Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 juli 2022

CELEB 24/7. John Legend hangt de toerist uit en Selena Gomez vierde haar verjaardag met Taylor Swift

HLN
CELEB 24/7. John Legend hangt de toerist uit en Selena Gomez vierde haar verjaardag met Taylor Swift
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van Seck tot Lamkel Zé: Antwerpse B-ploeg is liefst 12,5 miljoen waard (en da's drie miljoen meer dan Seraing)
Ondanks de Europese tegenvaller tegen Drita begint Antwerp zondag als één van de te kloppen teams aan de competitie. De weelde op de Bosuil is momenteel zo groot dat coach Mark van Bommel zelfs een halve eersteklasseploeg naar de B-kern kon sturen. Geschatte marktwaarde: dik twaalf miljoen euro. "Knopen doorhakken is altijd moeilijk", aldus trainer Van Bommel. "Maar het is een zakelijke keuze en geen persoonlijke."
Lees verder

AG-NXTG hoopt gevestigde waarden het vuur aan de schenen te leggen in Tour, Jolien D'hoore: "Mogelijkheden om etappes te winnen"
AG-NXTG is de jongste ploeg in het Tour-peloton, maar zeker niet de minst ambitieuze. Sponsor AG Insurance geeft de HLN-lezers de komende dagen een een unieke blik achter de schermen van de Tour de France Femmes via een videoreeks van de ploeg.
Lees verder

Twee tieners kritiek na crash met motor in Hasselt
In de Mombeekdreef in Hasselt is zaterdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Een motorfiets ging tegen de vlakte. Twee tieners van 16 en 17 raakten zwaargewond.
Lees verder

Zware brand vernielt opslagplaats in Lot: Civiele Bescherming helpt brandweer bij bluswerken
De Bergensesteenweg is zondagochtend op de grens van Lot en Sint-Pieters-Leeuw een hele tijd afgesloten geweest na een brand in een loods.
Lees verder

Woningen in Californië in lichterlaaie door natuurbrand, duizenden mensen geëvacueerd
Een natuurbrand in Mariposa County, in de Amerikaanse staat Californië, bedreigt duizenden woningen. De brand is een van de grootste natuurbranden die dit jaar al in de regio heeft gewoed. De brand brak vrijdagmiddag (lokale tijd) uit en heeft zich verspreid tot een gebied van ruim 2.500 hectare. Volgens de brandweer zijn gisteren ruim 6.000 mensen uit de omgeving geëvacueerd.
Lees verder

Rusland bevestigt "militaire infrastructuur" te hebben vernietigd bij raketaanval op haven Odesa
Russische raketten hebben zaterdag "militaire infrastructuur" verwoest in de haven van Odesa, die cruciaal is voor de export van Oekraïens graan. Dat heeft de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd. Oekraïne heeft melding gemaakt van beschietingen van de haven met kruisraketten, en ook van gewonden en een inslag in een kunstmuseum in de stad en bij graansilo's in de haven, maar Rusland heeft in een reactie ontkend daar iets mee te maken te hebben.
Lees verder

Rusland bevestigt "militaire infrastructuur" te hebben vernietigd bij raketaanval op haven Odessa
Russische raketten hebben zaterdag "militaire infrastructuur" verwoest in de haven van Odessa, die cruciaal is voor de export van Oekraïens graan. Dat heeft de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd.
Lees verder

De kunst van het tafeldekken: Zo doe je aan 'tablescaping'. "Tafellinnen oubollig? Ik bewijs het tegendeel"
Van een mooie tafel kan je niet eten, luidt het spreekwoord. Maar daar zijn wij het, net zoals Morgane Van Marcke, pertinent mee oneens. Ze is de acteur van het boek 'The Radiant Table', een kei in 'tablescaping' en net die gave deelt ze nu met ons. Ze tipt hoe je je tafel op een originele manier kan dekken, zodat je je vingers erbij aflikt. "Een mooi gedekte tafel kan je vergelijken met een kunstwerk." À table!
Lees verder

De marginal gain waar niemand specifiek mee bezig is, maar enorme winst kan opleveren: hoe sprinters baat hebben bij een spelletje Jungle Speed
We hebben het nagevraagd bij Alpecin-Deceuninck en Lotto-Soudal: geen renner is er systematisch mee bezig. En toch kan het een wereld van verschil betekenen. Waarom hebben coureurs er baat bij om Jungle Speed te spelen en zo hun oog-hand en oog-beencoördinatie te trainen? "Sprinters moeten in een fractie van een seconde beslissen wanneer ze aanzetten. Die reactiesnelheid is perfect trainbaar." En dat gaat zo.
Lees verder

"Grazie Dries": sprookjeshuwelijk tussen Mertens en Napoli is over en uit, nu voorzitter en club 'm bedanken en het beste wensen
De arrivederci van de voorzitter. Terwijl het kamp-Mertens hun versie van de feiten voor zichzelf houdt, heeft Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis zijn topschutter aller tijden uitgezwaaid. Wat hem betreft is het sprookjeshuwelijk tussen Napels en Dries Mertens (35) over: "Ik bood eerst 1,8 miljoen, dan 2 en uiteindelijk 2,4 miljoen netto. Maar hij weigerde."
Lees verder

LIVE TOUR. Krijgen we op de Champs-Elysées een nieuw duel Van Aert-Philipsen?
Na ruim drie weken koers is het tijd voor het slotakkoord van deze Tour, met een traditionele aankomst op de Champs-Elysées in Parijs. Onderweg wacht het peloton één beklimming van vierde categorie en acht plaatselijke rondes in de hoofdstad. Boekt Wout van Aert de zevende overwinning voor Jumbo-Visma in deze Ronde van Frankrijk, pakt Jasper Philipsen zijn tweede ritzege of gaat een andere snelle man met de oppergaai aan de haal? Volg de 21ste etappe hier LIVE!
Lees verder

Laura Tesoro kampt met stemproblemen: "Voorlopig mag ik niet praten of zingen"
Laura Tesoro (25) heeft last van stemproblemen. Dat heeft de zangeres zelf laten weten op Instagram. "Ik mag niet praten, sorry", staat er onder meer te lezen. Of Laura komende week de presentatie van 'Tien Om Te Zien' mee voor haar rekening kan nemen, is nog niet bekend.
Lees verder

Je penis verlengen: kan dat en heeft het zin? Uroloog: "Partners hebben vooral een probleem met het gezeur over de penis, niet met de grootte ervan"
Pillen, stretchapparaten, bedenkelijke – en dure – chirurgische ingrepen ... Sommige mannen hebben heel wat over voor de jacht op enkele centimeters meer penis. Maar kan je het 'penseel van de liefde' effectief verlengen? Wat zijn je opties? Waar schuilen de gevaren? En vooral: is dat allemaal wel nodig? We vroegen het aan uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent).
Lees verder

Selena Gomez is op haar dertigste helemaal klaar voor de ware: "Ik snak naar een relatie. Op dit moment is elke man oké voor mij"
Selena Gomez werd deze week 30 en daar is de zangeres en actrice niet rouwig om, zo weet 'Story'. Met veel plezier neemt ze afscheid van haar jaren als twintiger, die getekend werden door depressies, paniekaanvallen en vervloekte relaties met wereldsterren. Toch kijkt Gomez hoopvol naar de toekomst en wil ze zich graag settelen. "Maar soms slaat de angst toe en denk ik: ik blijf alleen."
Lees verder

De avond van de laatste kans: vijf tips voor de Gentse Feesten op zondag
Waar naartoe op de Feesten? Het aanbod is zo uitgebreid, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Er zijn gewèldige binnenvoorstellingen, maar daarvoor had je al eerder kaarten moeten kopen. Geen nood, er zijn ook heel wat gratis optredens op zondag 24 juli!
Lees verder

Situatie in haven van Dover weer normaal na dagen vol verkeerschaos
De verkeersstroom in en rond de Britse haven in Dover verloopt opnieuw "normaal" nadat lange wachtrijen de vakantie-uittocht dagenlang bemoeilijkten.
Lees verder

Congo veilt olie- en gasvergunningen in bedreigd gorillagebied
De Democratische Republiek Congo heeft aangekondigd dat het volgende week olie- en gasvergunningen zal veilen in een ernstig bedreigd gorillagebied. Maandag zei minister Didier Budimbu dat de DRC de veiling uitbreidde met twee gebieden die overlappen met het nationale park Virunga, een Unesco-werelderfgoedlocatie waar de laatst overgebleven berggorilla's op aarde leven.
Lees verder

Ozzy Osbourne voelt zich weer goed na zware operatie: "Hij heeft geen pijn meer"
Het gaat weer stukken beter met Ozzy Osbourne (73). Midden juni onderging de zanger een zware operatie aan zijn nek, maar de ingreep was duidelijk succesvol. Osbourne heeft namelijk zelf laten weten dat hij zich een stuk beter voelt.
Lees verder

Turkije maakt werk van coördinatiecentrum graandeal met Rusland en Oekraïne in Istanboel
Het coördinatieteam van de Verenigde Naties, Oekraïne, Rusland en gastland Turkije voor het uitvoeren van de 'graandeal' komt volgens Turkse media in de campus van de Nationale Defensie-universiteit, ongeveer 7 kilometer ten noorden van het centrum van Istanboel. Het coördinatiecentrum, het zogeheten "graanbureau", staat straks onder leiding van een Turkse admiraal. Er zouden in totaal twintig afgevaardigden komen te werken.
Lees verder