Doorgaan naar hoofdcontent

Britse toerist filmt spectaculaire lawine in Kirgizië: "Ik dacht dat ik doodging"

HLN
Britse toerist filmt spectaculaire lawine in Kirgizië: "Ik dacht dat ik doodging"
Een groep toeristen is vrijdag in Kirgizië ternauwernood aan de dood ontsnapt nadat een gletsjer afbrak. Op beelden is te zien hoe de lawine met een rotgang naar beneden dendert en hoe de Britse toerist achter de camera moet wegspringen. Twee mensen raakten gewond.
Lees verder

Florence Pugh bijt van zich af na kritiek tepelfoto's: "Ik ben blij met al mijn gebreken"
De Britse actrice Florence Pugh (26) is het beu. Ze bracht zaterdag een bezoekje aan een evenement van Valentino. Ze paradeerde in een roze jurk, die niet veel aan de verbeelding overlaat. Hierdoor kreeg ze al snel een lading kritiek over zich heen. Maar Pugh zet haar haters nu op hun plaats dankzij een uitgebreid bericht op Instagram. "Word volwassen", klinkt het.
Lees verder

HOROSCOOP. Sexy ontmoeting voor single Stier en gepieker voor Weegschaal: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Omdat planeet Uranus dwarsligt, kan de sfeer tussen jou en je lief gespannen zijn, Waterman."
Lees verder

Vingegaard ruikt zijn kans, terwijl Pogacar denkt als Merckx: wie kan Sloveense gele trui nog van troon stoten?
Wout van Aert heeft zijn eerste week in deze Tour de France niet gemist. Twee ritzeges nu al en dat hij de groene trui gaat winnen lijkt na amper negen etappes al een uitgemaakte zaak. Tadej Pogacar rijdt in het geel en ook hij gaat elke avond gerust slapen. Want wie o wie doet een aanval op zijn leiderstrui? En wanneer?
Lees verder

Eigenaars van zonnepanelen injecteren 11 procent minder stroom op het net: zo vergroot je jouw zelfverbruik
Eigenaars van zonnepanelen verbruiken 11 procent méér van hun opgewekte stroom dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van netbeheerder Fluvius. Door het afschaffen van de terugdraaiende teller is het interessanter om je opgewekte stroom zelf te verbruiken, zo hoef je geen stroom van het net af te nemen wanneer de zon niet schijnt. Maar hoe vergroot je jouw zelfverbruik? Bouwsite Livios geeft concrete tips.
Lees verder

GETEST. Is Gillette echt de beste? Barbier test 7 scheermesjes uit de supermarkt: "Hiermee krijg ik helemaal niets af"
De zomer is voor veel mannen dé tijd van het jaar om hun gezicht baard- en snorvrij te maken. Veel mannen grijpen daarom snel naar scheermesjes uit de supermarkt. Maar zijn die ook allemaal zo kwalitatief? Onze reporter ging langs bij barbier Ahmed Shaheed van de Brugse Ayoub's barbershop. Die testte voor ons 7 verschillende scheermesjes. Bovendien geeft hij enkele handige scheertips mee. "Dit scheermesje is zijn geld dubbel en dik waard."
Lees verder

Ruim 1 op 4 Vlaamse werknemers verzuipt in zijn of haar werk: hoe signaleer je dat aan je baas?
Meer dan 1 werknemer op 4 heeft meer werk op de plank liggen dan hij of zij goed kan afwerken. Dat blijkt uit een studie van UGent rond het welzijn van de Vlaamse werknemer. Wat kun je doen als je 'verzuipt' en zo de nodige stress ervaart? Hoe signaleer je dat tijdig bij je baas, zonder daarbij schrik te hebben van een mogelijke onaangename reactie? Jobat.be zet je op weg.
Lees verder

Mick Jagger op schok in Brussel, vlak voor Rolling Stones-concert: "Ik heb me hier geamuseerd"
Vanavond staan ze in het Koning Boudewijnstadion, maar The Rolling Stones-frontman Mick Jagger is op voorhand al op verkenningstocht geweest door Brussel. Dat verklapte hij via zijn sociale media.
Lees verder

LIVE RUSTDAG. Jumbo-Visma ving tot dusver meeste prijzengeld, één team verdiende slechts 600 euro
In de Tour de France genieten de renners vandaag van de tweede rustdag. De Covid-tests zorgen voorlopig niet voor ravage in het peloton. Komen er vandaag toch nog positieve gevallen uit de bus? En valt er nieuws te rapen op de persconferenties? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen!
Lees verder

