Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 juli 2022

De eerste bergrit komt eraan: hoe liggen de kaarten na één week Gouden Tour?

HLN
De eerste bergrit komt eraan: hoe liggen de kaarten na één week Gouden Tour?
Vandaag staat de eerste aankomst bergop op het programma. De renners trotseren La Planche des Belles Filles, waar Dylan Teuns in 2019 het zegegebaar mocht maken. Wie staat er goed voor? En welke renners moeten nu al achtervolgen? Je kan jouw Gouden Tour-ploeg nog tot 13.15 uur aanpassen.
Lees verder

Goed voor je cholesterol, gewicht en huid? Dokter Servaas licht toe of zeemos écht zo gezond is als men beweert
Erover lopen voelt glibberig en het wordt ook wel eens het onkruid van de zee genoemd. Zeemos, underdog van de natuur, wordt volop geprezen om zijn uiteenlopende gezondheidsvoordelen. Voor we ons volproppen met supplementen, poeders of gel van het goedje, gingen wij aankloppen bij dokter Servaas Bingé. "Zeemos is heel laag in calorieën en vet, maar bevat toch een groot palet vitaminen en mineralen."
Lees verder

Wegpiraat (20) krijgt zware straf na dollemansrit met achtervolging in Diksmuide, en dan moet politierechtbank nog komen: "De beelden zijn krankzinnig"
"Pure wegpiraterij." De rechter in Veurne was vrijdagochtend niet mals voor een 20-jarige bestuurder die een koppel veertigers enkele maanden geleden de schrik van hun leven bezorgde door hen kilometerslang te achtervolgen door Diksmuide. Daarbij haalde de man levensgevaarlijke manoeuvres uit. Hij kreeg een jarenlang rijverbod en een celstraf met uitstel. Al moet het verhaal ook nog een staartje krijgen in de politierechtbank... omwille van zijn eigen dashcam.
Lees verder

LIVE. Club Brugge betaalt 1 miljoen euro voor Japanner (21) die het onderbrengt bij Club NXT
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Dat wordt stilaan opletten: Van Aert moet zich verantwoorden bij jury na nieuwe waarschuwing voor weggooien bidon
Wout van Aert (27) moest zich deze voormiddag verantwoorden bij de wedstrijdjury. De groene man had namelijk een waarschuwing gekregen voor het weggooien van een bidon, een feit waarvoor hij eerder in deze Tour al eens bestraft werd.
Lees verder

Kamercommissie beveelt ontslag twee GBA-directeurs aan
De Kamercommissie Justitie beveelt het ontslag aan van twee directeurs bij de Gegevensbeschermingsautoriteit GBA. Dat verneemt Belga uit goede bron. Het gaat om David Stevens, de voorzitter van de GBA en de directeur van het Algemeen Secretariaat, en Charlotte Dereppe, de directeur van de Eerstelijnsdienst. Die laatste fungeerde als klokkenluidster in het dossier.
Lees verder

"Daders van passionele moorden zijn vaak narcisten": Vermassen over hoe een simpele ruzie kan leiden tot moord
In één week tijd werd Vlaanderen opgeschrikt door twee bloedige drama's als gevolg van een stukgelopen relatie. Verder onderzoek moet nog duidelijk maken wat Peter V.H. en S.D. bezielde, maar volgens toppleiter Jef Vermassen (75) zijn daders van passionele moorden vaak narcisten, zegt hij aan Dag Allemaal. "Ze kunnen het niet verkroppen dat hun ex iemand anders heeft. Dat soort mensen redeneert: 'Jij bent van mij!'"
Lees verder

Jef Vermassen kruipt in het hoofd van daders van passionele moorden: "Het zijn vaak narcisten"
In één week tijd werd Vlaanderen opgeschrikt door twee bloedige drama's als gevolg van een stukgelopen relatie. Verder onderzoek moet nog duidelijk maken wat Peter V.H. en S.D. bezielde, maar volgens toppleiter Jef Vermassen (75) zijn daders van passionele moorden vaak narcisten. "Ze kunnen het niet verkroppen dat hun ex iemand anders heeft. Dat soort mensen redeneert: 'Jij bent van mij!'"
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert, die waarschuwing krijgt voor opnieuw weggooien bidon, begeeft zich in groene trui richting start
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe vanaf 13u15 op de voet.
Lees verder

Stiptheid treinen neemt af in juni
In de maand juni is 88,2 procent van de treinen op tijd of met een vertraging van maximaal zes minuten aangekomen in Brussel of zijn eindstation. In mei dit jaar was de stiptheid nog 89,7 procent. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van spoornetbeheerder Infrabel. Vorig jaar in juni was er een stiptheid van 92,4 procent.
Lees verder

Nu Deense prins van 'misbruikschool' wordt gehaald: de grootste schandalen op koninklijke scholen
De Deense kroonprins Frederik (54) en zijn vrouw Mary (50) halen hun oudste zoon prins Christian (16) van de 'schandaalschool' waar hij les volgt. Ook hun 15-jarige dochter Isabella zal er niet worden ingeschreven, hoewel dat de bedoeling was. Er raakte bekend dat er op de campus sprake was van "systematische geweld, pesterijen en seksueel misbruik". Al is dat lang niet het enige schandaal op school waar royals bij betrokken raakten. Van gekochte diploma's tot lijfstraffen en zelfs pedofilie: ook deze schokkende wanpraktijken kwamen aan het licht.
Lees verder

Bekijk hier de eerste beelden van de spin- off 'Pretty Little Liars: Original Sin'
Vijf jaar geleden namen we afscheid van de populaire serie 'Pretty Little Liars'. Lang moesten de fans niet treuren, want daar waren de spin-offs al. In 2019 lieten ze 'The Perfectionists' op de wereld los, maar nu staat er een nieuw verhaal voor de deur: 'Pretty Little Liars: Original Sin'. De reeks is vanaf 28 juli te bekijken op Streamz.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Storm hervat groepstrainingen bij KV Mechelen - stapt Eupen straks in netwerk van PSG?
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Fans van 'Stranger Things' starten petitie: "Hij verdient het om terug te keren"
Het vierde seizoen van 'Stranger Things' maakt heel wat los bij de fans. Emoties à volonté als ze opnieuw afscheid moeten nemen van een geliefkoosd personage. Daar nemen de kijkers geen genoegen mee, vandaar dat ze een petitie starten om hem terug te brengen. Opgelet voor wie de laatste aflevering nog niet heeft gezien, spoiler alert.
Lees verder

Lydia Peeters stuurt systeem GAS-boetes voor lichte snelheidsovertredingen bij
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) stuurt het systeem van GAS-boetes voor lichte verkeersovertredingen bij. Een aantal administratieve vereenvoudigingen moeten het werk van de lokale besturen vergemakkelijken en moeten er ook voor zorgen dat buitenlandse overtreders beter gevat kunnen worden.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert, die waarschuwing krijgt voor opnieuw weggooien bidon, weer in het groen: "Primoz en Jonas helpen tot voet slotklim"
Tadej Pogacar pronkt sinds gisteren al in het geel, maar de eerste échte test bergop volgt pas vandaag. Het peloton trekt van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles, een aankomst die de laatste jaren wel vaker in het parcours opgenomen werd. Zet Pogacar op de steile stroken andermaal de puntjes op de i? Op deze pagina volgt u de zevende etappe vanaf 13u15 op de voet.
Lees verder

Oefenwedstrijd tussen eersteklassers wordt plots "risicomatch": "Rivaliteit kadert in incident met supportersvlag paar jaar geleden"
Een oefenwedstrijd tussen KV Oostende en SV Zulte Waregem op neutraal terrein in Oudenburg wordt bestempeld als… risicowedstrijd. In de praktijk betekent dat dat supporters van Zulte Waregem niet welkom zijn. "Het kadert allemaal in een incident tussen twee supportersclans in het verleden", aldus de burgemeester van Oudenburg.
Lees verder

Oefenwedstrijd tussen eersteklassers wordt plots risicomatch: "Paar jaar geleden was er een incident met een supportersvlag"
Een oefenwedstrijd tussen KV Oostende en SV Zulte Waregem op neutraal terrein in Oudenburg wordt bestempeld als… risicomatch. In de praktijk betekent dat dat supporters van Zulte Waregem niet welkom zijn. "Ik begrijp dat het vreemd klinkt", zegt de burgemeester van Oudenburg.
Lees verder

Hoe uitzonderlijk is een moord met vuurwapen op een Japans politicus?
Het ondenkbare is gebeurd in Japan: oud-premier Shinzo Abe (67) is overleden nadat hij werd neergeschoten tijdens een campagnespeech. NOS-correspondent Anoma Van Der Veere legt uit waarom een schietincident Japan op z'n grondvesten doet daveren. In het land bestaat noch wapengeweld, noch politiek geweld.
Lees verder

Inhalen over pechstrook en andere gevaarlijke fratsen van Mercedes en Porsche op E17
Donderdagavond rond 18u filmt een dashcam roekeloos rijgedrag op de E17. Dat gebeurt bij de afrit Lokeren aan het einde van de trajectcontrole richting Antwerpen.
Lees verder