Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Deal bijna afgerond: Club Brugge haalt centrumspits Muriqi voor recordbedrag van 10 miljoen

HLN
Deal bijna afgerond: Club Brugge haalt centrumspits Muriqi voor recordbedrag van 10 miljoen
Club Brugge is op enkele details na rond met Lazio over Vedat Muriqi (28). Na Larin en Jutglà haalt blauw-zwart een derde aanvaller in huis voor een recordbedrag van ongeveer 10 miljoen euro.
Lees verder

Deal bijna afgerond: Club Brugge haalt centrumspits Muriqi voor recordbedrag van tien miljoen
Club Brugge is op enkele details na rond met Lazio over Vedat Muriqi (28). Na Larin en Jutglà haalt blauw-zwart een derde aanvaller in huis voor een recordbedrag van ongeveer tien miljoen euro.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Wat een nummer: alomtegenwoordige Van Aert kleurt het koersbegin en trekt ten aanval met twee kompanen
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Jordaanse prinses Iman, dochter van koningin Rania, kondigt verloving aan
Prinses Iman (25) van Jordanië is verloofd. Het hof heeft woensdag aangekondigd dat de oudste dochter van koning Abdullah (60) en koningin Rania (51) gaat trouwen met Jameel Alexander Thermiotis. De koninklijke familie feliciteert de prinses en haar toekomstige man via de sociale media met hun verloving.
Lees verder

Antwerpen maakt 'inspiratiegids' voor dopen: "Om onaanvaardbare situaties te vermijden"
De stad Antwerpen komt met een "inspiratiegids" voor dopen en andere welkomstrituelen voor studenten. In het document staan onder meer een aantal getuigenissen, waarden en concrete tips voor het organiseren van een welkomstritueel zonder excessen.
Lees verder

Hond die kind (6) beet krijgt tweede kans, maar mag (nog) niet terug naar baasje: "Ik geef mijn fout toe en had hem moeten aanlijnen"
De pocket bully die deze week een kind van 6 in het aangezicht beet, krijgt een tweede kans en dus geen spuitje. Volgens de gedragstherapeuten wijst niets op agressief gedrag bij de hond en had het dier simpelweg aangelijnd moeten zijn zodat het nooit tussen de spelende kinderen kon geraken. Het baasje reageert nu ook.
Lees verder

Hond die kind (6) beet krijgt tweede kans, maar mag (nog) niet terug naar baasje: "Ik geef mijn fout toe"
De pocket bully die deze week een kind van 6 in het aangezicht beet, krijgt een tweede kans en wordt dus niet ingeslapen. Volgens de gedragstherapeuten wijst niets op agressief gedrag bij de hond, en had het dier simpelweg aangelijnd moeten zijn zodat het nooit tussen de spelende kinderen kon geraken. Het baasje reageert nu ook.
Lees verder

Zo kondigde Boris Johnson vertrek als Brits premier aan: "In politiek is niemand in de verste verte onmisbaar"
Het tijdperk-Johnson is op z'n einde. In een toespraak bij de ambtswoning 10 Downing Street kondigde Boris Johnson aan op te stappen als Brits premier. Tijdens de toespraak bedankte hij z'n vrouw, kinderen en de volledige bevolking. Ook zei hij dat het proces om een nieuwe partijleider te vinden nu begint.
Lees verder

Op 100 jaar oude retrofiets rijdt Cris (53) deel van Tour: "De mecanicien van Wout van Aert wou meteen ruilen, maar ik heb vriendelijk bedankt"
De Ronde van Frankrijk heeft de voorbije dagen al heel wat spektakel opgeleverd. Maar de opvallendste passage? Die was toch wel voor de Squadra Flandria. De groep fietsvrienden, onder leiding van Cris Bryssinck (53), mocht acte de présence geven in twee ritten. Niet op een peperdure carbon-racefiets, wél op een retrofiets met slechts twee versnellingen. "Die aanmoedigingen langs het parcours... Dan vlieg je, zelfs op een fiets van bijna honderd jaar oud."
Lees verder

Conner Rousseau en Klaasje Meijer samen gespot: "Wij komen goed overeen"
'The Masked Singer' leverde een mooie vriendschap op voor Klaasje 'Schorpioen' Meijer (27) en Conner 'Konijn' Rousseau (29). Sinds het programma hielden de twee contact, zo werden ze recent nog samen gespot in Nieuwpoort tijdens een gezellig etentje.
Lees verder

Kamerplanten kopen? Let dan op déze belangrijke dingen
Een huiskamer oogt in een handomdraai gezelliger met een paar mooie kamerplanten. En ze geven nog een rustgevende vibe aan de ruimte ook. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf? Vtwonen.be lijst op welke dingen belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden.
Lees verder

