Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

“Deze vogels zijn daar opzettelijk vrijgelaten voor de plezierjacht”: Natuurhulpcentrum spreekt van illegaal circ...

HLN
"Deze vogels zijn daar opzettelijk vrijgelaten voor de plezierjacht": Natuurhulpcentrum spreekt van illegaal circuit dat honderden tamme eenden op het water zet
Worden er in Limburg illegaal honderden tamme eenden uitgezet ten behoeve van de (plezier)jacht? Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen is ervan overtuigd dat dit wel degelijk het geval is. Met tal van beelden, verhalen, quotes en zelfs een verduidelijkend filmpje maakt het centrum haar standpunt duidelijk. "Blijkbaar is er een illegaal circuit actief met verschillende actoren, klinkt het bij het Natuurhulpcentrum.
Lees verder

Errol Musk (76) - vader van Elon Musk - verklapt dat hij ook dochtertje heeft met stiefdochter Jana (35)
De stamboom van de familie Musk is weer wat ingewikkelder geworden. In een interview met de tabloid 'The Sun' heeft Errol Musk (76) bevestigd dat hij in 2019 een dochtertje kreeg met zijn stiefdochter Jana (35). "Ik heb haar DNA niet gecontroleerd, maar ze lijkt precies op mijn andere dochters." Errol en Jana kregen in 2017 al een zoontje. Inmiddels is het koppel uit elkaar.
Lees verder

Ook in Marokko eisen bosbranden mensenleven
Bij bosbranden in het noorden van Marokko is een persoon om het leven gekomen. Honderden gezinnen moesten worden geëvacueerd. Dat hebben de autoriteiten gemeld aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

"Tot de maan en terug": Amerikaans gezin wil assen van overleden zoontje (11) naar ruimte sturen
Een gezin uit de Amerikaanse staat Florida wil de wens van hun overleden zoon inwilligen door zijn assen naar de ruimte te sturen. De 11-jarige Matthew Gallagher had een grote passie voor de ruimte en kon er maar niet over zwijgen. "Sinds hij 5 jaar was, zei hij altijd dat hij astronaut wou worden", vertellen zijn ouders Cori en Scott.
Lees verder

LIVE TOUR. Pech voor Lotto Soudal: sprinter Ewan gaat tegen de grond in een bocht
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Famke & Denzel: een nieuw begin': wanneer niet alleen een baby voor stress zorgt
Begin deze week ging op Streamz het derde seizoen van 'Love Island' van start. Vandaag maakt een andere oudgediende van de realityreeks z'n opwachting op de streamingdienst. In 'Famke en Denzel: een nieuw begin' krijgen we een inkijkje in het leven van de Nederlandse zangeres Famke Louise (23) en haar vriend, voormalig 'Love Island'-winnaar Denzel (29).
Lees verder

Pierre Denier neemt na 48 jaar (!) afscheid van 'zijn' Racing Genk: "De Bruyne is de beste waarmee ik gewerkt hebt, Nilis de beste waarmee ik gespeeld heb"
48 jaar in dienst voor stamnummer 322, laat dat even bezinken. Bijna een halve eeuw gaf Pierre Denier (65) hart en ziel aan eerst Winterslag en nadien Racing Genk. Een clubicoon die naam waardig. Morgen speelt KRC Genk z'n galamatch tegen AEK Athene en krijgt 'Pierke' het afscheid dat hij verdient. Tijd voor een terugblik op een halve eeuw 'Mijn. Club.' "Ik, klein manneke van Molenbeersel als scout in Bernabeu. 'Schade beperken', schreef ik op."
Lees verder

BV 24/7. Bart Peeters neemt een verfrissende duik en Regi zit op Tomorrowland
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Het voelt alsof ik het vertrek van Lukaku persoonlijk opvat": Tuchel blikt terug op de mislukte passage van 'Big Rom' bij Chelsea
Chelsea bereidt in Los Angeles het nieuwe seizoen voor. Trainer Thomas Tuchel kwam in de Verenigde Staten nog eens terug op het voorbije seizoen en de mislukte tweede passage van Romelu Lukaku bij de Londense club. "Ik had gehoopt om meer uit hem te halen. Misschien hadden we gewoon wat meer tijd nodig. We zullen het nooit weten."
Lees verder

