Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 juli 2022

Deze week al 6 zeehondenpuppy's aangespoeld op onze stranden: “Bezorgd dat loslopende honden hen zullen bijten”

HLN
Deze week al 6 zeehondenpuppy's aangespoeld op onze stranden: "Bezorgd dat loslopende honden hen zullen bijten"
Maar liefst 6 zeehondenpuppy's zijn de voorbije dagen aangespoeld langs onze kust. Inge De Bruycker, oprichtster van NorthSealTeam, ontfermt zich samen met haar medewerkers over de diertjes. "Ga zeker niet met een mensenmassa rond de puppy staan."
Lees verder

De nieuwe 'pechjeugdbeweging' van het land? Da's KSA Mortsel: na modderstroom vorige zomer, nu uitbraak van norovirus
Beleven we - net als vorig jaar - opnieuw een horrorzomer voor jeugdbewegingen? Na de 'pechscouts' Oosterveld uit Wilrijk zit het ook voor KSA Mortsel – opnieuw – niet mee. Nadat hun kamp vorig jaar letterlijk in het water viel, moesten de honderd leden ook dit jaar vroegtijdig naar huis door een uitbraak van het norovirus. "De helft van het kamp werd plots misselijk."
Lees verder

Brandweersergeant Nico na de vangst van de Gentse serval: "We willen graag met zo'n dier trainen, zoals we al met krokodillen deden"
De opvallendste bezoeker van de Gentse Feesten: dat moet de serval geweest zijn. De Afrikaanse katachtige doorkruiste enkele dagen de Gentse binnenstad, tot het dier gevangen werd in de tuin van café De Boer in Mariakerke. Wij spraken met sergeant Nico De Craene, die het dierenreddingsteam leidt. "Het was letterlijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken."
Lees verder

Gele Vos snelt naar haar tweede ritzege, gevallen Kopecky laat zich wat wegdrummen en wordt derde
Marianne Vos (36) heeft de zesde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. De Nederlandse gele trui was duidelijk de snelste in een massasprint. Lotte Kopecky kon na een val nog terugkeren, maar ze liet zich in de laatste hectometers wegdrummen en moest tevreden zijn met een derde plek.
Lees verder

"Folteren, pizza eten, gaan slapen, en 's morgens verder folteren... Dan zijt ge gestoord": 13 verdachten riskeren vervolging voor foltermoord op Hilal
Na drie jaar is het onderzoek naar de foltermoord in Genk afgerond. Maar liefst 13 verdachten worden doorverwezen naar het hof van beroep, met oog op doorverwijzing naar het hof van assisen wegens hun mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering, foltering en moord op Hilal Makhtout. Dat besliste de raadkamer vandaag. Hilal stierf na urenlange foltering waarna hij uiteindelijk stierf in een vakantiehuisje in de Ardennen.
Lees verder

ANALYSE. Natuurlijk mag een journalist naar de Krim. Maar Lahbib kwam met Poetin-propaganda thuis
Kersvers Buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) ligt onder vuur omdat ze naar de Krim trok. Als journalist, wat geen probleem zou mogen zijn. Zeker niet omdat ze er als cultureel verslaggeefster was. Maar wij gingen na wat ze daarover op antenne heeft gebracht. En dat was pure propaganda. Propaganda van Vladimir Poetin.
Lees verder

Spaanse premier vraagt om geen stropdas te dragen om energie te besparen
De Spaanse eerste minister Pedro Sanchez heeft vrijdag opgeroepen om zijn voorbeeld te volgen en geen stropdas te dragen, om zo de energiefactuur te verlagen door de airconditioning minder te gebruiken.
Lees verder

Dua Lipa reageert op vuurwerkincident dat plaatsvond tijdens concert: "Ik ben in shock"
Zangeres Dua Lipa (26) is volop bezig aan haar 'Future Nostalgia Tour' en hield op woensdag 27 juli halt in Toronto. Daar liep het helemaal mis. Er vielen meerdere gewonden toen er plots vuurwerk werd afgestoken in het publiek, in een volle arena. De ster heeft nu zelf van zich laten horen in haar Instagramverhaal. "Ik ben net zo geschokt en verward als jullie", klinkt het.
Lees verder

Britse mededingingsautoriteit onderzoekt greenwashing bij ASOS, Boohoo en Asda
De Britse mededingingsautoriteit CMA begint een onderzoek naar de fastfashionmerken ASOS, Boohoo en George, onderdeel van de Britse supermarktketen Asda. De Competition and Markets Authority wil naar eigen zeggen "tot op de bodem" uitzoeken of de bedrijven met ecologische en duurzaamheidsclaims hun klanten misleiden en dus aan greenwashing doen. De waakhond zal tevens nagaan of ook andere Britse bedrijven onder de loep moeten genomen worden. Dat meldt de CMA vrijdag.
Lees verder

