Doorgaan naar hoofdcontent

Dertien maanden na hartfalen is Christian Eriksen weer bij topclub: Deen tekent drie jaar voor United

HLN
Dertien maanden na hartfalen is Christian Eriksen weer bij topclub: Deen tekent drie jaar voor United
Christian Eriksen heeft zijn krabbel gezet onder een driejarig contract bij Manchester United. Dat werd vandaag door de 20-voudige kampioen van Engeland, vorig seizoen zesde in de Premier League, bekendgemaakt. De 30-jarige Deen komt transfervrij over van Brentford FC.
Lees verder

Zware avondspits op E40 in Erpe-Mere: nadat wagen richting kust op dak belandt ook persoonsongeval richting Brussel
De avondspits op de E40 verliep vrijdagavond extreem moeilijk ter hoogte van Erpe-Mere. Omstreeks 15.30 uur belandde een wagen er op zijn dak en toen dat ongeval net opgelost was, gebeurde net voor 17 uur nog een tweede ongeval richting Brussel.
Lees verder

Van een sake-tini tot een 'dronken nonkel': deze 6 cocktails met 3 ingrediënten drink je graag dit weekend
Een frisse cocktail smaakt altijd op een zomerse week(end)dag en de kracht van die cocktail ligt in de eenvoud. Ben je de espresso-martini of klassieke gin-tonic beu? Deze zes verrassende cocktails maak je met amper drie ingrediënten én zijn in een handomdraai klaar.
Lees verder

Antwerps gouverneur Cathy Berx over stijgende coronacijfers: "Warme oproep om opnieuw mondmasker te dragen op drukke plaatsen"
In de provincie Antwerpen liggen momenteel ruim 300 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat is een verdrievoudiging op een maand tijd. In een radio-interview aan Radio 2 roept gouverneur van Antwerpen Cathy Berx daarom op tot voorzichtigheid: "Het is wijs om opnieuw een mondmasker te dragen op drukke plekken."
Lees verder

Vlaamse regering stelt beslissing over Ventilus uit tot september
De Vlaamse regering heeft nog geen beslissing genomen over het Ventilus-project. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws en HLN. Het rapport van de intendant wordt erkend, maar er komt wel een extra overleg met de burgemeesters in de regio. De uiteindelijke beslissing over het project wordt uitgesteld tot september.
Lees verder

Amerikaanse arts wil abortusboot inzetten in Golf van Mexico
Een arts uit de Amerikaanse staat Californië wil een boot inzetten om vrouwen de mogelijkheid tot abortus aan te bieden. De bedoeling is om zwangerschappen tot veertien weken op een veilige manier af te breken.
Lees verder

LIVE. Vlaamse regering stelt beslissing over Ventilus uit tot september
De Vlaamse regering heeft nog geen beslissing genomen over het Ventilus-project. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws en HLN. Het rapport van de intendant wordt erkend, maar er komt wel een extra overleg met de burgemeesters in de regio. De uiteindelijke beslissing over het project wordt uitgesteld tot september.
Lees verder

PORTRET. "Freddie zou van hem houden, maar hem ook een beetje haten": Adam Lambert, de nieuwe frontman van Queen
Hij staat bekend om zijn provocerende optredens, schopt regelmatig tegen de schenen van politici en met zijn androgyne en flamboyante looks is hij een heus modeicoon. Adam Lambert (40) vult vanavond in het Sportpaleis grote schoenen: de zanger vervangt sinds 2012 de overleden Freddie Mercury als frontman van Queen, en is intussen volledig aanvaard door de fans. Niet moeilijk, want hij heeft veel gemeen met zijn legendarische voorganger. Een portret van de ambitieuze Amerikaan, die door een auditie bij 'American Idol' in één klap wereldberoemd werd.
Lees verder

Van Aert sprokkelt opnieuw punten: "Het record van Sagan interesseert me niet echt, ik wil gewoon die trui naar Parijs brengen"
Wout van Aert (27) deed vandaag niet mee om de dagzege, maar sprokkelde dankzij een zevende plaats wel weer punten voor het groen. "Ik sta er goed voor, maar mathematisch zeker zijn, zou nog beter zijn." En het record van Sagan? Daar is Van Aert niet mee bezig.
Lees verder

Nieuwe complottheorie doet de ronde op TikTok: Harry Styles is kaal
Op TikTok is er momenteel één prangende vraag: is Harry Styles kaal? De bal ging aan het rollen toen TikTokker @abbi.henry haar theorie deelde in een video. Andere gebruikers van de app gaan mee in het verhaal door hun bewijzen te delen. Ook al lijken de TikTokkers zeker van hun stuk, wij zijn er zeker van dat de 28-jarige zanger nog een gezonde bos haar heeft.
Lees verder

Nu ook officieel: Toby Alderweireld verhuist voor drie seizoenen naar de Bosuil
Antwerp en Toby Alderweireld (33): de stunttransfer is nu ook offcieel rond. De 'Great Old' bevestigde vorige week al dat er een akkoord was met Al-Duhail uit Qatar over een definitieve transfer. Vandaag legde Alderweireld zijn fysieke en medische tests af. De Rode Duivel tekent voor drie seizoenen op de Bosuil. Hij zal er met rugnummer 23 voetballen.
Lees verder

