Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 juli 2022

Camille, Kabouter Plop en zelfs Opium: deze artiesten laten de zeedijk meezingen tijdens eerste opnames van ‘Tien O...

HLN
Camille, Kabouter Plop en zelfs Opium: deze artiesten laten de zeedijk meezingen tijdens eerste opnames van 'Tien Om Te Zien'
Volgende week is het eindelijk zover en zakt 'Tien Om Te Zien' weer af naar de zeedijk in Westende. Anne, Willy, Laura en Aaron staan alvast te popelen van ongeduld en ook de eerste artiesten zijn er volledig klaar voor. Zo zijn Camille, Kabouter Plop en zelfs Opium al zeker van de partij.
Lees verder

Camille, Kabouter Plop en zelfs Opium: deze artiesten treden aan tijdens eerste opnames van 'Tien Om Te Zien'
Volgende week is het eindelijk zover en zakt 'Tien Om Te Zien' weer af naar de zeedijk in Westende. Anne, Willy, Laura en Aaron staan alvast te popelen van ongeduld en ook de eerste artiesten zijn er volledig klaar voor. Zo zijn Camille, Kabouter Plop en zelfs Opium al zeker van de partij.
Lees verder

Arbeidseconoom Stijn Baert niet mals voor pensioenhervorming: "Koterij op koterij"
Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is niet mals voor het pensioenakkoord dat de federale regering vannacht heeft bereikt. "Het zijn koterijen bovenop de koterijen die er al waren", reageert Baert teleurgesteld bij 'VTM Nieuws'. Hij vindt dat er een bijkomend akkoord nodig is, maar erg hoopvol klinkt de expert niet. "Een schijnhervorming", zo noemt Baert het nieuwe pensioenplan.
Lees verder

Arbeidseconoom Stijn Baert over pensioenhervorming: "Koterij op koterij"
Er ligt een nieuw pensioenplan op tafel. De federale ministers hebben er afgelopen nacht een akkoord over bereikt. Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is niet tevreden over het pensioenpakket. "Het zijn koterijen bovenop de koterijen die er al waren", reageert Baert teleurgesteld bij 'VTM Nieuws'. Hij vindt dat er een bijkomend akkoord nodig is, maar erg hoopvol klinkt de expert niet. "Een schijnhervorming", zo noemt Baert het nieuwe pensioenplan.
Lees verder

De straffe stoot is een feit: Anderlecht huurt Portugese spits Fabio Silva komend seizoen van Wolves
Anderlecht kan komend seizoen rekenen op de Portugese spits Fabio Silva. Dat bevestigt paars-wit. De 20-jarige jeugdinternational, die twee jaar geleden nog voor 40 miljoen van Porto naar Wolverhampton verhuisde, wordt voor één seizoen gehuurd van de Premier League-club. RSCA heeft geen aankoopoptie en Silva traint vanaf morgen mee.
Lees verder

Van vissersmandje naar it-bag: zo groeide de rieten tas van Jane Birkin uit tot een onbetwistbaar mode-icoon
De rieten tas bengelt aan de armen van alle fashionista's en celebs, maar hoe verwierf een veredelde vissersmand zo'n cultstatus? Alles begon met een Frans stijlicoon pur sang in de jaren zestig en de rest is modegeschiedenis. Ook de tijdsgeest is ernaar, vertelt moderedacteur David Devriendt. "Zo'n rieten tas doet denken aan ambacht en simpelere tijden. Het is pure nostalgie."
Lees verder

Hoe de vissersmand een it-bag werd: "Knoop er een sjaaltje aan voor de Parisienne/Tropezienne-look"
De rieten tas bengelt aan de armen van alle fashionista's en celebs, maar hoe verwierf een veredelde vissersmand zo'n cultstatus? Alles begon met een Frans stijlicoon pur sang in de jaren zestig en de rest is modegeschiedenis. Ook de tijdsgeest is ernaar, vertelt moderedacteur David Devriendt. "Zo'n rieten tas doet denken aan ambacht en simpelere tijden. Het is pure nostalgie."
Lees verder

Europese Unie start toetredingsonderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië
Na jarenlange vertragingen heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen dinsdag in Brussel het officiële startschot gegeven van de toetredingsonderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië. "Jullie bleven het vertrouwen in het toetredingsproces behouden", zei von der Leyen tijdens een persverklaring aan de eerste ministers van Albanië, Edi Rama, en van Noord-Macedonië, Dimitar Kovacevski.
Lees verder

16 dealers opgepakt en 17 taxi's in beslag genomen op eerste weekend Tomorrowland: "Het weekend verliep zonder grote incidenten"
116 drugsgebruikers en 16 dealers. Dat is de opbrengst van uitgebreide controles door politiezone Rupel op het eerste weekend van festival Tomorrowland. Ook werden zeventien taxi's in beslag genomen, onder meer omdat men klanten probeerde te ronselen buiten de voorziene zones. Ondanks de arrestaties, en de waarschuwing dat sommige verkochte pillen gevaarlijke hoeveelheden MDMA bevatten, laten politie en parket weten dat het festival tot nu toe rustig en zonder grote incidenten verliep.
Lees verder