"Het vertrek van Lukaku voelt persoonlijk aan": Tuchel blikt terug op de mislukte passage van 'Big Rom' bij Chelsea
Chelsea bereidt in Los Angeles het nieuwe seizoen voor. Trainer Thomas Tuchel kwam in de Verenigde Staten nog eens terug op het voorbije seizoen en de mislukte tweede passage van Romelu Lukaku bij de Londense club. "Ik had gehoopt om meer uit hem te halen. Misschien hadden we gewoon wat meer tijd nodig. We zullen het nooit weten."
Lees verder

Gekke Facebookfoto's voor je vrienden en een professionele look voor je werk? Binnenkort kan je meerdere profielen aanmaken op één Facebookaccount
Facebook test een optie voor gebruikers om meerdere profielen aan te maken vanuit één account. Daarmee willen ze hun gebruikersgroei nieuw leven in te blazen. De functie is bedoeld om gebruikers te helpen "hun ervaring op maat te maken op basis van interesses en relaties", vertelde Facebookwoordvoerder Leonard Lam aan CNN Business.
Lees verder

EU overweegt weer extra geld uit te trekken voor wapens Oekraïne
De Europese Unie denkt erover weer extra geld uit te trekken voor wapens en militair materieel voor Oekraïne. EU-bronnen verwachten daarover maandag, als de buitenlandministers van de EU bijeenkomen, overeenstemming. De 2 miljard euro die sinds de Russische invasie voor militaire hulp aan Oekraïne is gereserveerd begint alweer op te raken.
Lees verder

Nog 40.000 tot 50.000 Belgen moeten online belastingaangifte indienen
De FOD Financiën verwacht dat nog 40.000 tot 50.000 mensen in de loop van de dag hun online belastingaangifte moeten indienen bij Tax-on-web. De deadline daarvoor verstrijkt vanavond.
Lees verder

LIVE. Manchester United versterkt zich met Eriksen - Raphinha voorgesteld bij Barcelona - "Saudische club biedt Ronaldo 125 miljoen per jaar aan"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE TOUR. Sprintersploegen hebben de handen vol aan sterke kopgroep, game over voor Ewan na val
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

PORTRET. Austin Butler kroop in de huid van Elvis Presley: "Deze rol voelde als het beklimmen van de Mount Everest"
De Amerikaanse acteur Austin Butler (30) wist de felbegeerde rol van Elvis Presley te strikken in de biopic 'Elvis'. Deze rijzende ster is nog vrijwel onbekend bij het grote publiek, maar bewijst met zijn vertolking van de King dat hij thuishoort in Hollywood. Twee jaar lang dompelde hij zich onder in het leven van de legende, en imiteerde en perfectioneerde hij zijn stemgeluid en moves. "Ik ging zo op in het 'Elvis'-proces, dat ik mijn familie twee jaar niet zag."
Lees verder

Marco Borsato onderbreekt mediastilte voor zoon Luca
Marco Borsato (55) laat na maanden stilzwijgen eindelijk nog eens van zich horen op Twitter. De zanger, die in januari beschuldigd werd van seksueel wangedrag, deelt vrijdag een link naar de eerste single van zijn zoon Luca (23).
Lees verder

Glitter, felle kleuren en vooral niet te veel stof: dit zijn de opvallendste outfits op Tomorrowland
Na twee festivalloze zomers vindt dancefestival Tomorrowland in Boom opnieuw plaats. En iedereen heeft duidelijk zijn best gedaan om er zo 'fashionable' mogelijk uit te zien. De trends? Veel glitters, felle kleuren en vooral: een streepje bloot.
Lees verder

Amerikaanse en Russische ruimtevaarders gaan weer vluchten delen naar ISS
De NASA heeft vandaag aangekondigd dat het de gezamenlijke vluchten met de Russen naar het internationale ruimtestation (ISS) zal hervatten om de "continuïteit van de activiteiten" in het station te waarborgen.
Lees verder

Europese Commissie wil verwarming beperken tot 19 graden en airco niet onder 25 graden. Goed idee of niet?
De airco die deze zomer niet onder de 25 graden gaat. Hittegolf of niet. En de verwarming die tijdens de aankomende winter niet boven de 19 graden gaat. Dat stelt de Europese Commissie voor om een tekort aan gas op te vangen. Kunnen we daarmee het verschil maken?
Lees verder