan pijltjes gooien
Een journaal-anker van de VRT, een topadvocaat én een Vlaams minister. Het zijn maar enkele bekendheden die straks hun kans wagen voor het dartbord. Sommigen nemen hun deelname ernstiger dan anderen. "Om het anderhalf uur ga ik gooien", zegt Saartje Vandendriessche.
Lees verder

Younes en Eline uit 'Huis gemaakt' zullen hun eigen huis niet kopen: "Onbetaalbaar voor ons"
Een crowdfunding van meer dan 30.000 euro bleek niet genoeg. Ondanks een royale geldinzameling van de kijkers slagen Younes (28) en Eline (25) er niet in hun zelf verbouwde huis te kopen. "We sparen nu verder en gaan op zoek naar een ander huis."
Lees verder

Gevluchte president Sri Lanka nog niet afgetreden
Gotabaya Rajapaksa, de president van Sri Lanka, is donderdagochtend nog niet afgetreden ondanks herhaalde beloften dat uiterlijk woensdag te doen. De president heeft wel het land verlaten. Woensdag vertrok hij met een militair vliegtuig naar de Malediven. Van daaruit zou hij volgens een bron naar Singapore gaan.
Lees verder

Ook Portugees dorpje moet afrekenen met hevige bosbrand
Ook in Portugal woeden er hevige bosbranden. Een dorpje in de gemeente Ansião wordt bijna volledig omsingeld door de vlammen. Helikopters en vliegtuigen proberen de brand vanuit de lucht onder controle te krijgen terwijl de inwoners er alles aan doen om hun huis veilig te houden door er water op te sproeien. Want ze denken er niet aan om hun woning te verlaten.
Lees verder

LIVE TOUR. Slaat Pogacar terug in epische rit met meeste hoogtemeters?
Na het vuurwerk van gisteren staat in de Tour de France de slotdag in de Alpen met drie cols buiten categorie - stuk voor stuk klassiekers - op het menu. Met net als gisteren de Galibier, deze keer via de 'makkelijkere' zijde. Nadien gaat het naar de Croix de Fer en de slotklim naar Alpe d'Huez, waar de Tour in 2018 voor het laatst kwam. In totaal moeten 4.750 hoogtemeters worden overwonnen, de meeste van de hele Tour. Vecht Tadej Pogacar terug? Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog!
Lees verder

Rechterrijstrook versperd op Brusselse Ring ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe
Door een verkeersongeval is de rechterrijstrook op de Binnenring rond Brussel ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe versperd. Het verkeer vertraagt vanaf Zaventem.
Lees verder

INTERVIEW. Union-CEO Bormans over Nielsen, het Europese avontuur en het vertrek van Mazzu: "Wij zijn zwaar ontgoocheld in Anderlecht"
Bijna twee maanden na het mislopen van de titel is er het een en ander veranderd bij Union. De revelatie van het voorbije seizoen zag succescoach Felice Mazzu voor Anderlecht kiezen en kreeg voor het eerst echt te maken met transfersaga's. Aan CEO Philippe Bormans om de traditieclub door het woelig vaarwater heen te leiden. "Iedereen verwachtte een leegloop, maar van de basisspelers is enkel Undav vertrokken voorlopig. Jongens als Vanzeir beseffen meer en meer dat ze hier goed zitten en Europees kunnen spelen."
Lees verder

Union-CEO Bormans over Nielsen, het Europese avontuur en het vertrek van Mazzu: "Wij zijn zwaar ontgoocheld in Anderlecht"
Bijna twee maanden na het mislopen van de titel is er het een en ander veranderd bij Union. De revelatie van het voorbije seizoen zag succescoach Felice Mazzu voor Anderlecht kiezen en kreeg voor het eerst echt te maken met transfersaga's. Aan CEO Philippe Bormans om de traditieclub door het woelig vaarwater heen te leiden.
Lees verder

