Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

De schminkstoel van Willy Sommers en een geschrokken Niels Destadsbader: achter de schermen bij ‘Tien Om Te Zien’

HLN
De schminkstoel van Willy Sommers en een geschrokken Niels Destadsbader: achter de schermen bij 'Tien Om Te Zien'
Meer dan drieduizend fans op de zeedijk, en backstage een enthousiasme dat voor evenveel telt. 'Tien Om Te Zien' kleurt opnieuw je (zon)dag. De komende acht weken vanuit Westende, met de crème de la crème van de Vlaamse showbizz - denk CAMILLE en Niels Destadsbader - en nostalgische comebacks zoals VandaVanda.
Lees verder

Bedrijfsbrand in Herentals: E313 volledig afgesloten in beide richtingen
In Herentals woedt op dit moment een bedrijfsbrand bij ALCO-poedercoating. Daarom vragen de hulpdiensten om de omgeving van de E313 bij Herentals-Industrie te vermijden. Buurtbewoners en voorbijrijdende voertuigen worden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Bedrijfsbrand in Herentals: E313 terug opengesteld in beide richtingen
In Herentals woedde maandagavond een bedrijfsbrand bij ALCO-poedercoating. Buurtbewoners en voorbijrijdende voertuigen werden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De snelweg werd een tijd volledig afgesloten, maar rond 1 uur terug vrijgegeven in beide richtingen.
Lees verder

Grote bedrijfsbrand in Herentals, vlakbij E313: buurtbewoners en automobilisten moeten ramen en deuren gesloten houden
In Herentals woedt op dit moment een bedrijfsbrand bij ALCO-poedercoating. Daarom vragen de hulpdiensten om de omgeving van de E313 bij Herentals-Industrie te vermijden. Buurtbewoners en voorbijrijdende voertuigen worden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Britney Spears maakt muzikale comeback en neemt stiekem een duet op met Elton John
Britney Spears (40) heeft in alle stilte een nieuwe song opgenomen. Volgens Page Six zong de popster een duet in met niemand minder dan Elton John (75). Het gaat om een cover van z'n grote hit 'Tiny Dancer' uit 1971.
Lees verder

Philipsen wint na-Tourcriterium in Aalst voor Lampaert, beiden mengen zich nadien met biertje onder de fans
Jasper Philipsen heeft maandagavond, onder ruime publieke belangstelling, het 85e na-Tourcriterium van Aalst gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck haalde het na een sprint met drie van Yves Lampaert en de Welshman Geraint Thomas. Florian Vermeersch won de spurt met een achtervolgende groep van vier, voor Amaury Capiot, Edward Planckaert en Brent Van Moer.
Lees verder

Voormalig Noord-Iers premier David Trimble, die Nobelprijs voor Vrede kreeg, overleden
Voormalig Noord-Iers premier David Trimble is maandag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partij Ulster Unionist Party gemeld, schrijft de 'BBC'.
Lees verder

55 vermoedelijke slachtoffers mensenhandel aan de slag op bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in Antwerpse haven
Het Antwerpse arbeidsauditoraat voert een onderzoek naar 55 mogelijke slachtoffers van mensenhandel op de grote bouwwerf van het chemiebedrijf Borealis in de Antwerpse haven. Dat melden De Tijd en Gazet van Antwerpen maandagavond.
Lees verder

Ghislaine Maxwell plots overgebracht naar laag beveiligde gevangenis in Florida
Ghislaine Maxwell (60), de voormalige partner van de Amerikaanse multimiljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein, is vrijdag plots overgebracht naar een laag beveiligde gevangenis in Florida. Dat blijkt uit documenten van het Federal Bureau of Prisons, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Amerikaanse federale gevangenissen.
Lees verder

Wagens en woning beschadigd na verschillende luide knallen in centrum Zaventem: gasontploffing of kwaad opzet?
In het centrum van Zaventem hebben verschillende wagens en een woning maandagavond laat schade opgelopen door minstens twee ontploffingen. Het is nog onduidelijk wat er juist gebeurd is, maar buren zagen twee jongeren vluchten.
Lees verder