IN BEELD. Amerikaanse moeder en dochter schuiven mee aan in de rij voor Harry Styles: "Ze is net zo gek als haar moeder"
Vanavond speelt Harry Styles een langverwacht concert in het Antwerpse Sportpaleis. Heel wat fans staan al uren aan te schuiven om hun idool aan het werk te zien. Ook de Amerikaanse Shanna Deros, die samen met haar dochter naar België afzakte.
Lees verder

Kernkabinet zet gesprekken over pensioendossier zondag voort
Het kernkabinet heeft zich donderdagmorgen verder gebogen over de pensioenhervorming. Het ging om een eerder technische vergadering. Zondagmiddag komen de topministers opnieuw bijeen om het dossier te bespreken.
Lees verder

Van Robert De Niro tot Taylor Swift: Matthias Schoenaerts met hoop sterren in nieuwe film 'Amsterdam'
Dat Matthias Schoenaerts (44) druk bezig is met de opnames van 'Amsterdam' was al langer bekend, maar ondertussen kunnen we al het eerste resultaat bewonderen. In de eerste trailer van de film zien we namelijk hoe 'onze' Schoenaerts het gezelschap krijgt van enkele bekende Hollywoodacteurs zoals Robert De Niro, Margot Robbie en Kevin Hart.
Lees verder

Rusland hoopt dat "meer professionele mensen" Groot-Brittannië gaan leiden
De Russische regering hoopt dat met het vertrek van de Britse premier Boris Johnson "meer professionele mensen" het land zullen gaan leiden. De vicevoorzitter van de nationale veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, juichte dat met de val van Johnsons regering "de beste vrienden van Oekraïne" opstappen.
Lees verder

Wat bezielt fans te kamperen voor Harry Styles terwijl goede plaatsen sowieso verzekerd zijn? "Het is deel van de experience"
Ter goede orde. Het heeft geen enkele zin om uren of zelfs dagen aan te schuiven voor een concert waar de zitjes vooraf al uitgedeeld zijn. De paar honderd happy few die een ticket voor een staanplaats hebben kunnen bemachtigen, zijn met zo weinig dat ze sowieso verzekerd zijn van een goede plek in een muziektempel met 24.000 plaatsen. Toch is het weer van dat: urenlang wachten en zelfs overnachten aan het Sportpaleis voor het concert van Harry Styles. Waarom, in wiens naam?
Lees verder

Meer kinderen en jongeren hebben begeleiding nodig voor verontrustende thuissituatie
Het aantal kinderen en jongeren dat begeleid wordt omdat ze opgroeien in een verontrustende thuissituatie, bijvoorbeeld door verwaarlozing of misbruik, is in 2021 gestegen. Vooral bij de ondersteuningscentra jeugdzorg is de toename opvallend. Daar steeg het aantal begeleidingen van 12.184 in 2020 naar 13.471, een toename met 10,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van het agentschap Opgroeien.
Lees verder

"Je ontwaakt en weet niks meer." Zwemster (22) gedrogeerd op het WK, expert licht 'drink spiking' toe
De Canadese zwemster Mary-Sophie Harvey (22) vierde een overwinning op het WK toen ze onbewust gedrogeerd werd, schrijft ze in een Instagrampost. "Nooit voelde ik meer schaamte dan nu." Ook de Vlaamse Isabelle (32) en Elfi (36) kregen op café iets in hun drankje, een praktijk die steeds meer slachtoffers maakt. Professor toxicologie Jan Tytgat legt uit waarvoor je op je hoede moet zijn en hoe je 'drink spiking' herkent. "Helaas kan je het gewoon via het internet kopen."
Lees verder

De schandalen blijven zich maar opstapelen: hoe rot is de Nederlandse showbizz?
Het lukt de Nederlandse showbizz maar niet om zich aan de schandaalsfeer te onttrekken. De ene onthulling over grensoverschrijdend gedrag volgt de andere op, met Danny de Munk (52) als laatste grote naam in de rij. De acteur achter 'Ciske de Rat' heeft een aangifte wegens verkrachting aan z'n broek. 'RTL Boulevard'-verslaggever Rob Goossens geeft in Dag Allemaal tekst en uitleg en werpt z'n licht op Vlaanderen. Krijgen we hier ook een golf aan schandaalverhalen? En keert in Nederland de rust ooit nog terug? "Er is een bekende zanger en presentator over wie al heel lang de meest kwalijke verhalen de ronde doen."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Onvermoeibare Van Aert in kopgroep van drie, peloton bundelt de krachten in achtervolging
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder