Doorgaan naar hoofdcontent

Delhaize, Albert Heijn en colruyt roepen tortillachips terug

HLN
Delhaize, Albert Heijn en colruyt roepen tortillachips terug
Delhaize en Albert Heijn roepen woensdag, in overleg met het FAVV, tortillachips van hun huismerk terug van bij de consument. De producten werden ook uit de verkoop gehaald. Dit wegens de aanwezigheid van sporen van tropanische alkaloïden, een giftige stof.
Lees verder

Passagiers die uren vastzaten op Thalys over horrornacht op de trein: "Mensen rookten, baby's huilden"
Zo'n 750 passagiers zaten gisteravond meer dan vier uur vast op een snikhete Thalys net buiten het station van Paris-Nord. Toen ze uiteindelijk mochten uitstappen, moesten de gestrande passagiers overnachten op een andere trein. 's Ochtends kregen ze het nieuws dat ze moesten worden omgeboekt naar een nieuwe Thalys, maar die waren allemaal volgeboekt. Als oplossing werd de 'slaaptrein' vastgekoppeld aan een andere Thalys. Ondertussen zijn de passagiers weer aangekomen in Brussel met een trein die op zijn beurt ook bijna 2 uur vertraging had. "Er was niet genoeg water voor iedereen, dus we hebben de bar maar leeggedronken."
Lees verder

Bus van De Lijn rijdt zich vast op verkeerseiland aan Palinghuizen: dienstregeling tijdelijk verstoord
Een vreemd verkeersongeval aan Palinghuizen woensdagochtend. Een buschauffeur van De Lijn schatte een manoeuvre verkeerd in en reed zich vast op een verkeerseiland. Hierdoor raakte de rijbaan volledig versperd.
Lees verder

Zelensky wil commissie oprichten om gebruik westerse wapens te controleren
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is van plan om een parlementaire commissie op te richten die moet toezien op de inzet van westerse wapens in het conflict met Rusland. Dat heeft hij dinsdagavond aangekondigd in zijn dagelijkse tv-boodschap.
Lees verder

Belg opgepakt in Marbella die miljoenen euro's zou witgewassen hebben voor drugsbendes
In het Spaanse Marbella is op 23 juni een Belgische man opgepakt die miljoenen euro's zou witgewassen hebben voor drugbendes, onder meer door de aankoop van luxewagens. Ook een vermoedelijke handlanger van de Belg werd opgepakt. De arrestaties kwamen er na een onderzoek dat twee jaar duurde en gevoerd werd door de Spaanse Policía Nacional en de Belgische federale gerechtelijke politie (FGP), met steun van Europol. Dat heeft Europol woensdagochtend gemeld.
Lees verder

Hindernis op de rijbaan op de A19 Ieper richting Kortrijk: één rijstrook versperd
Er ligt een ijzeren plaat op de rijbaan op de A19 van Ieper richting Kortrijk ter hoogte van Moorsele. Daardoor is één rijstrook versperd.
Lees verder

Stralingsniveaus rond door Rusland bezette Tsjernobyl hoger dan geschat, zegt Greenpace
De stralingsniveaus rond de oude kerncentrale van Tsjernobyl zijn tot drie keer hoger dan de eerdere schattingen van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA), meldt Greenpeace. Een internationaal team van stralingsexperts doet onder leiding van de milieuorganisatie onderzoek op plekken waar Russische militairen zaten.
Lees verder

LIVE TOUR. Vingegaard is gewaarschuwd: Pogacar verkende finale - Van Aert kan straks zeker zijn van groene trui
Opnieuw stevig klimwerk voor het peloton in de Tour de France vandaag. De tweede etappe door de Pyreneeën belooft een pijnbank te worden. Na 50 vlakke kilometers is het enkel nog klimmen en dalen geblazen. Op het menu: één col van tweede en drie van eerste categorie, met aankomst op het steile vliegveld (aan de landingsbaan) in Peyragudes. Kan Pogacar gele trui Vingegaard dit keer wel kraken? En is Van Aert straks zeker van zijn groene trui? Volg de 17de etappe hier LIVE!
Lees verder

Vrachtwagen kantelt op overweg na aanrijding door locomotief
In de Waaslandhaven in Kallo is een vrachtwagen woensdagochtend gegrepen door een locomotief. De truck, geladen met chocolade, kantelde. De chauffeur raakte lichtgewond.
Lees verder

DE DUBBEL. Vincent Janssen & Christopher Scott, veelbelovende aanwinsten op de Bosuil: "We moeten niet flauw doen: we dromen van de titel"
De ene is een Nederlands international die bij Tottenham speelde, de andere werd bij de jeugd van Bayern München 'de nieuwe Kai Havertz' genoemd. Sinds kort zitten potentiële smaakmakers Vincent Janssen (28) en Christopher Scott (20) samen bij Antwerp. "Iedereen in België weet wel wat Antwerp nastreeft."
Lees verder