Zaventem opgeschrikt door luide knallen: gasontploffing of kwaad opzet?
In het centrum van Zaventem hebben verschillende wagens en een woning maandagavond laat schade opgelopen door minstens twee ontploffingen. Het is nog onduidelijk wat er juist gebeurd is, maar buren zagen twee jongeren vluchten.
Lees verder

IN BEELD. Grote mensenzee daagt op voor 'Tien Om Te Zien'
'Tien Om Te Zien' is ook deze zomer terug, en wel vanavond voor het eerst. Vorig jaar was de eenmalige comeback zo'n overweldigend succes, dat VTM besliste deze zomer 8 shows op te nemen. Op de zeedijk van Westende.
Lees verder

Biden zegt aan beterhand te zijn na coronabesmetting en verzekert: "VS zullen geen recessie doormaken"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft verklaard dat zijn land geen recessie zal doormaken. "Ik denk dat we geen recessie zullen kennen", zei hij maandag aan journalisten. Hij verzekerde hen gelijk dat hij zich veel beter voelt na zijn coronabesmetting van vorige week.
Lees verder

Nu ook Kim Kardashian en Kylie Jenner misnoegd over nieuwe Instagram-update: "Stop met proberen TikTok te zijn"
Je merkte het misschien al op: Instagram lijkt sinds een recente update wel erg op TikTok. Gebruikers lieten daarover al massaal negatieve recensies achter op appwinkels. Nu laten ook Kylie Jenner (360 miljoen volgers) en Kim Kardashian (326 miljoen volgers) hun frustratie blijken in hun Instagram Stories.
Lees verder

Vrachtwagen van Nederlands leger met tank erop ramt geluidsscherm langs snelweg richting Utrecht
Een vrachtwagen met daarop een tank van het Nederlandse regering is maandagmiddag op de A12-snelweg bij Reeuwijk in de provincie Zuid-Holland tegen een geluidsscherm gereden. Een lekke band van de vrachtwagen is de oorzaak van het ongeluk. De chauffeur van het voertuig is bij het ongeluk gewond geraakt aan zijn hoofd en ter plekke behandeld.
Lees verder

Twee doden bij schietpartijen in de buurt van Vancouver
Bij verschillende schietpartijen in Langley, in de buurt van Vancouver, in het westen van Canada, zijn maandagochtend lokale tijd twee mensen gedood en twee anderen gewond geraakt. Dat meldt de politie, die de dader doodgeschoten heeft.
Lees verder

Kandidaat Brits premierschap Truss wil vakbonden aanpakken
Liz Truss, voormalig Brits buitenlandminister en kandidaat om Boris Johnson op te volgen als premier, wil stakingen door vakbonden aan banden leggen. Truss is van plan vandaag een aantal maatregelen daartoe aan te kondigen.
Lees verder

Jared Kushner, Trumps schoonzoon en toenmalig adviseur, had in 2019 schildklierkanker
Jared Kushner, de schoonzoon en toenmalig adviseur van oud-president Donald Trump, had in 2019 schildklierkanker. Dat schrijft hij in zijn autobiografie 'Breaking History: A White House Memoir', over zijn tijd in het Witte Huis, die volgende maand uitkomt en die persbureau Reuters deels kon inzien.
Lees verder

Exitpoll: nieuwe grondwet Tunesië aangenomen, ondanks lage opkomst
Kiezers in Tunesië hebben maandag in een referendum voor de nieuwe grondwet van president Kais Saied gestemd, maar de opkomst lag met zowat 25 procent van de kiesgerechtigden laag. Volgens een exitpoll van Sigma Conseil heeft 92 à 93 procent van de kiezers voor het aannemen van de grondwet gestemd. Omdat er geen drempelwaarde voor de opkomst is vastgelegd, wordt de grondwet aangenomen.
Lees verder

Zes doden bij bestorming hoofdkwartier VN-missie in oosten van Congo
Zes mensen zijn om het leven gekomen in de Democratische Republiek Congo, toen demonstranten het hoofdkwartier van de VN-missie in het oosten van Congo bestormden. Ze drongen maandag met geweld de gebouwen in de stad Goma binnen en vernielden of stalen meubilair. Dat hebben ooggetuigen gemeld aan het Duitse persagentschap dpa. De ordediensten hebben met traangas en geweerschoten gereageerd. Zes mensen kwamen daarbij om.
Lees verder