Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 juli 2022

Charles Leclerc triomfeert in Oostenrijk, Max Verstappen moet vrede nemen met tweede plek - Carlos Sainz valt uit doo...

HLN
Charles Leclerc triomfeert in Oostenrijk, Max Verstappen moet vrede nemen met tweede plek - Carlos Sainz valt uit door brand in bolide
Charles Leclerc heeft de GP van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Monegask was duidelijk de snelste. Zijn ploegmaat Carlos Sainz leek op weg naar de tweede plek, maar brand in zijn bolide besliste daar anders over. Max Verstappen werd tweede, Lewis Hamilton derde.
Lees verder

België gaf bevel over bewakingsmissie Straat van Hormuz door aan Italië
België heeft aan Italië het bevel overgedragen over de Europese maritieme bewakingsmissie in de Straat van Hormuz (EMASOH). Die opdracht werd de voorbije vier maanden volbracht vanuit een hoofdkwartier in een Franse marinebasis in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), aldus het ministerie van Defensie.
Lees verder

BV 24/7. Mathieu Terryn is exact één jaar getrouwd en Gunther Levi geniet van het zeetje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Minimaal één op de tien renners zal het zitten hebben": alle renners ondergaan meteen na de aankomst Covid-test en dat baart hen zorgen
Super sunday in de Tour, maar niet enkel om sportieve redenen. Meteen na afloop van de rit naar Chatel moeten alle renners een Covid-test ondergaan. Het baart veel ploegen en renners zorgen. Zorgt Covid voor een schifting in het Tour-peloton? "Er zullen zeker jongens naar huis moeten. Indien Pogacar nog eens twee helpers verliest, zit hij in de penarie."
Lees verder

Alle renners ondergaan meteen na de aankomst Covid-test en dat baart hen zorgen: "Minimaal één op de tien renners zal het zitten hebben"
Super sunday in de Tour, maar niet enkel om sportieve redenen. Meteen na afloop van de rit naar Chatel moeten alle renners een Covid-test ondergaan. Het baart veel ploegen en renners zorgen. Zorgt Covid voor een schifting in het Tour-peloton? "Er zullen zeker jongens naar huis moeten. Indien Pogacar nog eens twee helpers verliest, zit hij in de penarie."
Lees verder

Cruiseschip neemt gestrande Belgen op Spitsbergen mee naar huis
Zowat 120 reizigers die door de pilotenstaking bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS gestrand waren op het Noorse eiland Spitsbergen kunnen meevaren met een cruiseschip van Tui Cruises. Naast Australiërs, Colombianen, Denen, Duitsers en Fransen zullen er ook enkele landgenoten aan boord gaan. Zeven reizigers zijn jonger dan 14 jaar.
Lees verder

Man en vrouw uit kar geslingerd door op hol geslagen paard in Linden, vrouw in levensgevaar
Vanmorgen is een paard met kar op hol geslagen in de Prinsendreef in Linden, een deelgemeente van Lubbeek. Een 45-jarige man en een 40-jarige vrouw werden uit de kar geslingerd en kwamen tegen een muur terecht.
Lees verder

Winkelcentrum waar schietpartij Kopenhagen plaatsvond maandag weer open
Iets meer dan een week na de schietpartij met drie doden in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen, zal het winkelcentrum Field's maandag de deuren weer openen. Dat heeft de politie zondag bevestigd.
Lees verder

LIVE (18u). Bondscoach Serneels verrast met systeem - Kunnen de Red Flames Ijsland verslaan in openingswedstrijd?
Om 18u is het zover. Dan beginnen de Red Flames aan hun EK voetbal. Tegenstander is IJsland. Nadien volgen Frankrijk (14/07 om 21u) en Italië (18/07 om 21u). In onderstaande liveblog zit op de eerste rij voor al het nieuws uit Engeland.
Lees verder

LIVE (18u). Bondcoach Serneels verrast met systeem - Kunnen de Red Flames Ijsland verslaan in openingswedstrijd?
Om 18u is het zover. Dan beginnen de Red Flames aan hun EK voetbal. Tegenstander is IJsland. Nadien volgen Frankrijk (14/07 om 21u) en Italië (18/07 om 21u). In onderstaande liveblog zit op de eerste rij voor al het nieuws uit Engeland.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Jungels valt aan op de Col de la Croix en gaat solo, Van Aert gegrepen
Een oersterke Bob Jungels reed op de Col de la Croix weg van zijn medevluchters. De Luxemburger probeert het peloton af te houden. Het zou een deugddoende overwinning zijn na enkele moeilijke jaren.
Lees verder

RECENSIE. 'Black Bird': "Zonder de regie van Roskam was de eerste aflevering meteen ook onze laatste geweest"
Michaël Roskam zal onderhand wel vermoeden dat er een vloek op hem rust. Iedere keer de Belgische regisseur een script van Dennis Lehane verfilmt, gaat de grootste naam uit de cast kort daarna de pijp uit. Zo verging het 'The Sopranos'-vedette James Gandolfini met 'The Drop' en nu ook 'Goodfellas'-icoon Ray Liotta met de nieuwste Apple TV+-reeks 'Black Bird'. Maar alle sentimentaliteit aan de kant: is deze waargebeurde misdaadreeks, over een veroordeelde cokedealer die een vermeende seriemoordenaar een bekentenis moet ontlokken om zo z'n eigen opgesloten hachje te redden, er ook één die u absoluut moet gezien hebben? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Danseres (16) ontsnapt aan drama nadat ze live op televisie wordt geraakt door vuurpijl: "Maar we gebruiken die al ruim 20 jaar niet meer, net omdat we de gevaren kennen"
Een 16-jarig meisje uit Brugge is zondagochtend aan een drama ontsnapt nadat ze op het strand van Blankenberge werd geraakt door een vuurpijl tijdens de traditionele zeezegening. Het was een jobstudent-redder die de vuurpijl afstak. Iedereen, de redder incluis, ging er evenwel vanuit dat de jongeman een handstakellicht in zijn handen had. In werkelijkheid bleek het een echte vuurpijl te zijn. Het tafereel was bovendien live te zien op televisie. "Waarom werden er toch echte vuurpijlen geleverd? Dat is de grote vraag waar we graag een antwoord op willen", zegt hoofdredder Tom Cocle.
Lees verder

Amanda Bynes niet langer verloofd met Paul Michael, koppel is wel nog samen
Amanda Bynes (36) en haar partner Paul Michael hebben hun verloving verbroken. Volgens een bron vormen de twee wel nog steeds een koppel. "De beslissing kwam iets te snel", klinkt het in 'Entertainment Tonight'.
Lees verder

Groeiende extremistische cultuur bij politiekorpsen in heel Europa, waarschuwt onderzoek
Politiediensten in heel Europa hebben te lijden onder een groeiende "cultuur van extremisme", aldus een rapport dat is opgesteld door het Institute of Race Relations (IRR). In het rapport wordt gewaarschuwd voor een toename van het aantal agenten dat online racistische en extreem-rechtse inhoud deelt en dat in heel Europa.
Lees verder

Van Grieken: "Confederalisme is grootste politieke leugen van afgelopen tien jaar"
Het confederalisme is de grootste politieke leugen van de afgelopen tien jaar. Dat heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gezegd tijdens de Sporenviering in Brugge, het feest van de partij voor de Vlaamse feestdag op 11 juli. Hij pleit voor een Vlaamse onafhankelijkheid door middel van een unilaterale beslissing.
Lees verder

Corona op de loer in de Tour: hoe werkt de testprocedure precies?
Het wordt bibberen en beven voor de Tourploegen. Vandaag ondergaan alle renners een Covid-test. Maar hoe werkt de testprocedure precies? Wij zetten alles op een rij.
Lees verder

Oproep tot staking bij Amazon in Duitsland
De Duitse vakbond Verdi heeft de werknemers van zeven distributiecentra van de Amerikaanse internetwinkelreus Amazon in Duitsland opgeroepen om vanaf maandagochtend het werk neer te leggen. Verdi eist dat de werknemers meer loon krijgen. Volgens Amazon zal de staking de leveringen aan klanten niet hinderen.
Lees verder

De wedersopstanding van Bob: oersterke Jungels rondt een prachtige solo af, Van Aert toont zich opnieuw en breidt voorsprong in de strijd om de groene trui uit
Bob Jungels heeft de negende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Hij won na een fenomenale solo. Thibaut Pinot kwam nog erg dicht, maar moest zijn meerdere erkennen in de sterke Luxemburger en werd uiteindelijk pas vierde. Wout van Aert zat in de vlucht van de dag en pakte weer twintig punten in de strijd om de groene trui.
Lees verder

Twee fietsers zwaargewond na val in Schoten, man in levensgevaar: "Vermoedelijk zijn ze in elkaar gehaakt"
Twee fietsers zijn zondagnamiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Botermelkbaan. De twee, een koppel, zijn vermoedelijk in elkaar gehaakt en daarbij zwaar ten val gekomen.
Lees verder