Na zware verslaving en huidkanker opnieuw tegenslag voor 'Queen of Porn' Jenna Jameson: "Heb ik nog niet genoeg afgezien?"
Ooit was ze de bekendste en succesvolste naam in de pornoindustrie, met zelfs een beeld in Madame Tussauds. Maar intussen is ze onherkenbaar veranderd. Jenna Jameson (48) verbaasde onlangs vriend en vijand toen ze bekendmaakte dat ze getroffen is door een mysterieuze ziekte. De zoveelste tegenslag voor de 'Queen of Porn', die in het verleden al enkele rake klappen incasseren. Ze streed tegen een eetstoornis, een zware verslaving, seksueel misbruik kanker en foute vriendjes. "Er zijn dingen gebeurd die iemand anders zouden hebben gebroken."
Lees verder

RECENSIE. 'Under the Banner of Heaven': "Andrew Garfield worstelt als vrome detective stevig met z'n Mormonen"
Als Spider-Man was hij niet de meest memorabele, al lag dat meer aan de films dan aan hem, maar dat hield Andrew Garfield niet tegen om buiten het populaire pad om naam en faam te maken. In 'Under the Banner of Heaven' op Disney+ etaleert de Oscargenomineerde acteur nu z'n kunnen als een mormoonse detective die in het midden van een geloofscrisis belandt na een gruwelijke dubbelmoord in z'n gemeenschap. Of deze serie gebaseerd op waargebeurde feiten ook uw toenemende jeuk naar true crime kan verzachten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Kopecky (derde) raakt ingesloten en ziet Vos tweede ritzege pakken: "Ik heb niet voluit kunnen sprinten"
Marianne Vos (36) heeft de zesde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. De Nederlandse gele trui was duidelijk de snelste in een massasprint. Lotte Kopecky kon na een val nog terugkeren, maar ze liet zich in de laatste hectometers wegdrummen en moest tevreden zijn met een derde plek. "Jammer, want hier zat misschien wel meer in."
Lees verder

Beyoncé wordt beschuldigd van 'diefstal' voor nummer uit 1999
De Amerikaanse zangeres Kelis (42) beschuldigt Beyoncé (40) ervan een nummer uit haar debuutalbum 'Kaleidoscope' uit 1999 'gestolen' te hebben. Op sociale media uit Kelis haar ongenoegen.
Lees verder

Portugees gerecht opent tien onderzoeken naar vermoedelijk seksueel misbruik in kerk
Het Portugees gerecht heeft tien onderzoeken geopend naar vermoedelijk seksueel misbruik in de kerk, nadat een onafhankelijke commissie verschillende getuigenissen van vermeende slachtoffers kon verzamelen. Dat heeft een woordvoerder van het openbaar ministerie donderdagavond meegedeeld.
Lees verder

"Hij was een levensgenieter, ondanks zijn vele tegenslagen": Roger (78) wordt onwel en verdrinkt tijdens het vissen
Hij stond alleen in voor de opvoeding van z'n dochter na het vroege overlijden van z'n vrouw en belandde eind vorig jaar nog in het ziekenhuis door corona. Roger Maene (78) uit Bekegem kreeg veel tegenslagen te verwerken, maar probeerde net daardoor zoveel mogelijk van elke dag te genieten. Tot hij donderdagavond tijdens het vissen verdronk. "Er is één troost: de laatste maanden heeft hij nog alles uit z'n leven gehaald", vertelt dochter Isabelle (51).
Lees verder

Algerije, Niger en Nigeria sluiten deal rond gaspijpleiding naar Europa
Algerije, Niger en Nigeria gaan een lang geplande aardgaspijpleiding door de Sahara aanleggen. De drie landen hebben hiertoe een intentieverklaring ondertekend, meldt het staatspersbureau APS in Algerije.
Lees verder

Netflix geeft trailer van 'Blonde' vrij: het tragische verhaal van Marilyn Monroe
Netflix laat de trailer van 'Blonde', de biopic over Marilyn Monroe, los op de wereld. Ana de Armas (34) kruipt er in de huid van de iconische Hollywoodster en vertolkt Marilyns tragische verhaal. Dat is trouwens gebaseerd op de bestseller van Joyce Carol Oates. "Roem is wat Marilyn de meest zichtbare persoon ter wereld maakte, maar het maakte Norma ook de meest onzichtbare."
Lees verder

"Ga uit het water, tenzij je haaien wil ontmoeten": meer patrouilles ingezet in New York na stijging haaienaanvallen
In New York zijn ze al een tijd bezig met een fokprogramma voor haaien om de natuurlijke balans te herstellen. Nu de inspanningen vorm beginnen te krijgen, zijn er steeds meer meldingen van haaien die dicht bij mensen komen. Daarom worden er extra patrouilles ingezet om de haaien te spotten en de mensen uit hun buurt te houden.
Lees verder

Niels Destadsbader vergist zich van show tijdens 'Tien Om Te Zien'-repetitie: "Goedenavond, Zomerhit"
Tijdens de repetities van 'Tien Om Te Zien' ging het voor Niels Destadsbader even mis. Wanneer hij het aanwezige publiek wilde begroeten riep hij "Zomerhit" in de plaats van "Tien Om Te Zien". Niels is momenteel bezig met de opnames van 'Zomerhit' voor Eén en versprak zich uit gewoonte.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears geeft zich bloot en Beyoncé schittert als een discobal
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder