Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 juli 2022

Crevits steekt 1,7 miljoen in nieuw systeem voor kinderopvang: inspectierapporten en klachten komen online

HLN
Crevits steekt 1,7 miljoen in nieuw systeem voor kinderopvang: inspectierapporten en klachten komen online
Vlaams minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits investeert ruim 1,7 miljoen euro voor de uitbouw van een performanter elektronisch dossierbeheer voor de opvolging van de kinderopvang. Concreet zal alle informatie over inspectie en handhaving terug te vinden zijn op één plaats. Het vernieuwde systeem moet volgens minister Crevits helpen om problemen sneller op te sporen en aan te pakken.
Lees verder

Anne (73) gruwt van de warme, voor Martine (61) kan het niet warm genoeg zijn: "We hebben een appartement in Spanje, heb een zonneallergie"
Anne (73) heeft een appartement in Spanje, maar ze verfoeit hitte en heeft ook nog eens een zonne-allergie. Martine (61) is haar tegenpool: van zon en warmte leeft ze op, zelfs voor een looptochtje bij 30 graden draait ze haar hand niet om. De twee dames op de (bloedhete) rooster.
Lees verder

Noodopvang asielzoekers komt op militair domein in Berlaar
De 750 extra plaatsen voor asielzoekers komen op de terreinen van Defensie in de Antwerpse gemeente Berlaar. Dat heeft de federale regering beslist, in overleg met de CD&V-burgemeester, schrijft De Tijd zaterdag. Het is niet zeker of het geplande containerdorp, dat de noodopvang zo snel mogelijk moet vervangen, ook in Berlaar komt.
Lees verder

Om een waterbom in Vlaanderen te vermijden, moet de overheid 'nu' 10 stappen nemen: "Het is nu of te laat"
Een 'watercommissaris', nauwkeurige weersvoorspellingen en als het écht moet: onteigeningen. Om te vermijden dat een waterbom in Vlaanderen tot 86.000 vernielde huizen en 8 miljard euro schade leidt, leggen 18 waterexperts een 10-puntenplan op tafel.
Lees verder

Hij heeft 3 miljoen volgers op 'TikTok' en een wereldhit op zijn naam, maak kennis met Benson Boone
Na 'American Idol' en TikTok, verovert zanger Benson Boone (20) nu de hele wereld. Met hits als 'Ghost Town' en 'In The Stars' wordt hij grijsgedraaid op de populaire radiozenders. Had hij dat plotse succes verwacht, en wat zijn zijn ambities voor de toekomst? Showbits-reporter Jarne kon hem spreken.
Lees verder

Frans Bauer door het dolle heen door opmerking van Mick Jagger: "Hij zong ook al 'Heb je even voor mij'!"
"Dit overkomt toch niemand?!" Frans Bauer (48) gelooft nog steeds niet helemaal dat hij werd genoemd door Rolling Stones-zanger Mick Jagger (78). "Blij dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer", riep Jagger in zijn beste Nederlands door de Johan Cruijff ArenA. Het is érg bijzonder dat de frontman heeft geoefend op het uitspreken van zijn naam, vertelt een uitgelaten Bauer aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb hen een privéberichtje gestuurd om hen te bedanken."
Lees verder

"Ik hoef geen perfecte groep": het eerste grote interview met Carl Hoefkens, de nieuwe coach van Club Brugge
"Gelukkig ben ik altijd rechtdoor geweest." Carl Hoefkens, plots T1 bij Club, is niet onder de indruk van het grote avontuur: "Ik heb mij nog geen moment zorgen gemaakt." De nieuwe coach onder andere over welke accenten hij wil leggen en z'n manier van communiceren.
Lees verder

WEERBERICHT. Droog weekend met verdwaalde druppels en temperaturen tot 25 graden
Zaterdag en zondag blijven grotendeels droog, al kunnen hier en daar wat verdwaalde druppels vallen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Tot anderhalf jaar wachten voor een tandbeugel, een gevolg van corona
De wachttijd voor een tandbeugel loopt op tot anderhalf jaar en meer. Die vertraging is een gevolg van corona, en van een tekort aan orthodontisten. De beroepsvereniging ziet weinig beterschap in de eerste tien jaar. Er snel bij zijn is de boodschap, vooral voor ouders. De ziekenkas betaalt beugels na het dertiende levensjaar niet terug.
Lees verder

Rusland zet bombardementen in Donetsk verder: "Volledige frontlijn onophoudelijk beschoten"
Het Russische leger zet zijn bombardementen in Donetsk, een regio in het oosten van Oekraïne, onverminderd verder. Dat zegt gouverneur Pavlo Kyrylenko.
Lees verder

