Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

Dakbrand op Groen Kwartier veroorzaakt hevige rook

HLN
Dakbrand op Groen Kwartier veroorzaakt hevige rook
De brandweer moest maandagnamiddag uitrukken voor een stevige brand aan het Groen Kwartier. Het vuur was gelukkig snel onder controle. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

ANALYSE. Zouden we Salah Abdeslam vrijlaten als we daarmee een Belg kunnen redden?
De dreiging van het ayatollah-regime laait weer op. Dit weekend moest een samenkomst van de Iraanse oppositie in Europa uit schrik voor een aanslag afgelast worden. En dat terwijl België overweegt om een Iraanse terrorist terug te sturen naar zijn opdrachtgevers. Welke risico's houdt dat in?
Lees verder

Voor de smaak of puur functioneel: waarom eten we ijs uit een hoorntje?
Een romig bolletje ijs op een hoorntje: het is een combinatie die op een zomerse dag niet meer weg te denken is. Maar waarom krijgen we zo'n krokant hoorntje aangeboden: is het puur voor de smaak of heeft het echt een functie? En hoe zit het met het dunne koekje dat we bij ijs in een potje krijgen? Culinair historicus Lizet Kruyff, Staf Janssens van het Ijsboerke, Jochen Neyens van ijszaak De Potter en Mathieu Verdin van Australian Ice leggen uit.
Lees verder

OVERZICHT. Bosbranden teisteren heel Europa: zwartgeblakerde strandbedjes op Lesbos en gevaar door niet-ontplofte WOI-bommen in Slovenië
Brandweerlieden in heel Europa worstelen om hevige branden onder controle te krijgen. Vooral in Griekenland, Spanje en Slovenië leidt aanhoudende droge hitte tot forse branden, veelal met evacuaties van nabijgelegen gebieden tot gevolg. Ook toeristische gebieden lijden onder de branden. Sinds begin dit jaar is in heel Europa al een groter gebied getroffen dan in heel 2021.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Saunaclub Le Grand: de opvolger van Club Diana, op de grens van Zundert en Meer
Club Diana, de beroemdste privéclub van Nederland, is sinds ruim een week gesloten. De eigenaars zagen er na 44 jaar seksbusiness in het Nederlandse Zundert, net over de grens met Hoogstraten, geen brood meer in. "Legaal valt er in deze branche niet langer te werken", klonk het bij de uitbaters. Maar daar denken ze bij de pas geopende Saunaclub Le Grand – ook in Zundert trouwens – anders over.
Lees verder

18 doden bij overstromingen in Afghanistan
Bij overstromingen in Afghanistan zijn de afgelopen drie dagen achttien doden gevallen, 25 andere mensen raakten gewond. Dat hebben de autoriteiten maandag meegedeeld.
Lees verder

BV 24/7. Bekend Vlaanderen is klaar voor 'Tien om te zien' en Natalia maakt een romantisch boottochtje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Marianne Vos slaat dubbelslag in chaotische etappe in Tour de France Femmes, favoriete Marta Cavalli komt ten val
Marianne Vos heeft de tweede etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. De Nederlandse veroverde meteen ook het geel. In de finale gingen er heel wat rensters tegen de grond, waaronder favoriete Marta Cavalli.
Lees verder

Marianne Vos slaat dubbelslag in chaotische etappe in Tour de France Femmes, favoriete Marta Cavalli geeft op na val
Marianne Vos heeft de tweede etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. De Nederlandse veroverde meteen ook het geel. In de finale gingen er heel wat rensters tegen de grond, waaronder favoriete Marta Cavalli. De Italiaanse stapte uit de wedstrijd.
Lees verder

Veronderstelde aanslagpleger homoclub Oslo blijft in voorlopige hechtenis
Een maand na de dodelijke schietpartij aan een homobar in Oslo blijft de van terreur verdachte veronderstelde dader in een politiecel.
Lees verder