16 dealers opgepakt en 17 taxi's in beslag genomen op eerste weekend Tomorrowland: "Toch verliep het weekend zonder grote incidenten"
116 drugsgebruikers en 16 dealers. Dat is het resultaat van uitgebreide controles door politiezone Rupel op het eerste weekend van Tomorrowland. Ook werden 17 taxi's in beslag genomen, onder meer omdat de chauffeurs klanten probeerden te ronselen buiten de voorziene zones. Ondanks de arrestaties, én de waarschuwing dat sommige verkochte pillen gevaarlijke hoeveelheden MDMA bevatten, verliep het festival volgens politie en parket tot nu toe rustig en zonder grote incidenten.
Lees verder

Vergeleken met Cristiano, recordbreker bij Porto en voor 40 miljoen gehaald: wie is Fábio Silva, supertalent op huurbasis bij Anderlecht?
"De vergelijkingen met Cristiano Ronaldo gaan al lang mee." Fábio Silva (20): zoon van een kampioenenmaker, recordbreker bij Porto en voor 40 miljoen gehaald door Wolves. Supertalent op zoek naar goals en vertrouwen in het Lotto Park. Een portret.
Lees verder

Nederlandse verdachte (19) die Hakim (53) in het water gooide gearresteerd, tweede wordt nog opgespoord
Eén verdachte die afgelopen zondag Hakim Mutyaba (53) in het water gooide vanop de Lousbergbrug is gearresteerd. Het gaat om een 19-jarige Nederlander. Het parket vraagt zijn uitlevering. De tweede verdachte wordt actief opgespoord.
Lees verder

Supermodel Linda Evangelista voor het eerst sinds mislukte cosmetische ingreep weer aan het werk
Ze noemde zichzelf "misvormd" na een mislukte cosmetische ingreep, maar Linda Evangelista (57) ziet er nog steeds fantastisch uit. Dat bewijst het voormalige topmodel door voor het eerst in jaren te poseren voor een nieuwe campagne voor het modemerk Fendi.
Lees verder

Verloofd op Tomorrowland: vriend vraagt vriendin ten huwelijk tijdens set van Regi
Samen naar een festival gaan en als verloofden weer vertrekken. Het werd werkelijkheid voor dit koppel. Tijdens een dj-set van Regi op Tomorrowland gaat de man op één knie zitten, met een bordje waar de grote vraag opstaat. Zijn vriendin is duidelijk boven de wolken. Regi vertelt op Instagram dat het een eer is dat de vraag werd gesteld tijdens zijn set.
Lees verder

Serge Pauwels is jongste VRT-wielercommentator in de geschiedenis van de Tour: "José De Cauwer opvolgen? Vraag dat over 10 jaar nog eens"
Na een rustdag in de Tour de France, waar hij gewoon zelf weer op de fiets kroop, begint Serge Pauwels (38), de 'nieuwe' Radio1-analist naast verslaggever Christophe Vandoor, aan zijn tweede week commentaar in 'Sporza Tour' op Radio1. Vanavond schuift hij ook aan aan de tafel van 'Vive le Vélo' van Karl Vannieuwkerke. In Carcasonne praten we over het voordeel om als ex-wielrenner de Tour te volgen en hoe het is om net zoals echtgenote Ine Beynen verslaggever te zijn. "Veel wielrenners zweren bij aankomst in Parijs dat ze nooit zullen terugkomen. Maar de Tour is verslavend."
Lees verder

LIVE TOUR. Wout van Aert voor "gevaarlijke rit": "We moeten ervan uitgaan dat Pogacar elke dag kan aanvallen"
De renners beginnen vandaag aan de laatste week van de Tour. Op het menu staat een pittige overgangsetappe naar Foix, een plek aan de voet van de Pyreneeën. Klimmetjes van vierde en derde categorie zijn de ideale opwarmers voor twee cols van eerste categorie in de laatste 60 kilometer. Vooral de Mur de Péguère spreekt tot de verbeelding met stroken tot 18%. Kan Tadej Pogacar geletruidrager Jonas Vingegaard in verlegenheid brengen? Volg de 16de etappe hier LIVE!
Lees verder

Busongeval in Egypte eist 22 levens
Minstens 22 mensen zijn omgekomen en nog 33 anderen zijn gewond geraakt toen hun bus tegen een aan de kant geparkeerde vrachtwagen botste in het midden van Egypte. Dat heeft het gouvernement Minya, waar het ongeval plaatsvond, dinsdag gemeld.
Lees verder

Hulpdiensten aan kust rukken massaal uit voor drenkeling (72) die... thuis in Antwerpen zit
De hulpdiensten rukten maandagavond massaal uit in Oostende na melding van een drenkeling. Een man was namelijk het water in gegaan en was na vier uur nog niet terug. Zijn spullen stonden wel nog gewoon op het strand. Hij werd uiteindelijk gezond en wel aangetroffen… thuis in Antwerpen.
Lees verder

Eurostat bevestigt inflatie van 8,6 procent in eurozone: ECB bekijkt renteverhoging van 0,5 procent
De inflatie in de negentien landen van de eurozone is in juni uitgekomen op 8,6 procent. Het Europese statistiekbureau bevestigde vandaag zijn raming van begin deze maand.
Lees verder

Huizen ontruimd in Toscane door bosbranden, bijna 2.000 hectaren landbouwgrond verwoest op Kreta
Het Middellandse Zeegebied kreunt nog steeds onder de hitte. In Italië heeft de brandweer vanwege grote bosbranden in Toscane meerdere bewoners in veiligheid gebracht. Op het Griekse eiland Kreta zijn duizenden olijfbomen verwoest door de vlammen.
Lees verder