Onderhoud Nord Stream 1 zet zenuwen op scherp: "Draait Poetin die gaskraan naar Duitsland nadien nog wel open?"
Vandaag gaat Nord Stream 1, de belangrijkste verbinding voor Russisch aardgas naar Duitsland, tien dagen dicht voor onderhoud. Er heerst echter grote bezorgdheid dat de Russische president Vladimir Poetin nadien de gaskraan gesloten houdt, wat de Duitse economie in een recessie kan storten.
Lees verder

Bekende dierenarts in kritieke toestand na val met paard: "De kar kwam bovenop Evi en haar echtgenoot terecht"
Het koppel dat zondag in Lubbeek zwaar ten val kwam bij een wedstrijd met hun paard is afkomstig uit Sint-Truiden. Het gaat om Evi Vandersmissen (40), een bekende dierenarts in de stad, en haar echtgenoot Sven Tinlot (45). "Vooral Evi is er heel erg aan toe", vertellen kennissen.
Lees verder

Dubbeldekker rijdt voetgangers aan in Manchester: vrouw sterft, twee anderen gewond
In de Engelse stad Manchester zijn gisteravond een dode en twee gewonden gevallen toen een bus bij een halte voetgangers aanreed. Dat meldt Sky News op gezag van de politie.
Lees verder

Staking bij verschillende vestigingen van Amazon in Duitsland
De werknemers van de webwinkel Amazon hebben vandaag op meerdere locaties in Duitsland het werk neergelegd, na een oproep van vakbond Verdi gisteren. Volgens een woordvoerder van de vakbond begon de actie bij het begin van de nachtshift en zou het nog tot woensdag duren.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Hij dacht dat hij nog in karting reed": drie gebuisden in Oostenrijk, maar ook 9/10 voor indrukwekkende metamorfose
Exact drie maanden na zijn overwinning in de GP van Australië was het gisteren opnieuw raak voor Charles Leclerc. Maar liefst drie keer moest hij voorbij Max Verstappen. Een 8,5/10 krijgt hij voor zijn prestatie van onze F1-watcher Jo Bossuyt. Ook Mick Schumacher en Lando Norris blonken uit. Het individuele rapport van de twintig coureurs na Spielberg.
Lees verder

Strijd der Olympiërs barst los in 'Spartacus Run': Zijn Kim Gevaert en Aagje Vanwalleghem nog in topvorm?
Het wordt een ware 'battle of the fittest' vanavond in 'Spartacus Run' op VTM. Ex-sprintster Kim Gevaert (43) neemt het op tegen ex-turnster Aagje Vanwalleghem (34). Het zijn voormalig topatleten dus de lat ligt hoog gespannen. Kim heeft alvast de loopervaring, wat van pas komt bij de muur. Maar voor Aagje is de hangbrug een 'walk in the park'. Wie overtreft wie? Zijn ze nog in topvorm?
Lees verder

SpaceX lanceert raket met 46 nieuwe Starlink-satellieten
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Starlink heeft in de nacht van zondag op maandag succesvol een nieuw pakket Starlink-satellieten gelanceerd, zo meldt space.com.
Lees verder

Waar houd je best rekening mee voor een eigen laadpaal in huis? "Gemiddeld kost het tussen de 500 en 1.500 euro"
Met hoe langer hoe meer elektrische wagens op de baan, groeit ook de vraag naar laadpalen die thuis kunnen worden geïnstalleerd. Maar volstaat een stopcontact niet? Welke types laadpalen zijn er en hoeveel kosten ze? Peter Van den Bossche, professor ingenieurswetenschappen (VUB) en expert in elektrische auto's, legt het uit.
Lees verder

Gevreesde ravage in peloton blijft uit: geen enkele renner uit Tour-peloton testte gisteravond positief
Gisteren ondergingen alle Tour-renners een Covid-test. Er werd gevreesd voor een ravage in het peloton, maar daar is geen sprake van. De Internationale wielerunie (UCI) meldt dat alle tests negatief waren.
Lees verder

Maximumprijs benzine zakt onder 2 euro per liter, dieselprijs gaat omhoog
Benzine tanken wordt vanaf morgen goedkoper. De maximumprijs van benzine 95 (E10) zakt onder de 2 euro per liter. Diesel tanken wordt daarentegen duurder.
Lees verder

Na ophef beperken Faeröer-eilanden traditionele dolfijnenjacht tot 500 dieren
Eilandengroep Faeröer zet een limiet op het aantal dolfijnen dat tijdens de traditionele 'Grindadráp', ofwel griendenjacht, mag worden gedood. Vorig jaar ontstond er wereldwijd verontwaardiging over de dood van ruim 1400 van de dieren die door de eilandbewoners tijdens de jacht naar ondiep water waren gedreven en gedood.
Lees verder