Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

De volgende generatie van 100 miljoen: hoe jonge Duivels deze zomer erg gegeerd zijn op de transfermarkt

HLN
De volgende generatie van 100 miljoen: hoe jonge Duivels deze zomer erg gegeerd zijn op de transfermarkt
Ze hebben nog alles te bewijzen, maar de zomer van 2022 lijkt nu al die van de volgende generatie Rode Duivels te worden. Tientallen miljoenen rollen. Rekent u met ons mee: schieten de 'magnificent seven', aangevoerd door de duurste Belgische verdediger, straks door de muur van 100 miljoen?
Lees verder

Al 22.000 fans van 'F.C. De Kampioenen' tekenen petitie tegen geschrapte afleveringen: "Wij zijn toch niet allemaal racisten?"
Dat de VRT besloot om intussen al negentien afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' offline te halen, valt bij heel wat fans in slechte aarde. Daarom werd een petitie gestart. De intussen al meer dan 22.000 ondertekenaars vragen dat de afleveringen weer online gezet worden. "We zijn toch niet allemaal racisten omdat we eens lachen met de grapjes?"
Lees verder

Dit verandert er op 1 augustus: huisarts telefonisch raadplegen niet meer gratis en autokeuring weer zonder afspraak
Ook aan het begin van de maand augustus komen er weer enkele nieuwe maatregelen. Zo is het vanaf volgende week maandag niet langer gratis om naar de huisarts te bellen, komt er een nieuw goedkoop krediet voor Brusselaars die hun woning renoveren en kan al wie zijn auto moet laten keuren dat weer zonder afspraak doen. Een overzicht.
Lees verder

Nachtspel scouts loopt fout: brandweer moet gewond meisje (19) uit diepe gracht redden
Een nachtspel van een scoutsgroep op kamp in Loppem is woensdagnacht in mineur afgelopen. In het pikdonker viel een 19-jarig meisje in een gracht van een drietal meter diep. Het meisje gaf aan dat ze zich niet meer kon bewegen en dus moest de brandweer haar komen bevrijden.
Lees verder

Slang slikt vis in geheel in in zijriviertje van Ourthe in de Ardennen
Op beelden is te zien hoe een slang een vis in zijn geheel inslikt in de Ardennen. De vis probeert zich tevergeefs los te wurmen uit de kaken van de slang. De slang ligt in een zijriviertje van de Ourthe in Vecpré, Rendeux. De ringslang is een inheemse slangensoort die niet giftig of gevaarlijk is voor de mens, toch is ze zeldzaam in onze contreien. Het reptiel kan tot 120 cm lang worden.
Lees verder

Politie op Curaçao zoekt naar vermiste Nederlandse toerist die niet terugkeerde van wandeling
Op Curaçao, een Nederlands eiland net voor de kust van Venezuela, wordt sinds woensdag naar een Nederlandse man gezocht die een dag eerder niet was teruggekeerd na een wandeling. Politieagenten, vrijwilligers en boswachters zochten met man en macht naar de toerist, zonder enig succes.
Lees verder

Achter de schermen bij AG Insurance-NXTG: "Voelt als een missie om aan te tonen dat vrouwen dit ook kunnen", zegt mecanicienne Sanne
AG Insurance-NXTG is de jongste ploeg in het Tour-peloton, maar zeker niet de minst ambitieuze. Sponsor AG Insurance geeft de HLN-lezers de komende dagen een unieke blik achter de schermen van de Tour de France Femmes via een videoreeks van de ploeg.
Lees verder

Noah Ohio (19) wees Burnley af om nieuwe spits van Standard te worden: "Daar was Kompany niet erg blij mee"
Nederlandse branie bij Standard. Spits Noah Ohio (19) wees Burnley af voor een avontuur in Luik. "Daar was Kompany niet erg blij mee."
Lees verder

Ongelukken op Nederlandse snelweg nadat boeren uit protest afval dumpen op weg
Door protestacties van boze boeren werden meerdere wegen in Nederland afgesloten. Op bepaalde plaatsen op de snelweg A7 werd afval gedumpt op de weg. Tussen Groningen en Drachten vonden daardoor zeker twee ongelukken met meerdere voertuigen plaats. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

"Ik had geen rekening gehouden met een datalek": cryptofraude kostte zelfs expert 1.250 euro, met deze tips trap je niet in diezelfde val
In onze reeks rond cryptofraude voeren we steeds expert Gwen Busseniers van de CryptoSchool op als reddende engel. Vandaag komt ze ook aan bod als slachtoffer. Enkele jaren geleden gingen phishers er met vijf Ethereum vandoor. Met de kennis die ze vandaag heeft, legt ze uit hoe je je als cryptobelegger kunt wapenen tegen phishing, en schetst ze hoe oplichters gebruik maken van hacking en chantage.
Lees verder