INTERVIEW. Allan Peiper (62), de man achter het eerste Tour-succes van Pogacar, neemt na zeven jaar kankerbehandeling afscheid van het peloton: "Ik heb een gezegend leven"
Afgelopen winter heeft Allan Peiper afscheid genomen van het wielrennen, van zijn ploeg UAE en van Tadej Pogacar. Zeven jaar kankerbehandeling hebben hun tol geëist. "Ik zei tegen mijn vriendin Katrien: 'Ik kan dit niet meer'. Ze zei: 'Waarom stop je niet na Parijs-Roubaix?' Het was alsof het licht aan ging." En nu gaat het leven verder. Hij is getrouwd, er komt een nieuw huis en plannen worden gemaakt voor crisisopvang voor kinderen.
Lees verder

Voormalig onderminister Kemi Badenoch wil Boris Johnson opvolgen als premier
De voormalige Britse onderminister van Gelijke Kansen Kemi Badenoch wil Boris Johnson opvolgen als partijleider van de Conservatieve Partij en bijgevolg als premier. De 42-jarige Badenoch heeft zaterdag haar kandidatuur aangekondigd.
Lees verder

Pepinster, tegen wil en dank symbool van de overstromingen. "Wat ben ik ermee om te blijven huilen? Ja, het was erg, maar je moet vooruit"
Mensen op het dak van hun instortende huizen, urenlang. En nadat het water was weggetrokken: slachtoffers in het puin, plunderaars, een winter in krotten zonder verwarming, drinkbaar water of elektriciteit. Maar ook: winkels in containers en cafés in tenten, omdat het leven, net als de rivier, nooit stopt. Het lelijkste en het mooiste, verenigd in een voorheen vergeten Ardeens plaatsje: Pepinster, tegen wil en dank symbool van de overstromingen van 14 juli 2021.
Lees verder

VERMOORDE ONSCHULD. Een jonge moeder knakt, waarna haar dochtertje (2) een gruwelijke dood sterft: "We moesten samen verbranden om in de hemel terecht te komen"
Een relatie die op de klippen loopt en studies die mislukken: in het vroege najaar van 2017 leidt die cocktail tot een onnoemelijk drama in het anders zo rustige dorpje Eppegem, in Vlaams-Brabant. In een barbecuestel vindt een oom het verkoolde lichaampje van peuter Pari (2) terug. Mama Julie M., dan 27 jaar, is er ook bij en stuikt neer. Twee jaar lang wacht ze in de cel op haar proces, dat er uiteindelijk nooit komt. "Elke dag kijkt ze nog naar de foto van haar dochtertje."
Lees verder

Eerste rode zaterdag op de weg voor vakantieverkeer
Dit weekend begint in vele regio's de schoolvakantie en start het bouwverlof. Dit brengt traditiegetrouw de eerste drukte mee op de Europese wegen. Zaterdag wordt meteen een rode dag. Dat blijkt uit een verkeersprognose van Touring en VAB.
Lees verder

500 kilometer en 8 optredens in één weekend: De Romeo's trappen razend drukke zomer af
Klaar voor hét record van deze zomer. Drie shows op zaterdag. Vijf op zondag. Goed voor meer dan dan 500 kilometer in hun busje en 10 uur op het podium. De Romeo's zijn met meer dan 60 optredens dé band de van de zomer en staan voor een waanzinnig weekend. "Dit is echt extreem."
Lees verder

'Minister van Geluk' Ons Jabeur kan als eerste Arabisch-Afrikaanse vrouw een grandslam winnen: "Ik wil een inspiratie zijn voor mijn continent"
Het Arabisch sprookje van Ons Jabeur (WTA 2) kan vandaag een happy end krijgen met een eerste grandslamtitel op Wimbledon. De 27-jarige Jabeur - in eigen land bekend als 'de Minister van Geluk' - is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en geloof. "Op mijn zesde wilde ik al Roland Garros winnen. Iedereen lachte daarmee. Maar goed dat ik naar niemand luisterde", zei Jabeur, de eerste Arabische en Afrikaanse grandslamfinaliste.
Lees verder

De 'Rambo' van het football op zijn veertiende: jongen met indrukwekkende fysiek nu al op radar van NFL-clubs
'Hulk' op zijn veertiende. 136 kilogram, droog aan de haak. De Amerikaan Tyler Parker is te jong om ook nog maar te beginnen zijn rijbewijs te halen, maar heeft wel de borstkas waarop menig NFL-speler jaloers is.
Lees verder

Op zijn veertiende de 'Rambo' van het football: jongen met indrukwekkende fysiek nu al op radar van NFL-clubs
'Hulk' op zijn veertiende. 136 kilogram, droog aan de haak. De Amerikaan Tyler Parker is te jong om ook nog maar te beginnen zijn rijbewijs te halen, maar heeft wel de borstkas waarop menig NFL-speler jaloers is.
Lees verder

'The Sopranos'-acteur Tony 'Paulie' Sirico (79) overleden
De Amerikaanse acteur Tony Sirico, vooral bekend van zijn rol als Paulie 'Walnuts' Gualtieri in 'The Sopranos', is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat hebben zijn familie en een voormalige collega vrijdagavond bekendgemaakt. De acteur was al een tijdje ziek.
Lees verder