Lea Michele praat na 9 jaar emotioneel over overleden 'Glee'-collega en vriend Cory Monteith
'Glee'-actrice Lea Michele (35) heeft tijdens een optreden over haar overleden vriend Cory Monteith gesproken. Hij stierf in 2013 op 31-jarige leeftijd aan een overdosis. Het komt zelden voor dat Lea Michele praat over de situatie, maar tijdens haar optreden op haar tour 'Lea Michele, Life in Music' koos ze ervoor omdat wel te doen. Ze praat over hoe het was om over hem te zingen in de aflevering waarin ze afscheid namen van Cory en zijn personage Finn in de serie.
Lees verder

'Titanic'-ster David Warner overleden op 80-jarige leeftijd
De Britse acteur David Warner is overleden op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was voornamelijk bekend door zijn rol als Spicer Lovejoy in de kaskraker 'Titanic'.
Lees verder

Artsen mogen behandeling van Archie Battersbee (12) stopzetten, oordeelt Brits beroepshof
Dokters van het Royal London-ziekenhuis mogen de beademing van Archie Battersbee, de 12-jarige Britse jongen die sinds april in een kunstmatige coma ligt en het onderwerp is geworden van een juridisch geschil, stopzetten. Dat heeft het hof van beroep in Londen beslist.
Lees verder

Gerecht onderzoekt verdacht overlijden van 81-jarige vrouw op camping in Koksijde
Op camping 't Liefoord in Koksijde is maandag het levenloze lichaam van een 81-jarige vrouw aangetroffen aan een caravan. Het gerecht gaat voorlopig uit van een verdacht overlijden.
Lees verder

Dief steelt levende kreeft uit restaurant in Straatsburg
Een ongebruikelijke diefstal in de Elzas. Vrijdag heeft de Franse politie een man aangehouden in Straatsburg die meerdere diefstallen zou hebben gepleegd in winkels, maar in zijn zak troffen ze ook een levende kreeft aan. Die jatte hij uit een restaurant in het historische centrum van de stad.
Lees verder

Na immense populariteit: Camille kondigt nieuwe tour aan voor 2023
Het succes van Camille Dhont (21) lijkt geen grenzen te kennen. De zangeres schuimt deze zomer heel wat podia af, en daar doet ze volgend jaar nog een nieuwe tour bovenop.
Lees verder

Von der Leyen spoort lidstaten aan tot energiesolidariteit : "een fundamenteel beginsel van de EU"
De voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen waarschuwt dat ook de Europese landen die minder afhankelijk zijn van Russisch gas zo veel mogelijk energie moeten besparen. De Europese economieën zijn onderling nauw verweven en een gascrisis zou élke lidstaat treffen, zei ze maandag aan het Duitse persagentschap DPA. "Energiesolidariteit is een fundamenteel beginsel van de EU."
Lees verder

KOERS KORT. Oppermachtige De Lie klopt Girmay in Ronde van Wallonië - Ganna ziet af van werelduurrecordpoging
Arnaud De Lie heeft nogmaals zijn talent geëtaleerd. De 20-jarige Waal van Lotto-Soudal was op een pittige aankomst in de Ronde van Wallonië duidelijk de snelste van het peloton. Biniam Girmay moest vrede nemen met de tweede plek, Axel Laurance werd derde. Voor De Lie is het zijn zevende overwinning van het seizoen. Robert Stannard behield zijn leiderstrui.
Lees verder

Filipijnse president sluit nieuwe lockdown uit
De Filipijnse president Ferdinand Marcos Junior heeft vandaag in zijn eerste officiële toespraak voor het congres verklaard dat het land niet meer in lockdown gaat.
Lees verder

"Ik zat totaal niet op dezelfde golflengte als de mensen die de beslissingen namen": dit zijn de filmgeheimen van 'Spartacus'
Films... ze laten ons lachen, huilen en huiveren. Ze ontspannen of laten ons op het randje van onze stoel zitten. Ze nemen ons mee naar een wereld die niet de onze is of die net heel herkenbaar is. Deze zomer proberen we achter de geheimen van de beste filmklassiekers te komen. Wat krijgen we niet te zien op het grote scherm? Deze week: 'Spartacus'.
Lees verder