Younes en Eline uit 'Huis gemaakt' zullen hun eigen huis niet kopen: "Onbetaalbaar voor ons"
Een crowdfunding van meer dan 30.000 euro bleek niet genoeg. Ondanks een royale geldinzameling van de kijkers slagen Younes (28) en Eline (25) er niet in hun zelf verbouwde huis te kopen. "We sparen nu verder en gaan op zoek naar een ander huis."
Lees verder

"Al die bochten, die mensenmassa... Het wordt een ervaring": de Belgen in de Tour over Alpe d'Huez
De Mont Ventoux is een reus, maar Alpe d'Huez is de Tourcol met de strafste verhalen. Mathieu van der Poel bedwong de App op zijn negende – vandaag alvast niet. Hoe zit dat met onze Tour-Belgen? "Het volk zal de pijn bergop wel verzachten", denkt Lotto Soudal-renner Frederik Frison. "Een pintje bier aannemen, dat zou kunnen. Maar gezien de Covid-omstandigheden, zal ik dat best niet doen."
Lees verder

Charlotte (41) kampt met plotse slaapaanvallen: "Ik zakte zelfs op de trap ineen". Neuroloog legt uit wat je tegen narcolepsie kan doen
Iedereen voelt zich weleens vreselijk moe, maar voor sommige mensen is het gevoel van altijd en overal te kunnen slapen een dagelijkse realiteit. Charlotte Termote (41) vertelt ons hoe narcolepsie haar leven heeft veranderd. Neuroloog Stephanie Hödl (UZ Gent), gespecialiseerd in neurologische slaapstoornissen, licht deze bijzondere afwijking toe. "Meestal trekken patiënten zélf aan de alarmbel omdat ze hun ogen gewoon niet meer kunnen openhouden."
Lees verder

Op autovakantie: mag ik het stuur zomaar doorgeven aan een familielid?
Ga je dit jaar met de auto op vakantie? Tijdens een lange rit neem je best voldoende pauze en wissel je regelmatig van chauffeur. Maar mag je partner of kind zomaar met je auto rijden? Moet je de verzekeraar op voorhand verwittigen? En zal je verzekering dan meer kosten? Independer.be geeft een antwoord op deze vragen.
Lees verder

Toekomst Italiaanse premier Draghi op het spel door stemming over steunmaatregelen
In Italië stemt het parlement vandaag over een hulppakket om de hoge energieprijzen op te vangen. De Vijfsterrenbeweging (M5S), de rechtse anti-establishmentpartij die mee in de regering zit, heeft aangekondigd tegen het plan te stemmen. Premier Mario Draghi liet eerder al verstaan dat hij zijn ontslag zou indienen indien zijn coalitiepartner de stemming boycot.
Lees verder

Brullen we binnenkort terug mee met 'Leef'? André Hazes plant in het grootste geheim een comeback
De Nederlandse zanger André Hazes Jr. (28) besloot een jaar geleden een sabbatjaar te nemen, vanwege een burn-out. Maar nu hebben bronnen die dichtbij de zanger staan aan het weekblad 'Privé' onthuld dat hij aan het werken zou zijn aan een grote comeback. Zien we hem binnenkort weer op een podium?
Lees verder

IN BEELD. De mooiste foto's van de 'supermaan' wereldwijd
Afgelopen nacht was er een 'supermaan' te zien, een volle maan die groter en helderder lijkt dan anders. Het tafereel levert spectaculaire beelden op. Bekijk hieronder de indrukwekkendste foto's van de 'supermaan'.
Lees verder

LIVE. Shopt Kompany opnieuw bij Anderlecht? Burnley duwt door voor Verbruggen - "Saudische club biedt Ronaldo 125 miljoen per jaar aan"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Buitenlandse pers kijkt met grote ogen naar Jumbo-Visma, en ziet dat Pogacar toch menselijk is: "Dit is de val van de koning"
Jonas Vingegaard zette de Tour de France op z'n kop door Tadej Pogacar uit het geel te rijden. Ook de buitenlandse pers keek met grote ogen naar de Deen en z'n ploeg Jumbo-Visma. "Er zijn zoveel ploegen en renners die roepen dat ze gaan aanvallen, maar het doen is nog iets anders."
Lees verder