IN BEELD. Onthullend, sexy en liefst in het zwart: mesh is overduidelijk de modetrend van Tomorrowland 2022
Wie de komende twee weekends naar Tomorrowland komt, zal het geweten hebben: mesh is de modetrend van nu. Festivalgangers halen massaal hun allerbeste items uit de kast om te schitteren op de weide. Een zonovergoten festival, bonkende muziek, een kleurrijke cocktail in de hand en een trendy outfit. Het is een match made in heaven. Eerder zagen we al glitter & glamour, tie-dye en cowboylaarzen. Maar nu is mesh hét item voor een sprankelende festivaloutfit.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (12). "Je kan het niet op pech blijven steken": Michel Wuyts vindt dat Lotto-Soudal het na baaldag over andere boeg moet gooien
Een dramatische etappe in de Tour de France voor Lotto-Soudal, dat Caleb Ewan als speerpunt heeft maar halfweg de Tour moet constateren dat er nog maar weinig succes werd geoogst. "Het wordt tijd dat ze het over een andere boeg gooien", zegt analist Michel Wuyts. "Ze hebben ook al enkele vroege vluchten gemist. Je kan dat niet op pech blijven steken." Wuyts vertelt ook over Wout van Aert, de sterke Denen in de Tour en de verraderlijke rit van morgen naar Mende.
Lees verder

Le numéro du jour: Denemarken evenaart dankzij Pedersen de succesvolle Tours van 1994 en 1996
Wattages, KOM's, lijstjes allerhande... Een beetje wielerliefhebber is dol op een statistiekje in de rand van de koers. Na elke rit van de Tour de France kiest onze redactie uit de veelheid aan cijfermateriaal een markant getal. Alle info errond ontdekt u op deze pagina.
Lees verder

"Fair play, dat kan ik niet van iedereen zeggen": Lelangue kritisch voor andere ploeg na val Ewan
Caleb Ewan (28) breide een vervolg aan zijn ongelukkige Tour de France. In een op het eerste gezicht ongevaarlijke bocht ging de Australiër tegen de grond. Met een grimas en gehavende knie kroop hij weer op de fiets. Van de volgwagen van Lotto-Soudal was geen spoor, maar Ewan mocht even 'stayeren' bij de wagen van Alpecin-Deceuninck. De jury tikte Alpecin echter op de vingers. "Fair play. Dat kan ik niet van iedere ploeg zeggen", zei John Lelangue, Lotto-Soudal-CEO achteraf.
Lees verder

Football Talk. Manchester City legt Mahrez tot 2025 vast - Club Brugge en Standard presenteren nieuwe thuistenue
Manchester City heeft flankspeler Riyad Mahrez voor twee extra jaren vastgelegd. De 31-jarige Algerijn kwam in de zomer van 2018 over van Leicester City. Hij had in Manchester nog een contract tot medio 2023, maar dat werd opengebroken tot 2025. In vier seizoenen speelde Mahrez 189 wedstrijden voor City, waarin hij 63 keer scoorde en 45 assists gaf. Hij hielp de club uit Manchester aan drie Premier League-titels, drie League Cups en een FA Cup. Hij haalde in 2021 ook de finale van de Champions League.
Lees verder

47 graden in Portugal: wordt Zuid-Europa onleefbaar? "Ik maak me zorgen over verwoestijning, wie weet keer ik ooit terug naar België"
In Portugal werd deze week een absoluut hitterecord gebroken. In Pinhaõ, in het noorden van het land, werd 47 graden gemeten. Maar ook in de hoofdstad Lissabon flirtte het kwik de afgelopen dagen met de 40 graden. Extreem weer lijkt steeds vaker voor te komen in Zuid-Europa. Kan je in zo'n omstandigheden nog leven? Vier Vlamingen in Portugal getuigen.
Lees verder

PORTRET. Hadja Lahbib (52), de Martine Tanghe van Wallonië: "Ze durft weleens een risico te nemen"
In Franstalig België een bekend tv-figuur, hier een nobele onbekende. De milieubewuste Lahbib zei enkele jaren geleden haar auto vaarwel, maar zal nu vaak het vliegtuig instappen. Wie is onze nieuwe minister van Buitenlandse Zaken? "Hadja is meer gereserveerd en discreet dan andere journalisten."
Lees verder

Van 'Mijn pop-uprestaurant' naar Tomorrowland voor Peruaanse Mama Sara: "Dankzij Like Mike sta ik hier, hij is mijn vaste klant"
Haar ceviche werd geprezen door Sergio Herman in 'Mijn pop-uprestaurant'. Zes jaar later is wereldster Like Mike vaste klant en zorgt hij hoogstpersoonlijk voor de comeback van Mama Sara op Tomorrowland. "Mike is grote fan van mijn Peruaanse keuken", aldus Sara Carrillo (55). "Alles heeft hij eraan gedaan om mij een eigen eetstand hier te laten uitbaten. Een echte engel."
Lees verder

Koele ontvangst voor Biden in Saoedi-Arabië
De Amerikaanse president Joe Biden heeft bij zijn aankomst vrijdag in Saudi-Arabië een uiterst koele ontvangst gekregen, toch in vergelijking met zijn voorganger Donald Trump. Op de vlieghaven in kuststad Jeddah wachtten hem vrijdag Khalid bin Faisal op, de gouverneur van Mekka, en Reema bin Bandar, de ambassadrice in de VS. Qua rang doen zij duidelijk onder voor de Amerikaanse president.
Lees verder