Tot 5.000 dollar per ticket: Bruce Springsteen-manager verdedigt exuberante ticketprijzen
De nieuwe tournee van Bruce Springsteen & The E Street Band leidde de afgelopen weken tot heel wat consternatie. Door het systeem van Ticketmaster liepen de prijzen voor sommige kaartjes op tot 5.000 dollar. Volgens Springsteens manager Jon Landau zijn de tickets fair geprijsd.
Lees verder

"Beperk je aantal sekspartners": WHO heeft duidelijk advies voor mannen die seks hebben met mannen in strijd tegen apenpokken
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt mannen die seks hebben met andere mannen aan om hun aantal sekspartners te beperken om de verspreiding van de apenpokken tegen te gaan. Dat heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus gezegd.
Lees verder

Drone levert medicatie van bij apotheek tot thuis in Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk worden drones ingezet om medicatie te leveren tot bij de patiënten thuis. Het apothekersbedrijf 'Boots' is de eerste in het Verenigd Koninkrijk dat gebruik maakt van drones voor de levering. Door technologie slim in te zetten hopen ze ook hun werk wat makkelijker te maken. Zo is het met een drone veel minder tijdrovend om medicatie te leveren op afgelegen plaatsen, zoals een eiland.
Lees verder

Een dag te vroeg doodverklaard, maar acteur Tony Dow uit 'Leave it to Beaver' nu toch overleden
Acteur en regisseur Tony Dow is overleden op 77-jarige leeftijd. De Amerikaan werd een dag eerder al doodverklaard door z'n management, maar dat bleek volgens zijn familie niet te kloppen. Dow is vooral bekend van z'n rol in 'Leave it to Beaver'.
Lees verder

Wat met je brand- en familiale verzekering bij een verhuis naar een woonzorgcentrum of serviceflat?
Bij een verhuis naar een woonzorgcentrum of serviceflat komt heel wat kijken. Vooral veel paperassen die je moet ondertekenen en in orde brengen. Enkele daarvan betreffen de verzekeringen. En meer concreet de brandverzekering en de familiale verzekering. Spaargids.be wijst op de aandachtspunten.
Lees verder

Verhuis je naar een serviceflat of woonzorgcentrum? Deze verzekeringen heb je nodig
Bij een verhuis naar een woonzorgcentrum of serviceflat komt heel wat kijken. Vooral veel paperassen die je moet ondertekenen en in orde brengen. Enkele daarvan betreffen de verzekeringen. En meer concreet de brandverzekering en de familiale verzekering. Spaargids.be wijst op de aandachtspunten.
Lees verder

Amazon lanceert in september Belgische webwinkel
Amazon werkt aan een Belgische versie van zijn webwinkel. Dat heeft de Amerikaanse e-commercegigant nu ook officieel bevestigd. In september wordt amazon.com.be gelanceerd.
Lees verder

Verenigde Staten vinden voor het eerst mogelijk dodelijke bacterie in bodem- en waterstalen
In de Verenigde Staten is de bacterie 'Burkholderia pseudomallei' voor het eerst gevonden in bodem- en waterstalen. Dat meldt de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC (Centers for Disease Control and Prevention). De bacterie, die tot toe alleen nog maar in delen van Zuid-Azië, Afrika en Australië werd gedetecteerd, kan de infectieziekte 'melioidose' veroorzaken. In ernstige gevallen kan die ziekte dodelijk zijn.
Lees verder

Hepatitis, wat is het en valt het te genezen? "We schatten dat duizenden mensen in ons land niet eens weten dat ze de ziekte hebben"
Hepatitis: de term doet bij veel mensen een belletje rinkelen, maar vaak ook niet meer dan dat. Naar aanleiding van Wereldhepatitisdag onderwierpen wij dr. Xavier Verhelst, professor en specialist in leverziekten (UGent/UZ Gent) aan enkele veelgehoorde opvattingen. Maar eerst geeft hij ons een snelcursus rond deze leveraandoening.
Lees verder

Geldmachine en eeuwige bouwwerf: waarom Genk ondanks de binnenstromende miljoenen toch een jojoclub blijft
Als Junya Ito 'ja' zegt tegen het Franse Stade Reims mag RC Genk nog maar eens tien miljoen euro op de rekening bijschrijven. Het brengt de totale transferopbrengst in Limburg deze zomer op ruim 30 miljoen en er zijn nog uitgaande transfers op komst. Door zijn bedrijfsstructuur moet bij Racing elk jaar de kassa rinkelen, wat kwaliteitsverlies op het veld onvermijdbaar maakt. De uitdaging van Head of Football Dimitri de Condé is zeer groot.
Lees verder