Granaat ontploft aan Kempense villa van omstreden horecaman Douwe V.
Op de oprit van de villa van discotheekuitbater Douwe V. in Oud-Turnhout is afgelopen nacht een handgranaat ontploft. Er is alleen materiële schade. Een raam van de villa sneuvelde en de auto die op de oprit stond liep schade op aan de carrosserie.
Lees verder

Granaat ontploft aan Kempense villa van omstreden horecaman
Er is vannacht een aanslag gepleegd tegen de woning van een discotheekuitbater Douwe V. in Oud-Turnhout. Op de oprit van de villa ontplofte een handgranaat. Er is enkel materiële schade. De man was vroeger eigenaar van discotheek Versuz in Hasselt, toen gevestigd in het oude gebouw aan de Kanaalkom, en ook van de discotheek op de fuifboot Diamond Princess in Antwerpen.
Lees verder

Russische toptennisster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne
De Russische toptennisster Daria Kasatkina (WTA 12) roept in een interview met de Russische Youtuber Vitya Kravchenko op om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stop te zetten. Ze wil dit niet voor zichzelf - (Wit-)Russische tennisers mochten bijvoorbeeld niet deelnemen aan Wimbledon - maar vooral zodat de Oekraïners terug naar huis kunnen. Als Russische zijn zulke uitspraken niet zonder risico's en dat weet Kasatkina maar al te goed. Aan het einde van het interview barst ze in tranen uit. Bekijk hierboven het pakkende interview.
Lees verder

"Barcelona is enige club die topspelers kan kopen zonder geld te hebben": Bayern-coach Nagelsmann haalt uit na transfer Lewandowski
Robert Lewandowski (33) is sinds deze week een Barcelona-speler. Een transfer met een zure nasmaak voor Julian Nagelsmann, trainer van Bayern München. Hij stelt zich serieuze vragen over hoe het financieel noodlijdende Barça toch zijn topspits kon wegplukken.
Lees verder

Acteur Ben Segers schrijft een brief aan zijn eerste liefde. "Toen ik naar huis vertrok, ging mijn gevoel niet over"
In de Zwitserse bergen raakte acteur Ben Segers (48) ooit betoverd door een meisje met blonde krulletjes, Myrtha. In een brief naar haar vertelt hij hoe hij zich toen voelde. "Ik was er zo van aangedaan, dat ik tijdens die vakantieweek verliefder en verliefder werd." Na die ene vakantie keerde hij diezelfde zomer speciaal terug, om haar weer te zien. Was het wederzijds?
Lees verder

Voor Rusland cruciale brug in Cherson "zwaar beschadigd" door Oekraïense bombardementen
Oekraïne is erin geslaagd de belangrijke Antonivskyi-brug bij Cherson zwaar te beschadigen. Dat melden pro-Russische autoriteiten die het gebied in het zuiden van Oekraïne in handen hebben. De brug is volgens Britse inlichtingendiensten één van de maar twee plaatsen waar de Russische troepen de Dnjepr kunnen oversteken om in Cherson te raken.
Lees verder

Exact 1.082 bedrijven failliet in juni, cijfer voor Vlaanderen hoogste sinds 2013
Exact 1.082 bedrijven zijn failliet gegaan in juni 2022, een stijging met 14,7 procent tegenover mei 2022. Dat deelt de statistische dienst Statbel.
Lees verder

Europese Commissie wil gasverbruik met 15 procent indijken tot lente volgend jaar: "Bespaar gas voor een veilige winter"
De Europese Commissie stelt voor om het gasverbruik in de Europese Unie tussen 1 augustus en 31 maart met 15 procent terug te schroeven. Dat besparingsplan moet het continent wapenen voor een winter zonder of met fors ingeperkte gasleveringen uit Rusland.
Lees verder

Auto van Nederlands gezin in lichterlaaie nadat ze over metalen obstakel rijden op E17
Op de E17 in Lokeren is de wagen van een Nederlands gezin woensdag volledig in vlammen opgegaan nadat een metalen onderdeel van een container de onderkant van hun voertuig had opengereten.
Lees verder

Auto en caravan van Nederlands gezin in lichterlaaie nadat ze over metalen obstakel rijden op E17
Op de E17 in Lokeren is de wagen en een caravan van een Nederlands gezin woensdag volledig in vlammen opgegaan nadat een metalen onderdeel van een container de onderkant van hun voertuig had opengereten.
Lees verder